Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Harmelen

Wil je je huis in Harmelen verkopen? Het is dan handig om op de hoogte te zijn van de huidige trends op de huizenmarkt in deze regio. Zo zijn de woningprijzen in Harmelen de afgelopen jaren gestegen, en de vraag naar woningen blijft groeien.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Harmelen

In de afgelopen drie maanden is de gemiddelde verkoopprijs in Harmelen € 668.918 euro en de gemiddelde vraagprijs staat op € 585.805 euro. Het bekijken van deze gemiddelde prijzen kan je een goed perspectief geven op de huidige vastgoedmarkt in Harmelen. Het kan inzicht geven in wat je kunt verwachten als je overweegt je huis te verkopen. Dit zijn de cijfers die onze volgende grafiek verder zullen verduidelijken:

Huizenprijzen in Harmelen

Afgelopen 3 maanden

€ 275.000
€ 497.000
€ 719.000

Bij het inschatten van de waarde van jouw woning in Harmelen, is de prijs per vierkante meter van groot belang. Deze maatstaf voorziet je van een realistische schatting en kan helpen met het bepalen van de juiste *verkoopstrategie*. Als je je woonoppervlak vermenigvuldigt met de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Harmelen, krijg je een voorlopige indicatie van jouw verkooppotentieel. Hieronder zie je onze actuele grafiek met de gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen per vierkante meter in Harmelen:

Huizenprijzen in Harmelen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000
€ 4.400
€ 4.800

Prijsontwikkeling Harmelen laatste 12 maanden

In de onderstaande grafiek zie je de prijsontwikkeling van huizenprijzen in Harmelen gedurende de afgelopen 12 maanden. Door naar de trends te kijken, kun je een beeld krijgen van hoe de markt zich beweegt.

De cijfers geven weer wat afgelopen maand de gemiddelde verkoopprijs was, deze bedroeg namelijk € 668.918 euro. De grafiek biedt je vervolgens meer inzicht in de verkoopprijzen:

Wat is mijn woning in Harmelen waard?

Het besluit om jouw huis in Harmelen te koop te zetten hangt vaak nauw samen met de potentiële opbrengsten die het in de huidige woningmarkt kan genereren. Het is dus niet ondenkbaar dat de huiswaarde nauwlettend in de gaten gehouden wordt. Het is de sleutel tot een mogelijke financiële windvlaag die je wilt zien komen.

Denk je erover na om jouw woning van de hand te doen? Dan is het aanvragen van een gratis waardebepaling bij een makelaar een verstandige eerste stap. Het geeft je inzicht in de mogelijke verkoopwaarde van je woning en kan als leidraad dienen in je besluitvorming.

Een gratis waardebepaling door een makelaar is meestal gebaseerd op de huidige marktomstandigheden, de staat van het huis en de omgeving. Het kan echter verstandig zijn om bij meerdere makelaars een waardebepaling te vragen, want de geschatte waarde kan verschillen. Bij het aanvragen kun je aangeven dat je graag een waardebepaling van meerdere makelaars ontvangt.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Als je je verdiept in de wereld van de woningmarkt, zal je merken dat de prijzen voor huizen van plaats tot plaats aanzienlijk verschillen. Kijk je specifiek naar Harmelen, dan zie je dat de huizenprijzen daar net weer anders liggen dan in de omliggende plaatsen. Deze variatie wordt veroorzaakt door diverse factoren, waaronder marktbewegingen en lokale bijzonderheden. Het is dus goed om je hier bewust van te zijn, want jouw droomhuis in Harmelen kan zomaar voordeliger of juist duurder zijn dan je verwacht.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Harmelen

Waarom zou je voor een specifieke makelaar in Harmelen kiezen? Dat is een legitieme vraag en het antwoord hangt af van diverse factoren. Makelaars in Harmelen en omgeving verschillen op uiteenlopende manieren: van hun netwerk tot hun verkoopstrategieën en van hun kennis van de lokale markt tot hun tarieven.

Het belang van een goede makelaar moet je niet onderschatten. Een kundige verkoopmakelaar kan jouw huis sneller verkopen, kan een hogere prijs behalen en kan het verkoopproces efficiënter laten verlopen. Daarom is het raadzaam om verschillende makelaars te vergelijken voor je een keuze maakt.

Vergelijk makelaars in Harmelen Of lees meer over makelaars in Harmelen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Harmelen

Zodra je besluit jouw huis in Harmelen te verkopen, zijn er bepaalde courtages waar je rekening mee moet houden. Er hangt een gemiddelde courtage van 1,09% aan het verkopen van een huis. Wat dat in euros inhoudt bij de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Harmelen (€ 668.918)? Dat is € 7.291.

Om het inzicht te krijgen in wat verschillende makelaars in Harmelen aan courtage rekenen, is het handig om bij meerdere makelaars tarieven aan te vragen. Op de pagina tarieven opvragen kun je makkelijk tarieven van verschillende makelaars in Harmelen vergelijken. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kun je de makelaar kiezen die het beste bij je past.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Harmelen

De woningmarkt in Harmelen kenmerkt zich door een grote meerderheid aan koopwoningen. Het getal hiervan blijft echter niet stilstaan; momenteel zijn er 2596 in eigendom. Hoewel dit een aanzienlijk gedeelte van de woningen omvat, zal je in Harmelen ook zeker andere woonvormen tegenkomen. Naast deze aanzienlijke hoeveelheid koopwoningen, zijn er ook woningen die een andere bestemming hebben, zoals (sociale) huurwoningen.

Aantal verkochte woningen in Harmelen

In de afgelopen 12 maanden is in Harmelen een aantal woningen van eigenaar veranderd. Met de notering 66 worden de daadwerkelijk verkochte woningen aangeduid. Daarnaast is er een aantal nieuwe woningen te koop aangeboden. Neem een kijkje in de hieronder getoonde grafiek voor een overzicht:

Ben je van plan jouw huis in Harmelen te verkopen?

Heb je de knoop doorgehakt en ben je van plan je woning in Harmelen te verkopen? Dit proces kan behoorlijk ingewikkeld lijken. Maar maak je geen zorgen, wij kunnen je helpen! Op deze site hebben we speciaal voor jou een handig stappenplan klaarstaan. Het geeft je een duidelijk overzicht van wat je allemaal moet regelen en geeft je controle over het hele verkoopproces.

Eén van de meest belangrijke stappen in het proces is het kiezen van een goede makelaar. Een vakbekwame makelaar kan namelijk echt het verschil maken en ervoor zorgen dat je verkoopproces soepel verloopt. Maar vergeet niet, elke stap moet met zorg worden doorlopen. Het correct regelen van elke fase is van groot belang voor een succesvolle verkoop van je huis!

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarktcijfers in Harmelen zijn voortdurend aan verandering onderhevig. Hier blijven we nauwkeurig bovenop zitten, zodat de statistieken die je op deze site aantreft altijd up-to-date zijn. Maar waarom zijn deze cijfers eigenlijk zo belangrijk voor jou? Simpel: ze geven je een helder beeld van de huidige marktsituatie. Dankzij deze informatie weet je beter waar je aan toe bent als je je huis wil verkopen, en dat kan je een voorsprong geven.

Wat kan HuisVerkopen.nl voor jou betekenen?

Huis Verkopen is de plek om de verkoop van je woning te stroomlijnen. Je kunt hier gebruikmaken van tools als een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Zo vind je eenvoudig de meest geschikte makelaar in Harmelen. Voor inzicht in de tarieven van lokale makelaars, kun je hier terecht. Het platform is volledig onafhankelijk en gratis. Met behulp van ons stappenplan ben je ervan verzekerd dat je geen belangrijke stappen mist in het verkoopproces. Het resultaat? Je regelt de verkoop van je woning op een efficiënte manier en bent zeker van de beste deal.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen