Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Brielle

Om je huis in Brielle te verkopen, is een goede makelaar goud waard. Verschillende makelaars kunnen verschillende strategieën en prijzen aanbieden, dus het is belangrijk om te vergelijken. Bijvoorbeeld, sommige makelaars kunnen beter zijn in onderhandelingen of hebben een bredere klantenkring.

Over makelaars in Brielle

We houden alles bij over makelaars in Brielle. Denk aan verkoopsnelheid, succespercentage, beoordelingen, tarieven en nog veel meer. Dit doen we om je inzicht te geven in het aanbod en de prestaties van de makelaars in jouw regio. Door het vergelijken van makelaars krijg je een completer beeld en helpt het je om een besluit te nemen op basis van feiten in plaats van gevoel. Het kan je zelfs geld besparen! Immers, kennis is macht en die macht geven we graag aan jou.

Ben je van plan je woning te verkopen en ben je op zoek naar een makelaar in Brielle? Dan rijzen er waarschijnlijk verschillende vragen. Welke makelaar heeft de snelste verkoopsnelheid? Wie vraagt het laagste tarief? Welke makelaar heeft de beste beoordelingen? En hoe succesvol zijn ze in het verkopen van woningen in Brielle? Geen zorgen, op deze plek vind je alle nodige informatie die je helpt om de juiste keuze te maken voor een makelaar in jouw stad.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.161
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 14.193
Besparing (gem.)
€ 1.060

Actueel

 • Bij het verkopen van jouw huis in Brielle moet je rekening houden met de courtage voor de makelaar. De gemiddelde courtage in mei 2024 ligt rond de 1,12%. Het is aan te raden om hier vooraf goed over na te denken en eventueel meerder makelaars te vergelijken.
 • Daarnaast zijn de huidige huizenprijzen in Brielle een factor om in acht te nemen. Op dit moment bedraagt de gemiddelde verkoopprijs per m² € 3.783. Meer inzichten in de huizenprijzen kunnen nuttig zijn in het bepalen van jouw verkoopstrategie.

Uitgelichte makelaars in Brielle

In Brielle zijn er talrijke makelaars te vinden met een speciale focus op verkoop. Hieronder presenteren we je een selectie van diverse verkoopmakelaars in deze regio. Het is sterk aangeraden om deze makelaars met elkaar te vergelijken om zo inzicht te krijgen in de diverse aspecten zoals hun werkwijze, tarieven, ervaringen en dienstverlening.

Logo Makelaardij van Ravens B.V.

Makelaardij van Ravens BV

Bij Makelaardij van Ravens kun je terecht voor een betrouwbaar en persoonlijk makelaarskantoor. Actief in de branche sinds 1997 zijn ze gespecialiseerd in onder andere monumenten, bedrijfsruimtes, winkels en nieuwbouw. Je bent verzekerd van een deskundige partner bij verkoop, aankoop, verhuur en taxaties. Hun grondige kennis van de huizenmarkt en betrokkenheid bij de omgeving maken hen tot de grootste en meest verkopende makelaar in Brielle.

Betist Makelaardij

Betist Makelaardij is een gerenommeerd makelaarskantoor gevestigd aan het Scharloo in Brielle. Als lid van de branchevereniging NVM, biedt het kantoor de zekerheid van kwaliteit en betrouwbaarheid. Het is een goede keuze voor iedereen die zoekt naar een betrouwbare partner op het gebied van onroerend goed. Met hun nodige certificering bieden zij je een professionele service.

De Vreij Makelaardij

Bij makelaarskantoor De Vreij Makelaardij, gelegen aan de Vischstraat in Brielle, garanderen ze jou een actieve aanpak voor zowel woning- als bedrijfsmakelaardij. Dit kleinschalige kantoor biedt je persoonlijke service en heldere communicatie tijdens het proces van verkoop, aankoop, taxatie en verhuur. Als lid van branchevereniging VBO, waarborgen ze professionaliteit en betrouwbaarheid in hun diensten. Het is de makelaar die je wensen begrijpt en realiseert.

Huysvisie, makelaar anno nu

Huysvisie is een moderne makelaar, ontstaan in 2019 uit een fusie van ervaren makelaardijen. Klantvriendelijk en actief, staat Huysvisie bekend om de correcte omgang en open communicatie. Met alle benodigde vakkennis bieden ze diensten als verkoop, aankoop en taxaties. Of je nu particulier bent, investeerder of woningcorporatie, Huysvisie zet jouw belangen voorop. Ze zijn gespecialiseerd in verschillende facetten, van monumenten tot nieuwbouw en recreatiewoningen.

Let op: Er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Brielle dan je in het overzicht hebt gezien. Bij Huis Verkopen nemen we álle makelaars in Brielle mee in onze vergelijking. De meest geschikte makelaar voor jouw specifieke situatie, woning en voorkeuren, is mogelijk niet in de bovenstaande lijst opgenomen. Vandaar dat een goede vergelijking van enorm belang is.

Vergelijk makelaars in Brielle Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Brielle?

Een makelaar in Brielle rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,12% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 460.766 in Brielle komt dit neer op € 5.161 aan makelaarskosten (update mei 2024).

Naast de courtage worden er vaak ook opstartkosten gerekend. Dit zijn kosten die de makelaar maakt om je huis verkoopklaar te maken. Deze opstartkosten kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op het maken van foto’s, het inmeten van de woning en de aanbiedingstekst. Meer informatie over de courtage en de opstartkosten vind je op onze website.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Brielle 0,46% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.060 besparen door makelaars te vergelijken. Om zeker te zijn dat je het beste aanbod krijgt, loont het zeker om wat tijd te investeren en de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken.

Kosten van makelaars in Brielle

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 5.300
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Brielle

In Brielle rekenen de meeste makelaars opstartkosten. Dit is een bedrag dat de makelaar in rekening brengt voor onder andere de fotografie, plaatsing van je woning op platforms zoals Funda, en het maken van een brochure. Het betreft hier dus voornamelijk kosten die worden gemaakt om de verkoop van je woning op gang te brengen.

Opstartkosten zijn als het ware een soort van investering die je doet om jouw woning in de kijker te zetten. Deze kosten hangen vaak samen met de diensten die de makelaar levert om jouw woning onder de aandacht te brengen bij potentiele kopers. Denk hierbij aan het vermarkten van jouw woning via verschillende kanalen, zowel offline als online. Dit is een gebruikelijke manier van werken in Brielle en overige delen van Nederland.

Intrekkingskosten van makelaars in Brielle

Bij het verkopen van jouw woning in Brielle kan je te maken krijgen met intrekkingskosten. Dit zijn kosten die makelaars in rekening brengen wanneer je besluit jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen. Dit kan gebeuren om verschillende redenen, bijvoorbeeld wanneer je van gedachten verandert over de verkoop, of wanneer je een beter aanbod krijgt van een andere koper dan waar de makelaar mee in onderhandeling is.

Intrekkingskosten kunnen per makelaar variëren, maar over het algemeen zijn dit kosten die bedoeld zijn om de tijd en inspanning te dekken die de makelaar heeft geïnvesteerd in het proberen te verkopen van jouw woning. De gemiddelde intrekkingskosten die door makelaars in Brielle wordt gehanteerd is € 500. Het is dus zeker iets om rekening mee te houden wanneer je overweegt jouw huis uit de verkoop te halen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Brielle met een vast tarief

Er zijn makelaars in Brielle die werken met een vast tarief. Het grote voordeel hiervan is dat je vooraf weet wat je kunt verwachten qua kosten. Geen onverwachte verrassingen en geen stress over mogelijke kosten die kunnen oplopen. Deze makelaars hanteren gemiddeld een tarief van € 3.250 (update: mei 2024). Dat betekent dus duidelijkheid en overzicht.

Het voornaamste nadeel van een vast tarief is dat het niet afhangt van het verkoopresultaat. Stel je huis wordt verkocht voor €300,000 en de makelaar rekent een vast tarief van €3500. Met een courtage van 1,5% daarentegen, zou je €4500 betalen. In dit geval is een vast tarief voordeliger. Maar wat als je huis voor €400,000 wordt verkocht? Dan betaal je bij een vast tarief nog steeds €3500, terwijl de courtage bij een verkoopprijs van €400,000 uitkomt op €6000. In zo'n situatie zou een makelaar dus meer verdienen op basis van courtage.

Tip: De meeste verkopers in Brielle kiezen voor een makelaar die werkt op basis van courtage. Dit komt omdat zij een hogere verkoopprijs als voornaamste prioriteit hebben. Een makelaar heeft bij courtage een sterke motivatie om een zo hoog mogelijke prijs voor je woning te krijgen, omdat zijn vergoeding hiervan afhangt.

4 feitjes over makelaars in Brielle

 • In Brielle geven de meesten die hun woning willen verkopen de voorkeur aan een makelaar met bewezen ervaring in de regio. Dit wijst op het belang van kennis over de lokale woningmarkt. Vergelijk verschillende verkoopmakelaars om de meest geschikte keuze te maken.
 • Woningen die zonder tussenkomst van een makelaar verkocht worden in Brielle, leveren gemiddeld €26.000 minder op dan huizen die wel verkocht worden door een makelaar. Dit toont het financiële voordeel van het inzetten van een professional bij de verkoop.
 • Een overweldigend 90% van de makelaars in Brielle is aangesloten bij vooraanstaande brancheverenigingen zoals de NVM, VBO of VastgoedPRO. Dit waarborgt hun professionaliteit en geeft je een extra zekerheid van kwaliteit.
 • De meeste woningverkopers in Brielle vragen gemiddeld aan 3 makelaars verkoopadvies alvorens de definitieve keuze te maken. Twijfel niet om zelf verkoopadvies aan te vragen bij meerdere makelaars, zo maak je de best geïnformeerde beslissing mogelijk.

Wat levert de beste makelaar in Brielle op?

Het is niet zozeer de vraag wat een makelaar kost, maar eerder wat een makelaar je oplevert in de verkoop van je huis in Brielle. Hierbij wordt niet alleen de prijs, maar ook de snelheid en het gemak van het proces in ogenschouw genomen.

Dit is hoe je de beste makelaars in Brielle herkent:

 • Onze onafhankelijke statistieken laten zien dat de beste makelaars in Brielle huizen niet alleen voor de verwachte verkoopprijs verkopen, maar gemiddeld een extra € 14.633 weten te realiseren.
 • Uit de gegevens van onze uitgebreide database blijkt eveneens dat de meest succesvolle makelaars in Brielle huizen gemiddeld 16 dagen sneller verkopen dan hun collega's. Dit betekent dat je huis sneller van de markt is, wat je aanzienlijke besparingen kan opleveren.

De beste makelaar in Brielle vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Brielle? Het is niet altijd de makelaar met de meeste ervaring of de laagste tarieven. De beste makelaar voor jou is degene die perfect aansluit bij jouw woning en specifieke situatie.

Om het je gemakkelijk te maken, bieden we op onze site een handig vergelijkingsformulier aan. Voer je adres, situatie en voorkeuren in en krijg een overzicht van de makelaars die het best bij jouw behoeften passen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Brielle?

In Brielle je huis verkopen? Het kiezen van de juiste makelaar is essentieel. Let op de volgende vijf punten:

Persoonlijke klik

De samenwerking met je makelaar is intensief. Zorg dat er een goede persoonlijke klik is, dit maakt het verkoopproces een stuk prettiger.

Functies en diensten

Elke makelaar heeft andere functies en diensten. Onderzoek welke diensten je nodig hebt en welke makelaar deze aanbiedt.

Ervaring in Brielle

Kies voor een makelaar die ervaring heeft met de huizenmarkt in Brielle. Zo ben je ervan verzekerd dat de makelaar de lokale markt goed kent.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Makelaarskosten kunnen variëren. Let op de prijs-kwaliteitsverhouding: gaat een hogere prijs gepaard met betere diensten?

Verkoopstrategie

Elke makelaar hanteert een andere strategie voor de verkoop van je huis. Kijk welke strategie het best aansluit op jouw wensen en doelstellingen.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Een NVM-makelaar in Brielle zorgt voor een soepel proces bij de verkoop van je woning. Zij hebben de nodige kennis en ervaring om je te adviseren over de juiste vraagprijs, een passende verkoopstrategie en de onderhandelingen met potentiële kopers.

Daarnaast zijn er ook makelaars aangesloten bij VBO en VastgoedPRO. Ondanks dat hun werkwijze kan verschillen, streven zij allemaal hetzelfde doel na: het best mogelijke verkoopresultaat voor je huis behalen. Daarbij spelen factoren als lokale marktkennis, een groot netwerk en persoonlijke begeleiding een zeer belangrijke rol.

Of je nu kiest voor een NVM-verkoopmakelaar, VBO-makelaar of eentje van VastgoedPRO, het is belangrijk dat je een goede klik hebt. De verkoop van een huis is namelijk niet zomaar iets, daarbij wil je dat je belangen optimaal worden behartigd.

Het is daarom verstandig om meerdere makelaars te vergelijken alvorens een keuze te maken. Zo kun je er zeker van zijn dat je de best mogelijke keuze maakt voor de verkoop van je woning in Brielle.

Wat doet een makelaar in Brielle?

Een makelaar in Brielle heeft een belangrijke rol als je besluit je huis te verkopen. Je huis verkopen zonder makelaarsinzet is meestal niet de beste keuze. De makelaar heeft de nodige kennis en kunde om dit proces efficiënt en succesvol te laten verlopen.

In de eerste plaats voert de makelaar een taxatie uit van je huis om de verkoopprijs te bepalen. Ze helpen je ook bij de onderhandelingen met potentiële kopers en bieden ondersteuning bij het papierwerk. Hiernaast kunnen ze ook potentiële kopers rondleiden.

 • Taxatie van je huis
 • Opstellen van een verkoopplan
 • Onderhandelingen met kopers
 • Organiseren van bezichtigingen
 • Begeleiding bij het afsluiten van de koopovereenkomst

Waarom een makelaar in Brielle inschakelen?

Sta je op het punt je huis in het charmante Brielle te verkopen? De huizenmarkt kan een complex en tijdrovend proces zijn. Het is begrijpelijk als je hier veel vragen over hebt. Een makelaar inschakelen kan dan veel stress wegnemen. Een makelaar uit Brielle kent de locale markt op zijn duimpje, wat een groot verschil kan maken bij het verkopen van jouw huis. Met hun ervaring, kennis van de markt en uitgebreide netwerk, zorgen ze dat je met vertrouwen en realistische verwachtingen jouw huis in de verkoop kan zetten.

Kennis van de lokale markt

Voor het succesvol verkopen van je huis, is kennis van de lokale huizenmarkt onmisbaar. Brielle heeft een unieke huizenmarkt die verschilt van andere steden. Een makelaar uit Brielle is bekend met deze lokale markt en kan daardoor een realistische vraagprijs vaststellen.

Uitgebreid netwerk

Een ander voordeel van een lokale makelaar is zijn uitgebreide netwerk. Zij weten welke potentiële kopers geschikt kunnen zijn voor jouw huis en kunnen daardoor snel schakelen. Dit draagt bij aan een succesvollere verkoop.

Persoonlijke benadering

Een makelaar uit Brielle biedt ook een persoonlijke benadering. Hij weet wat jij belangrijk vindt, begrijpt jouw wensen en kan je zo optimaal begeleiden bij het verkoopproces.

Tijdbesparend

Als laatste, is het inschakelen van een makelaar ook nog eens tijdbesparend. De makelaar neemt veel van de taken op zich waardoor je zelf minder zorgen en tijd hoeft te besteden aan het verkoopproces.

Makelaars in Brielle vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Brielle is nog nooit zo eenvoudig geweest dankzij Huis Verkopen. Op basis van jouw woning en wensen koppelen we je aan de beste makelaars.

 • Gratis waardebepaling door makelaars
 • Inzicht in beoogde verkoopprijs
 • Gratis verkoopadvies
 • Lagere makelaarskosten

Vergelijken op Huis Verkopen betekent gegarandeerd worden gekoppeld aan ervaren makelaars die al vele succesvolle woningverkopen op hun naam hebben staan. Hiermee is niet alleen de kans op een maximale verkoopprijs groter, maar vind je ook de makelaar die het beste past bij jouw situatie en voorkeuren.

Vergelijk makelaars in Brielle Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Brielle

Het begint allemaal met research en vergelijking. Door offertes van verschillende makelaars op te vragen, krijg je een goed beeld van de dienstverlening en kosten. Je kunt makelaars vergelijken op onze pagina 'makelaars vergelijken'.

De gemiddelde makelaarskosten in Brielle zijn € 5.161. Deze kosten variëren door verschillende factoren, zoals de waarde van je woning en de diensten die je nodig hebt.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Brielle ligt rond de 54 dagen. Let wel, de verkoopsnelheid kan sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals locatie en vraagprijs.

Het vergelijken van verschillende makelaars kan je al een gemiddelde besparing opleveren van € 1.060. Vraag offertes aan en vergelijk de diensten en kosten om de beste deal te vinden.

Een verkoopmakelaar biedt verschillende diensten aan, waaronder waardebepaling, promotie van jouw woning, onderhandeling met potentiële kopers en begeleiding bij het verkoopproces. De exacte diensten hangen af van de gekozen makelaar.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen