Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Oostzaan

Als je overweegt je huis in Oostzaan te verkopen, is het goed om kennis te nemen van de woningmarktcijfers. Makelaars gebruiken deze data bij hun werkzaamheden. Hier vind je actuele informatie over o.a. de ontwikkeling van de huizenprijzen, verkoopprijzen en het aantal woningverkopen in Oostzaan.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Oostzaan

De gemiddelde verkoopprijs in Oostzaan is in de laatste 3 maanden € 520.159 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 668.905 euro. Het is dus alleen maar logisch dat je een gedegen beeld wilt krijgen van de huidige woningmarkt, voordat je je huis gaat verkopen. Bekijk daarom de onderstaande grafiek voor inzicht in de meest courante verkoop- en vraagprijzen:

Huizenprijzen in Oostzaan

Afgelopen 3 maanden

€ 56.000
€ 388.000
€ 719.000

Bij het bepalen van de potentiële verkoopwaarde van je woning in Oostzaan, is de prijs per vierkante meter een factor die je zeker niet mag overslaan. Verkrijg een globaal idee over de verwachte opbrengst door de oppervlakte van je huis te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in deze regio. Hier op HuisVerkopen.nl houden we de verkoopprijzen per m2 nauwgezet bij en presenteren deze in een overzichtelijke grafiek. Laat je onderdompelen in de huidige marktwaarden van Oostzaan in onderstaande visualisatie:

Huizenprijzen in Oostzaan per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.100
€ 4.700
€ 5.300

Prijsontwikkeling Oostzaan laatste 12 maanden

Als je je oog op Oostzaan hebt laten vallen voor je vooraanstaande huisaankoop, houd dan de huizenmarktontwikkeling van afgelopen jaar nauwlettend in de gaten. De gemiddelde verkoopprijs van vorige maand was € 520.159. Hoe dit zich verhoudt tot de bredere trends in Nederland, zie je in de volgende grafiek:

Wat is mijn woning in Oostzaan waard?

De woningwaarde in Oostzaan is een fluctuerende factor. Deze waarde hangt samen met factoren zoals de woningmarkt, de omgeving en de toestand van je eigen huis. Ook schommelingen in de economie en veranderingen in woonwensen kunnen de waarde significant bijstellen.

Het is raadzaam om een helder beeld te hebben van de waarde van je woning. Daarmee kun je de juiste beslissingen nemen bij het kopen of verkopen van je huis. Het verkrijgen van een gratis waardebepaling door een competente makelaar kan je helpen om deze duidelijkheid te verkrijgen.

Een gratis waardebepaling vindt meestal gewoon aan huis plaats. Dit is voordelig omdat de makelaar jouw woning in levenden lijve kan inspecteren. De informatie die hieruit resulteert is veel betrouwbaarder en afgestemd op je specifieke situatie dan wanneer je zelf op basis van algemene informatie een schatting moet maken.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Op de woningmarkt is geen enkele plaats hetzelfde. Zo kunnen de huizenprijzen in gebieden rondom Oostzaan bijvoorbeeld sterk afwijken van die binnen de gemeentegrenzen. Voor een compleet beeld is het raadzaam om deze verschillen te observeren en in acht te nemen.

Het vergelijken van de huizenprijzen van verschillende gemeenten draagt bij aan het vormen van een accurate impressie van de huidige marktsituatie. Zo verdiep je je kennis over de lokale huizenprijzen en krijg je een goed beeld van zowel je eigen positie als die van Oostzaan binnen de woningmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Oostzaan

Zoals je mogelijk al weet, zijn er diverse makelaars actief in Oostzaan, echter ze zijn niet hetzelfde. Hoe de verschillen? Kijk naar hun tarieven, verkoopsnelheid, aanpak in de markt en ervaring. Het vergelijken van deze aspecten kan je helpen om de juiste makelaar te kiezen.

Het kiezen van een geschikte makelaar kan betekenen dat je sneller en tegen betere voorwaarden je bestaande woning kunt verkopen. Nog onzeker welke makelaar het best bij je past? Kijk dan eens op een handige pagina waar makelaars worden vergeleken. Het kan echt het verschil maken.

Vergelijk makelaars in Oostzaan Of lees meer over makelaars in Oostzaan

Gemiddelde tarieven van makelaars in Oostzaan

Heb je aandacht voor courtages? Wist je dat de gemiddelde courtage van een makelaar in Oostzaan 1,06% is? Voor een woning met de gemiddelde verkoopprijs van € 520.159 in deze regio, betekent dat gemiddeld € 5.514 aan makelaarskosten. Juist omdat er variatie zit in de courtagetarieven per makelaar, loont het om te vergelijken.

Als je een huis wilt verkopen in Oostzaan, is het handig om de tarieven van diverse makelaars naast elkaar te leggen. Let naast de courtage ook op wat er precies in het tarief is inbegrepen. Gaat het enkel om de basisdiensten of zijn bijvoorbeeld ook professionele woningfoto's inbegrepen? Via makelaars vergelijken krijg je inzicht in het complete pakket en kun je een makelaar vinden die het beste aan jouw verwachtingen voldoet.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Oostzaan

In het vredige Oostzaan vind je vooral veel koopwoningen. Met een totaal van 2780 eigenaarswoningen ademt het dorp een gevoel van zekerheid en stabiliteit uit. Maar laat je niet misleiden, Oostzaan heeft ook een scala aan andere woonmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan sociale huurwoningen of panden met een bijzondere bestemming, wat bijdraagt aan de veelzijdigheid van het dorp.

Aantal verkochte woningen in Oostzaan

In de afgelopen 12 maanden in Oostzaan is er een specifieke hoeveelheid huizen in de verkoop gegaan, ook wel 'aanmeldingen' genoemd. Daarnaast zijn er woningen daadwerkelijk verkocht, dit noemen we 'transacties'. Volgens onze recente gegevens is dit het aantal woningen dat is verkocht, 79. Een meer gedetailleerd overzicht van deze aanmeldingen en transacties wordt weergegeven in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Oostzaan te verkopen?

Er zijn allerlei zaken waar je aan moet denken als je je woning in Oostzaan wilt verkopen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om een goede waardebepaling te laten uitvoeren, advies in te winnen bij een betrouwbare makelaar en eventueel prijzen te vergelijken met tarieven van andere lokale makelaars. Daarnaast kan je ook nadenken over het aanvragen van een energielabel en je verdiepen in de diverse kosten die komen kijken bij de verkoop van je huis.

Om de verkoop van je huis in Oostzaan een soepel proces te laten verlopen, is het verstandig om een stappenplan te hanteren. Zo'n stappenplan geeft je structuur en zorgt ervoor dat je geen belangrijke punten uit het oog verliest. Niet alleen helpt dit om het verkooptraject efficiënt te beheren, maar het kan ook bijdragen om je woning voor de beste prijs te verkopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarktinformatie van Oostzaan is constant in beweging. Deze verandering is normaal en het is essentieel om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen. Daarom houden we op Huis Verkopen alle relevante statistieken nauwgezet bij. Door deze informatie regelmatig te raadplegen, krijg je inzicht in hoe de vastgoedmarkt in Oostzaan zich ontwikkelt. Dit is een waardevolle tool bij het bepalen van jouw positie binnen de markt en kan helpen bij het maken van geïnformeerde beslissingen bij het verkopen van je woning.

Wat HuisVerkopen.nl kan betekenen voor de verkoop van jouw woning

Op HuisVerkopen.nl is een schat aan tools en informatie te vinden die je kan helpen bij het verkopen van je huis in Oostzaan. Wil je bijvoorbeeld een waardebepaling door een makelaar aanvragen of een snelle en gemakkelijke manier vinden om een goede makelaar in je omgeving te vinden? Of wil je liever de tarieven van meerdere makelaars vergelijken om te besparen op makelaarskosten? Via ons platform is het allemaal mogelijk. En dat is nog maar het begin, er zijn nog veel meer tools en diensten te ontdekken om het verkoopproces te vergemakkelijken.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen