Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Schildwolde

Bij de verkoop van je woning in Schildwolde kan een goede makelaar een doorslaggevende factor zijn voor succes. De keuze van een makelaar is daarom essentieel en een stap die grondig onderzocht dient te worden. Factoren als lokale marktkennis, ervaring en hun benadering kunnen je helpen een gedegen keuze te maken.

Over makelaars in Schildwolde

Verkoopmakelaars zijn niet allemaal hetzelfde. Ze verschillen op diverse manieren die voor jou van belang kunnen zijn. Zo kunnen zij zich onderscheiden in hun werkwijze, ervaring, kennis van de lokale woningmarkt, prijs en specialisatie. Het is essentieel om te weten wat jouw specifieke behoeften zijn, zodat je een makelaar kunt kiezen die hier het best bij past.

Bij ons staat jouw gemak voorop. Daarom houden we continu bij wat er speelt onder de makelaars in Schildwolde. Hierdoor hebben we een duidelijk beeld van de mogelijkheden en kunnen we je helpen om de makelaars te vinden die het beste aansluiten op jouw wensen. Of je nu op zoek bent naar grote ervaring, specifieke kennis of een gunstige prijs, we kunnen je precies vertellen welke makelaars in Schildwolde de meest geschikte keuze voor jou zouden kunnen zijn.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.718
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 10.225
Besparing (gem.)
€ 945

Actueel

 • Als je jouw woning op de markt brengt, houd dan rekening met makelaarskosten. In Schildwolde variëren deze kosten. Er worden courtages gerekend tussen de 1,00%% en 1,60%% van de verkoopprijs in juli 2024.
 • Laat je niet verrassen door de woningprijzen. De gemiddelde verkoopprijs per m² bedraagt op dit moment € 2.917 in Schildwolde. Voor gedetailleerde woningmarktcijfers kan je kijken op de woningmarkt-pagina.
 • Doordat de tarieven van makelaars in Schildwolde constant fluctueren, is het verstandig om deze te vergelijken. Een vergelijking kan je gemiddeld € 945 besparen. Denk hierbij aan verschillende makelaarstarieven.

Makelaars in de omgeving van Schildwolde

In Schildwolde zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Schildwolde gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Schildwolde verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Schildwolde Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Schildwolde?

Een makelaar in Schildwolde rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,18% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 315.084 in Schildwolde komt dit neer op € 3.718 aan makelaarskosten (update juli 2024).

De courtage van een makelaar is een stimulans voor hem om jouw huis voor de beste prijs te verkopen. Dit komt omdat zijn verdiensten toenemen naarmate de verkooprijs van jouw woning stijgt. Daarom zal hij er alles aan doen om een zo hoog mogelijk bod voor je binnen te halen.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Schildwolde 0,60% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 945 besparen door makelaars te vergelijken. Het loont om verschillende makelaars in beeld te brengen, want het aanvragen van offertes en vergelijken is kosteloos en je zit nergens aan vast.

Kosten van makelaars in Schildwolde

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.400
€ 3.800
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Schildwolde

In Schildwolde is het gangbaar dat makelaars opstartkosten rekenen. Dit zijn kosten die je betaalt voordat de verkoop van jouw huis officieel van start gaat. De opstartkosten worden ook wel opstart- of intrekkingskosten genoemd. Het zijn de kosten voor de eerste werkzaamheden die de makelaar voor je uitvoert. Denk hierbij aan het opstellen van een verkoopplan, het maken van foto's, het opstellen van de woningtekst en het plaatsen van de woning op Funda en andere huizensites.

De opstartkosten verschillen per makelaar. Meestal liggen ze tussen de 200 en 500 euro, maar het kan ook meer zijn. In de opstartkosten kunnen ook kostenposten voor externe partijen zitten. Het is altijd aan te raden om goed na te gaan wat er precies in deze kosten is inbegrepen. Hierdoor voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan en weet je precies waar je aan toe bent bij de verkoop van jouw huis.

Intrekkingskosten van makelaars in Schildwolde

Wanneer je een makelaar in Schildwolde inschakelt om je woning te verkopen, is het belangrijk om je bewust te zijn van eventuele intrekkingskosten. Dit zijn kosten die door de makelaar in rekening worden gebracht als je besluit om je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Zelfs als de woning nog niet is verkocht, mag de makelaar deze kosten rekenen voor de diensten die hij tot dat moment heeft geleverd.

Stel je voor dat je woning al enige tijd te koop staat en je ontvangt een onverwacht hoog bod van een particuliere koper. Of misschien heb je je situatie heroverwogen en besluit je toch in je huidige woning te blijven. In dergelijke gevallen, wanneer je de verkoop van jouw woning stopzet, kan de makelaar alsnog intrekkingskosten rekenen voor de tijd en moeite die aan jouw opdracht is besteed.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Schildwolde met een vast tarief

In de wereld van makelaardij bestaan er naast makelaars die werken op basis van courtage, ook makelaars die werken met een vast tarief. Het verschil zit hem vooral in de kostenstructuur. Bij courtage betaal je een percentage van de verkoopprijs van je woning, terwijl je bij een vast tarief vooraf al weet welk bedrag je kwijt zult zijn. Gemiddeld hanteren makelaars in Schildwolde een vast tarief van € 3.250 (update: juli 2024).

Er zitten zeker voordelen aan het kiezen voor een makelaar met een vast tarief. Allereerst heb je direct inzicht in de kosten en kom je niet voor verrassingen te staan. Daarnaast kunnen de totale kosten lager uitvallen bij een vast tarief, vooral wanneer je woning voor een hoge prijs wordt verkocht. Een nadeel kan zijn dat je het vaste bedrag vooraf moet betalen, ongeacht het succes van de verkoop.

Tip: het is een slimme zet om verschillende makelaars te vergelijken voor je een keuze maakt. Zo kan je het beste inschatten welke makelaar het beste bij jouw huis en situatie past. Het gaat hier immers niet alleen om de prijs, maar ook om de klik, de ervaring en een verkoopstrategie die past bij jouw wensen.

4 feitjes over makelaars in Schildwolde

 • Veel huizenverkopers in Schildwolde zien een aantoonbare lokale ervaring als een belangrijk aspect bij hun keuze voor een makelaar. Het is daarom absoluut handig om gebruik te maken van deze handige tool om de best passende makelaar te vinden.
 • Niet onbelangrijk is het feit dat woningen in Schildwolde, die zonder de professionele hand van een makelaar verkocht worden, gemiddeld 21.000 euro minder opleveren. Best een verschil om rekening mee te houden!
 • De opstartkosten en annuleringsvoorwaarden kunnen sterk verschillen tussen de diverse makelaars in Schildwolde. Het is daarom essentieel om dit goed te vergelijken als je tarieven gaat opvragen.
 • De verkoopsnelheid van makelaars in Schildwolde verschilt nogal. Uit onze gegevens blijkt dat het gemiddelde aantal dagen dat een huis in Schildwolde op de markt staat 83 dagen bedraagt. Een interessant gegeven om in gedachten te houden bij de keuze van jouw makelaar.

Wat levert de beste makelaar in Schildwolde op?

Het begrijpen van de waarde van een makelaar in Schildwolde gaat verder dan enkel kosten afwegen; een goede makelaar kan je veel meer opleveren dan je met enkel kostenbesparing beseft. Het draait uiteindelijk om de netto winst die je overhoudt na de verkoop van je huis.

Maar hoe herken je zo'n waardevolle makelaar in Schildwolde?

 • De meest waardevolle makelaars in Schildwolde onderscheiden zich door huizen te verkopen voor een gemiddeld hoger bedrag. In concreto kan dit bedrag oplopen tot maar liefst € 10.296, in vergelijking tot gemiddelde verkopen in de streek.

 • Daarnaast toont onze data dat de efficiëntste makelaars in Schildwolde woningen significant sneller verkopen dan de gemiddelde makelaar, met een verschil van 14 dagen. Dergelijke makelaars tonen actieve inzet voor de verkoop, wat resulteert in deze positieve verkoopsnelheid.

De beste makelaar in Schildwolde vinden

Het selecteren van de beste makelaar in Schildwolde kan behoorlijk verschillen als je kijkt naar zowel de ingeschatte waarde van jouw woning als de makelaarstarieven. Niet iedere makelaar zal jouw woning op dezelfde waarde inschatten, en de tarieven variëren ook sterk.

Daarom is het onontbeerlijk om meerdere makelaars te vergelijken op basis van hun tarieven, verkoopstrategie en inschatting van de woningwaarde. Deze vergelijking helpt je om een weloverwogen keuze te maken en te bepalen wie de beste makelaar voor je is.

Waar moet je op letten bij makelaars in Schildwolde?

Op zoek naar een makelaar in Schildwolde voor de verkoop van je huis? Overweeg deze vijf punten bij je keuze:

1. Ervaring en deskundigheid

Een makelaar met ruime ervaring in de regio Schildwolde weet wat er speelt op de lokale woningmarkt. Kijk dus naar de trackrecord en deskundigheid van de makelaar.

2. Communicatie

Een effectieve communicatie is essentieel. Je wilt regelmatig op de hoogte gehouden worden over het verkoopproces. Vraag dus hoe de makelaar je informeert.

3. Kosten

Wat vraagt de makelaar voor zijn diensten? Is dit inclusief alle kosten zoals promotiekosten en kosten voor de koopakte? Vergelijk verschillende offertes.

4. Marketingstrategie

Elk huis en elke doelgroep heeft een unieke aanpak nodig. Vraag waarom een bepaalde aanpak geschikt is voor jouw huis en doelgroep.

5. Prestaties

Naast de kosten wil je ook prestaties beoordelen. Hoe snel werden vorige huizen verkocht en zijn klanten tevreden over de geleverde diensten?

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Schildwolde zijn diverse NVM-makelaars actief, net als VBO Makelaars en VastgoedPRO makelaars. Deze makelaars zijn aangesloten bij brancheverenigingen die hoge eisen stellen. Je kunt er dus op vertrouwen dat je met een deskundige en betrouwbare professional te maken krijgt.

Waarom zou je kiezen voor een makelaar die lid is van een branchevereniging als de NVM, VBO of VastgoedPRO? Ten eerste waarborgen deze verenigingen dat hun leden beschikken over de juiste kennis en kunde. Dus je weet zeker dat de makelaar op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen en regelgeving. Ten tweede volgen de leden een gedragscode, wat betekent dat ze zich storen aan duidelijke regels voor hun handelen. Dit maakt het voor jou als klant een stuk zekerder en betrouwbaarder.

Wat doet een makelaar in Schildwolde?

Wanneer je je huis in Schildwolde wilt verkopen, kiezen de meeste mensen ervoor om een verkoopmakelaar in te schakelen. Deze beslissing kan je een hoop tijd, moeite en stress besparen.

Een makelaar doet namelijk veel meer dan alleen een bord in jouw tuin plaatsen en de sleutels overhandigen aan de nieuwe eigenaar. Hieronder vinden we een lijst met vijf taken die een makelaar voor je uitvoert:

 • Waardebepaling: Een makelaar bepaalt de marktwaarde van jouw huis.
 • Begeleiding bezichtigingen: De makelaar organiseert en begeleidt bezichtigingen voor potentiële kopers.
 • Opstellen koopovereenkomst: De makelaar stelt de koopovereenkomst op volgens de huidige wet- en regelgeving.
 • Onderhandelen over de verkoopprijs: De makelaar voert de prijsonderhandelingen met de koper.
 • Afronding bij de notaris: De makelaar zorgt voor de juiste afhandeling bij de notaris.

Waarom een makelaar in Schildwolde inschakelen?

Als je jouw huis in Schildwolde wilt verkopen, zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen. Een goede makelaar kan een waardevolle bondgenoot zijn tijdens dit proces. Zij hebben de kennis en ervaring om je door alle facetten van de verkoop te loodsen. De makelaar helpt je bij het bepalen van een gepaste verkoopprijs, brengt jouw woning onder de aandacht bij potentiële kopers en begeleidt je bij bezichtigingen en het sluiten van de uiteindelijke verkoopovereenkomst.

Vaststellen van de verkoopprijs

De eerste stap is het vaststellen van de verkoopprijs. Een ervaren makelaar kent de lokale woningmarkt op zijn duimpje en zal daarom een realistische waarde aan jouw woning geven. Samen met jou bekijken ze verschillende factoren als de staat van de woning, de ligging en woningwaardes in Schildwolde.

Presentatie van de woning

Vervolgens zal de makelaar je helpen bij de presentatie van jouw huis. Zij weten precies hoe ze de sterke kanten van jouw woning naar voren kunnen brengen. Dit kan variëren van professionele foto's tot een pakkende omschrijving.

Begeleiden bij bezichtigingen

Als het op bezichtigingen aankomt, kan een makelaar je ontlasten door deze voor je te begeleiden. Ze hebben ervaring in het voeren van dit soort gesprekken en kunnen potentiële kopers op een doeltreffende manier rondleiden door jouw huis in Schildwolde.

Afronding van de verkoop

Tot slot zal de makelaar je begeleiden in de afronding van de verkoop. Ze begrijpen het juridische jargon en helpen je bij het invullen van al het papierwerk. Ook kan de makelaar ervoor zorgen dat het verkoopcontract eerlijk en transparant is voor beide partijen.

Makelaars in Schildwolde vergelijken

Huis Verkopen maakt het vergelijken van makelaars in Schildwolde eenvoudig. Je kunt op basis van jouw woning en wensen snel en simpel aan de meest geschikte makelaars worden gekoppeld.

 • Gratis waardebepaling uitgevoerd door makelaars
 • Scherper makelaarstarief door vergelijking
 • Vind makelaars die aansluiten bij jouw situatie
 • Maximale verkoopprijs voor jouw woning

Deze service is volledig gratis. Je vult simpelweg je adres, wensen en voorkeuren in, en Huis Verkopen doet de rest. De makelaars die het beste aansluiten bij jouw situatie en wensen nemen vervolgens contact met je op.

Vergelijk makelaars in Schildwolde Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Schildwolde

De gemiddelde makelaarskosten in Schildwolde zijn € 3.718. Je kunt online een overzicht van makelaarstarieven opvragen voor een exact inzicht.

Ja, dat kan! Op onze website is het mogelijk om makelaars te vergelijken, ook op basis van hun kosten. Met het vergelijken van makelaars kun je gemiddeld € 945 besparen.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Schildwolde is 83 dagen. De daadwerkelijke verkoopsnelheid kan variëren afhankelijk van diverse factoren zoals vraag en aanbod.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Schildwolde zijn € 515. Deze kosten kunnen per makelaar verschillen.

Om de beste makelaar te vinden die bij je past, is het aan te raden om lokaal te vergelijken. Dit kan heel gemakkelijk met onze online vergelijkingstool.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen