Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Erm

Bij de verkoop van je woning in Erm is een competente makelaar een belangrijke factor. Op deze pagina ontdek je welke makelaar het beste op je voorkeuren aansluit. We bieden je diverse vergelijkingsmethodes, voor een weloverwogen keuze.

Over makelaars in Erm

Makelaars in Erm verschillen op tal van manieren. Denk aan ervaring, specialisatie, aanpak en tarieven. Sommige hebben veel ervaring met het verkopen van historische huizen, terwijl anderen zich richten op nieuwbouw. De verkoopstrategieën die ze hanteren lopen ook sterk uiteen. Het is daarom slim om makelaars in Erm te vergelijken. Op die manier vind je de makelaar die het best presteert en die past bij jouw specifieke situatie. Dit maakt je verkoopproces een stuk gemakkelijker en kan je bovendien geld besparen. Je kunt beginnen met vergelijken door een kijkje te nemen op deze handige site.

Waar kijk je naar bij het kiezen van een makelaar in Erm? Je wilt waarschijnlijk weten hoeveel ervaring de makelaar heeft in de lokale markt. Misschien vraag je je af welke aanpak bij jouw woning past. En hoe zit het met de kosten? Ga niet in het wilde weg zoeken alle informatie ligt binnen handbereik. De antwoorden op deze en andere vragen zijn goud waard bij de keuze voor de juiste makelaar. We nemen je mee in alles wat je moet weten om de makelaar te kiezen die optimaal presteert in Erm.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.258
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 14.460
Besparing (gem.)
€ 1.176

Actueel

 • Overweeg je om je woning in Erm te verkopen? De gemiddelde courtages van makelaars in Erm liggen op dit moment rond de 1,23%.
 • Een ander belangrijk aspect om in acht te nemen zijn de huidige woningprijzen in Erm. De gemiddelde verkoopprijs ligt rond de € 427.500 en de gemiddelde verkoopprijs per m2 is € 3.447. Je kunt meer informatie en statistieken vinden op de pagina met woningmarktcijfers in Erm.
 • Als laatste zijn de makelaarstarieven ook een belangrijk onderdeel om mee te nemen in jouw overweging. De gemiddelde tarieven van makelaars in Erm liggen momenteel rond de € 5.258. Zeker in deze tijden is het vergelijken van tarieven een zinvolle stap in het verkoopproces.

Makelaars in de omgeving van Erm

In Erm zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Erm gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Erm verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Erm Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Erm?

Een makelaar in Erm rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,23% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 427.500 in Erm komt dit neer op € 5.258 aan makelaarskosten (update mei 2024).

Vaak zie je dat de courtages lager zijn als de verkoopsnelheid van woningen toeneemt. Dit komt omdat makelaars minder tijd nodig hebben om een huis te verkopen als de markt vlotter beweegt. Hierdoor kunnen ze lagere kosten doorberekenen aan jou.

Let op: de courtages van makelaars in Erm verschillen gemiddeld 0,55%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.176 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Erm. Het loont altijd de moeite om offertes te vergelijken, omdat dit steevast tot besparingen leidt.

Kosten van makelaars in Erm

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.900
€ 5.400
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Erm

Als je overweegt om je huis te verkopen in Erm, dan is het belangrijk om rekening te houden met mogelijke opstartkosten die de meeste makelaars rekenen. Dit zijn kosten die de makelaar in rekening brengt nog voordat je woning daadwerkelijk te koop wordt gezet. Denk hierbij aan kosten voor professionele fotografie van je woning, het maken van een plattegrond en een gedetailleerde omschrijving voor op het internet en in brochures.

Deze opstartkosten kunnen flink variëren per makelaar en hebben een directe impact op je totale kostenplaatje. Zoals met veel dingen, is het raadzaam om vooraf goed onderzoek te doen en makelaars te vergelijken. Het gemiddelde bedrag aan opstartkosten dat makelaars in Erm rekenen ligt rond de € 515. Door hier op voorhand rekening mee te houden, kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan als je je huis wilt verkopen.

Intrekkingskosten van makelaars in Erm

Het kan voorkomen dat je besluit om een woning die te koop stond voortijdig van de markt te halen. In zo'n geval kunnen de meeste makelaars in Erm intrekkingskosten in rekening brengen. Dit zijn kosten die de makelaar in rekening brengt als compensatie voor de tijd en het werk dat in de verkoop van jouw huis is gestoken. Denk bijvoorbeeld aan de situatie waarin je van gedachten verandert over de verkoop of als je besluit om met een andere makelaar in zee te gaan.

Maar hoe hoog zijn deze intrekkingskosten precies? Op dit moment hanteren de meeste makelaars in Erm gemiddeld een bedrag van € 500 aan intrekkingskosten. Let wel, de exacte kosten kunnen variëren per makelaar en zijn veelal afhankelijk van de voorwaarden in de verkoopovereenkomst. Het is daarom raadzaam om dit altijd goed bij de eigen makelaar na te vragen om zo niet voor verrassingen te komen staan.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Erm met een vast tarief

Heb je er al aan gedacht om te werken met een makelaar die een vast tarief hanteert? Makelaars in Erm bieden deze optie en het biedt als voordeel dat je van tevoren precies weet welk bedrag je kwijt bent aan makelaarskosten. Geen verrassingen achteraf, omdat het tarief niet gebaseerd is op het verkoopbedrag van jouw huis. Gemiddeld hanteren deze makelaars een tarief van € 3.250 (update: mei 2024).

Toch kan een vast tarief ook een nadeel zijn. Stel je voor, je huis wordt verkocht voor een bedrag dat veel lager ligt dan waarvoor het is getaxeerd. Bij een courtage betaal je een percentage over de uiteindelijke verkoopprijs en in dat geval zou je absoluut minder kwijt zijn dan het vaste tarief dat je zou betalen bij een makelaar met een vast tarief.

Tip: Denk goed na over welk soort tariefstelling het beste past bij jouw situatie. Houd rekening met de verwachte verkoopprijs van je huis en zet dit af tegen de gemiddelde vaste tarieven in Erm. Op deze manier zorg je voor de beste financiële deal bij het verkopen van je huis.

4 feitjes over makelaars in Erm

 • Veranderingen in de woningmarkt kunnen resulteren in een variëteit aan huisprijsschattingen door makelaars in Erm. Deze prijsverschillen kunnen oplopen tot naar schatting 31.000 euro. Het is daarom aan te raden om een waardebepaling te laten uitvoeren door verschillende makelaars om de beste inschatting te kunnen maken.
 • Met de hulp van een makelaar kunnen woningen in Erm ongeveer 12% winstgevender worden verkocht dan zonder een makelaar. Dit toont de waarde aan van de expertise en kennis die een makelaar inbrengt tijdens het verkoopproces.
 • Het is algemeen bekend dat er een bepaald courtagepercentage is dat makelaars in Erm rekenen voor hun diensten. Een gemiddeld 1,23% courtage wordt vaak gehanteerd, maar dit percentage kan variëren tussen makelaars.
 • In Erm nodigt een gemiddelde verkoper zo'n drie verschillende makelaars uit voor een bezoek aan het verkoopobject, voordat er een definitieve keuze wordt gemaakt. Er is een handige vergelijkingsformulier beschikbaar om deze keuze gemakkelijker te maken.

Wat levert de beste makelaar in Erm op?

In Erm hebben makelaars verschillende prestaties. Een makelaar van hoge kwaliteit kan een wereld van verschil maken in je verkoopervaring. Bijvoorbeeld, het kiezen van de juiste makelaar kan de stress van het verkopen van je huis verminderen en het kan je zelfs een hogere prijs opleveren.

Je herkent de beste makelaars in Erm aan de volgende zaken:

 • Meerwaarde op verkoopprijs: Uit onze gegevens blijkt dat de beste makelaars in Erm huizen gemiddeld voor € 9.037 boven de verwachte verkoopprijs weten te verkopen. Dit betekent dat als je kiest voor de beste makelaar, je mogelijk meer winst kunt maken bij de verkoop van je huis.
 • Snellere verkoop: Ook blijkt uit onze statistieken dat de top makelaars in Erm woningen gemiddeld 15 dagen sneller verkopen dan de gemiddelde makelaar in deze regio. Dat betekent dat je huis sneller wordt verkocht en jij sneller door kan gaan met je volgende stap.

De beste makelaar in Erm vinden

Vind je de weg naar de ideale makelaar in Erm lastig te bewandelen? Maak dan gebruik van onze handige vergelijkingstool. Hiermee geef je eenvoudig jouw adres, situatie en verkoopvoorkeuren aan ons door.

Op basis van jouw gegevens matchen wij je met de best presterende makelaars in Erm. Deze informeren je over hun tarieven, verkoopstrategie en geven waardevolle tips. Zo vorm je inclusief ingeschatte woningwaarde een compleet beeld van jouw verkoopkansen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Erm?

Bij de keuze van een goede makelaar in Erm zijn er diverse zaken waar je op moet letten:

Betrouwbaarheid

Een betrouwbare makelaar is essentieel bij de verkoop van je huis. Check recensies en vraag naar ervaringen van anderen.

Kennis van de lokale markt

Kies voor een makelaar met een grondige kennis van de huizenmarkt in Erm. Deze heeft inzicht in de waarde van jouw woning in de lokale context.

Communicatie

Goede communicatie is belangrijk. Je wilt een makelaar die je op de hoogte houdt, duidelijk uitleg geeft en goed bereikbaar is.

Tarieven

Vergelijk de tarieven van verschillende makelaars. Vraag offertes op via deze link en maak een geïnformeerde keuze.

Onderhandelingsvaardigheden

De makelaar moet sterk zijn in onderhandelingen om de beste verkoopprijs voor jouw huis te realiseren.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Op zoek naar een betrouwbare makelaar in Erm? Overweeg dan eens een NVM-makelaar. Deze makelaars staan bekend om hun expertise en transparantie. Bovendien houden we alle verkoopstatistieken nauwgezet bij, zodat we zicht hebben op de best presterende NVM-makelaars.

Het overwegen waard zijn ook de VBO- en VastgoedPRO-makelaars. Hoewel deze minder bekend zijn, hebben ze toch een solide reputatie opgebouwd in de vastgoedwereld. Voor je je keuze maakt is het belangrijk dat je alle opties goed in kaart brengt: denk daarbij aan tarieven, diensten en kwaliteit.

Wat doet een makelaar in Erm?

Een makelaar in Erm kan je helpen bij het verkopen van je huis. Hij of zij neemt alle taken op zich die bij de verkoop komen kijken, zodat jij je kunt richten op andere zaken. Zo zorgt de makelaar voor het opstellen van de verkoopadvertentie, het organiseren van bezichtigingen en het onderhandelen over de verkoopprijs.

Daarnaast geeft een makelaar ook advies over het inrichten van je huis voor de verkoop. Hij of zij heeft een goed beeld van wat potentiële kopers aantrekkelijk vinden en kan je tips geven om je huis zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren. Een makelaar heeft ook contact met andere professionals in de vastgoedsector, zoals notarissen, taxateurs en bouwkundig adviseurs.

 • Breed netwerk: Dankzij zijn of haar contacten kan een makelaar je huis bij een breed publiek onder de aandacht brengen.
 • Onderhandelingsskills: Een makelaar onderhandelt over de verkoopprijs en andere voorwaarden, zodat je de best mogelijke deal krijgt.
 • Juiste prijs: De makelaar bepaalt nauwkeurig de marktwaarde van je huis, waardoor je niet te laag of te hoog inzet.
 • Tijdbesparing: Het hele verkoopproces, inclusief alle administratie, wordt uit handen genomen.
 • Deskundig advies: De makelaar adviseert over thuisstaging, verkoopstrategieën en juridische zaken rondom huisverkoop.

Waarom een makelaar in Erm inschakelen?

Het verkopen van een woning is een belangrijke stap in je leven en kan een uitdaging zijn. Daarom kan het inschakelen van een professionele makelaar in Erm, die bekend is met de lokale markt en jouw woningtype goed kan waarderen, een groot voordeel zijn. De beste makelaar is degene die het beste aansluit bij jouw wensen en voorkeuren, en ervaring heeft met jouw woningtype en locatie.

Ervaren makelaar

Onze makelaars in Erm zijn experts op de plaatselijke markt. Ze hebben toegang tot informatie en statistieken die niet voor iedereen beschikbaar zijn. Deze informatie kan worden gebruikt om jouw huis optimaal te positioneren in de markt en de juiste doelgroep te bereiken.

Vakkundige prijsbepaling

Het succes van een huisverkoop hangt sterk af van de juiste prijsbepaling. Onze makelaars kunnen op basis van kennis en ervaring een optimale prijs voor jouw woning vaststellen. Ook zijn ze op de hoogte van de laatste woningmarktontwikkelingen en trends.

Uitgebreide marketing

Bij de verkoop van je huis is professionele marketing onontkoombaar. Het bereiken van de juiste doelgroep kan het verschil maken. Onze makelaars hebben een groot netwerk en maken gebruik van effectieve marketingtechnieken om jouw woning op de kaart te zetten.

Volledig ontzorgen

Nog een voordeel van het inschakelen van een makelaar in Erm is dat je wordt ontzorgd tijdens het gehele proces. Van bezichtigingen tot juridische afwikkeling, alles wordt voor jou geregeld. Zo kun jij je focussen op je nieuwe woning en de verhuizing.

Makelaars in Erm vergelijken

Het vergelijken van verkoopmakelaars in Erm hoeft geen lastige klus te zijn. Huis Verkopen maakt dit proces gemakkelijk en inzichtelijk, terwijl jij bespaart op de makelaarskosten.

 • Objectief en onafhankelijk vergelijken
 • Dienstverlening op basis van jouw wensen
 • Gratis en vrijblijvend waardebepaling
 • Scherper makelaarstarief door vergelijken

Ongeacht of je jouw woning snel wilt verkopen of juist streeft naar een maximale prijs, Huis Verkopen helpt je bij het maken van de juiste keuzes. De prestaties van makelaars in Erm variëren aanzienlijk, dus vergelijken kan een aanzienlijke invloed hebben op het succes van jouw verkoop.

Vergelijk makelaars in Erm Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Erm

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Erm zijn € 515. Deze kosten zijn voor het opstarten van de verkoop en kunnen variëren per makelaar. Hier kun je de tarieven opvragen.

Het gemiddelde verkoopsucces wordt gemeten in hoe snel woningen worden verkocht. In Erm is de gemiddelde verkoopsnelheid 69 dagen. Zo snel kun je jouw huis dus verwachten te verkopen.

Door het vergelijken van makelaars kan je gemiddeld € 1.176 besparen op makelaarskosten. Vergelijk dus altijd makelaars via onze pagina over makelaarsvergelijking.

Let op zaken zoals ervaring, tarieven, verkoopsnelheid en klantbeoordelingen om de beste makelaar te vinden. Maak hier een overzicht en vergelijk verschillende makelaars in Erm.

De kosten van makelaars variëren, maar gemiddeld zijn de makelaarskosten in Erm € 5.258. Dit is inclusief courtagekosten en opstartkosten. Vergelijk verschillende aanbieders voor de beste deal.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen