Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Swalmen

Het selecteren van een degelijke makelaar in Swalmen voor de verkoop van je woning kan lastig zijn. Daarom bieden we je hier gratis en geheel vrijblijvend diverse opties aan. Let op ervaring, deskundigheid en een goede klik om zo de best mogelijke keuze te maken.

Over makelaars in Swalmen

Als je overweegt jouw woning in Swalmen te verkopen, dan heb je waarschijnlijk een aantal verwachtingen voor de ideale makelaar. Je zoekt wellicht naar een vastgoedprofessional die er alles aan doet om de verkoop van jouw huis succesvol te laten verlopen. Je wilt iemand die kennis van zaken heeft, betrouwbaar is en een sterke onderhandelaar. Daarnaast is het fijn als deze persoon uitstekende kennis van de lokale woningmarkt heeft, zodat jij de best mogelijke prijs voor je woning kunt krijgen.

Om jou bij deze zoektocht te helpen, bieden wij een platform waar je verschillende verkoopmakelaars in Swalmen kunt vergelijken. Op basis van jouw specifieke behoeften, en door gebruik te maken van relevante statistieken en uitgebreide informatie, helpen we je een weloverwogen keuze te maken. Want jouw optimale verkoopmakelaar is er, je hoeft deze alleen nog maar te vinden. Nieuwsgierig naar de kosten en prestaties van de verkoopmakelaars in Swalmen? Je ontdekt het op de volgende pagina:

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.788
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 10.417
Besparing (gem.)
€ 1.224

Actueel

 • Overweeg je de verkoop van je huis in Swalmen, dan is het belangrijk om te weten dat de gemiddelde courtages van makelaars op dit moment rond de 1,13% liggen. Dit percentage kan variëren per makelaar en hangt af van verschillende factoren.
 • Naast de makelaarscourtage, speelt ook de gemiddelde huizenprijs een rol bij de verkoop. In Swalmen ligt de verkoopprijs per m2 momenteel rond de € 2.984. Voor meer informatie over de actuele huizenprijzen, kun je een kijkje nemen bij de woningmarktcijfers van Swalmenjuli 2024.

Makelaars in de omgeving van Swalmen

In Swalmen zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Swalmen gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Swalmen verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Swalmen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Swalmen?

Een makelaar in Swalmen rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,13% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 335.259 in Swalmen komt dit neer op € 3.788 aan makelaarskosten (update juli 2024).

De meeste makelaars in Swalmen bepalen hun vergoeding op basis van de behaalde verkoopprijs. Dit betekent dat de uiteindelijke kosten pas zichtbaar zijn na verkoop van het huis. Het is dus belangrijk dat je hierover goed geïnformeerd bent.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Swalmen 0,73% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.224 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Daarom is het van belang om te onthouden dat een courtage maatwerk is en daarom kan variëren.

Kosten van makelaars in Swalmen

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.700
€ 3.900
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Swalmen

Als je van plan bent je huis in Swalmen te verkopen, is het belangrijk te weten dat de meeste makelaars opstartkosten in rekening brengen. Deze kosten zijn bedoeld om de initieële uitgaven te dekken die de makelaar maakt om jouw woning te koop aan te bieden. Voorbeelden van dergelijke kosten zijn onder andere het maken van professionele foto's, 360 graden video's, plattegronden en het plaatsen van jouw woning op verschillende huizensites en Funda.

Hoewel de exacte kosten per makelaar kunnen variëren, bedragen de gemiddelde opstartkosten in Swalmen € 515. Het is essentieel om je ervan bewust te zijn dat deze kosten vaak vooraf moeten worden betaald, ongeacht of jouw huis uiteindelijk wordt verkocht of niet. Het is daarom belangrijk deze kosten mee te nemen in je budgetplanning bij het kiezen van een makelaar.

Intrekkingskosten van makelaars in Swalmen

Het is belangrijk om te weten dat de meeste makelaars in Swalmen intrekkingskosten in rekening kunnen brengen. Misschien vraag je je af wat dat inhoudt? Eenvoudig gezegd zijn dit de kosten die je moet betalen als je besluit om jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen. De makelaar heeft immers al tijd en moeite geïnvesteerd in het verkopen van jouw huis, deze kosten dekken hun inspanning.

De redenen om je huis uit de verkoop te halen kunnen variëren. Misschien heb je een persoonlijke situatie waarin je besluit om toch in je huis te blijven wonen. Of misschien krijg je een aantrekkelijk aanbod van een particuliere koper buiten de makelaar om. In zulke gevallen kunnen makelaars in Swalmen de genoemde intrekkingskosten rekenen, om hun inzet te vergoeden. Het is altijd slim om dit bij aanvang van de verkoop met je makelaar te bespreken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Swalmen met een vast tarief

Bij het zoeken naar een makelaar in Swalmen kun je twee diverse soorten tariefstructuren tegenkomen: courtage en vaste tarieven. Makelaars die met courtage werken, berekenen hun loon als een percentage van de verkoopprijs van jouw huis. Aan de andere kant zijn er makelaars die werken met een vast tarief, ongeacht de verkoopprijs van je woning. De gemiddelde vaste prijs voor een makelaar in Swalmen ligt rond de € 3.250 (update: juli 2024).

Er zijn zowel voordelen als nadelen verbonden aan het kiezen voor een makelaar met een vast tarief. Een duidelijk voordeel is dat je vooraf weet wat je te betalen hebt, ongeacht de verkoopwaarde van jouw woning. Deze vastigheid kan rust en zekerheid geven. Echter, een nadeel zou kunnen zijn dat de makelaar misschien minder gemotiveerd is om een hogere prijs voor je huis te krijgen, aangezien zijn eigen loon niet afhankelijk is van de verkoopwaarde.

Tip: Elk huis en elke verkoopsituatie is uniek en daarom is het zinvol om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Dit helpt je bij het vinden van de makelaar die het beste aansluit bij jouw specifieke wensen en de kenmerken van jouw woning. Hierdoor verhoog je de kans op een succesvolle en soepele verkoop.

4 feitjes over makelaars in Swalmen

 • Interessante statistieken stellen dat woningen in Swalmen in gemiddeld 10% winstgevender worden verkocht indien de verkoop plaatsvindt via een makelaar, in contrast met zelfstandige verkoop.
 • De geschatte waarde van woningen in Swalmen kan af en toe sterk variëren tussen verkoopmakelaars. Het verschil kan zelfs oplopen tot een bedrag van €30.000. Voor een betrouwbare inschatting kan een gratis waardebepaling aangevraagd worden.
 • Ondanks dat de hoogste makelaarscourtage in Swalmen 1,61% betreft, zijn de overgrote meerderheid van de makelaars in Swalmen aanzienlijk voordeliger.
 • Gemiddeld vragen woningverkopers in Swalmen bij 3 verschillende makelaars verkoopadvies aan voordat ze een definitieve keuze maken. Een gratis verkoopadvies kan je helpen de juiste beslissing te nemen.

Wat levert de beste makelaar in Swalmen op?

Wanneer je overweegt om je woning in Swalmen te verkopen, kan het belangrijk zijn om een makelaar te kiezen die boven de rest uitsteekt. Deze toonaangevende makelaars kunnen je namelijk meer opleveren dan andere makelaars door hun expertise en diepgaande kennis van de lokale markt.

Laten we eens kijken naar de kenmerken van deze uitmuntende makelaars:

 • Uit onze statistieken blijkt dat de topmakelaars in Swalmen in staat zijn om woningen te verkopen tegen een prijs die gemiddeld € 9.246 boven de gemiddelde verkoopprijs van andere makelaars ligt. Dit verschil in verkoopprijs houdt rekening met de verschillende prijsklassen van de woningen.
 • Bovendien verkopen de allerbeste makelaars in Swalmen huizen gemiddeld 15 dagen sneller dan andere makelaars. Dit wordt mogelijk gemaakt door een juiste waardebepaling van de woningen waardoor deze sneller kunnen worden verkocht.

De beste makelaar in Swalmen vinden

Wat vind je belangrijk aan een makelaar? Makelaars kunnen namelijk sterk verschillen in hun aanpak, expertise en tarieven. Sommigen richten zich vooral op een snelle verkoop, terwijl anderen juist inzetten op het behalen van de hoogst mogelijke verkoopprijs.

Het kiezen van de juiste makelaar kan daarom sterk van invloed zijn op het succes van de verkoop van jouw woning. De trefzekerheid van de verkoopstrategie, de ingeschatte woningwaarde en de hoogte van de tarieven zijn factoren waarmee je rekening moet houden. Maak gebruik van onze vergelijkingstool om makelaars in Swalmen te vergelijken.

Waar moet je op letten bij makelaars in Swalmen?

Wil je jouw huis in Swalmen verkopen? Hier zijn vijf dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een makelaar:

Algemene ervaring van de makelaar

Bekijk hoe lang de makelaar al werkzaam is in de branche. Meer ervaring betekent vaak dat ze meer kennis en expertise hebben om je goed bij te staan.

Kennis van de lokale markt

Het is belangrijk dat de makelaar op de hoogte is van de huidige marktsituatie en prijzen in Swalmen. Dit helpt je om jouw huis tegen een realistische prijs in de markt te zetten.

Dienstenpakket

Ga na welke diensten de makelaar aanbiedt. Bieden ze een volledig pakket aan of alleen bepaalde diensten? Kies een makelaar met een dienstenpakket dat bij je behoeften past.

Kostenstructuur

Kijk goed naar de kostenstructuur van de makelaar. Hoeveel commissie vragen ze en zijn er verborgen kosten? Ga altijd voor een transparante kostenstructuur.

Waardebepaling

Een makelaar die je woning correct inschat is essentieel. Diverse makelaars kunnen de waarde van je woning verschillend inschatten. Vraag daarom een gratis waardebepaling aan bij verschillende makelaars via deze link.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Swalmen zijn er verschillende NVM-verkoopmakelaars actief, die je kunnen helpen bij het verkopen van jouw woning. Nogal eens werken ze samen met VastgoedPRO of VBO-makelaars om hun dienstverlening te verbreden.

Jouw woning verkopen is een grote stap en het is belangrijk om de juiste NVM-makelaar in Swalmen te kiezen. De keuze voor een makelaar kan beïnvloed worden door hun specialisaties, ervaring, beoordelingen en kostenstructuur.

Weetje: Je kunt makelaarskwaliteiten en prijzen vergelijken. Zelfs NVM-makelaars variëren onderling in hun prestaties en prijs. Het is dus zinvol om jouw tijd te nemen voor een grondige vergelijking van makelaars voor je een beslissing neemt.

Wat doet een makelaar in Swalmen?

De makelaar in Swalmen is als een brug tussen jouw huis en potentiële kopers. Hij is bekend met de lokale woningmarkt, prijst jouw huis goed in de markt en trekt de juiste doelgroep aan.

Naast het aantrekken van kopers, onderhandelt de makelaar ook namens jou over de prijs. Dit gebeurt altijd met oog voor jouw wensen en belangen. Het besparen van tijd en stress is een bijkomend voordeel van zijn service.

 • Voert een marktconforme waardebepaling van jouw woning uit
 • Maakt professionele foto's en omschrijving van je huis
 • Voert onderhandelingen uit namens jou
 • Regelt het juridische traject en de eindinspectie
 • Adviseert over verkoopstrategieën en verbeterpunten van je woning

Waarom een makelaar in Swalmen inschakelen?

Om een huis snel en voor een goede prijs te verkopen in Swalmen, is het kiezen van de juiste makelaar een belangrijke stap. Een goede makelaar heeft de kennis en ervaring om je te begeleiden in het verkoopproces. Van een correcte waardebepaling tot de juiste verkoopstrategie, een betrokken makelaar maakt hét verschil. Wilje hulp bij het vinden van zo'n expert, een goede makelaar brengt je al een heel eind op weg!

Kennis van de lokale markt

Een goede makelaar in Swalmen kent de lokale huizenmarkt als zijn broekzak. Hij weet precies hoe de huizenprijzen zich ontwikkelen, welke soorten woningen populair zijn en welke strategieën werken om jouw type huis snel te verkopen. Dit is absoluut noodzakelijk om de maximale verkoopprijs te realiseren.

Professionele presentatie van jouw woning

Met oog voor detail maakt de makelaar professionele foto's en beschrijvingen die de sterke punten van jouw woning benadrukken. Hierdoor valt jouw huis op tussen het andere aanbod en weet je zeker dat het de juiste doelgroep aanspreekt. Dit draagt direct bij aan een succesvolle en efficiënte verkoop.

Effectieve onderhandeling

Een goede makelaar voert de lastige onderhandelingen voor je. Met zijn ervaring en expertise zorgt hij ervoor dat je de maximale prijs voor jouw huis krijgt. Ook kijkt hij naar mogelijke andere interessante voorwaarden, zoals de opleverdatum, om het beste resultaat voor je te bereiken.

Administratieve ontzorging

Tot slot neemt de makelaar je veel administratief werk uit handen. Denk aan het opstellen van de koopovereenkomst, het regelen van de overdracht en alle andere papieren rompslomp. Zo bespaar je tijd en hoofdpijn en kan je je focussen op de verhuizing zelf.

Makelaars in Swalmen vergelijken

Het kiezen van een makelaar voor de verkoop van je woning is een belangrijke beslissing. Bij Huis Verkopen begint deze keuze bij het maken van een grondige vergelijking tussen lokale makelaars in Swalmen.

 • Prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid
 • De kosten van makelaarsdiensten
 • Het profiel en de reputatie van de makelaar

Deze vergelijking helpt je bij het identificeren van de makelaar die het beste aansluit op jouw woning, situatie en persoonlijke voorkeuren. Hiermee garanderen we dat het niet alleen gaat om zomaar een makelaar, maar om de makelaar.

Vergelijk makelaars in Swalmen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Swalmen

Het kiezen van de beste makelaar draait om onderzoek en vergelijking. Vraag bij diverse makelaars in Swalmen een offerte aan en vergelijk hun kosten en diensten. Aan de hand hiervan kun je makelaars vergelijken op Huis Verkopen.

De gemiddelde makelaarskosten in Swalmen kunnen variëren. Ze zijn vaak een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs en liggen rond de 1,13%. Je kunt de exacte tarieven opvragen op onze tarieven pagina.

Makelaars in Swalmen kijken naar diverse factoren om de waarde van je huis te bepalen. Factoren zijn onder meer de locatie, de grootte van het huis, de staat van het huis en de marktomstandigheden. Een professionele waardebepaling kan je aanvragen op onze waardebepaling aanvragen pagina.

De gemiddelde verkoopsnelheid varieert per locatie en marktomstandigheden. In Swalmen is de gemiddelde verkoopsnelheid momenteel 70 dagen.

Er zijn verschillende strategieën om je woning voor de hoogst mogelijke prijs te verkopen. Strategieën variëren van het optimaliseren van de presentatie van je woning tot op het juiste moment verkopen. Lees onze tips voor a href='https://www.huisverkopen.nl/voor-de-hoogste-prijs'>het verkopen van je huis voor de hoogste prijs.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen