Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Overveen

Als je overweegt je huis te verkopen in Overveen, wil je op de hoogte zijn van de huidige trends en cijfers van de lokale huizenmarkt. Deze pagina biedt je nuttige informatie en statistieken over de woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal woningtransacties in Overveen op basis van de meest recente gegevens, april 2024. Het volgen van de vraagprijzen in Overveen is belangrijk om een realistische verkoopprijs voor je woning te bepalen en inzicht te krijgen in de concurrentie.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Overveen

De gemiddelde verkoopprijs in Overveen is in de laatste 3 maanden € 1.142.857 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 1.167.272 euro. Dit suggereert dat verkopers doorgaans iets meer voor hun woning willen krijgen dan wat er uiteindelijk voor wordt betaald. De grafiek hieronder geeft een visueel inzicht van deze stand van zaken:

Huizenprijzen in Overveen

Afgelopen 3 maanden

€ 969.000
€ 1.093.000
€ 1.217.000

Als je je woning wilt verkopen in Overveen, kun je niet om de vierkante meter prijs heen. Het is een veelzeggende factor bij het bepalen van de reële waarde van je woning. Op dit moment is de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Overveen € 6.684 euro. Inzicht in de prijsontwikkelingen van de afgelopen drie maanden is nuttig voor zowel kopers als verkopers. Bekijk hieronder de recente trend:

Huizenprijzen in Overveen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.300
€ 6.600
€ 6.800

Prijsontwikkeling Overveen laatste 12 maanden

In Overveen hebben de woningprijzen de afgelopen 12 maanden bewegingen doorgemaakt. Het is interessant om te observeren hoe de prijzen zich ontwikkelen zonder enige aanname te maken over de richting. De gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand is bijvoorbeeld € 1.142.857 euro. Bekijk de volgende grafiek voor meer details:

Wat is mijn woning in Overveen waard?

De beslissing of je jouw huis in Overveen wilt verkopen, hangt vaak samen met de geschatte opbrengst op de huidige woningmarkt. De mogelijke verkoopprijs van je woning, bepaald door vraag en aanbod en de algemene ontwikkelingen in de woningmarkt, kan je keuze flink beïnvloeden. Deze factoren drukken namelijk een stempel op de wenselijkheid van een verkoop.

Overweeg je jouw woning van de hand te doen en wil je graag weten wat het zou kunnen opbrengen? Slim idee zou zijn om een gratis waardebepaling door een makelaar aan te vragen. Dit geeft je niet alleen een beter beeld van de mogelijke verkoopprijs, maar helpt je ook bij het vaststellen van een realistische vraagprijs.

Een gratis waardebepaling door een makelaar bestaat meestal uit een bezoek aan jouw woning, dat ongeveer 30 minuten in beslag neemt. In deze tijd kijkt de makelaar naar diverse aspecten van je huis om een zo nauwkeurig mogelijke schatting van de woningwaarde te maken. Het kan verstandig zijn meerdere makelaars om een waardebepaling te vragen, aangezien de schattingen van verschillende makelaars kunnen variëren.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Locatie is een drijvende factor als het gaat om huizenprijzen. Dit zie je duidelijk terug in de variërende verkoopprijzen van woningen in en rondom Overveen. Niet alleen in Overveen, maar in elke stad en elk dorp, schommelen de prijzen.

Door woningwaarden in vergelijkbare gebieden te onderzoeken, ontstaat een beter begrip van het huidige marktlandschap. Zo kom je erachter hoe de waarde van woningen in Overveen zich verhoudt tot die in omliggende plaatsen. Dit alles weerspiegelt de dynamiek van de woningmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.900.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 8.000

Best presterende makelaar in Overveen

De verschillen tussen makelaars in Overveen kunnen behoorlijk groot zijn. Bij HuisVerkopen.nl houden we deze verschillen nauwgezet in de gaten. Met behulp van onze actuele statistieken zien we precies welke makelaar een woning het snelst verkoopt, welke makelaar een hogere verkoopprijs behaalt dan de anderen en hoeveel woningen elke makelaar in Overveen verkoopt. Dit helpt jou om de meest geschikte makelaar te vinden door middel van vergelijking.

Het kiezen van een geschikte makelaar kan je flink voordeel opleveren. Met de juiste match ben je in staat om je woning sneller te verkopen en mogelijk tegen een hogere prijs. Onze platform statistieken geven je een waardevol inzicht en ondersteuning bij het maken van deze belangrijke keuze. Benut onze kennis en expertise voor jouw voordeel.

Vergelijk makelaars in Overveen Of lees meer over makelaars in Overveen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Overveen

Bij het kiezen van een makelaar in Overveen zijn courtages een belangrijk aspect om in overweging te nemen. Gemiddeld rekenen makelaars hier een courtage van 1,09%. Dit percentage lijkt misschien klein, maar bij de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Overveen (€ 1.142.857) betekent dit al snel dat je € 12.457 aan makelaarskosten betaalt. Dit kan een substantieel deel van de verkoopopbrengst in beslag nemen.

Als je overweegt jouw woning te verkopen, is het slim om je goed te informeren over de tarieven van diverse makelaars. Door tarieven op te vragen van makelaars in Overveen en omgeving, krijg je inzicht in de verschillende tarieven en kun je een weloverwogen keuze maken. Niemand wil meer betalen dan nodig, dus het loont zeker de moeite om je hierin te verdiepen en verschillende opties te overwegen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Overveen

In Overveen vind je een meerderheid aan koopwoningen, stuk voor stuk huizen waarin je je snel thuis kunt voelen; het exacte aantal wordt weergegeven als 1438. Maar de woonmogelijkheden in dit schilderachtige dorp houden hier niet op. Los van de koopwoningen, zul je ook verschillende andere woningtypes tegenkomen, variërend van sociale huurwoningen tot panden met een bijzondere bestemming. Dus, ongeacht je persoonlijke woonwensen, Overveen biedt voor ieder wat wils.

Aantal verkochte woningen in Overveen

Over de laatste 12 maanden zijn er in Overveen op het gebied van onroerend goed enkele bewegingen te signaleren. Er is een een aantal woningen op de markt gebracht, beter bekend als 'aanmeldingen'. Ondertussen hebben er ook daadwerkelijke verkooptransacties plaatsgevonden. Kijkend naar de cijfers is er wat betreft het aantal verkochte woningen de volgende overzichtelijke trend te zien: 43:

Ben je van plan jouw huis in Overveen te verkopen?

Wanneer je in Overveen je huis wilt verkopen, komt er behoorlijk wat bij kijken. Er zijn verschillende factoren die de verkoop van je woning kunnen beïnvloeden, zoals het huidige woningmarkt-klimaat, de prijsbepaling en de presentatie van je woning op verkoopsites. Je huis verkopen is niet alleen een spannende, maar vaak ook een complexe aangelegenheid. Het is daarom belangrijk om goed voorbereid te werk te gaan om de hoogst mogelijke verkoopprijs te behalen.

Een praktisch hulpmiddel om je bij dit proces te ondersteunen, is het opvolgen van een gedetailleerd stappenplan. Met zo'n plan krijg je een helder overzicht van alle zaken die geregeld dienen te worden, zoals het verkrijgen van een energielabel, het kiezen van de juiste makelaar tot aan de mogelijke inschakeling van een verhuisbedrijf. Op onze site kun je een op jouw woning in Overveen afgestemd stappenplan inzien om zo gestreefd en georganiseerd mogelijk je huis te verkopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Bij Huis Verkopen nemen we je graag mee in de wereld van de vastgoedmarkt in Overveen. De bovenstaande gegevens zijn niet zomaar willekeurige getallen. Het zijn actuele woningcijfers die met aandacht zijn verzameld en samengesteld. Ze geven je een accuraat beeld van de huidige huizenprijzen in Overveen. Deze gegevens worden consequent bijgehouden, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste trends en ontwikkelingen. Zo kun je het perfecte verkoopmoment voor jouw woning kiezen.

Handige tools voor het regelen van jouw verkoop

Huis Verkopen gaat een stap verder dan alleen cijfers en statistieken presenteren. We hebben een hele reeks aan tools en diensten om jouw verkoopproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zo kun je bijvoorbeeld een waardebepaling aanvragen of makelaars vergelijken om de beste match voor jouw woning in Overveen te vinden. Met onze tarieven tool vraag je makkelijk en snel makelaarstarieven op, waardoor je kunt besparen op makelaarskosten. Daarnaast hebben we een handig stappenplan die je vertelt wat je allemaal moet regelen voor de verkoop van je woning. Verkoop je huis met Huis Verkopen en weet zeker dat je niets over het hoofd ziet en je jouw woningverkoop tot in de puntjes regelt!

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen