Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Oostzaan

Het selecteren van een uitstekende verkoopmakelaar in Oostzaan is belangrijk om je huis succesvol te verkopen. Makelaars hebben diverse specialisaties, gaande van verschillende soorten woningen tot uiteenlopende situaties. Neem dus de tijd om een makelaar te vinden die jouw behoeften en wensen begrijpt om een naadloze verkoopervaring te garanderen.

Over makelaars in Oostzaan

Als je je woning in Oostzaan gaat verkopen, zijn er diverse belangrijke stappen om zorgvuldig te overwegen. Een essentiële stap is het kiezen van een professionele makelaar die de lokaliteit en de marktwaarde van jouw huis goed begrijpt. Andere belangrijke stappen betreffen bijvoorbeeld de woningprijs bepalen, je huis visueel aantrekkelijk maken voor potentiële kopers en het onderhandelen over de verkoopprijs. Een handig overzicht van deze stappen vind je in ons stappenplan. Daarin wordt duidelijk uiteengezet welke stappen noodzakelijk zijn voor een succesvolle verkoop.

We begrijpen dat het moeilijk kan zijn om een geschikte verkoopmakelaar te vinden. Ons platform maakt deze stap eenvoudiger voor je. We helpen je niet alleen met het zoeken naar een toegewijde makelaar in Oostzaan, maar kijken ook naar de unieke eigenschappen en behoeften van jouw huis. Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar het type woning, de locatie en het verwachte prijsbereik. Zo zorgen we ervoor dat je de makelaar vindt die perfect past bij jouw specifieke situatie en verkoopdoelen.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.696
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 18.414
Besparing (gem.)
€ 1.769

Actueel

 • De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Oostzaan is op het moment € 631.717 en gemiddeld wordt er € 5.161 euro per m2 betaald. Voor een volledig overzicht van de huidige woningprijzen in Oostzaan kun je bij ons terecht.
 • Wanneer je overweegt je woning te verkopen, moet je rekening houden met makelaarscourtages. In Oostzaan is de gemiddelde courtage momenteel 1,06%. Voor meer actuele informatie over de woningmarkt, check je de pagina Oostzaan.
 • De tarieven van makelaars kunnen sterk uiteenlopen, het is daarom verstandig deze goed te vergelijken. Door de tarieven van makelaars in Oostzaan te vergelijken, kun je gemiddeld € 1.769 besparen.

Uitgelichte makelaars in Oostzaan

Als je van plan bent om jouw woning in Oostzaan te verkopen, heb je diverse makelaars tot je beschikking om de perfecte match te vinden. We voorzien je van een handig overzicht van verschillende verkoopmakelaars in de regio, elk vergezeld van een duidelijke beschrijving om je te helpen bij je keuze. Door het vergelijken van deze makelaars, kun je inzicht krijgen in verschillen zoals verkoopstrategieën, tarieven, ervaringen en klantbeoordelingen, wat je helpt een weloverwogen keuze te maken.

Logo Dirk Voet Makelaars

Dirk Voet Makelaars

Dirk Voet Makelaars is een ervaren makelaarskantoor dat lid is van de NVM branchevereniging. Met een klein, toegewijd team hebben ze in het afgelopen jaar 43 huizen succesvol verkocht en 21 huizen in de verkoop genomen. Ook voor aankoopbegeleiding kun je bij hen terecht: ze hebben 6 woningen voor hun klanten aangekocht. Kiezen voor Dirk Voet Makelaars betekent kiezen voor betrokken en deskundige makelaars die je ondersteunen bij iedere stap.

Let op: Er zijn meerdere verkoopmakelaars actief in en rondom Oostzaan. De ideale makelaar voor jou staat mogelijk niet in de bovenstaande lijst en vind je enkel door te vergelijken. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Oostzaan mee in onze vergelijking.

Vergelijk makelaars in Oostzaan Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Oostzaan?

Een verkoopmakelaar in Oostzaan rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,06% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 631.717 in Oostzaan komt dit neer op € 6.696 aan makelaarskosten (update april 2024).

Het systeem van courtage geeft de makelaar een duidelijke aanmoediging om jouw woning voor de hoogste prijs te verkopen. Hoe hoger de verkoopprijs, hoe groter het bedrag dat de makelaar ontvangt. Dit verzekert je van hun inzet om de beste prijs voor jouw huis te krijgen.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Oostzaan 0,56% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.769 door eerst tarieven op te vragen. Het loont de moeite om jezelf te informeren en makelaars te vergelijken, omdat dit je helemaal niets kost en je tot niets verplicht.

Kosten van makelaars in Oostzaan

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.600
€ 6.800
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Oostzaan

Als je jouw huis in Oostzaan wilt verkopen, zul je merken dat de meeste makelaars opstartkosten rekenen. Dit zijn kosten voor het opstarten van je verkoopproces. Het omvat allerlei initiële handelingen die de makelaar moet uitvoeren om je woning te kunnen verkopen. Voorbeelden van deze handelingen zijn het inmeten van je woning, het maken van professionele foto's en het schrijven van een pakkende verkoopbrochure.

De opstartkosten variëren nogal en zijn afhankelijk van de makelaar en de specifieke diensten die je nodig hebt. Ze kunnen bijvoorbeeld ook kosten bevatten voor het plaatsen van je advertentie op verschillende huizensites en Funda. Dit is belangrijk om te weten voordat je een makelaar in de arm neemt, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Intrekkingskosten van makelaars in Oostzaan

In de woningwereld is het niet ongewoon dat zaken onvoorspelbaar kunnen lopen. Mocht je bijvoorbeeld besluiten om je huis in Oostzaan uit de verkoop te halen, dan kun je te maken krijgen met zogenaamde intrekkingskosten. Dit zijn kosten die een makelaar in rekening kan brengen als je besluit om je huis voortijdig van de verkoopmarkt te halen. Het kan zijn dat je een onverwacht aantrekkelijk voorstel krijgt voor je woning, of dat je besluit om nog even in je huidige huis te blijven wonen.

Wat je precies aan intrekkingskosten moet betalen, is afhankelijk van de gemaakte afspraken met je makelaar. Gemiddeld kan je in Oostzaan verwachten om van € 500 aan kosten te betalen. Maar natuurlijk kan dit hoger of lager uitvallen, afhankelijk van jouw specifieke situatie en de gemaakte afspraken. Het is dus altijd verstandig om dit goed in je contract op te laten nemen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Oostzaan met een vast tarief

In Oostzaan tref je makelaars die werken met een vast tarief. Het voordeel hiervan is eenvoudig: je weet vooraf exact wat de kosten zijn, onafhankelijk van de verkoopprijs van de woning. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars hanteren, bedraagt € 3.250 (update: april 2024).

Hoewel een vast tarief duidelijkheid verschaft, kan het in sommige situaties minder voordelig uitpakken. Stel, je verkoopt je woning voor een uitzonderlijk lage prijs, dan kan een vast tarief hoger uitvallen dan een courtage op basis van een percentage van de verkoopprijs. Bijvoorbeeld, als je huis voor €200.000 verkoopt en de makelaar hanteert een courtage van 1,5%, dan betaal je €3.000. Dit kan minder zijn dan het vaste tarief.

Tip: Bekijk altijd goed wat voor type makelaar het beste past bij jouw verkoopsituatie. Een vast tarief kan perfect zijn als je verwacht je woning voor een hoge prijs te verkopen. Verkoop je juist voor een lagere prijs? Dan kan een courtage voordeliger uitpakken. Maak een afweging tussen zekerheid en potentiële kostenbesparing.

4 feitjes over makelaars in Oostzaan

 • In Oostzaan blijkt dat een aanzienlijk deel van de woningverkopers, namelijk 92%, liever kiest voor een makelaar die is aangesloten bij één van de brancheverenigingen zoals NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • Een merendeel (ongeveer 89%) van de woningverkopers in Oostzaan heeft een nadrukkelijke voorkeur voor een traditionele makelaar, die de complete verkoopbegeleiding op zich neemt, boven een digitale makelaar die slechts de online presentatie verzorgt.
 • Huizen in Oostzaan verkopen gemiddeld 35% sneller wanneer er een makelaar bij het verkoopproces betrokken is, in vergelijking met de verkoop zonder tussenkomst van een makelaar.
 • Tenslotte blijkt uit onderzoek dat de meeste woningverkopers in Oostzaan een makelaar prefereren die duidelijk beter presteert dan zijn/haar rivalen. Dit is eenvoudig te vergelijken door op deze link te klikken.

Wat levert de beste makelaar in Oostzaan op?

De wereld van makelaardij in Oostzaan is er een waar de kwaliteit van dienstverlening aanzienlijk varieert. Voor mensen die hun woning willen verkopen, kan het daarom zeer nuttig zijn om makelaars zorgvuldig te vergelijken.

Dit is hoe je de beste makelaars in Oostzaan herkent:

 • Als we kijken naar de gegevens uit ons onderzoek, laten die zien dat de meest succesvolle makelaars in Oostzaan huizen verkopen met een verkoopprijs die gemiddeld € 15.353 boven de verwachte verkoopprijs ligt.
 • Uit dezelfde data blijkt dat de snelste makelaars in Oostzaan woningen gemiddeld 14 dagen sneller verkopen dan andere makelaars in de regio.

De beste makelaar in Oostzaan vinden

Wij houden alle verkoopstatistieken van alle makelaars in Oostzaan en omgeving bij. Dankzij deze gegevens hebben we een helder beeld van welke makelaar het beste presteert. Door deze prestatiedata ben je verzekerd van het vinden van de beste makelaar in Oostzaan.

Natuurlijk is het belangrijk dat een makelaar niet alleen goed is, maar ook goed aansluit bij jouw situatie en voorkeuren. Daarom is het een slimme zet om via ons vergelijkingsformulier de makelaars van Oostzaan naast elkaar te leggen. Zo vind je een makelaar die perfect bij je aansluit.

Waar moet je op letten bij makelaars in Oostzaan?

Wil je je huis verkopen in Oostzaan? Dan heb je een goede makelaar nodig. Hier zijn vijf punten waar je op moet letten bij je keuze:

Ervaring in Oostzaan

De makelaar moet bekend zijn met de plaatselijke woningmarkt. Dit betekent dat hij of zij ervaring moet hebben met het verkopen van huizen in Oostzaan.

Vergelijk tarieven

Vergelijk de kosten van verschillende makelaars. Door tarieven te vergelijken bespaar je gemiddeld € 1.769 aan makelaarskosten in Oostzaan.

Beschikbaarheid

De makelaar moet beschikbaar zijn als je hem of haar nodig hebt. Zorg ervoor dat je een makelaar kiest die je kan bereiken als je vragen hebt of hulp nodig hebt.

Verkoopstrategie

De makelaar moet een duidelijke strategie hebben voor het verkopen van je huis. Vraag naar hun verkoopplan en zorg ervoor dat je tevreden bent met hun aanpak.

Beoordelingen

Lees de beoordelingen over de makelaar. Eerdere klanten kunnen een goed beeld geven van de service van de makelaar.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In het kleine dorp Oostzaan kunnen de verkoopcijfers van NVM-makelaars sterk verschillen. Dit kan komen door variaties in werkwijze, klantbeoordelingen en ervaring. Het klopt dat niet elke NVM-makelaar op dezelfde manier presteert, daarom is het van groot belang om goed te onderzoeken welke makelaar bij je past.

Branches zoals VBO Makelaar en VastgoedPRO hebben ook hun eigen leden in Oostzaan. Elk lid heeft zijn eigen unieke aanpak en expertise. Let wel: deze leden zijn misschien niet bij de NVM aangesloten, maar kunnen absoluut concurreren in termen van kwaliteit en resultaat. Het onderzoek naar de beste makelaar kan dus behoorlijk uiteenlopen.

Wat doet een makelaar in Oostzaan?

Een makelaar in Oostzaan is iemand die je bijstaat in het proces van het verkopen van je huis. Deze professional heeft kennis van de lokale woningmarkt en kan een goede prijs voor je huis vaststellen.

De makelaar zal je huis op verschillende platforms adverteren en is ook verantwoordelijk voor het organiseren van bezichtigingen. Hij of zij helpt bij de onderhandelingen en het opstellen van de koopovereenkomst.

 • Marktanalyse om de juiste prijs te bepalen
 • Advertenties maken en verspreiden
 • Bezichtigingen organiseren voor geïnteresseerde kopers
 • Ondersteuning bieden bij de onderhandelingen
 • Opstellen van de koopovereenkomst

Waarom een makelaar in Oostzaan inschakelen?

Als je overweegt om je huis in Oostzaan te verkopen, dan kan je wellicht baat hebben bij de professionele service van een makelaar. Een makelaar kan je namelijk op een heleboel manieren bijstaan. Vanaf het in kaart brengen van je verlangens en verwachtingen tot de uiteindelijke verkoop, zij dragen bij aan een soepel verkoopproces. Het inhuren van een makelaar biedt je diverse voordelen, waarvan we je er hier enkele zullen laten zien.

Beoordeling van de marktwaarde

Vanwege jarenlange ervaring in het vakgebied, heeft een makelaar een uitstekend inzicht in de woningmarkt van Oostzaan. Hij kan een accurate beoordeling maken van de marktwaarde van je huis, afgestemd op de huidige marktsituatie.

Optimale presentatie

De makelaar weet precies hoe hij je huis perfect moet presenteren. Van het maken van een goede fotoreportage tot overtuigende woningbeschrijvingen, een makelaar toont jouw huis op de allerbeste manier aan potentiële kopers.

De juiste plaatsing

Een makelaar is in staat om je huis zichtbaar te maken op de belangrijkste huizensites omdat ze toegang hebben tot platformen zoals Funda, die niet beschikbaar zijn voor individuen. Dit zorgt voor de meeste oriënterende kijkers en de beste kans op een succesvolle verkoop.

Ontzorging van het proces

Tijdens de verkoop van je huis kan je geconfronteerd worden met een complex juridisch proces. De makelaar helpt je bij deze juridische aspecten. Daarnaast voert de makelaar de onderhandelingen, zodat jij je kunt concentreren op andere belangrijke zaken.

Makelaars in Oostzaan vergelijken

Met Huis Verkopen wordt het vergelijken van verkoopmakelaars in Oostzaan ineens kinderspel. We lichten toe waarom deze vergelijking van belang is en hoe we je daarbij helpen.

 • Vergelijk op prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid.
 • Ontdek wie de beste dienstverlening biedt voor de beste prijs.
 • Huis Verkopen is 100% onafhankelijk en objectief.
 • Het platform is gratis en vrijblijvend te gebruiken.

Bij Huis Verkopen begrijpen we hoe belangrijk het is om een makelaar te vinden die centraal staat in jouw wensen en situatie. Of je jouw huis nu snel of voor de maximale prijs wilt verkopen, wij bieden je de mogelijkheid om verkoopmakelaars te vergelijken zodat jij de juiste keuzes kunt maken.

Vergelijk makelaars in Oostzaan Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Oostzaan

Je kunt dit doen door makelaarskosten, verkoopsnelheden en klantbeoordelingen van verschillende makelaars te vergelijken. Vervolgens kun je de beste optie voor jou selecteren. Je kunt dit doen op onze 'makelaars vergelijkings'-pagina.

De gemiddelde makelaarskosten in Oostzaan zijn € 6.696. Het is handig om te weten dat de kosten per makelaar kunnen variëren. Vergelijk daarom altijd meerdere makelaars.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Oostzaan is 42 dagen. Door voor een makelaar te kiezen die huizen snel verkoopt, kun je mogelijk eerder verhuizen.

Je kunt besparen op de makelaarskosten door verschillende makelaars te vergelijken. Gemiddeld kun je € 1.769 besparen. Je kunt makelaars vergelijken op onze website.

Een makelaar kan een waardebepaling van je huis uitvoeren om de verkoopprijs te bepalen. De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Oostzaan is nu € 631.717. Vraag een 'waardebepaling' aan om een nauwkeurige schatting te krijgen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen