Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Hem

Het vinden van een geschikte verkoopmakelaar in Hem is een belangrijke eerste stap bij de verkoop van je woning. Je doet er goed aan verschillende makelaars te vergelijken op basis van ervaring, tarieven en dienstverlening. Zo creëer je voor jezelf de beste voorwaarden voor een succesvolle verkoop.

Over makelaars in Hem

Elke verkoopmakelaar is anders, en dat maakt het vinden van de perfecte match soms een flinke uitdaging. De verschillen zitten hem vooral in de focusgebieden en de manier van werken. Sommige makelaars leggen de nadruk op persoonlijke aandacht en nemen ruim de tijd om jouw wensen te doorgronden. Anderen werken juist uitermate efficiënt en snel, waarbij het verkoopproces tot in de puntjes is gestroomlijnd.

Omdat elke makelaar zo uniek is, vinden we het essentieel om goed het overzicht te houden. Als het om Hem gaat, zijn we volledig op de hoogte. We volgen de lokale makelaars op de voet en weten wat hun sterke en zwakke punten zijn. Op basis van deze kennis kunnen we je haarfijn vertellen welke makelaars in Hem de beste keuze vormen voor de verkoop van jouw huis.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 7.424
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 20.416
Besparing (gem.)
€ 1.792

Actueel

 • Weet dat makelaarscourtages in Hem flink kunnen variëren. De gemiddelde courtage ligt momenteel rond de 1,16%. Het is raadzaam om dit bij je keuze te betrekken.
 • De huidige gemiddelde verkoopprijzen per vierkante meter in Hem zijn momenteel € 4.604. Bekijk voor meer inzicht de huizenprijzen zelf.
 • Bedenk dat de tarieven van makelaars in Hem constant veranderen. Door makelaarstarieven te vergelijken, kun je gemiddeld een bedrag van € 1.792 besparen.

Makelaars in de omgeving van Hem

In Hem zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Hem gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Hem verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Hem Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Hem?

Een verkoopmakelaar in Hem rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,16% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 640.000 in Hem komt dit neer op € 7.424 aan makelaarskosten (update april 2024).

Soms kan de courtage lager uitvallen, voornamelijk als de verkoopsnelheid van woningen toeneemt. Dit komt doordat bij een hogere verkoopsnelheid makelaars minder tijd en inspanning kwijt zijn aan hun dienstverlening, wat zich weerspiegelt in de kosten.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Hem 0,56% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.792 door eerst tarieven op te vragen. Het loont daarom altijd om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken en zo zeker te zijn van de meest gunstige deal.

Kosten van makelaars in Hem

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.700
€ 7.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Hem

Wanneer je besluit jouw huis te verkopen in Hem, kom je erachter dat de meeste makelaars opstartkosten berekenen. Dit zijn kosten die de makelaar in rekening brengt om te beginnen met het verkoopproces, nog voordat jouw woning daadwerkelijk is verkocht. Hoe hoog deze kosten zijn, kan per makelaar variëren.

Opstartkosten dekken vaak diverse diensten, zoals het opmaken van jouw woningadvertentie en het plaatsen ervan op huizensites en Funda, het uitvoeren van een waardebepaling of het laten maken van professionele foto's van jouw woning. Het gemiddelde bedrag dat je kunt verwachten aan opstartkosten in Hem is € 515. Het is belangrijk om je hiervan bewust te zijn bij het kiezen van een makelaar.

Intrekkingskosten van makelaars in Hem

In Hem, net als in de rest van Nederland, bestaat de kans dat makelaars intrekkingskosten in rekening brengen wanneer je besluit jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen. Dergelijke kosten ontstaan wanneer je de samenwerking met jouw makelaar beëindigt voordat de woning is verkocht. Dit kan verschillende redenen hebben. Je hebt bijvoorbeeld een andere makelaar gevonden die beter aansluit bij je behoeften, je wilt de verkoop tijdelijk stopzetten vanwege persoonlijke omstandigheden, of je hebt besloten om je woning toch niet te verkopen.

Het is belangrijk om te weten dat de intrekkingskosten die makelaars in Hem vragen kunnen variëren. De kosten zijn namelijk niet vastgesteld en worden bepaald op basis van de voorwaarden in de overeenkomst die je met de makelaar hebt getekend. Over het algemeen ligt de gemiddelde prijs voor intrekkingskosten in Hem rond de € 500. Om nare verrassingen te voorkomen is het dus zeker raadzaam om altijd even goed de voorwaarden van jouw makelaar te checken voordat je jouw woning in de verkoop zet.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Hem met een vast tarief

Veel makelaars werken met een courtage, een percentage van de verkoopprijs die ze als vergoeding krijgen. Maar er bestaan ook makelaars die kiezen voor een andere aanpak: een vast tarief. Ongeacht hoeveel je huis opbrengt, je weet vooraf exact wat je aan deze makelaar betaalt. In Hem rekent een makelaar met een vast tarief gemiddeld € 3.250 aan kosten (update: april 2024).

De voordelen van een vast tarief zijn duidelijk: transparantie en zekerheid over de kosten. Het kan echter ook nadelen hebben. Een makelaar die werkt met een vast tarief, is misschien minder gemotiveerd om een extra hoge prijs voor jouw huis te bedingen. Bovendien bestaat de kans dat ze minder tijd besteden aan de verkoop van jouw woning, omdat hun verdiensten niet afhankelijk zijn van het verkoopresultaat.

Tip: Het is raadzaam om verschillende makelaars naast elkaar te leggen en de opties te bekijken. De verkoop van jouw huis is een grote stap, daarom wil je zeker weten dat je de beste makelaar voor jouw situatie kiest. Het vergelijken van makelaars helpt je om die juiste keuze te maken.

4 feitjes over makelaars in Hem

 • Hoewel online makelaarsdiensten in opkomst zijn, toont onderzoek aan dat maar liefst 91% van de verkopers in Hem nog steeds de voorkeur geeft aan een traditionele makelaar die het volledige verkoopproces voor hen regelt.
 • Wanneer een makelaar betrokken is bij de verkoop van een huis in Hem, blijkt dat deze eigendommen gemiddeld 57% sneller worden verkocht dan wanneer de verkoper zelf de verkoop regelt.
 • In de markt van Hem lijkt het inschakelen van een makelaar niet alleen effectief in termen van snelheid, maar het is ook economisch voordelig: met de hulp van een makelaar worden huizen hier gemiddeld 15% winstgevender verkocht.
 • Het selecteren van de juiste makelaar kan een uitdaging zijn. Daarom hebben de meeste woningverkopers in Hem aangegeven dat zij een voorkeur hebben voor een makelaar die aantoonbaar beter presteert dan anderen. Voor meer informatie kun je gebruik maken van onze makelaarsvergelijking.

Wat levert de beste makelaar in Hem op?

In Hem zijn er veel makelaars actief, en niet allemaal leveren ze dezelfde kwaliteit. Doordat de prestaties van deze makelaars aanzienlijk varieren, is het voor verkopers van woningen interessant om te overwegen welke makelaar ze kiezen.

Dit is hoe je de beste makelaars in Hem herkent:

 • De topmakelaars in Hem blinken uit doordat ze in vergelijking tot hun lokale concurrenten huizen gemiddeld tegen een hogere prijs weten te verkopen. Dit bedrag ligt gemiddeld op € 10.934 boven wat andere makelaars weten te bereiken.

 • Uit onze gegevens blijkt ook dat de makelaars die er met kop en schouders bovenuit steken, woningen aantoonbaar sneller weten te verkopen. Deze huizen worden gemiddeld een 12 dagen sneller verkocht dan bij andere makelaars in Hem. Het is doorgaans zo dat makelaars die zich intensief inzetten voor de verkoop, de hoogste verkoopsnelheid realiseren.

De beste makelaar in Hem vinden

Op zoek naar een makelaar in Hem? Je merkt snel dat de kwaliteit en diensten van makelaars sterk variëren. Het is daarom niet eenvoudig om zomaar de beste makelaar te kiezen, zonder vooronderzoek ingewikkeld en tijdrovend te worden.

Middels een vergelijkingsformulier kun je efficiënt de beste makelaar vinden. Op basis van jouw adres, woningsituatie, en voorkeuren matchen we de meest geschikte makelaars met jou. Een zeer efficiënte manier voor de beste keus!

Waar moet je op letten bij makelaars in Hem?

Bij de verkoop van je huis is de keuze voor een geschikte makelaar in Hem van grote waarde. Hier volgen vijf aandachtspunten waar je op kunt letten:

Ervaring en expertise

Zoek een makelaar met ruime ervaring in het verkopen van huizen in Hem. Ervaring betekent kennis van de lokale markt, wat zeer nuttig is bij prijsstellingen en onderhandelingen.

Communicatie en service

Goede communicatie is essentieel. Vraag jezelf af of je het gevoel hebt dat de makelaar tijd voor je neemt, luistert naar je wensen en of ze duidelijk en tijdig communiceren.

Vergelijk tarieven

De tarieven van makelaars kunnen enorm verschillen. Door tarieven te vergelijken, kun je gemiddeld besparen van € 1.792.

Verkoopstrategie

Elke makelaar heeft een andere benadering bij het verkopen van een huis. Bespreek welke strategieën ze gebruiken en vraag jezelf af of deze aansluit bij je persoonlijke voorkeuren.

Reviews en referenties

Bekijk de ervaringen van anderen met de makelaar. Reviews geven een indicatie van de service en resultaten die je kunt verwachten.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Overweeg je om een woning te kopen of te verkopen? Een NVM-makelaar in Hem kan jou uitstekend bijstaan in dit proces. Naast de NVM, bestaan er ook de VBO en VastgoedPRO die gecertificeerde makelaars vertegenwoordigen.

Een NVM-makelaar biedt een uitgebreide kennis van de lokale woningmarkt, waardoor je altijd verzekerd bent van het beste advies. Daarnaast behartigen VBO en VastgoedPRO ook jouw belangen, zo geeft elk van deze organisaties je toegang tot professionele, gecertificeerde makelaars.

Wat doet een makelaar in Hem?

De meeste mensen die hun huis in Hem willen verkopen, kiezen ervoor om een verkoopmakelaar in te schakelen. Een lokale verkoopmakelaar kent de huizenmarkt in Hem als geen ander en kan je begeleiden in het verkoopproces van jouw woning.

Maar wat doet een makelaar precies bij de verkoop van jouw huis? Om een goed beeld te hebben van wat je van een verkoopmakelaar kunt verwachten, worden hieronder een aantal hoofdtaken opgesomd.

 • Het bepalen van de vraagprijs van jouw woning
 • Het maken van professionele foto's en plattegronden
 • Het promoten van jouw woning op verschillende platformen
 • Het uitvoeren van bezichtigingen en onderhandelingen
 • Het opmaken van een koopovereenkomst en begeleiden bij de notaris

Waarom een makelaar in Hem inschakelen?

Je huis verkopen in Hem kan een flinke klus zijn, vooral als je het voor de eerste keer doet of niet precies weet hoe de huizenmarkt werkt. Je kunt veel uitdagingen tegenkomen, zowel met betrekking tot wet- en regelgeving, als bij het juist prijzen en onderhandelen. Om deze redenen kan hulp van een professionele makelaar uit Hem een ​​aanzienlijk verschil maken. In de volgende paragrafen leg ik je uit waarom een makelaar inschakelen in Hem absoluut de moeite waard is.

Kennis van de lokale markt

De eerste en misschien wel de grootste reden om een makelaar in Hem in te schakelen is vanwege lokale marktkennis. Een makelaar kent de woningmarkt in Hem beter dan wie dan ook. Zo kennen ze de prijzen van vergelijkbare huizen in de buurt en begrijpen ze de ins en outs van de huidige markttrends.

Onderhandelingsvaardigheden

Goeie onderhandelingsvaardigheden zijn enorm belangrijk bij de verkoop van je huis. De verkoopmakelaar kan namens je omgaan met potentiële kopers, biedingen beoordelen en de beste deals forceren. Dit kan resulteren in een hogere verkoopprijs van je huis en is dus een ware toegevoegde waarde.

Wettelijke verplichtingen

Huizen verkopen gaat gepaard met een hoop administratieve rompslomp en wettelijke verplichtingen. Een makelaar is op de hoogte van deze regels en kan je helpen om aan alle wettelijke verplichtingen te voldoen. Dit zorgt ervoor dat het verkoopproces soepel en stressvrij verloopt.

Afsluiting

Samengevat biedt een makelaar in Hem een heleboel voordelen. Het gemak, de ervaring en professionele hulp die je krijgt van een makelaar maken het proces van het verkopen van je huis niet alleen gemakkelijker, maar ook nog eens lucratiever. Ben je van plan om je huis te verkopen in Hem? Denk dan zeker eens na over het inschakelen van een verkoopmakelaar!

Makelaars in Hem vergelijken

Heb je er al eens over nagedacht hoeveel tijd en moeite je bespaart door makelaars online te vergelijken? Dankzij Huis Verkopen is dit nu mogelijk in Hem en omgeving. Het is eenvoudig, snel en levert je vele voordelen op.

 • Gratis verkoopadvies en waardebepaling
 • Scherper makelaarstarief dan normaal
 • Vind de makelaar die aansluit bij jouw situatie
 • Garantie op ervaren en succesvolle makelaars

De werkwijze van Huis Verkopen is simpel. Vul jouw adres, voorkeuren en wensen in en je wordt snel en doeltreffend gekoppeld aan de meest geschikte verkoopmakelaars in Hem. Deze makelaars zullen je informeren en adviseren op basis van precies datgene wat jij wilt weten. Zo krijg je een compleet beeld en kun je zelf bepalen welke makelaar het beste aanbod heeft voor de verkoop van jouw woning.

Vergelijk makelaars in Hem Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Hem

Het is belangrijk om onderzoek te doen. Vergelijk de makelaars in Hem op basis van kosten, ervaring en verkoopsnelheid. Met de tools op onze website kan je eenvoudig makelaars vergelijken.

De gemiddelde makelaarskosten in Hem liggen rond de € 7.424. Let op, dit is een gemiddelde en kan variëren per makelaar en verkoopprijs van je huis.

Naast de verkoopsnelheid en courtage is het belangrijk dat er een klik is met de makelaar. Vraag dus altijd een oriënterend gesprek aan om deze aspecten te vergelijken.

Door makelaars te vergelijken, kun je flink besparen op de makelaarskosten. In Hem bespaar je gemiddeld € 1.792 door verschillende makelaars op kosten en kwaliteit te vergelijken.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Hem ligt rond de 37 dagen. Echter, de verkoopsnelheid kan variëren afhankelijk van de staat van de woning en de huidige woningmarkt. Bekijk ons stappenplan voor snelle verkoop.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen