Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Burdaard

Het selecteren van een geschikte makelaar voor het verkopen van je woning in Burdaard kan een lastige taak zijn. Op deze pagina vind je informatie over diverse makelaars die actief zijn in Burdaard, om je te helpen bij deze belangrijke keuze. Je krijgt hiermee een helder beeld van de goede makelaars in jouw regio.

Over makelaars in Burdaard

Je bent een aanstaande woningverkoper in Burdaard en op zoek naar een betrouwbare makelaar. Misschien hecht je waarde aan een makelaar met ruime ervaring in jouw omgeving, of juist een persoonlijke aanpak waarbij je elkaar regelmatig spreekt. Wellicht staat een goede presentatie van jouw woning hoog op jouw prioriteitenlijst. Of je prioriteit bij snelle verkoop ligt, levendige communicatie of een sterke onderhandelingspositie: je wilt ongetwijfeld een makelaar die het beste presteert.

Ons platform is er voor jou om de zoektocht naar de ideale verkoopmakelaar in Burdaard te vergemakkelijken. We voorzien je van alle nodige informatie en inzichtelijke statistieken, waarmee je makelaars kunt vergelijken en die jou zullen leiden naar de makelaar die voor jou het meest geschikt is. Zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt voor de verkoop van je woning. Voor alle informatie over tarieven en prestaties van makelaars in Burdaard, verwijzen we je graag door naar het overzicht op deze pagina:

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.113
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 16.811
Besparing (gem.)
€ 1.385

Actueel

 • Als je denkt aan het verkopen van jouw huis, is het belangrijk om te weten dat de gemiddelde courtages van makelaars in Burdaard momenteel 1,17% bedragen. Dit betekent dat de totale kosten afhangen van de verkoopprijs van jouw woning.
 • Inzicht in de huidige huizenprijzen kan jou helpen bij het bepalen van de verkoopstrategie. De gemiddelde verkoopprijs in Burdaard is namelijk op dit moment € 522.500 en de gemiddelde prijs per m2 ligt rond de € 2.666. Meer informatie hierover vind je op de pagina woningmarkt.
 • Tenslotte is het interessant om te weten dat de tarieven van makelaars in Burdaard momenteel gemiddeld € 6.113 zijn. Tarieven vergelijken kan echt voordelig uitpakken, dus neem hier de tijd voor voordat je een makelaar inschakelt.

Makelaars in de omgeving van Burdaard

In Burdaard zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Burdaard gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Burdaard verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Burdaard Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Burdaard?

Een verkoopmakelaar in Burdaard rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,17% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 522.500 in Burdaard komt dit neer op € 6.113 aan makelaarskosten (update april 2024).

Het is belangrijk te begrijpen dat de courtage van een makelaar fungeert als een sterke motivatie om jouw huis voor de beste prijs te verkopen. Hoe hoger de verkoopprijs, hoe hoger hun vergoeding is.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Burdaard 0,53% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.385 door eerst tarieven op te vragen. Besteed tijd aan het vergelijken van makelaars, het is een belangrijke stap in het verkoopproces van je huis.

Kosten van makelaars in Burdaard

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.200
€ 6.200
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Burdaard

Als je een makelaar inschakelt om je huis in Burdaard te verkopen, krijg je vaak te maken met opstartkosten. Dit zijn kosten die de makelaar rekent voor het opstarten van de verkoop, nog voordat er potentiële kopers zijn gevonden. Bij deze opstartkosten kun je denken aan de kosten voor het maken van professionele foto's, het opstellen van een verkoopplan en de plaatsing van je woning op diverse platforms.

Dit gemiddelde bedrag van de opstartkosten verschilt per makelaar, maar ligt gemiddeld rond de € 515. Het is daarom van belang om goed te kijken naar de tarieven van verschillende makelaars. Op deze pagina kun je gemakkelijk, gratis en vrijblijvend de tarieven opvragen van verschillende makelaars in Burdaard. Zo kom je niet voor verrassingen te staan!

Intrekkingskosten van makelaars in Burdaard

Het is belangrijk om te weten dat de meeste makelaars in Burdaard intrekkingskosten in rekening brengen, mocht je besluiten jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen. Deze kosten, ook bekend als uit de verkoopname kosten, zijn bedoeld om de makelaar te compenseren voor de investeringen die zij hebben gedaan in de voorbereiding en marketing van jouw woning. Dit kunnen kosten zijn voor de professionele foto's, correcte plaatsing op diverse woningwebsites of de tijd besteed aan bezichtigingen.

Bijvoorbeeld, je kan besluiten om je woning uit de verkoop te halen door onverwachte persoonlijke omstandigheden, of omdat je een hoger aanbod krijgt van een kennis. Begrijpelijk, maar houd er dus rekening mee dat dit financiële gevolgen kan hebben. De gemiddelde intrekkingskosten van makelaars in Burdaard is momenteel € 500. Het is dus verstandig dit mee te nemen in je overweging bij het kiezen van een makelaar en het bepalen van je verkoopstrategie.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Burdaard met een vast tarief

Er zijn makelaars in Burdaard die werken met een vast tarief. Het voordeel hiervan is dat je vooraf weet wat je aan kosten kunt verwachten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over verrassingen achteraf. Bovendien biedt het de zekerheid dat je niet meer betaalt als je woning voor een hoger bedrag wordt verkocht. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars hanteren is € 3.250 (update: april 2024).

Hoewel een vast tarief duidelijkheid en zekerheid kan bieden, kan het ook nadelig zijn. Stel, je woning wordt verkocht voor een bedrag dat lager is dan verwacht. In dat geval betaal je relatief meer voor de diensten van de makelaar dan bij een courtage. De courtage is een percentage over de verkoopprijs, dus bij een lagere verkoopprijs worden de kosten ook lager.

Tip: Weeg vooraf goed af welk type tarief het beste bij je past. Het vast tarief biedt duidelijkheid, maar kan in sommige gevallen nadelig uitpakken. Laat je daarom goed adviseren en informeren over de kosten en de voor- en nadelen van de verschillende tariefstructuren voordat je een keuze maakt.

4 feitjes over makelaars in Burdaard

 • Een opvallend feit is dat meerdere woningverkopers eerst grondig hun opties onderzoeken voordat ze een beslissing nemen. Gemiddeld genomen, raadplegen zij drie verschillende makelaars voor een verkoopadvies. Hiermee zorgen zij er voor dat hun keuze goed geïnformeerd en gebaseerd is op een degelijke vergelijking van de diensten. Voor het aanvragen van een vrijblijvend verkoopadvies kan je deze pagina raadplegen.
 • Woningverkopers in Burdaard voelen duidelijk een sterke voorkeur voor makelaars die hun ervaring in hun stad kunnen aantonen. Dit blijkt uit het feit dat de meerderheid van de verkopers, bij het vergelijken van lokale makelaars, de voorkeur geeft aan zij die ervaring in Burdaard kunnen aantonen.
 • Een opmerkelijk feit is dat de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Burdaard zonder makelaar lager ligt dan die van woningen verkocht met invloed van een makelaar. Gemiddeld gezien, wordt er €22.000 minder ontvangen voor een woning wanneer deze zonder de hulp van een makelaar wordt verkocht.
 • Professionele standaarden zijn essentieel in de vastgoedwereld van Burdaard. Dit blijkt uit het feit dat ongeveer 90% van de makelaars hier lid zijn van een erkende branchevereniging zoals de NVM, de VBO of VastgoedPRO. Dit verzekert dat zij volgen bepaalde normen volgen en geregeld gecontroleerd worden.

Wat levert de beste makelaar in Burdaard op?

De kwaliteit van makelaars in Burdaard verschilt sterk. Het maken van de juiste keuze kan dus een groot verschil maken voor de ervaring met de verkoop van je huis. Bijvoorbeeld, een geschikte makelaar kan je helpen bij het optimaal positioneren van je woning, terwijl een minder goede makelaar dit wellicht over het hoofd kan zien.

Dit zijn de twee belangrijkste kenmerken om de beste makelaars in Burdaard te identificeren:

 • Volgens onze gegevens verkopen de beste makelaars in Burdaard woningen gemiddeld voor een bedrag dat € 11.644 hoger ligt dan wat andere makelaars over het algemeen bereiken. Dit is te danken aan hun kennis van de lokale markt en hun vermogen om onderhandelingen succesvol te sturen.
 • Uit onze gegevens blijkt ook dat de meest efficiënte makelaars in Burdaard huizen gemiddeld binnen 16 dagen weten te verkopen, wat sneller is dan andere makelaars in de regio. Dit toont aan dat makelaars die een proactieve houding aannemen en zich daadwerkelijk inzetten voor de verkoop over het algemeen sneller zijn in het sluiten van een deal.

De beste makelaar in Burdaard vinden

Het vinden van de beste of snelste makelaar in Burdaard betekent niet direct dat je de duurste moet kiezen. Het gaat erom dat je een makelaar vindt die begrijpt wat jouw woning uniek maakt, en deze eigenschappen op de best mogelijke manier kan benadrukken.

Met het gebruik van ons vergelijkingsformulier kun je makelaars vergelijken op basis van hun tarieven, verkoopstrategieën, en inschattingen van de waarde van je woning. Op deze manier vind je een makelaar die naadloos aansluit bij jouw situatie en voorkeuren.

Waar moet je op letten bij makelaars in Burdaard?

Het kiezen van de juiste makelaar in Burdaard om je huis te verkopen is een belangrijke stap. Let op deze vijf aspecten bij je keuze:

Eerdere prestaties

Kijk naar de eerdere verkoopsuccessen van de makelaar. Deze informatie kan je inzicht geven in hoe effectief ze kunnen zijn bij de verkoop van jouw woning.

Kennis van de markt in Burdaard

De makelaar dient een grondige kennis te hebben van de lokale woningmarkt. Diepgaande kennis van Burdaard kan het verschil maken bij de verkoop van je huis.

Communicatiestijl

Open en heldere communicatie met je makelaar is essentieel. Zorg dat je kiest voor een makelaar waarbij je je goed voelt en die je vertrouwt.

Commissie

Informeer duidelijk naar de commissie die de makelaar vraagt voor zijn diensten. Zorg dat je vooraf weet wat de kosten zijn en wat je hiervoor terugkrijgt.

Service en ondersteuning

Zorg dat je een makelaar kiest die volledige service en ondersteuning biedt. Ze moeten bereid zijn om al je vragen te beantwoorden en je door het proces te leiden.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Als je jouw huis in Burdaard wilt verkopen, is het verstandig om contact op te nemen met een makelaar. Sommige makelaars zijn aangesloten bij brancheverenigingen als de NVM, VBO, en VastgoedPRO. Deze aansluiting garandeert dat de makelaar voldoet aan strikte kwaliteitseisen en -normen.

Makelaars aangesloten bij brancheverenigingen zoals NVM, VBO of VastgoedPRO werken met een gedragscode. Dit betekent dat ze integer en transparant handelen. Daarnaast moet de makelaar zich continue bijscholen, wat ervoor zorgt dat hun kennis actueel is en ze je optimaal kunnen begeleiden bij de verkoop van je huis.

Wat doet een makelaar in Burdaard?

Een groot deel van de mensen kiest ervoor om de verkoop van hun woning in Burdaard uit handen te geven aan een makelaar. Dit is een logische keuze gezien de expertise die zij hebben op dit gebied.

Je vraagt je nu waarschijnlijk af: wat doet een makelaar dan precies voor je? Laat ons dit voor je opsommen.

 • Waarde schatten: Hij zal je huis taxeren en de marktwaarde vaststellen.
 • Marketing: De makelaar regelt de nodige advertenties en promoot jouw woning bij potentiële kopers.
 • Organiseren van bezichtigingen: Hij zal deze coördineren, aanwezig zijn en vragen van geïnteresseerden beantwoorden.
 • Onderhandelingen voeren: De makelaar voert namens jou de prijsonderhandelingen met geïnteresseerden.
 • Koopakte opstellen: Bij overeenkomst zorgt de makelaar voor de juridische documentatie die bij de verkoop noodzakelijk is.

Waarom een makelaar in Burdaard inschakelen?

Als je overweegt je huis in Burdaard te verkopen, is het inschakelen van een lokale makelaar een slimme zet. Een makelaar heeft de expertise en kennis van de lokale omstandigheden, en kan je helpen om de beste deal voor je huis te krijgen. Daarnaast bespaar je veel tijd en energie doordat je het verkoopproces overlaat aan een professional. Om een goede makelaar te vinden, kun je hier verkoopmakelaars vergelijken.

Expertise en kennis van de lokale markt

Elke woningmarkt is anders, en daarom is het van vitaal belang om een makelaar in te schakelen die goed op de hoogte is van de lokale situatie in Burdaard. Met hun kennis van de lokale markt kunnen makelaars een realistische verkoopprijs bepalen.

Tijdbesparing bij de verkoop

Bij het verkopen van een huis komt veel kijken, en dit kan veel tijd in beslag nemen. Een makelaar neemt deze taken van je over, zodat je meer tijd overhoudt voor andere dingen. Dit is een groot voordeel van een makelaar.

Ondersteuning tijdens het hele proces

Naast het bepalen van de prijs en het promoten van je huis, biedt een makelaar ook hulp tijdens het hele verkoopproces. Ze staan je bij tijdens bezichtigingen en begeleiden je bij de juridische aspecten van de verkoop.

De beste deal krijgen

Finaliseren, een makelaar weet hoe de vraagprijs en de werkelijke waarde van het pand adequaat kunnen worden aangepast om de beste deal te krijgen. Je kunt erop vertrouwen dat je woning voor de beste prijs wordt verkocht.

Makelaars in Burdaard vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Burdaard heeft meerdere voordelen te bieden. Het bespaart je niet alleen aanzienlijk op de makelaarskosten, maar garandeert je ook van de beste dienstverlening.

 • Gratis en vrijblijvende waardebepaling
 • Persoonlijk verkoopadvies en strategie
 • Verzekerd van een ervaren en efficiënte makelaar
 • De mogelijkheid om makelaarstarieven te vergelijken

Via het uitgebreide platform van Huis Verkopen kun je met enkele klikken de prestaties van de verschillende makelaars op een rijtje zetten. Zo ontdek je snel welke makelaar in Burdaard een sterke prijs/kwaliteit-verhouding biedt en het beste aansluit bij jouw wensen. Of je nou supersnel wilt verkopen of juist mikt op de hoogst mogelijke prijs, het vergelijken van makelaars is een must voor een optimale verkoop.

Vergelijk makelaars in Burdaard Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Burdaard

Het gemiddelde tarief van makelaars in Burdaard is € 3.250. Dit bedrag kan fluctueren, dus het is aan te raden om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende makelaars. Voor het aanvragen van offertes kun je terecht bij verschillende lokale makelaars.

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de ervaring, credentials en recensies van een makelaar. Daarnaast is het nuttig om ook het tarief en de voorwaarden van verschillende makelaars te vergelijken voordat je een keuze maakt.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Burdaard zijn € 515 en de gemiddelde intrekkingskosten zijn € 500.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Burdaard is 185 dagen. Dit hangt af van een aantal factoren, zoals de vraag en aanbod, marktcondities en de prijs van je woning.

Door makelaarstarieven te vergelijken, kun je gemiddeld € 1.385 besparen bij de verkoop van je woning. Vergelijkingstools en het aanvragen van verkoopadvies via Huis Verkopen kunnen hierbij helpen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen