Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Overveen

Zoek je een goede makelaar in Overveen voor de verkoop van jouw huis? Op deze pagina ontdek je welke makelaar het beste bij jouw voorkeuren aansluit. We bieden je meerdere methoden om makelaars te vergelijken, zodat je een doordachte keuze kunt maken.

Over makelaars in Overveen

Als je van plan bent om te verhuizen uit Overveen, is het van essentieel belang om een goede makelaar te kiezen die jouw huis aan de man kan brengen. Betrouwbaarheid, ervaring in de regio en een realistische inschatting van de verkoopwaarde zijn factoren om rekening mee te houden. Ook de snelheid waarmee een makelaar huizen verkoopt en zijn communicatievaardigheden zijn aspects die jouw keuze kunnen beïnvloeden.

Denk je aan het verkopen van je huis, dan vraag je je waarschijnlijk een aantal dingen af. Welke makelaar verkoopt het snelst? Wie kan de hoogste verkoopprijs behalen? En hoe vind je überhaupt een makelaar die voldoet aan jouw persoonlijke wensen en behoeften? Je kunt deze vragen beantwoorden door makelaars te vergelijken. Op deze manier kun je de makelaar vinden die het beste bij je past en optimaal presteert in Overveen.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 12.457
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 34.257
Besparing (gem.)
€ 2.857

Actueel

 • Als je overweegt om jouw huis in Overveen te verkopen, is het handig om te weten dat de gemiddelde courtages van makelaars op dit moment op 1,09% liggen. Dit is het percentage van de verkoopprijs dat je betaalt aan de makelaar voor hun diensten.
 • Daarnaast is het relevant om op de hoogte te zijn van de huidige huizenprijzen in Overveen. De gemiddelde verkoopprijs per m2 bedraagt momenteel € 6.684. Je kunt meer details vinden over de woningprijzen op onze website. Houd er rekening mee dat deze informatie continu bijgewerkt wordt om de laatste stand van zaken weer te geven (update: april 2024).

Uitgelichte makelaars in Overveen

In Overveen vind je een ruim aanbod aan makelaars die jou bij kunnen staan in de verkoop van je woning. Het is echter niet verstandig om zomaar in zee te gaan met de eerste de beste. Het is een slimme zet om makelaars in Overveen eerst grondig te vergelijken op basis van kosten, ervaring, verkoopsnelheid en klantbeoordelingen.

Logo Bosch&Duyn Makelaars

Bosch&Duyn Makelaars

Bosch&Duyn Makelaars, gevestigd in Overveen, is een bekwaam makelaarskantoor met specialisaties in monumenten en nieuwbouw. Met een gewaardeerd team van zeven professionals biedt dit kantoor diensten zoals verkoop, aankoop, verhuur en aanhuur van appartementen, woningen en villa's. Ervaring, bouwkundige kennis en een goed inzicht in de huizenmarkt maakt dit de ideale keuze voor al je woonwensen in regio Zuid-Kennemerland.
Logo DMC Overveen

DMC Overveen

Bij DMC Overveen vind je betrokken, bevlogen en betrouwbare Register Makelaar-Taxateurs. Zij kennen de weg in de regio Bloemendaal - Aerdenhout - Overveen - Velsen en Haarlem. Met diensten zoals verkoop, aankoop, verhuur, taxaties en financieel advies, kan je altijd bij hen terecht. Door hun specifieke kennis kunnen zij je ook helpen bij bijzonderheden zoals veilingen, beleggingen en monumentale panden. En dat alles met de persoonlijke aandacht die je verdient.

Let op: er zijn meer verkoopmakelaars actief in Overveen dan we hierboven hebben opgesomd. Hoewel je nu een beeld hebt van verschillende makelaars, is het vinden van de meest geschikte makelaar voor jouw specifieke situatie een andere zaak. Deze vind je door alle makelaars in Overveen te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Overveen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Overveen?

Zoals de huizenprijzen in Overveen fluctueren, doen de tarieven van makelaars dat ook. Omdat deze even veranderlijk zijn, is het belangrijk om de actuele prijzen regelmatig te bekijken en te vergelijken met andere makelaars in de omgeving. Door deze vergelijking kan je de optimale prijs voor jouw woning op de markt verkrijgen.

Let op: de courtages van makelaars in Overveen verschillen gemiddeld 0,50%. Hierdoor kun je gemiddeld € 2.857 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Overveen. Het vergelijken van makelaars in Overveen is een tijdrovend process, maar het kan je aanzienlijk helpen bij het besparen op makelaarskosten.

Kosten van makelaars in Overveen

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 4.500
€ 12.600
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Overveen

Het is belangrijk om te weten dat de meeste makelaars in Overveen opstartkosten rekenen. Deze kosten worden in rekening gebracht voordat de makelaar begint met de verkoop van je woning. Het is onder meer bedoeld voor het maken van professionele foto's, plattegronden en het opmaken van een aantrekkelijke verkoopadvertentie. Ook het bepalen van de waarde van je woning kan als opstartkosten worden meegerekend.

De opstartkosten kunnen per makelaar aanzienlijk variëren. Daarom, als je een duidelijk beeld wilt hebben van de kosten die je kunt verwachten bij het verkopen van je woning in Overveen, is het raadzaam om de tarieven op te vragen. Zo kom je niet voor onplezierige verrassingen te staan. Het opvragen van deze tarieven is eenvoudig, gratis en verplicht je nergens toe.

Intrekkingskosten van makelaars in Overveen

Wanneer je besluit je woning in Overveen te koop te zetten, kan het zijn dat je te maken krijgt met intrekkingskosten. Dit zijn kosten die makelaars kunnen rekenen als je besluit om je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Verschillende redenen kunnen ten grondslag liggen aan een dergelijke beslissing. Je kunt bijvoorbeeld een interessant baanaanbod in een andere stad hebben afgeslagen of je hebt simpelweg besloten dat het toch niet het juiste moment is om te verhuizen.

Intrekkingskosten zijn over het algemeen bedoeld om te compenseren voor de tijd, inspanning en kosten die de makelaar al in de verkoop van je woning heeft gestoken. Ze variëren sterk van makelaar tot makelaar, dus het kan de moeite waard zijn om dit vooraf te bespreken. Stel je voor, je bent net verhuisd naar je droomhuis en besluit om je oude huis te houden als investering. In zo'n situatie kunnen intrekkingskosten een onwelkome verrassing zijn.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Overveen met een vast tarief

Er zijn makelaars in Overveen die met een vast tarief werken. Dit kan een voordelige keuze zijn, omdat je van tevoren weet hoeveel je kwijt bent aan de makelaar. Geen verrassingen achteraf. Deze makelaars in Overveen hanteren gemiddeld een tarief van € 3.250 (update: april 2024).

Een vast makelaarstarief kan echter ook een nadeel hebben. Stel, je woning wordt verkocht voor 400.000 euro. Bij een vaste vergoeding van, laten we zeggen, 3500 euro lijkt dat een goedkoop alternatief. Maar stel dat de makelaar er met wat extra moeite 425.000 euro voor had kunnen krijgen. Dat betekent dat je 22.500 euro minder ontvangt dan mogelijk was, terwijl de makelaar hetzelfde tarief krijgt.

Tip: De meeste verkopers in Overveen kiezen voor een makelaar die op basis van courtage werkt. Het behalen van een zo hoog mogelijke verkoopprijs is voor velen belangrijker dan vaste makelaarskosten. Bij het kiezen van een makelaar kun je dit aspect dan ook meenemen in je beslissing.

4 feitjes over makelaars in Overveen

 • Wist je dat woningen in Overveen die zelf door de eigenaar op de markt worden gebracht, doorgaans €27.000 minder opleveren dan wanneer deze door een professionele makelaar verkocht worden?
 • Verkopers van een woning in Overveen prefereren doorgaans een makelaar die ruime ervaring in Overveen kan demonstreren, blijkt uit een vergelijking van makelaars in onze gemeente.
 • Schijnbaar kiest men in Overveen niet overhaast voor een makelaar: veel verkopers winnen gemiddeld bij drie verschillende makelaars verkoopadvies in alvorens ze een beslissing nemen.
 • Een geruststellende 91% van de makelaars in Overveen is lid van een erkende branchevereniging zoals NVM, VBO of VastgoedPRO, wat kwaliteit en professionaliteit waarborgt.

Wat levert de beste makelaar in Overveen op?

De topmakelaars in Overveen zetten niet enkel hun uitmuntende klantbeoordelingen in de verf, ze bewijzen ook met getallen hun superieure vorderingen. Ze verkopen niet alleen sneller, maar ze behalen ook een hogere verkoopprijs, allemaal ten gunste van jouw winsten.

Maar hoe kun je deze uitstekende makelaars herkennen? Kijk uit naar de volgende indicatoren:

 • Uit onze data blijkt dat deze toppresteerders huizen in Overveen gemiddeld voor een bedrag verkopen dat boven de geschatte marktwaarde ligt. Op dit moment betekent dit een extra winst van € 24.481.
 • Onze statistieken laten ook zien dat de meest vooruitstrevende makelaars hun woningen in Overveen gemiddeld ongeveer 15 dagen sneller verkopen dan andere makelaars in dezelfde regio.

De beste makelaar in Overveen vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Overveen? Wel, het is belangrijk te beseffen dat de 'beste' zeer persoonlijk is. Het gaat om de makelaar die perfect aansluit bij jouw woning, situatie en wensen.

Via het vergelijkingsformulier op onze site kun je verschillende makelaars naast elkaar zetten. Op basis van je adres, situatie en voorkeuren helpen wij jou om de makelaar te vinden die echt bij jou past.

Waar moet je op letten bij makelaars in Overveen?

Er zijn meerdere aandachtspunten waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een geschikte makelaar in Overveen voor de verkoop van je huis:

Ervaring en kennis van de markt

Controleer of de makelaar bekend is met de huizenmarkt in Overveen. Een makelaar met lokale ervaring kan je beter adviseren over de verkoopprijs en de best passende verkoopstrategie.

Onderhandelingsvaardigheden

De makelaar treedt op als je vertegenwoordiger en moet daarom over sterk ontwikkelde onderhandelingsvaardigheden beschikken. Goed kunnen onderhandelen is noodzakelijk om de hoogst mogelijke verkoopprijs te realiseren. Voor meer informatie, klik hier.

Kennis van juridische zaken

De makelaar moet een goede kennis hebben van de juridische aspecten die bij de verkoop van een woning komen kijken. Denk aan zaken als erfpacht, bestemmingsplannen en eventuele verborgen gebreken.

Transparantie in tarieven

Het is belangrijk dat de makelaar vooraf duidelijk is over zijn tarieven. Vraag daarom altijd een volledig overzicht van de kosten die de makelaar in rekening brengt. Voor een kostenoverzicht van diverse makelaars, klik hier.

Persoonlijke klik

Zorg ervoor dat er een goede klik is tussen jou en de makelaar. Je moet erop kunnen vertrouwen dat de makelaar je belangen behartigt en dat je fijn met hem of haar kunt samenwerken.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Overveen herbergt een breed scala aan NVM-makelaars, VBO-makelaars en VastgoedPRO-makelaars die je ondersteuning bieden bij de verkoop van je woning. Ze hebben een grondige kennis van de lokale woningmarkt en zijn goed bekend met de huidige trends.

Bij het kiezen van een makelaar is het van belang om de verschillende voordelen van deze verschillende makelaarsverenigingen in overweging te nemen. Overveen makelaars onder de NVM, VBO en VastgoedPRO zijn gebonden aan strikte gedragsregels en professionele eisen.

Tip: Een van de zekerheden die de keuze voor een NVM-verkoopmakelaar biedt, is dat deze makelaar jaarlijks verplichte cursussen volgt om zijn vakkennis bij te houden. Hierdoor krijg je bij het verkopen van je woning altijd deskundige ondersteuning.

Wat doet een makelaar in Overveen?

Een makelaar in Overveen kan verschillende taken voor je vervullen. Deze variëren van het adviseren over het verkoopklaar maken van jouw huis, tot het voeren van onderhandelingen met potentiële kopers.

Naast voorbereiding en onderhandelingen, regelt de makelaar ook de noodzakelijke administratieve processen. Denk aan het opstellen van de verkoopovereenkomst en het verzorgen van de officiële overdracht bij de notaris.

 • Taxatie van jouw woning
 • Adviseren over de prijsstelling
 • Het organiseren van bezichtigingen
 • Voeren van onderhandelingen met kopers
 • Regelen van administratieve processen

Waarom een makelaar in Overveen inschakelen?

In Overveen een huis verkopen is geen kleinigheid en kan flink wat tijd en moeite kosten. Het inschakelen van een goede makelaar kan je helpen bij dit proces. Zij kennen de lokale markt, weten hoe ze potentiële kopers moeten aantrekken en staan je bij tijdens bezichtigingen en de finale overdracht. Hier volgt een overzicht van de stappen die je hierbij doorloopt en hoe een makelaar van waarde kan zijn.

Vaststellen van de vraagprijs

Het bepalen van de vraagprijs is de eerste stap in het verkoopproces. Jouw makelaar zal een deskundige waardebepaling van je huis uitvoeren en hierbij rekening houden met factoren zoals de staat van je huis, de locatie en de huidige marktcondities. Op basis hiervan adviseert je makelaar een realistische vraagprijs.

Marketing en promotie

Nadat de vraagprijs is vastgesteld, helpt je makelaar met het promoten van je huis. Dit kan bijvoorbeeld door professionele foto's te laten maken, een aantrekkelijke brochure te creëren en je huis te adverteren op verschillende platforms. Ook begeleidt je makelaar de bezichtigingen.

Voorbereiden van de verkoop

Bij het voorbereiden van de verkoop moeten er heel wat juridische documenten opgesteld worden. Ook hier kan je makelaar bij helpen. Denk bijvoorbeeld aan de opmaak van de koopovereenkomst en het verzamelen van alle noodzakelijke documenten voor de overdracht.

Begeleiding bij de verkoop

Als de verkoop tot slot bijna rond is, zal je makelaar je ook begeleiden bij de overdracht. Hij of zij zorgt er bijvoorbeeld voor dat alle afspraken worden nagekomen en dat je huis succesvol wordt overgedragen aan de nieuwe eigenaar.

Makelaars in Overveen vergelijken

Huis Verkopen maakt het eenvoudig om verkoopmakelaars in Overveen te vergelijken. We helpen je om de beste keuze te maken door onze objectieve en uitgebreide makelaarsstatistieken te gebruiken.

 • Analyseer makelaars op prestaties
 • Vind de beste prijs/kwaliteit-verhouding
 • Bespaar op makelaarskosten
 • Kies de makelaar die aansluit bij jouw wensen

Of je nu jouw huis snel wilt verkopen of voor een maximale prijs, Huis Verkopen staat voor je klaar. Het vergelijken van makelaars via ons platform levert altijd handige tips en inzichten op om jouw woning succesvol te verkopen.

Vergelijk makelaars in Overveen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Overveen

De gemiddelde makelaarskosten voor het verkopen van een huis in Overveen zijn € 12.457. Deze prijs bevat onder andere courtagekosten en opstartkosten. Ga voor meer informatie over deze kosten naar onze kostenpagina.

Het vergelijken van makelaars kan leiden tot een gemiddelde besparing van € 2.857. Op onze website kun je gemakkelijk makelaars vergelijken en zo de beste deal vinden.

De gemiddelde opstartkosten voor een makelaar in Overveen liggen op € 515. Hierin zijn zaken zoals fotografie en publicatie opgenomen. Voor extra kosten kun je onze kostenpagina bekijken.

De gemiddelde verkoopsnelheid van huizen in Overveen is 41 dagen. Voor tips om je huis sneller te verkopen kun je onze pagina over snel verkopen bekijken.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Overveen bedraagt € 1.142.857. Wanneer je een makelaar wilt kiezen voor jouw huisverkoop, overweeg dan deze handige tips.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen