Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Schildwolde

Als je overweegt je huis te verkopen in Schildwolde, is het nuttig om te weten hoe de woningmarkt eruit ziet. In deze regio fluctueren de vraag en het aanbod regelmatig, waarbij we diepgaande analyses kunnen bieden over de ontwikkeling van huizenprijzen, vraagprijzen per m2, en de meest recente woningverkopen. Dit zorgt dat je beter voorbereid bent op de vermeende woningverkoop.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Schildwolde

De gemiddelde verkoopprijs in Schildwolde is in de laatste 3 maanden € 315.084 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 285.680 euro. Deze prijzen zijn een reflectie van een markt die continue in beweging is, meebewegend met het aanbod, de vraag en de economische omstandigheden. Voor een visuele weergave van de recente prijsschommelingen nodigen we je uit de volgende grafiek te bekijken:

Huizenprijzen in Schildwolde

Afgelopen 3 maanden

€ 100.000
€ 233.000
€ 365.000

Wanneer je de verkoop van je huis in Schildwolde overweegt, is het verstandig om de woningprijzen per m² te analyseren. Door het aantal m² van je huis te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per m², krijg je een indicatie van de opbrengst van je huis. Dit is een van de basiselementen die een indicatie geeft over hoe de woningverkoop kan gaan. Hieronder vind je een grafiek die de recente verkoop- en vraagprijzen per m² in Schildwolde in de afgelopen drie maanden weergeeft:

Huizenprijzen in Schildwolde per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ -600
€ 1.200
€ 3.000

Prijsontwikkeling Schildwolde laatste 12 maanden

Het kan verstandig zijn om de fluctuaties in de woningprijzen van Schildwolde te volgen. Dit kan een waardevolle bron van informatie zijn, zeker bij het maken van keuzes rondom de woningmarkt. De gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand bedroeg € 315.084. Neem een kijkje naar de vastgoedcijfers van de laatste 12 maanden in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Schildwolde waard?

In Schildwolde is de waarde van jouw woning een feit dat voortdurend onderhevig is aan verandering. Dit komt door de voortdurende veranderingen in de huizenmarkt en economische factoren zoals inflatie en rentetarieven. Daar moet je als huiseigenaar dus rekening mee houden.

Om onaangename verrassingen te voorkomen, is het verstandig om de waarde van je woning in de gaten te houden. Bij het aanvragen van een gratis waardebepaling word je gematcht met een ervaren makelaar, die je een reëel beeld geeft van de huidige waarde jouw huis. Dit geeft je een stevige basis bij het maken van toekomstplannen.

Een gratis waardebepaling vindt plaats bij jou thuis, wat het zeer toegankelijk maakt. Je hoeft geen overbodige tijd te verspillen aan reizen of het maken van afspraken op een kantoor. Daarnaast kan de makelaar op locatie de unieke kenmerken van jouw woning en de omgeving beter inschatten, waardoor de beoordeling zo nauwkeurig mogelijk is.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Je moet er rekening mee houden dat de cijfers op de woningmarkt niet uniform zijn, maar fluctueren op basis van de locatie. Op het moment dat je de vastgoedwaarden in Schildwolde analyseert, is het handig om ook een kijkje te nemen naar de naburige gebieden.

Door de vraag- en aanbodpatronen in die gebieden te bestuderen naast die van Schildwolde, schilder je een compleet beeld van de huidige marktbewegingen. Dit kan je een verrassend inzicht geven in de waardering van eigendommen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Schildwolde

In Schildwolde zijn de prestaties van verkoopmakelaars nogal uiteenlopend. Wij houden constant de prestaties van deze makelaars in de gaten om je de meest geschikte makelaar te laten vinden. Daarbij kijken we naar aspecten zoals de gemiddelde verkoopsnelheid en verkoopprijs van een huis. We nemen hierbij ook het gemiddelde aantal verkochte woningen per makelaar mee en de tijd die ze gemiddeld nodig hebben om een woning te verkopen.

Door de juiste makelaar te kiezen, kan je veel voordeel behalen. Dankzij ons platform krijg je inzicht in de prestaties van verschillende makelaars. Dus, door de juiste makelaar te kiezen, kan je jouw huis sneller verkopen, en mogelijk een hogere verkoopprijs realiseren. Wij helpen je bij de vergelijking van deze makelaarsprestaties om de meest geschikte keuze te maken.

Vergelijk makelaars in Schildwolde Of lees meer over makelaars in Schildwolde

Gemiddelde tarieven van makelaars in Schildwolde

Het verkopen van jouw huis in Schildwolde brengt kosten met zich mee, waaronder de courtage voor de verkoopmakelaar. Courtage is het bedrag dat je aan de makelaar betaalt voor zijn diensten, vaak uitgedrukt als een percentage van de verkoopprijs van de woning. In Schildwolde ligt dat percentage gemiddeld op 1,18%. Deze courtage betekent bij de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Schildwolde (€ 315.084) dat je rond de € 3.718 aan makelaarskosten kunt verwachten.

Als je een huis wilt verkopen in Schildwolde, is het handig om een goede vergelijking te maken tussen de tarieven van verschillende makelaars. Er kunnen namelijk grote verschillen zitten in de courtages. Een handige tool om de tarieven van verkoopmakelaars in Schildwolde te vergelijken, kun je op deze website vinden. De geselecteerde makelaars informeren je over hun tarieven, zodat je goed geïnformeerd een keuze kunt maken en niet voor verrassingen komt te staan.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Schildwolde

Als je een blik werpt op het huidige woningaanbod in Schildwolde, een klein dorp in Groningen, valt direct op dat er maar een fractie van de 535 koopwoningen beschikbaar is. Deze beperkte beschikbaarheid kan een flinke troef zijn als je overweegt je eigen woning in de verkoop te zetten. De schaarse markt zal gegarandeerd kopers aantrekken, waardoor je kans op een snelle verkoop sterk toeneemt.

Aantal verkochte woningen in Schildwolde

In het afgelopen jaar hebben er diverse transacties binnen de woningmarkt in Schildwolde plaatsgevonden. De cijfers laten zien dat er huizen zijn aangemeld om in de verkoop te gaan, waarvan een aantal vervolgens zijn verkocht. Het exacte aantal verkochte huizen is 7. Op de onderstaande grafiek is het verloop van aanmeldingen en transacties uitgebreider te bekijken:

Ben je van plan jouw huis in Schildwolde te verkopen?

Overweeg je jouw huis in Schildwolde te verkopen? Dan kan deze stap intimiderend zijn, vooral als dit je eerste keer is. Gelukkig biedt Huis Verkopen een simpel te volgen stappenplan aan, dat je bij elke stap van het proces bijstaat, inclusief het regelen van zaken als een energielabel.

Een van de voornaamste dingen om in gedachten te houden, is het kiezen van een goede makelaar. Een makelaar zal je kunnen voorzien van deskundig advies en kan je bijstaan tijdens het verkoopproces. Ons stappenplan biedt ook hulp bij het zoeken naar verhuisbedrijven, wat een zorgvuldige planning vereist.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als je overweegt jouw woning in Schildwolde te verkopen, is het van belang om te weten dat de huizenprijzen constant in beweging zijn. Hier op HuisVerkopen.nl houden we de actuele prijsontwikkeling scherp in de gaten. Niet alleen de vraag- en verkoopprijzen, maar ook recente transacties, nieuwe aanmeldingen en meer, worden allemaal up-to-date gehouden. Op die manier kun je altijd beschikken over de meest recente informatie rondom woningverkoop in Schildwolde.

Profiteren van handige tools op HuisVerkopen.nl

Bij HuisVerkopen.nl kun je makkelijk allerlei zaken regelen rondom de verkoop van je woning. Met onze handige tools, zoals een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, kun je eenvoudig de beste makelaar zorgvuldig kiezen voor de verkoop van je huis in Schildwolde. Daarnaast kun je via onze website eenvoudig makelaarstarieven opvragen om te besparen op makelaarskosten. HuisVerkopen.nl biedt je een helder stappenplan en tal van aanvullende diensten. Zo kun je eenvoudig en efficiënt de verkoop van je huis regelen, zonder iets over het hoofd te zien.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen