Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers IJsselstein

Als je overweegt je huis in IJsselstein te verkopen, is het zaak goed geïnformeerd te zijn. Kennis van de huidige marktcijfers is belangrijk om een realistische vraagprijs vast te stellen. In april 2024 staan de statistieken over woningprijzen, het aantal transacties en verkoopprijzen in IJsselstein voor je klaar.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in IJsselstein

De gemiddelde verkoopprijs in IJsselstein is in de laatste 3 maanden € 443.751 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 478.346 euro. Het geringe verschil tussen deze prijzen toont aan dat er een stabiele markt is voor het verkopen van huizen in IJsselstein. In de onderstaande grafiek zie je hoe de verkoopprijzen zich hebben ontwikkeld op basis van recente data:

Huizenprijzen in IJsselstein

Afgelopen 3 maanden

€ 246.000
€ 387.000
€ 528.000

Ben je nieuwsgierig naar de waarde van jouw woning in IJsselstein? Breng nú de waarde in beeld: bereken deze zelf door het aantal vierkante meters van jouw woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per m2. Dit levert een indicatie op voor de verwachte verkoopprijs. Kijk maar eens naar de onderstaande grafiek, die de recente woningprijzen per m2 in IJsselstein laat zien:

Huizenprijzen in IJsselstein per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.800
€ 4.100
€ 4.500

Prijsontwikkeling IJsselstein laatste 12 maanden

In IJsselstein hebben de woningprijzen de afgelopen 12 maanden flinke bewegingen doorgemaakt. Met de nodige ups en downs valt op dat de woningmarkt in IJsselstein bepaald niet stilstaat.

Om je een concreet beeld te geven: de gemiddelde verkoopprijs van een woning was vorige maand € 443.751 euro. Een blik op de onderstaande grafiek geeft inzicht in het verloop:

Wat is mijn woning in IJsselstein waard?

De waarde van je huis in IJsselstein hangt af van diverse factoren. Het gaat hierbij niet alleen om het soort woning, maar ook om de grootte, de conditie en de actuele stand van de huizenmarkt. De variatie in deze parameters maakt dat elke woning een unieke waarde heeft, ook in IJsselstein.

Ben je geïnteresseerd in wat jouw huis in IJsselstein kan opleveren? Dan is een gratis waardebepaling door een professional de beste stap vooruit. Dit verschaft je namelijk de broodnodige inzichten om te bepalen of je het huis wil verkopen of niet. Je kan deze waardebepaling aanvragen door op deze link te klikken.

Een waardebepaling door een makelaar biedt een objectieve kijk op de waarde van jouw woning. De makelaar kijkt naar tal van factoren, waaronder de woning zelf, maar ook de buurt en de huizenmarkt. Door deze aanpak krijg je een betrouwbaar beeld van wat je woning waard is in de voortdurend veranderende markt van IJsselstein. Het is daarom voor iedere huiseigenaar een goed idee om zo'n waardebepaling te laten uitvoeren.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Je zult merken dat er aanzienlijke verschillen zijn in de woningmarktcijfers per plaats. De huizenprijzen in gemeenten rondom IJsselstein zijn een duidelijk voorbeeld hiervan en vertonen verschillen met IJsselstein zelf.

Dit is vooral opmerkelijk als je deze cijfers nader bestudeert. Door de huizenprijzen in andere gemeenten in ogenschouw te nemen, krijg je een veelzijdig beeld van de huidige marktsituatie. Het is interessant om te zien hoe de woningprijzen in IJsselstein zich verhouden tot die in omliggende plaatsen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in IJsselstein

Op het gebied van verkoopprestaties tonen makelaars in IJsselstein grote variatie. Een belangrijk gegeven als je jouw woning wilt verkopen. Gelukkig helpen wij je bij het in kaart brengen van deze verschillen. Wij volgen de verkooptijden, verkoopprijzen en het aantal verkochte woningen van elke makelaar in IJsselstein. Zo geven we jou een gefundeerde basis voor het maken van je keuze.

Het is voor je woningverkoop van groot belang dat je de prestaties van makelaars kunt vergelijken. Met de cijfers en statistieken die wij bijhouden voeg je een objectieve factor toe aan je selectieproces. De toegevoegde waarde van deze informatie kan groot zijn. Niet alleen qua verkoopsnelheid, maar ook als je kijkt naar de uiteindelijke verkoopprijs die makelaars gemiddeld weten te behalen.

Vergelijk makelaars in IJsselstein Of lees meer over makelaars in IJsselstein

Gemiddelde tarieven van makelaars in IJsselstein

Het is belangrijk om te beseffen dat makelaarstarieven gebaseerd zijn op courtage, een percentage van de verkoopprijs van jouw huis. In IJsselstein bedraagt dat gemiddeld 1,08% van de verkoopprijs. Op basis van de gemiddelde verkoopprijs van € 443.751 in IJsselstein, komt dat neer op ongeveer € 4.793. Het is om deze redenen raadzaam om goed op te hoogte te zijn van de tarieven van makelaars in IJsselstein.

Als je jouw huis wilt verkopen, dan is het handig om verschillende tarieven van makelaars te vergelijken. Op de pagina waar je tarieven kunt opvragen kun je eenvoudig een aanvraag doen om de tarieven van geselecteerde makelaars te ontvangen. Bedenk dat de courtage wordt verrekend na de verkoop van jouw woning en niet vooraf. Zo kun je een goed beeld krijgen van de verkoopkosten en een weloverwogen beslissing maken over welke makelaar bij jouw situatie past.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in IJsselstein

Wanneer je kijkt naar het woninglandschap in IJsselstein, valt het op dat de meerderheid van de woningen hier koopwoningen zijn. Met maar liefst 9251 koopwoningen, neemt deze categorie een aanzienlijk aandeel in. Toch is er ook ruimte voor andere type woningen. Zo tref je in IJsselstein ook huurwoningen aan, zowel in de particuliere als in de sociale sector. Daarnaast zijn er objecten met een andere bestemming, die een ander facet van de woningmarkt van IJsselstein belichten.

Aantal verkochte woningen in IJsselstein

In de afgelopen 12 maanden zijn er in IJsselstein heel wat woningen in de verkoop gezet en verkocht. Het aantal aanmeldingen en het aantal succesvolle transacties kun je hieronder in de grafiek bekijken. Het totaal aantal verkochte woningen is 231. Bekijk het verloop per maand en het totale jaaroverzicht van de woningverkoop:

Ben je van plan jouw huis in IJsselstein te verkopen?

Bij het verkopen van je huis in IJsselstein komt er veel meer kijken dan je in eerste instantie misschien denkt. Zo zul je bijvoorbeeld rekening moeten houden met factoren als het bepalen van de juiste woningwaarde, het aanvragen van een energielabel en het vinden van een goede makelaar. Daarnaast is het ook belangrijk om goed na te denken over welke strategieën je inzet om je huissnel en voor de hoogste prijs te verkopen.

Om ervoor te zorgen dat je geen belangrijke stappen vergeet tijdens het verkoopproces, is het volgen van een gedetailleerd stappenplan een aanrader. Zo'n plan neemt je stapsgewijs mee in het proces en kan je helpen om alles overzichtelijk te houden. Het geeft je een idee wat je wanneer kunt verwachten en het helpt je om niets over het hoofd te zien, wat uiteindelijk kan leiden tot het succesvol verkopen van je huis.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom bij Huis Verkopen, jouw online thuisbasis voor alles wat met woningverkoop te maken heeft. Op deze plek vind je de meest actuele en zorgvuldig samengestelde woningcijfers van IJsselstein. Hiermee krijg je een nauwkeurig beeld van de actuele woningprijzen en geeft je inzicht in het juiste moment om jouw huis in IJsselstein te verkopen.

Jouw handige hulp bij huisverkoop

Huis Verkopen is meer dan alleen een database met woningcijfers. We zijn hier om je te ondersteunen bij elke stap van het verkoopproces. Zoek je een betrouwbare makelaar in IJsselstein? Gebruik onze vergelijkings tool om de beste te vinden. Wil je een realistische prijs bepalen voor jouw woning? Vraag een gratis waardebepaling aan. Of heb je advies nodig over hoe je jouw huis aantrekkelijker kan maken voor kopers? Bezoek ons tips gedeelte. Dankzij Huis Verkopen verloopt de verkoop van je huis in IJsselstein soepel en stressvrij.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen