Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Nieuw-Roden

Bij de verkoop van je woning in Nieuw-Roden is het kiezen van een competente makelaar een essentiële stap. Vraag om referenties en ervaringen om zijn betrouwbaarheid te verifiëren. Een goede makelaar kent de markt, geeft een realistische vraagprijs aan en begeleidt je deskundig gedurende het verkooptraject.

Over makelaars in Nieuw-Roden

Makelaars in Nieuw-Roden verschillen op talloze manieren van elkaar. Zo kunnen ze zich onderscheiden op het gebied van courtage, hun aanpak van de verkoop en hun specialisaties. Daarnaast kunnen sommige betrokken zijn bij een franchiseketen, terwijl anderen als onafhankelijke makelaars opereren. Door deze makelaars met elkaar te vergelijken, krijg je een goed overzicht van de mogelijkheden en ontdek je welke makelaar het beste bij jou past. Dit helpt je om een weloverwogen keuze te maken, wat onzekerheid wegneemt en mogelijk zelfs tijd en geld bespaart.

Je bent waarschijnlijk benieuwd naar wat belangrijk is bij het kiezen van een makelaar in Nieuw-Roden. Wellicht vraag je je af hoe je de kwaliteit van een makelaar kunt beoordelen, wat normale courtage tarieven zijn, of hoe groot het netwerk van een makelaar in jouw regio eigenlijk moet zijn? Of misschien wil je weten hoelang het gemiddeld duurt voordat een woning in Nieuw-Roden door een makelaar verkocht wordt? Geen zorgen, alles wat je moet weten om de juiste keuze te maken vind je op deze pagina. Dus duik erin en ontdek jouw ideale makelaar in Nieuw-Roden.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 7.500
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 20.625
Besparing (gem.)
€ 1.781

Actueel

 • Wanneer je overweegt jouw huis in Nieuw-Roden te verkopen, zijn de gemiddelde courtages van makelaars in deze plaats zeker iets om rekening mee te houden. Op dit moment is die courtage gemiddeld 1,20% van de verkoopprijs.
 • Het is ook waardevol om naar de huidige huizenprijzen in Nieuw-Roden te kijken. De gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter is op dit moment € 6.510. Kijk op de woningmarkt pagina voor meer gedetailleerde informatie.

Uitgelichte makelaars in Nieuw-Roden

In Nieuw-Roden is er een grote hoeveelheid makelaars aanwezig die je zouden kunnen bijstaan bij het verzilveren van jouw thuisbasis. Maar let op, het is niet verstandig om simpelweg de makelaar te kiezen die het dichtst bij je in de buurt zit. Het is raadzaam om makelaars in Nieuw-Roden objectief te vergelijken op basis van punten als ervaring, kostenstructuur en verkoopstrategie.

Nijdam Makelaars

Nijdam Makelaars is een gecertificeerd NVM-makelaarskantoor met drie ervaren medewerkers. Ze bieden een verscheidenheid aan diensten, waaronder zowel verkoop als aankoop van woningen. Je vindt ze op Roderweg 17 in Nieuw-Roden. Bij Nijdam Makelaars kun je rekenen op betrouwbare, deskundige service en advies voor al je vastgoedbehoeften.

Let op: Er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in en rondom Nieuw-Roden die niet in de bovenstaande lijst vermeld staan. Het kan zo zijn dat jouw ideale makelaar in deze groep zit. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Nieuw-Roden mee in onze vergelijking, zodat je de beste keuze kunt maken.

Vergelijk makelaars in Nieuw-Roden Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Nieuw-Roden?

Een makelaar in Nieuw-Roden rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,20% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 625.000 in Nieuw-Roden komt dit neer op € 7.500 aan makelaarskosten (update april 2024).

Om je woning in Nieuw-Roden te verkopen, kiezen de meeste makelaars voor een beloningsstructuur op basis van courtage. Dit bedrag hangt dus af van de uiteindelijke opbrengst van je huis. Elke makelaar hanteert een eigen tarief, dus het loont om deze goed te vergelijken.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Nieuw-Roden 0,57% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.781 besparen door makelaars te vergelijken. Omdat de courtage per makelaar wordt vastgesteld, zal er altijd variatie in deze kosten zijn.

Kosten van makelaars in Nieuw-Roden

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.800
€ 7.600
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Nieuw-Roden

Wanneer je de stap hebt gezet om je huis in Nieuw-Roden te verkopen, ontdek je al snel dat er bepaalde kosten vastkleven aan deze verkoop. De meeste makelaars hanteren opstartkosten. Maar wat houden deze kosten precies in? Opstartkosten omvatten uitgaven die een makelaar doet om je woning in de juiste staat op de markt te brengen. Denk aan het maken van foto's, plattegronden, een omschrijving van je woning of het plaatsen van je woonst op verschillende verkoopkanalen. De opstartkosten kunnen dus best vervelend oplopen als je hier niet op voorbereid bent.

En wat betaal je gemiddeld voor deze opstartkosten? De bedragen variëren uiteraard per makelaar, maar liggen gemiddeld tussen de € 400 en € 700. Bekijk je liever even de tarieven per makelaar om een beter beeld te krijgen? Dat kan! Via de volgende link kan je gemakkelijk en gratis de tarieven opvragen bij verschillende makelaars in Nieuw-Roden. Zo kan je op je gemak vergelijken en de juiste keuze maken. Hou er wel rekening mee dat de opstartkosten niet de enige kostenpost zijn die je zult tegenkomen bij de verkoop van je huis.

Intrekkingskosten van makelaars in Nieuw-Roden

Wanneer je een huis in Nieuw-Roden te koop zet, is het belangrijk om te weten dat de meeste makelaars intrekkingskosten kunnen rekenen. Deze kosten kunnen ontstaan als je besluit de woning voortijdig uit de verkoop te halen. Met 'voortijdig' wordt bedoeld dat je de woning uit de verkoop haalt voordat de afgesproken verkoopperiode met de makelaar verlopen is.

Intrekkingskosten zijn eigenlijk een soort compensatie voor de makelaar. Ze zijn bedoeld om de kosten te dekken die de makelaar heeft gemaakt om jouw huis te verkopen, zonder dat hij de afgesproken courtage kan ontvangen omdat de woning niet verkocht is. Stel je voor, je besluit om een nog onbekende reden je woning toch niet te verkopen, of je wilt overstappen naar een andere makelaar. In zulke gevallen kunnen intrekkingskosten een rol gaan spelen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Nieuw-Roden met een vast tarief

In Nieuw-Roden zijn diverse makelaars die werken met een vast tarief. Dit betekent dat je vooraf weet wat de kosten voor de makelaar zijn, er komen geen onverwachte extra's bij. Hierdoor blijft het kostenplaatje overzichtelijk. Deze makelaars hanteren gemiddeld een vaste vergoeding van € 3.250. Let op, dit is een actueel bedrag (update: april 2024). Dit bedrag ligt over het algemeen tussen de 3.000 en 3.500 euro.

Hoewel een vast tarief duidelijkheid biedt, kan het ook een nadeel hebben. Stel je woning verkoopt sneller dan verwacht, en voor een hoger bedrag. In dat geval had je met een courtage, een percentage van de verkoopsom, waarschijnlijk minder betaald aan de makelaar. Bij het vaste tarief maakt het niet uit hoe snel je huis verkoopt, de kosten blijven hetzelfde.

Tip: Overweeg vooraf goed welk tariefmodel in jouw situatie het beste past. Vergelijk het vaste tarief van diverse makelaars en weeg dat af tegen de verwachte opbrengst van je huis. Houd rekening met zowel de kosten als de kans op een hogere verkoopopbrengst bij een courtage. Op deze manier maak je een geïnformeerde keuze die het beste past bij jouw situatie en verwachtingen.

4 feitjes over makelaars in Nieuw-Roden

 • Gedurende de besluitvormingsproces, merken we dat de overgrote meerderheid van mensen in Nieuw-Roden die een huis willen verkopen, kiezen voor een makelaar met aantoonbare lokale ervaring.
 • Zonder aan te geven dat dit een indrukwekkend of opvallend cijfer is, onthul ik dat huizen die in Nieuw-Roden worden verkocht zonder tussenkomst van een makelaar gemiddeld €31.000 minder opbrengen dan huizen die wel door een makelaar worden verkocht.
 • In Nieuw-Roden varieren de ideaal voorgestelde opstartkosten en de annuleringsvoorwaarden van makelaars, daarom raad ik je aan om deze grondig te vergelijken wanneer je de tarieven opvraagt.
 • Afgaande op de gegevens van de laatste 12 maanden, fluctueert de gemiddelde verkoopsnelheid van makelaars in Nieuw-Roden behoorlijk. Het gemiddelde aantal dagen dat een woning te koop staat in Nieuw-Roden is 70 dagen.

Wat levert de beste makelaar in Nieuw-Roden op?

Er bestaan duidelijke verschillen in de prestaties van makelaars in Nieuw-Roden. Niet alle makelaars kunnen evenveel waarde bieden bij de verkoop van je woning. Zo kan een uitstekende makelaar bijvoorbeeld een vlotte, stressvrije verkoopervaring bezorgen en je helpen om een betere verkoopprijs voor je huis te krijgen.

Maar hoe onderscheid je nu de beste makelaars in Nieuw-Roden van de rest? Dit zijn de indicatoren:

 • Verkoopprijs: De beste makelaars in Nieuw-Roden weten woningen gemiddeld te verkopen voor een bedrag dat hoger ligt dan hun collega's. Ze weten door hun deskundigheid en ervaring daadwerkelijk meerwaarde te leveren, wat resulteert in een gemiddeld hogere verkoopprijs van € 10.478.
 • Verkoopsnelheid: Uit onze gegevens blijkt dat de meest effectieve makelaars in Nieuw-Roden woningen gemiddeld 15 dagen sneller verkopen dan overige makelaars. Dit hebben ze te danken aan hun proactieve houding en vastberaden inzet voor elke verkoop. Hiermee leveren ze niet alleen een snellere verkoop, maar ook gemoedsrust voor de verkoper.

De beste makelaar in Nieuw-Roden vinden

Als je op zoek bent naar de beste makelaar in Nieuw-Roden, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij houden alle verkoopstatistieken van alle makelaars in de regio bij. Hierdoor kunnen we accuraat bepalen welke makelaar het beste presteert.

Maar een goede makelaar is meer dan alleen verkoopstatistieken. Het is ook belangrijk dat de makelaar goed aansluit bij jouw persoonlijke situatie en voorkeuren. Daarom raden we je aan om makelaars te vergelijken via ons formulier. Zo vind je de makelaar die bij je past.

Waar moet je op letten bij makelaars in Nieuw-Roden?

Bij de verkoop van een huis in Nieuw-Roden zijn er verschillende aandachtspunten waar je op moet letten bij de keuze van een makelaar. Het is essentieel dat je de juiste makelaar kiest voor deze belangrijke taak:

Ervaring en kennis van de markt

Onderzoek eerst hoeveel ervaring en kennis de makelaar heeft in de huizenmarkt van Nieuw-Roden. Je wilt een makelaar die de lokale markt door en door kent.

Vergelijk de courtage

Vergelijk de courtage die de makelaars in rekening brengen. Dit is het percentage van de verkoopprijs dat je aan de makelaar betaalt als de verkoop slaagt.

Bekijk de marketingstrategie

Het is belangrijk om de marketingstrategie van de makelaars te onderzoeken. Een goede makelaar heeft een effectieve strategie om jouw huis snel en voor de beste prijs te verkopen.

Vraag om referenties

Vraag de makelaar om referenties van eerdere klanten. Het kan erg verhelderend zijn om de ervaringen van anderen met deze makelaar te horen.

Goede communicatie

Let er ook op of de makelaar goed communiceert. Je wilt op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de verkoop van jouw huis.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Vind je het belangrijk om bij de verkoop van jouw huis te kunnen vertrouwen op een hoogwaardige dienstverlening? Zie je de waarde van een ervaren makelaar die precies weet wat hij doet en die jouw belangen vooropstelt?

Een NVM-makelaar brengt vele voordelen met zich mee. Zo hanteren zij strenge kwaliteitseisen en gedragsregels, en hebben zij toegang tot een uitgebreide database met koop- en verkoopinformatie. Dit in tegenstelling tot VBO en VastgoedPRO makelaars.

Wat doet een makelaar in Nieuw-Roden?

Een makelaar in Nieuw-Roden biedt begeleiding en expertise bij het verkoopsproces van je woning. Ze hebben grondige lokale kennis en jarenlange ervaring, waardoor ze een realistische prijs voor je eigendom kunnen bepalen.

Het is niet alleen hun doel om je woning te verkopen, maar ook om je gedurende het gehele proces bij te staan met adviezen en ondersteuning. Ze nemen het overgrote deel van het verkooptraject voor hun rekening, waardoor je zelf minder zorgen en stress ervaart.

 • Marktonderzoek uitvoeren om de verkoopprijs van jouw woning te bepalen.
 • Regelen van professionele fotografie voor de presentatie van je woning.
 • Marketing en promotie van de woning verzorgen via populaire huizensites en lokale platforms.
 • Potentiele kopers rondleiden tijdens bezichtigingen.
 • Onderhandelen met geïnteresseerden om de beste verkoopprijs te krijgen.

Waarom een makelaar in Nieuw-Roden inschakelen?

Als je jouw huis in Nieuw-Roden wilt verkopen, zijn er verschillende stappen die je moet volgen. Het kan handig zijn om hulp in te schakelen van een makelaar. Deze professionele begeleider kan je door het hele proces heen loodsen en elke fase aangenamer maken. Een goede plek om te beginnen is de website verkoopmakelaars vergelijken, waar je de eigenschappen kunt selecteren die je in een makelaar zoekt, en daarna passende opties te zien krijgt.

Stap 1: Waarde vaststellen

Taxatie van de woning is de eerste stap bij het verkopen van een huis. Een makelaar kan hiervoor een expert inschakelen. Deze taxatie geeft je een goed startpunt voor het bepalen van de vraagprijs.

Stap 2: Huis klaarmaken voor verkoop

Een makelaar geeft ook advies over hoe je het huis er zo aantrekkelijk mogelijk uit kunt laten zien voor potentiële kopers. Dit betekent soms wat opknapwerkzaamheden uitvoeren voordat de foto's worden gemaakt.

Stap 3: Woning promoten

De promotie van jouw huis wordt grotendeels door de makelaar uitgevoerd. Deze zal professionele foto's laten maken, de woning adverteren en bezichtigingen coördineren om het huis onder de aandacht te brengen van potentiële kopers.

Stap 4: Verkoop afronden

Als je een bod hebt geaccepteerd, zorgt de makelaar voor alle benodigde acties om de verkoop af te ronden. Dit omvat het opstellen van verkoopdocumenten en het begeleiden van het proces tot aan de sleuteloverdracht.

Makelaars in Nieuw-Roden vergelijken

Huis Verkopen neemt de zorgen van het zoeken naar een makelaar weg. Wij koppelen je simpel en snel aan de beste makelaars in Nieuw-Roden, op basis van jouw huis en wensen.

 • Gratis waardebepaling door makelaars
 • Op maat gemaakte makelaarsoffertes
 • Gratis verkoopadvies van ervaren makelaars
 • Scherpere makelaarstarieven

Diverse makelaars schatten de waarde van woningen verschillend in. Dit komt door uiteenlopende inschattingen van bijvoorbeeld de staat van een woning, de locatie, of het potentieel voor verbeteringen. Daarom is het vergelijken van makelaarsoffertes zo belangrijk. Het stelt je in staat om de verschillende beoordelingen naast elkaar te zien en te kiezen wie het beste bij jou en jouw situatie past.

Vergelijk makelaars in Nieuw-Roden Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Nieuw-Roden

De gemiddelde verkooptijd in Nieuw-Roden is 70 dagen. Dit kan per makelaar variëren. Het vinden van een geschikte makelaar kan helpen om deze verkooptijd te minimaliseren.

De gemiddelde kosten van een makelaar in Nieuw-Roden liggen rond de € 7.500. Het is handig om de tarieven van meerdere makelaars te vergelijken via een tarievenoverzicht.

Het gemiddelde courtagepercentage van makelaars in Nieuw-Roden is 1,20%. Dit kan verschillen per makelaar, dus het loont om te vergelijken.

Door makelaars te vergelijken, kun je gemiddeld € 1.781 besparen op de kosten. Een handige vergelijkingstool vind je op onze vergelijkingspagina.

De gemiddelde verkoopprijs van woningen in Nieuw-Roden is € 625.000. Voor een nauwkeurige waardebepaling van jouw woning, kun je terecht op onze waardebepalingspagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen