Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Harmelen

Op zoek naar een goede verkoopmakelaar in Harmelen? De keuze van de juiste makelaar maakt een significant verschil bij het verkopen van je woning. Neem de tijd om ervaringen van anderen te lezen en vergelijk de tarieven en diensten van verschillende makelaarskantoren.

Over makelaars in Harmelen

In Harmelen en omgeving is er geen tekort aan makelaars. Met een ruime keuze aan makelaars is het noodzakelijk om hun verschillen goed te belichten. Zo kunnen sommige makelaars bijvoorbeeld meer ervaring hebben met de verkoop van bepaalde typen woningen, terwijl anderen zich juist onderscheiden door hun persoonlijke en klantgerichte aanpak.

We begrijpen dat de zoektocht naar de best presterende makelaar een uitdaging kan zijn. Daarom bieden wij verschillende manieren om makelaars in Harmelen te vergelijken. Op deze manier kun je een weloverwogen keuze maken op basis van aspecten die voor jou belangrijk zijn. Alle benodigde informatie over de makelaars in Harmelen vind je terug op deze pagina.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 7.291
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 20.050
Besparing (gem.)
€ 2.040

Actueel

 • Als je erover denkt om je huis te verkopen, is het goed om te weten dat de huidige gemiddelde verkoopprijs in Harmelen € 668.918 is. Dat wordt nog interessanter als je bedenkt dat de gemiddelde verkoopprijs per m² € 4.574 is. Bekijk de exacte huizenprijzen voor meer details.
 • Verder is het van belang te weten dat de gemiddelde courtage van makelaars in Harmelen momenteel 1,09% bedraagt. Dit bedrag is gebaseerd op de recente gemiddelden van april 2024.
 • Tenslotte, omdat de tarieven van makelaars in Harmelen nogal uiteenlopen, is het vergelijken van makelaarstarieven erg nuttig. Doe je dit goed, dan kan het je gemiddeld € 2.040 besparen.

Uitgelichte makelaars in Harmelen

In Harmelen zijn meerdere verkoopmakelaars beschikbaar waar je een keuze uit kunt maken. Wij hebben enkele van deze makelaars voor je opgelijst. Het is verstandig om deze makelaars goed te vergelijken, want de ideale makelaar is degene die het beste past bij de specifieke kenmerken van jouw woning, jouw persoonlijke situatie en jouw persoonlijke voorkeuren.

Logo Rien Treur Makelaardij

Rien Treur Makelaardij

Rien Treur Makelaardij is een enthousiaste en ervaren NVM-makelaar in Woerden, met een specialisatie in de verkoop van woningen, bouwkavels en voormalige agrarische objecten. Dit familiebedrijf streeft naar optimale service, ondersteund door een viertal deskundige medewerkers. Het biedt ook advies bij onroerend goed conflicten. Met diensten zoals verkoop, aankoop, taxaties en verhuur, maakt Rien Treur Makelaardij elk verkoop- of aankoopproces soepeler en succesvoller.
Logo Sijmons-Dolata

Sijmons-Dolata

Sijmons-Dolata is meer dan een makelaar. Dit familiebedrijf, gevestigd in Harmelen, heeft liefde voor het vak en een ongeëvenaarde klantenservice. Met een team van 5 medewerkers bieden ze naast het reguliere aan- en verkooptraject ook hypotheek- en verzekeringsadvies aan. Bijzonder is dat ze specialiseren in nieuwbouw. Al sinds 1954 staan ze bekend om hun proactieve, persoonlijke aanpak en gaan ze altijd een stap verder voor je woonwensen.
Logo Wessel Ros, NVM-makelaar van huis uit

Wessel Ros, NVM-makelaar van huis uit

Bij Wessel Ros, NVM-makelaar van huis uit, krijg je toegewijde begeleiding tijdens het koop- en verkoopproces van onroerend goed. Met zijn jarenlange ervaring is hij een meester in het begeleiden van transacties, zodat je inzicht krijgt en er rust in het proces ontstaat. Door preventief problemen aan te pakken voorkomt hij ongewenste verrassingen. Hij heeft het VastgoedCert certificaat en is gespecialiseerd in kopersbegeleiding. Je krijgt dus gegarandeerde deskundigheid.

Let op: Er zijn meer verkoopmakelaars actief in Harmelen dan alleen degenen die je in de bovenstaande lijst ziet. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Harmelen mee in onze vergelijking. De meest geschikte makelaar voor jou, die past bij jouw woning en situatie, staat mogelijk niet in de bovenstaande lijst. Daarom is het altijd slim om te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Harmelen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Harmelen?

Een makelaar in Harmelen rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,09% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 668.918 in Harmelen komt dit neer op € 7.291 aan makelaarskosten (update april 2024).

De meeste makelaars in Harmelen werken met deze courtage, dat is een percentage van de verkoopopbrengst. Er zijn echter ook makelaars die met een vaste prijs werken. Het verschil ontstaat omdat bij vaste prijs, je op voorhand weet wat de kosten zullen zijn, ongeacht de verkoopopbrengst.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Harmelen 0,61% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 2.040 besparen door makelaars te vergelijken. Het is dus zeker de moeite waard om deze vergelijking te maken, want het kan je veel geld besparen bij de verkoop van je huis.

Kosten van makelaars in Harmelen

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.900
€ 7.400
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Harmelen

Jouw woning verkopen in Harmelen is een belangrijk proces. Het is goed om je bewust te zijn van de kosten die eraan verbonden zijn. Een groot aantal makelaars rekenen opstartkosten. Deze kosten zijn bedoeld om de administratieve en marketingactiviteiten die bij de verkoop van jouw woning komen kijken, te dekken. Denk bijvoorbeeld aan professionele woningfoto's, een vermelding op huizensites en/of Funda, of het opstellen van een pakkende woningbeschrijving.

In Harmelen variëren de gemiddelde opstartkosten per makelaar. Ze liggen meestal tussen de € 400 en de € 700. Het is belangrijk je bewust te zijn van deze kosten bij jouw keuze voor een makelaar zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Let bovendien op dat deze kosten vaak direct betaald moeten worden, ook als de woning (nog) niet verkocht wordt. Maak daarom een zorgvuldige overweging bij de keuze van je makelaar.

Intrekkingskosten van makelaars in Harmelen

In Harmelen kan een makelaar intrekkingskosten in rekening brengen als je besluit om je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Intrekkingskosten zijn kosten die je moet betalen als je de verkoopovereenkomst met de makelaar beëindigt voordat de woning verkocht is. Deze kosten zijn bedoeld als compensatie voor de makelaar voor de ingekochte diensten en de gemaakte initiële kosten.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je besluit de woning uit de verkoop te halen. Misschien zijn je plannen veranderd of heb je de beslissing om te verkopen overhaast genomen. Het kan ook zijn dat je niet tevreden bent over de diensten van de makelaar. Houd er echter rekening mee dat in al deze gevallen intrekkingskosten van toepassing kunnen zijn. Controleer altijd de voorwaarden in het contract dat je met jouw makelaar hebt ondertekend.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Harmelen met een vast tarief

Er zijn in Harmelen ook makelaars die werken met een vast tarief. Deze transparantie in de kosten is een groot voordeel voor jou als verkoper. Je weet van tevoren namelijk precies hoeveel je aan de makelaar kwijt bent. Gemiddeld hanteren deze makelaars een tarief van € 3.250 (update: april 2024).

Een vast tarief kan echter omslaan in een nadeel als de verkoopprijs van je woning erg hoog is. Stel dat jouw woning wordt verkocht voor €500.000 en de makelaar hanteert een vast tarief van €3.500, dan betaal je effectief 0.7% aan courtage. Als de makelaarscourtage op basis van een percentage lager zou zijn, bijvoorbeeld 0.5%, dan zou je minder makelaarskosten hebben gehad.

Tip: Wist je dat de meeste verkopers in Harmelen kiezen voor een makelaar die werkt op basis van courtage? Dit komt omdat zij een hogere verkoopprijs belangrijker vinden dan het precieze bedrag aan courtage. Kortom, ga ook voor een makelaar op basis van courtage als het streven naar een hoge verkoopprijs voor jou prioriteit heeft.

4 feitjes over makelaars in Harmelen

 • Van de huiseigenaren in Harmelen geeft een vrij groot gedeelte, namelijk 96%, de voorkeur aan een traditionele makelaar die het volledige verkoopproces verzorgt, in plaats van een online makelaar die alleen de online plaatsing regelt.
 • Woningen in Harmelen blijken aanzienlijk sneller verkocht te worden met behulp van een makelaar. Gemiddeld worden deze woningen 60% sneller verkocht dan zonder tussenkomst van een makelaar.
 • In Harmelen is het financiële aspect van het inschakelen van een makelaar ook zeer voordelig. Gemiddeld wordt er met de hulp van een makelaar 10% meer winst behaald op de verkoop van een woning dan zonder makelaar.
 • De meeste woningeigenaren in Harmelen geven in de vergelijking van makelaars aan dat zij de voorkeur geven aan een makelaar die beter presteert dan andere makelaars.

Wat levert de beste makelaar in Harmelen op?

De kwaliteit van makelaars in Harmelen kan sterk variëren. Jouw keuze voor een makelaar kan flink impact hebben op de verkoopervaring van jouw huis. Een goede makelaar kan bijvoorbeeld zorgen dat jouw huis sneller wordt verkocht, of voor een hogere prijs.

Maar hoe herken je de beste makelaars in Harmelen? Hier zijn enkele indicaties:

 • Onze onafhankelijke statistieken tonen aan dat de beste makelaars in Harmelen huizen verkopen voor een gemiddelde verkoopprijs die € 19.819 hoger ligt dan de verwachte verkoopprijs. Dit extra bedrag kan een aangename verrassing zijn voor verkopers.
 • Uit onze uitgebreide database blijkt ook dat de meest efficiënte makelaars in Harmelen huizen gemiddeld 16 dagen sneller verkopen dan hun concurrenten. Dit betekent dat je als verkoper minder lang hoeft te wachten op een succesvolle verkoop.

De beste makelaar in Harmelen vinden

Zoek je de beste makelaar in Harmelen passend bij jouw woning en situatie? Dan is het belangrijk te beseffen dat de 'beste' makelaar degene is wiens vaardigheden en ervaring aansluiten op jouw specifieke behoeften en wensen.

Via ons praktische vergelijkingsformulier kan je verschillende makelaars vergelijken. Dit helpt je bij het vinden van de makelaar die het beste overeenkomt met jouw woning, situatie en voorkeuren. Succes met je keuze!

Waar moet je op letten bij makelaars in Harmelen?

Bij het kiezen van een makelaar in Harmelen voor de verkoop van je huis zijn er diverse aandachtspunten:

Kennis van de lokale markt

De makelaar moet goed op de hoogte zijn van de huizenmarkt in Harmelen. Is de makelaar hiermee bekend, dan kan die de juiste verkoopstrategie bepalen.

Vergelijk prijzen

Vergelijk de prijzen van verschillende makelaars. Hier kun je gemakkelijk online doen via tarieven opvragen.

Verschil in diensten

Niet iedere makelaar biedt dezelfde diensten aan. Het is belangrijk om goed te kijken welke diensten je nodig hebt en welke de makelaar aanbiedt.

Vertrouwen

Vertrouwen in de makelaar is essentieel. Een gesprek kan helpen bij het maken van de juiste keuze. Zorg dat je je prettig en ondersteund voelt.

Vergelijk makelaars

Neem de tijd om makelaars te vergelijken. Dit kan door middel van een makelaarsvergelijkingsformulier op onze website. Zo vind je de makelaar die het beste bij jou past.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Harmelen hebben we een reeks makelaaren die lid zijn van de NVM, VBO en VastgoedPRO. Deze makelaars bieden een breed scala aan diensten aan, gericht op het optimaal begeleiden van de verkoop van je woning.

We houden bijvoorbeeld de verkoopstatistieken van alle NVM-makelaars in Harmelen en omgeving bij. Zo weten we precies welke makelaars het meest succesvol zijn en hoe zij jou beter kunnen ondersteunen bij de verkoop van je huis.

Wat doet een makelaar in Harmelen?

Een woning verkopen is voor de meesten geen dagelijkse bezigheid. Het kan complex zijn en er komen veel aspecten bij kijken. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een makelaar in Harmelen in te schakelen bij de verkoop van hun huis.

Het is nuttig om te weten wat een makelaar exact voor je doet. Hierbij een opsomming van vijf kerntaken die een makelaar voor je uitvoert tijdens het verkoopproces.

 • Vaststellen van de verkoopprijs op basis van een taxatie
 • Opstellen en publiceren van een aantrekkelijke woningadvertentie
 • Coördineren en uitvoeren van bezichtigingen met geïnteresseerden
 • Voeren van onderhandelingen over de verkoopprijs
 • Begeleiden bij de juridische afhandeling en contractvorming

Waarom een makelaar in Harmelen inschakelen?

Als je jouw huis in Harmelen wil verkopen, wil je natuurlijk de beste deal. Niet elke makelaar is echter in staat om die voor jou te regelen. Waar een gemiddelde makelaar zich louter richt op het verkopen, gaat een goede makelaar veel verder. Ze benaderen de verkoop strategisch, onderhandelen effectief en begrijpen de volledige proces waardoor ze je beter kunnen adviseren. Hieronder leggen we uit wat een goede makelaar beter maakt dan een gemiddelde makelaar.

Strategische benadering

Een goede makelaar begrijpt dat elke woning uniek is en een eigen strategie vereist. Ze zullen nauwgezet onderzoek doen naar jouw woning, de locatie en de markt in Harmelen, om de meest effectieve verkoopstrategie te bepalen.

Onderhandelingstalent

De kwaliteit van een makelaar toont zich tijdens de onderhandelingen. Een goede makelaar is in staat om de beste verkoopprijs te behalen door effectieve en scherpe onderhandelingstechnieken toe te passen.

Inzicht in het proces

Door jarenlange ervaring hebben goede makelaars een diep inzicht in het verkoopproces. Ze kunnen je daardoor begeleiden en adviseren bij elke stap, zodat je op elk moment weet wat je kunt verwachten.

Bouwkundige kennis

Een echte meerwaarde van een goede makelaar is hun bouwkundige kennis. Ze kunnen potentiële problemen herkennen en dit tijdig communiceren. Dit voorkomt nare verrassingen achteraf en kan een groot verschil maken in het succes van de verkoop.

Makelaars in Harmelen vergelijken

Het vinden van de juiste makelaar voor jouw woning in Harmelen begint bij een goede vergelijking. Op basis van jouw woning, situatie en voorkeuren identificeren we de beste match.

 • Uitgebreide statistieken van lokale makelaars
 • Afweging op basis van verkoopopbrengst en snelheid
 • Gegarandeerd onafhankelijk en objectief
 • Gratis en vrijblijvend vergelijken

Een nauwkeurige vergelijking zet je op het juiste pad richting succesvolle verkoop. Het sterke punt van Huis Verkopen is de potentie om in Harmelen makelaars moeiteloos te vergelijken. Op basis van jouw ingevoerde gegevens koppelen we je aan de best passende makelaars voor een gratis waardebepaling. Zo ontstaat een helder en volledig beeld van jouw verkoopmogelijkheden, waardoor je de beste keuzes kunt maken.

Vergelijk makelaars in Harmelen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Harmelen

Belangrijke aspecten om te overwegen zijn: de kosten van de makelaar, de gemiddelde verkoopsnelheid in Harmelen, en de expertise van de makelaar in jouw specifieke buurt. Je kunt dit allemaal vergelijken op onze vergelijkingspagina.

De gemiddelde makelaarskosten in Harmelen zijn € 7.291. Echter, kosten variëren per makelaar, dus het is waardevol om makelaars te vergelijken via onze vergelijkingspagina.

Je kunt aanzienlijk besparen op makelaarskosten door makelaars te vergelijken; de gemiddelde besparing in Harmelen is € 2.040 wanneer je makelaars vergelijkt via onze site.

Kijk niet alleen naar de kosten, maar ook naar ervaring, opstartkosten en de gemiddelde verkoopsnelheid. Je kunt dit allemaal doen via onze vergelijkingspagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen