Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Kessel

Kies een makelaar in Kessel die aansluit bij jouw specifieke woning en situatie. Makelaars hebben specialisaties in diverse types woningen en contexten. Het selecteren van de juiste kan het verschil maken in de snelheid en prijs van je woningverkoop.

Over makelaars in Kessel

Verkoopmakelaars variëren op veel manieren. Van hun werkwijze tot de te volgen strategie, en van hun servicepakketten tot de kosten die ze hanteren. De ervaring en expertise die ze meebrengen in het vak is ook anders. Al deze verschillen maken elke verkoopmakelaar uniek. Het is belangrijk dat je begrijpt dat deze verschillen jouw keuze kunnen beïnvloeden bij het vinden van de makelaar die het beste presteert.

Hier bij ons houden we alles bij over makelaars in Kessel. We registreren hun prestaties, bijvoorbeeld hoe hun woningen verkopen en hoe tevreden hun klanten zijn. Op basis van deze gegevens kunnen we een duidelijk beeld schetsen van welke makelaars het beste presteren. Met die informatie in handen, kunnen we je bijstaan in het maken van een geïnformeerde keuze. Zo vind je de best presterende makelaar in Kessel zonder onnodige stress of giswerk.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.845
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 13.324
Besparing (gem.)
€ 1.222

Actueel

 • Het is goed om te weten dat de makelaarskosten in Kessel variëren. In de huidige periode april 2024 ligt de courtage meestal tussen de 0,96%% en 1,53%%. Hier kan je rekening mee houden bij het verkopen van je woning.
 • Je wilt ook op de hoogte zijn van de actuele huizenprijzen in Kessel. Momenteel is de gemiddelde verkoopprijs per m² in Kessel ongeveer € 3.018. Meer inzicht in de woningmarkt kan je helpen om een realistische prijs voor je woning te bepalen.
 • Ten slotte, de tarieven van makelaars in Kessel zijn voortdurend in beweging. Daarom kan het zinvol zijn om deze makelaarstarieven te vergelijken. Dit zou je momenteel naar schatting een gemiddelde besparing opleveren van € 1.222.

Makelaars in de omgeving van Kessel

In Kessel zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Kessel gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Kessel verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Kessel Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Kessel?

Een verkoopmakelaar in Kessel rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,13% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 428.783 in Kessel komt dit neer op € 4.845 aan makelaarskosten (update april 2024).

Interessant is dat courtages doorgaans lager worden bij een stijgende verkoopsnelheid van woningen. Wanneer woningen in Kessel sneller verkocht worden, kan dit resulteren in een verminderde prijs voor een makelaar. Dit houdt verband met het verminderde risico en de afnemende inspanning van de makelaar bij een snelle verkoop.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Kessel 0,57% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.222 door eerst tarieven op te vragen. Vergelijk dus altijd meerdere makelaars, dit kan je verrassend veel voordeel opleveren!

Kosten van makelaars in Kessel

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 4.900
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Kessel

Wanneer je een makelaar in Kessel inschakelt om je huis te verkopen, is het goed om te weten dat de meeste van hen opstartkosten rekenen. Deze kosten zijn een soort voorbereidingsvergoeding die je betaalt voordat de daadwerkelijke verkoop begint. Ze dekken over het algemeen de tijd en middelen die de makelaar investeert in het klaarmaken van je woning voor de markt. Denk aan zaken zoals het maken van professionele foto's, het opstellen van de verkoopadvertentie en het organiseren van bezichtigingen.

Opstartkosten variëren per makelaar, maar liggen gemiddeld tussen de € 400 en € 700. Het is belangrijk om dit in je budgettering mee te nemen. Om een duidelijker beeld te krijgen van wat je kunt verwachten, kun je bij verschillende makelaars in Kessel de tarieven opvragen. Dit is gemakkelijk, gratis en geheel vrijblijvend en helpt je om een goed doordachte keuze te maken.

Intrekkingskosten van makelaars in Kessel

Als je bij het proces van het verkopen van jouw woning in Kessel besluit om deze voortijdig uit de verkoop te halen, kan het zijn dat je verrast wordt door bijkomende kosten, beter bekend als intrekkingskosten. Dit zijn kosten die makelaars in Kessel in rekening kunnen brengen op het moment dat jij besluit jouw woning niet langer te koop aan te bieden. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als je van gedachten verandert over verhuizen, of als de juiste koper simpelweg niet op tijd gevonden wordt.

De gemiddelde hoogte van deze intrekkingskosten kan variëren, maar neem altijd in gedachten dat de daadwerkelijke gemiddelde intrekkingskosten bij makelaars in Kessel momenteel vastgesteld staat op € 500. Het is daarom altijd belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer je besluit om jouw woning uit de verkoop te halen. Op deze manier kom je niet voor onaangename financiële verrassingen te staan.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Kessel met een vast tarief

Ook in Kessel zijn er makelaars die met een vast tarief werken. Het voordeel hiervan? Je weet vanaf het begin exact wat je kosten zullen zijn voor de dienst van de makelaar. Op die manier kom je nooit voor verassende kosten te staan. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars hanteren ligt op € 3.250 (update: april 2024).

Het kan echter een nadeel zijn om voor een vast tarief te kiezen, vooral als je woning voor een hoger bedrag wordt verkocht dan je vooraf had verwacht. Stel, je hebt een makelaar ingeschakeld met een vast tarief van €3.500. Je huis wordt verkocht voor €400.000 terwijl je ingeschat had dat het huis €300.000 waard was. In dit geval zou je bij een makelaar met een courtage van 1,5% juist goedkoper uit zijn geweest.

Tip: de meeste verkopers in Kessel kiezen overigens voor een makelaar die werkt op basis van courtage. Dit komt omdat zij het belang vinden dat hun woning voor een zo hoog mogelijke prijs wordt verkocht en graag belonen zij de makelaar voor deze extra inzet met een deel van de winst.

4 feitjes over makelaars in Kessel

 • Bij de verkoop van een woning in Kessel valt op dat huizen zonder tussenkomst van een makelaar gemiddeld €17.000 minder opbrengen dan woningen die wel door een makelaar worden verkocht.
 • In Kessel kan de 85 dagen die een woning gemiddeld te koop staat behoorlijk variëren per makelaar. Het is daarom van belang om goed na te denken over welke makelaar je kiest.
 • De meerderheid van Kessel's woningverkopers geven aan dat ze de voorkeur geven aan een makelaar met aantoonbare ervaring in de regio bij het vergelijken van makelaars.
 • Gezien de variatie in opstartkosten en annuleringsvoorwaarden bij diverse makelaars in Kessel, loont het om bij het opvragen van tarieven deze aspecten goed te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Wat levert de beste makelaar in Kessel op?

De prestaties van makelaars in Kessel lopen nogal uiteen. Een ervaren en deskundige makelaar kan het verschil maken bij de verkoop van je huis. Ter illustratie: een minder ervaren makelaar kan je huis misschien wel verkopen, maar haalt wellicht niet de optimaal haalbare prijs.

Wat onderscheidt de beste makelaars in Kessel van de rest? Hier zijn enkele indicaties:

 • Uit onze statistieken blijkt dat de top makelaars in Kessel huizen verkopen tegen een prijs die gemiddeld hoger ligt dan de verwachte verkoopprijs. Concreet resulteert dit gemiddeld in een financieel voordeel van € 12.075 voor de verkopende partij.
 • Verder toont ons onderzoek aan dat de best presterende makelaars in Kessel huizen aanzienlijk sneller verkopen dan hun collega's. Gemiddeld gaat het hier om een verschil van 15 dagen - tijd die je bespaart en kunt gebruiken voor de voorbereiding op je nieuwe thuis.

De beste makelaar in Kessel vinden

Als je de beste makelaar in Kessel wilt vinden, speelt niet alleen hun reputatie een rol, maar vooral of deze aansluit op jouw specifieke woning en omstandigheden. Een topmakelaar begrijpt jouw unieke situatie en kan daardoor optimaal begeleiden.

Via het vergelijkingsformulier op onze website, kun je makelaars naast elkaar zetten. Door jouw adres, situatie en verkoopvoorkeuren in te vullen, vind je makelaars die perfect matchen met jouw wensen. De beste keuze voor jou ligt dan binnen handbereik.

Waar moet je op letten bij makelaars in Kessel?

Het kiezen van een geschikte makelaar in Kessel voor de verkoop van je huis kan een uitdaging zijn. Let op de volgende vijf punten:

Ervaring

Het is belangrijk om te kiezen voor een makelaar met ervaring in het verkoopproces en kennis van de vastgoedmarkt in Kessel.

Werkwijze

Informeer naar de werkwijze van de makelaar. Goede communicatie is essentieel, evenals een duidelijk verkoopplan voor je huis.

Beoordelingen

Bekijk beoordelingen van voorgaande klanten om inzicht te krijgen in de betrouwbaarheid en professionaliteit van de makelaar.

Kosten

Onderzoek de kostenstructuur van de makelaar. Hoewel de tarieven variëren, moet de prijs wel in verhouding staan tot de geboden service.

Netwerk

Een makelaar met een breed netwerk in Kessel kan potentiële kopers bereiken die je zelf misschien niet zou vinden.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

NVM-makelaars in Kessel bieden je een grondige begeleiding bij de verkoop van je huis. Ze maken gebruik van hun uitgebreide netwerk en grondige kennis van de lokale markt. Naast NVM-makelaars, zijn er ook makelaars aangesloten bij VBO en VastgoedPRO.

We houden voortdurend de verkoopprestaties van alle NVM-makelaars in Kessel bij. Zo kunnen we je exact vertellen welke NVM-makelaars het beste presteren. Het kiezen van de juiste makelaar kan immers een groot verschil maken in de verkoop van je huis.

Wat doet een makelaar in Kessel?

Een makelaar in Kessel begeleidt je in het volledige proces van de verkoop van je woning. Dankzij de ervaring en kennis van de lokale markt, zorgt de makelaar ervoor dat jouw huis optimaal wordt gepresenteerd.

Daarnaast voert de makelaar ook de onderhandelingen met potentiële kopers. Hierdoor maak je een grotere kans om een goede prijs voor je woning te krijgen en wordt veel stress bij jou weggenomen.

 • Beoordelen van de marktwaarde van je woning
 • Zorgen voor professionele foto’s en een aantrekkelijke omschrijving
 • Bezichtigingen organiseren en begeleiden
 • Onderhandelen met geïnteresseerde kopers
 • Rondmaken van de koopovereenkomst en afhandeling bij de notaris

Waarom een makelaar in Kessel inschakelen?

Als je overweegt je woning in Kessel te verkopen, zijn er verschillende voordelen verbonden aan het in dienst nemen van een makelaar. Een verkooptraject kan een complex proces zijn, vooral als je zelf geen ervaring hebt in de vastgoedsector. Van prijsbepaling, vastgoedmarketing, het omgaan met kijklustigen tot juridische papierwerk - er komt veel kijken bij een succesvolle verkoop. Hier komt een makelaar in beeld: een professional die deze taken met een actieve handelswijze op zich neemt en geschikte kopers probeert te vinden.

Marktkennis

Een sterke troef van een makelaar is zijn brede marktkennis. Hij begrijpt de vastgoedmarkt in Kessel en weet precies welke waarde je moet hechten aan de attributen van jouw woning. Dit helpt je om een realistische vraagprijs te bepalen, wat uiteindelijk de snelheid en succeskans van de verkoop bevordert.

Netwerk en middelen

Ook beschikt de makelaar over een uitgebreid netwerk en allerlei professionele marketingmiddelen. Hierdoor kan je huis op verschillende platforms worden gepresenteerd, waardoor het bereik groter wordt en de kans op het vinden van de juiste koper toeneemt. Het is een taak die je zelf misschien over het hoofd ziet, maar die toch van groot belang kan zijn.

Tijdsbesparing en gemak

De inzet van een makelaar zorgt voor een aanzienlijke tijdsbesparing. Tot de taken van een makelaar behoren onder andere bezichtigingen, het in orde maken van het verkoopklaar maken van je huis en het afhandelen van de juridische zaken. Deze dingen kun je met een gerust hart aan hem overlaten, wat jou aardig wat stress en tijd kan besparen.

Administratieve en juridische expertise

Tot slot heeft een makelaar, met zijn administratieve en juridische expertise, de kennis om het verkoopproces naadloos en correct te laten verlopen. Hij begeleidt het verkoopproces vanaf het begin tot het einde, en zorgt ervoor dat alle juridische en contractuele zaken correct worden afgehandeld, zodat je geen kostbare fouten maakt.

Makelaars in Kessel vergelijken

Door makelaars in Kessel te vergelijken, kan je de meest gunstige beslissing nemen voor de verkoop van jouw woning. Hierbij kijk je naar verkoopopbrengst, snelheid en een match met jouw persoonlijke wensen.

 • Ontvang een gratis waardebepaling
 • Krijg inzicht in verkoopadviezen
 • Vind de makelaar met de beste prijs/kwaliteit verhouding
 • Wordt gekoppeld aan bewezen succesvolle makelaars

Doordat makelaars een woning verschillend kunnen inschatten qua waarde, is het vergelijken van essentieel belang. Een vergelijking op Huis Verkopen zorgt ervoor dat je een helder beeld krijgt van de markt, de mogelijkheden en de mogelijke verkoopopbrengst van jouw woning. Op deze manier kan je een weloverwogen en voordelige keuze maken.

Vergelijk makelaars in Kessel Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Kessel

De gemiddelde makelaarskosten voor de verkoop van een woning in Kessel zijn € 4.845. Bedenk dat dit een gemiddelde is; kosten kunnen variëren per makelaar.

Het is aan te raden om te kijken naar zaken als tarieven, verkoopresultaten en persoonlijke click. Je kunt eenvoudig de tarieven van verschillende makelaars in Kessel vergelijken via onze website.

De gemiddelde verkoopsnelheid van makelaars in Kessel is 85 dagen. Dit varieert per makelaar en woning.

Belangrijke aspecten zijn kosten, verkoopsnelheid en ervaringen van anderen. Je kunt gerichte informatie opvragen over makelaars in Kessel via onze vergelijkingspagina.

De gemiddelde opstartkosten van makelaars in Kessel is € 515. Dit bedrag kan echter variëren per makelaar, dus het loont om te vergelijken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen