Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Yde

In Yde zijn diverse makelaars waarmee je jouw huis kunt verkopen. In deze landelijke omgeving is zowel lokale als regionale expertise beschikbaar. Doe onderzoek, vraag offertes aan en kies de makelaar die het beste bij jouw wensen past.

Over makelaars in Yde

Er is een behoorlijk uiteenlopend aanbod aan makelaars in Yde. Niet alleen verschillen ze in hun werkwijze, kosten en verkoopresultaten, maar ze variëren ook in zaken als de hoeveelheid ervaring en deskundigheid, de betrouwbaarheid en transparantie, en zelfs op het gebied van klantenservice. Het is van essentieel belang dat je een weloverwogen keuze maakt, omdat dit mogelijk effect heeft op hoe snel je woning wordt verkocht en voor welke prijs. Op huisverkopen.nl kun je makelaars vergelijken om zo een makelaar te vinden die perfect past bij jouw specifieke behoeften.

Je vraagt je waarschijnlijk af wat de beste makelaars in Yde kosten, welke resultaten zij boeken bij onderhandelingen en in hoeverre je zou kunnen besparen door verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Deze vragen zijn volledig begrijpelijk en je hebt alle recht op een duidelijk en eerlijk antwoord. Daarom presenteren we hieronder een volledig overzicht van de beste makelaars in Yde, inclusief details over hun kosten, onderhandelingsresultaten en hoeveel je potentieel kunt besparen. Dus, zonder verder oponthoud, hier zijn de meest recente cijfers over de topmakelaars in Yde:

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 9.976
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 27.434
Besparing (gem.)
€ 1.892

Actueel

 • De gemiddelde courtage van makelaars in Yde ligt nu op 1,16% van de verkoopprijs. Dit is het bedrag dat je gemiddeld aan je makelaar betaalt bij een succesvolle verkoop, op basis van de huidige gegevens van mei 2024.
 • Om een beeld te krijgen van de huidige huizenmarkt in Yde kan de gemiddelde verkoopprijs nuttig zijn. De gemiddelde verkoopprijs ligt momenteel op € 860.000. Nog specifieker is de gemiddelde verkoopprijs per m2, die nu € 3.909 bedraagt. Meer data hierover vind je op de pagina met de woningmarktcijfers.
 • De tarieven van makelaars in Yde zijn momenteel gemiddeld € 9.976. Dit tarief kan echter per makelaar verschillen, dus het loont om verschillende tarieven te vergelijken. Goed onderzoek kan je veel voordeel opleveren, dus maak een weloverwogen keuze bij de verkoop van jouw huis.

Makelaars in de omgeving van Yde

In Yde zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Yde gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Yde verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Yde Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Yde?

Een makelaar in Yde rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,16% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 860.000 in Yde komt dit neer op € 9.976 aan makelaarskosten (update mei 2024).

De meeste makelaars in Yde stemmen hun courtage af op de specifieke kenmerken van de woning, inclusief de woningwaarde. Hiermee wordt bedoeld hoeveel je woning mogelijk op de markt kan opbrengen. Hierbij wordt rekening gehouden met factoren zoals de locatie, staat van onderhoud en grootte van je woning.

Let op: de courtages van makelaars in Yde verschillen gemiddeld 0,44%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.892 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Yde. Het beste van alles is dat het vergelijken van deze tarieven kosteloos en zonder verdere verplichtingen is.

Kosten van makelaars in Yde

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 3.300
€ 10.100
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Yde

Meestal rekenen makelaars in Yde opstartkosten aan. Maar wat betekent dat eigenlijk, 'opstartkosten'? Simpel gezegd, deze kosten zijn de bedragen die je moet betalen voordat de makelaar voor je aan het werk gaat. Deze opstartkosten omvatten typisch kosten voor het maken van professionele foto's, plattegronden en een uitgebreide presentatie van jouw huis, voor plaatsing op diverse woonwebsites. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kiezen van je makelaar.

Het bedrag van deze opstartkosten varieert. De gemiddelde opstartkosten in Yde zijn namelijk € 515. Het is handig om ook rekening te houden met mogelijke variaties tussen makelaars. Een goed beeld krijgen van deze tarieven, inclusief de opstartkosten, kan door eenvoudig en vrijblijvend zelf de tarieven op te vragen bij diverse makelaars. Dit helpt je bij het maken van een geïnformeerde keuze voor jouw verkoopproces.

Intrekkingskosten van makelaars in Yde

Wanneer je besluit jouw woning van de markt te halen in Yde, dan is het goed om je bewust te zijn van de mogelijke intrekkingskosten die makelaars kunnen rekenen. Intrekkingskosten zijn de kosten die een makelaar je in rekening brengt wanneer je ervoor kiest je huis voortijdig uit de verkoop te halen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je besluit om toch niet te verhuizen, of als je zelf een koper voor je woning vindt.

Intrekkingskosten variëren tussen verschillende makelaars, maar we houden een algemeen gemiddelde bij voor Yde dat we up-to-date houden: € 500. Dit bedrag is belangrijk om in gedachten te houden bij het maken van je verkoopplannen. In het geval dat je je woning voortijdig uit de verkoop haalt, kunnen deze kosten aanzienlijk zijn en mogelijk impact hebben op de uiteindelijke verkoopopbrengst van je huis.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Yde met een vast tarief

Er zijn ook makelaars in Yde die werken met een vast tarief. Dit biedt jou de zekerheid qua kosten. Je weet namelijk van tevoren precies wat je gaat betalen, wat de verkoopprijs van jouw woning ook wordt. De gemiddelde vaste tarieven in Yde liggen op dit moment rond de € 3.250 (update: mei 2024).

In bepaalde situaties kan een vast tarief echter ook een nadeel zijn. Stel, je huis wordt verkocht voor 250.000 euro en de makelaar hanteert een vast tarief van € 3.250. Of je huis nu voor 230.000 euro wordt verkocht of voor 270.000 euro, de makelaarskosten blijven hetzelfde. De makelaar heeft dus minder prikkel om een zo hoog mogelijke prijs voor jouw huis te onderhandelen.

Tip: De meeste woningverkopers in Yde kiezen voor een makelaar die werkt op basis van courtage. Dit komt omdat zij een hogere verkoopprijs het belangrijkste vinden. Een makelaar met courtage als beloning zal harder onderhandelen voor een hogere verkoopprijs, omdat zijn beloning hier direct mee samenhangt.

4 feitjes over makelaars in Yde

 • Volgens een recente vergelijking waarin de voorkeuren en wensen van woningverkopers in Yde zijn meegenomen, blijkt dat de meerderheid kiest voor een makelaar met aantoonbare ervaring in Yde.
 • Statistieken tonen aan dat woningen in Yde, verkocht zonder tussenkomst van een makelaar, gemiddeld €21.000 minder opleveren dan woningen die worden verkocht door een makelaar.
 • Bij een rondgang in de regio Yde blijkt dat het merendeel van de gevestigde makelaars, liefst 91% om precies te zijn, aangesloten is bij een gerenommeerde branchevereniging zoals de NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • Voordat woningverkopers in Yde een definitieve keuze maken voor een makelaar, vragen zij doorgaans bij gemiddeld drie verschillende makelaars verkoopadvies aan.

Wat levert de beste makelaar in Yde op?

Bij het kiezen van een makelaar in Yde speelt de prijs natuurlijk een rol, maar het gaat niet alleen om wat de makelaar kost. Het gaat vooral om wat de makelaar voor je oplevert. Het is de investering waard als de makelaar in staat is jouw huis boven de verwachte verkoopprijs en binnen een kort tijdsbestek te verkopen.

Dit is hoe je de beste makelaars in Yde herkent:

 • Verkoopprijs boven verwachting: Uit onze onafhankelijke statistieken blijkt dat de beste makelaars in Yde huizen gemiddeld voor een bedrag boven de verwachte verkoopprijs verkopen. Dit bedrag kan oplopen tot € 14.011 meer dan je in eerste instantie zou verwachten.
 • Snelheid van verkoop: Uit onze database komt naar voren dat de snelste makelaars in Yde huizen gemiddeld 15 dagen sneller verkopen dan andere makelaars. Dit betekent dat jouw huis eerder van de markt is en je sneller kunt doorgaan met de volgende stap in je leven.

De beste makelaar in Yde vinden

Het vinden van de perfecte makelaar in Yde kan een uitdaging zijn. Niet enkel omdat verschillende makelaars je woning uiteenlopend zouden taxeren, maar ook omdat ze sterk uiteenlopende tarieven hanteren. Het is evident dat elke makelaar een eigen kijk heeft op zowel prijs als waarde.

Toch is het vergelijken van makelaars absoluut aan te raden. Dit kan niet alleen leiden tot een besparing op de kosten, maar zorgt ook dat je in zee gaat met een makelaar wiens strategie voor de verkoop van je woning naadloos aansluit op jouw wensen en situatie.

Waar moet je op letten bij makelaars in Yde?

Als je van plan bent jouw woning in Yde te verkopen, zijn er enkele punten waar je op moet letten bij het kiezen van een geschikte makelaar:

Ervaring in de regio

De makelaar moet goed bekend zijn met de regionale markt van Yde. Die kennis draagt bij aan een realistische waardebepaling van jouw woning.

Bekijk eerdere verkopen

Onderzoek de track record van de makelaar. Kijk naar de huizen die ze eerder hebben verkocht en controleer of deze vergelijkbaar zijn met jouw woning.

Persoonlijke klik

Een goede verhouding met je makelaar is essentieel. Je moet je comfortabel voelen om jouw wensen en verwachtingen uit te spreken.

Bereikbaarheid

De makelaar moet goed bereikbaar zijn. Je moet te allen tijde bij hem of haar terecht kunnen voor vragen of bezorgdheden betreffende de huizenverkoop.

Verkoopstrategie

De makelaar moet een duidelijke verkoopstrategie hebben die aansluit bij jouw specifieke situatie en de huidige markt in Yde.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Onderzoek naar NVM-verkoopmakelaars in Yde geeft inzicht in variërende verkoopcijfers. Voor een optimaal verkooptraject is het belangrijk om te identificeren welke NVM-makelaar het meest succesvol is in Yde.

Respect voor concurrerende brancheverenigingen zoals VBO en VastgoedPRO is er ook. Hoewel de prestaties van elke makelaar belangrijk zijn, houden we specifiek de NVM-verkoopmakelaars in Yde tegen het licht om de beste service voor jouw verkoop te garanderen.

Wat doet een makelaar in Yde?

Een makelaar in Yde kan je helpen bij de verkoop van je huis. Door de uitgebreide kennis over de lokale vastgoedmarkt, kan de makelaar een realistische vraagprijs voorstellen en je huis op de juiste manier in de markt zetten.

Daarnaast kan een makelaar in Yde je ook helpen met de administratieve kant van de verkoop. Denk bijvoorbeeld aan de onderhandelingen met geïnteresseerde kandidaat-kopers of het opstellen en controleren van de koopovereenkomst.

 • Vaststellen van een realistische vraagprijs
 • In de markt zetten van je huis
 • Onderhandelingen met kandidaat-kopers
 • Opstellen van de koopovereenkomst
 • Nazorg na de verkoop van je huis

Waarom een makelaar in Yde inschakelen?

Als je besluit om jouw woning in Yde te verkopen, kan een makelaar het verkoopproces op zich nemen. Deze professional kan je niet alleen helpen met het bepalen van een realistische verkoopprijs, maar ook met de presentatie van de woning en de onderhandelingen met potentiële kopers. In dit stuk leggen we uit welke stappen een makelaar neemt als hij de verkoop van jouw huis mag regelen.

Bepalen van verkoopprijs

Een van de eerste zaken waar de makelaar je mee helpt, is het bepalen van de verkoopprijs van je woning. Hiervoor krijgt je huis een grondige taxatie, waarbij onder andere rekening wordt gehouden met de staat van het huis en vergelijkbare verkochte huizen in Yde.

Presentatie van de woning

Een belangrijk onderdeel van het verkoopproces is de presentatie van jouw woning. De makelaar zorgt ervoor dat je woning professioneel gefotografeerd wordt en op de juiste wijze wordt weergegeven in verkoopadvertenties. Hierbij speelt ook de plattegrond en een heldere omschrijving een rol.

Promotie en bezichtigingen

Zodra de presentatie op orde is, begint de promotie van je woning. Je makelaar zorgt ervoor dat je huis onder de aandacht komt bij potentiële kopers. Hierna volgen de bezichtigingen, waarbij de makelaar potentiële kopers rondleidt door jouw woning.

Onderhandeling en overdracht

De laatste stap in het verkoopproces bestaat uit de onderhandelingen en de overdracht. De makelaar onderhandelt namens jou met de potentiele kopers over de verkoopprijs. Bij overeenstemming begeleidt de makelaar je bij de juridische overdracht bij de notaris.

Makelaars in Yde vergelijken

Met de veelvoud aan makelaars in Yde, kan de juiste keuze maken overweldigend zijn. Gelukkig maakt Huis Verkopen het gemakkelijk om makelaars te vergelijken en de beste keuze voor je situatie te vinden.

 • Vergelijken op verkoopopbrengst en snelheid
 • Besparen op makelaarskosten
 • Vinden van de beste prijs/kwaliteit-verhouding
 • Ontvangen van gratis verkoopadvies

Het vergelijken van makelaars op Huis Verkopen is gratis, gemakkelijk, en helpt je de makelaar te vinden die het beste aansluit bij jouw situatie en voorkeuren. Dagelijks helpen we meer dan honderd mensen bij het vinden van een passende, ervaren makelaar. Door te vergelijken zorg je ervoor dat je de grootste kans hebt om je huis voor de maximale prijs te verkopen.

Vergelijk makelaars in Yde Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Yde

Om de beste makelaar in Yde te vinden voor de verkoop van je huis, is het belangrijk om verder te kijken dan prijzen alleen. Vergelijk zaken zoals de gemiddelde verkoopsnelheid van 69 dagen, de courtage, opstart-, en intrekkingskosten. Je kunt hiervoor makelaarstarieven opvragen bij lokale makelaars via Huis Verkopen.

De gemiddelde makelaarskosten in Yde zijn € 9.976. Dit bedrag omvat de courtage die is afgesproken, opstartkosten en mogelijke opnamekosten. Maar let op, dit bedrag kan variëren afhankelijk van de gemaakte afspraken tussen jou en de makelaar.

Bij het vergelijken van makelaars let je op zaken zoals de courtage (1,16% in Yde), maar ook de opstartkosten en mogelijke intrekkingskosten. Ga ook na hoe snel ze een huis kunnen verkopen (69 dagen gemiddeld in Yde). Kies voor kwaliteit, niet alleen voor prijs.

Je kunt besparen op de makelaarskosten door tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. De gemiddelde besparing door te vergelijken ligt rond de € 1.892. Overweeg ook om te onderhandelen over de courtage en andere kosten.

Stel vragen over hun ervaring, tarieven waaronder opstart- en courtagekosten, verkoopstrategie en communicatiestijl. Vraag ook hoe snel ze gemiddeld een woning verkopen in Yde. Op Huis Verkopen vind je een uitgebreide lijst van vragen om te stellen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen