Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Stokkum

Zoek je een betrouwbare verkoopmakelaar in Stokkum voor mogelijk advies bij de verkoop van je woning? Zelfs als je nog aarzelt over de verkoop, kan een deskundige makelaar je kosteloos en helder adviseren. Dit kan erg nuttig zijn bij het maken van de juiste keuze.

Over makelaars in Stokkum

Je zoekt een verkoopmakelaar, maar wie kies je? Er zijn namelijk flinke verschillen tussen makelaars. Het kan gaan om zaken als kennis van de lokale markt, de omgang met potentiële kopers, maar ook de snelheid waarmee het huis wordt verkocht. Het is belangrijk om daarbij de juiste afweging te maken om tot het beste verkoopresultaat te komen.

We hebben goed nieuws voor je als je in Stokkum woont! We doen namelijk onderzoek naar de verschillende verkoopmakelaars in Stokkum. We registreren alles, van hun kennis, snelheid van verkopen en benadering van potentiële kopers, tot hoe ze hun zaken regelen. Hierdoor hebben we een duidelijk beeld van welke makelaars voor jou in Stokkum de beste keuze zijn.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 9.608
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 26.422
Besparing (gem.)
€ 2.559

Actueel

 • In mei 2024 variëren de makelaarskosten in Stokkum van 1,02% tot 1,67% courtage. De exacte kosten hangen af van de gekozen diensten en de uitkomst van de onderhandelingen met de makelaar.
 • De gemiddelde verkoopprijs per m2 in Stokkum is momenteel € 4.872. Gedetailleerde informatie over huizenprijzen en de lokale woningmarkt kan goed van pas komen bij jouw beslissing om te verkopen.
 • Het vergelijken van makelaarstarieven in Stokkum is een slimme zet om eventuele kosten te besparen. Met het constante variëren van tarieven in Stokkum kan je momenteel gemiddeld € 2.559 besparen door tarieven te vergelijken.

Makelaars in de omgeving van Stokkum

In Stokkum zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Stokkum gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Stokkum verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Stokkum Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Stokkum?

Net zoals de huizenprijzen in Stokkum, kunnen ook de makelaarstarieven fluctueren. Het is daarom raadzaam om jezelf altijd te informeren over de actuele stand van zaken. Zo voorkom je onverwachte kosten en kun je een weloverwogen keuze maken.

Let op: de courtages van makelaars in Stokkum verschillen gemiddeld 0,65%. Hierdoor kun je gemiddeld € 2.559 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Stokkum. Een vergelijking kan dus aanzienlijke besparingen opleveren en is daarom altijd de moeite waard.

Kosten van makelaars in Stokkum

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 3.800
€ 9.700
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Stokkum

Zoals de meeste mensen wel weten, heeft het verkopen van je huis in Stokkum aardig wat voeten in de aarde. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden, en één daarvan zijn de opstartkosten. Dit zijn kosten die door de meeste makelaars worden gerekend om het verkoopproces op gang te brengen. Denk hierbij aan het maken van de woningpresentatie, zoals professionele foto’s, plattegronden en teksten voor de brochure en woningwebsites.

Wat misschien nieuws voor je is, is dat deze kosten per makelaar kunnen verschillen. Gemiddeld variëren de opstartkosten in Stokkum tussen de € 400 en € 700. Deze kosten zijn een noodzakelijke investering om de beste kans te maken je huis te verkopen. Goed om op voorhand rekening mee te houden bij het opstellen van je verkoopplan.

Intrekkingskosten van makelaars in Stokkum

Wanneer je besluit om jouw woning in Stokkum te verkopen, is het van belang om rekening te houden met mogelijke extra kosten. Een van deze kosten wordt in makelaarsjargon aangeduid als intrekkingskosten. Dit zijn kosten die makelaars kunnen rekenen wanneer je jouw woning voortijdig uit de verkoop haalt. In andere woorden, als je ervoor kiest om je woning niet langer via deze makelaar te verkopen, kunnen hier kosten aan verbonden zijn.

Deze intrekkingskosten vormen over het algemeen een percentage van de verkoopprijs of van de courtagetarief van jouw woning. Zo kan een onverwachte verandering in je persoonlijke situatie, zoals een nieuwe baan in een andere stad of een scheiding, je ertoe aanzetten om het verkoopproces stil te zetten. In dergelijke gevallen kan er sprake zijn van intrekkingskosten. Daarom is het raadzaam om altijd jouw makelaarscontract goed door te nemen en te letten op eventuele intrekkingskosten voordat je een verkoopopdracht verstrekt.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Stokkum met een vast tarief

Er zijn verschillende makelaars in Stokkum die werken met een vast tarief. Het voordeel hiervan is duidelijkheid: je weet vanaf het begin wat je precies moet betalen, zonder verrassingen achteraf. Dit tarief varieert per makelaar en wordt op voorhand duidelijk gecommuniceerd. De gemiddelde vergoeding voor zo'n vaste fee ligt bij: € 3.250 (update: mei 2024).

Het nadeel van een vast tarief is dat het bedrag niet fluctueert met de verkoopprijs van jouw woning. Verkoop je jouw huis bijvoorbeeld voor een veel hoger bedrag dan verwacht, blijft het tarief gelijk. Je betaalt dus mogelijk meer dan wanneer je een makelaar inzet die op courtage basis werkt. Stel, je woning wordt verkocht voor €500.000 in plaats van de verwachte €400.000, dan had je een makelaar op courtage basis mogelijk minder hoeven te betalen.

Tip: Overweeg welke tariefstructuur het beste past bij jouw situatie. Als je denkt jouw woning voor een goed bedrag te kunnen verkopen en geen behoefte hebt aan onzekerheid, dan kan een vast tarief voordelig zijn. Maar als je verwacht dat jouw woning meer waard is dan de marktprijs, kan het loon naar werken principe van een courtage voor jou gunstiger uitpakken.

4 feitjes over makelaars in Stokkum

 • In Stokkum verkopen de huizen gemiddeld 10% winstgevender wanneer er hulp wordt ingeschakeld van een makelaar, vergeleken met het zelfstandig verkopen van de woning.
 • De getaxeerde waarde van een woning in Stokkum kan enorm verschillen tussen de verschillende verkoopmakelaars. In sommige gevallen kan de inschatting tot wel €30.000 variëren. Wil je zelf een waardebepaling ontvangen? Dat kan via deze waardebepaling aanvragen pagina.
 • De hoge 1,67% van de duurste makelaar in Stokkum ligt ruim boven het gemiddelde. Gelukkig zijn er vele andere makelaars in deze regio met een beduidend minder hoge courtage.
 • Voor het definitief kiezen van een makelaar, vragen de meeste woningverkopers in Stokkum gemiddeld advies aan 3 verschillende makelaars. Je kunt hier zelf ook verkoopadvies aanvragen.

Wat levert de beste makelaar in Stokkum op?

Als je van plan bent je huis in Stokkum te verkopen, wil je natuurlijk de meest optimale resultaten behalen. Daarom is het belangrijk te kiezen voor een makelaar die verder kijkt en het verkoopproces naar een hoger niveau tilt. Op basis van analyses, weten we dat de best presterende makelaars aantoonbaar meerwaarde bieden.

Spits je oren: Zo herken je de beste makelaars in Stokkum:

 • Uit onze uitgebreide database vol verkoopstatistieken blijkt dat de betere makelaars in Stokkum woningen gemiddeld 16 dagen sneller verkopen dan de gemiddelde concurrent. Dit wordt behaald doordat deze eerste klas makelaars een effectieve en doordachte verkoopstrategie hanteren.
 • Ook tonen onze statistieken aan dat de beste makelaars in Stokkum woningen gemiddeld voor een bedrag van € 7.939 meer verkopen. Het mag dus duidelijk zijn dat een waardevolle makelaar je helpt om meer rendement uit de verkoop van je huis te halen.

De beste makelaar in Stokkum vinden

Het verkopen van je woning in Stokkum kan een uitdaging zijn, gezien de potentiële verschillen in waardeschattingen en tarieven van verschillende makelaars. Het is belangrijk te weten dat elke makelaar uniek is in zijn aanpak en kennis.

Het gebruiken van een makelaarsvergelijker loont zeer zeker. Door te vergelijken, krijg je niet alleen inzicht in de beste tarieven, maar ook in hoe gepaste makelaars jouw woning zouden aanpakken. Zo vind je de juiste fit voor je situatie en verkoopwensen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Stokkum?

Als je jouw huis in Stokkum gaat verkopen, zijn er verschillende punten waar je op moet letten bij het kiezen van een geschikte makelaar:

Gecertificeerd makelaar

Zorg ervoor dat de makelaar gecertificeerd is. Dit houdt in dat hij voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen en dat je kan rekenen op professionaliteit.

Branchekennis

Ook belangrijk is de kennis van de lokale markt. Een makelaar met kennis over Stokkum weet precies wat er speelt en kan jouw huis op de juiste manier aanprijzen.

Tarieven makelaar

Wees bewust van de verschillende tarieven. De prijs voor de diensten van een makelaar kan verschillen. Vergelijk verschillende tarieven op deze pagina om dit goed te bekijken.

Persoonlijke klik

Belangrijk is dat je een goed gevoel hebt bij de makelaar. Het is prettig als deze persoon betrouwbaar overkomt en jouw wensen begrijpt. Een goede samenwerking zorgt voor een prettig verkoopproces.

Communicatie

Communicatie is ook een punt om rekening mee te houden. Kijk of je makelaar goed bereikbaar is en je op de hoogte houdt van de ontwikkelingen. Dit voorkomt misverstanden en bevordert de verkoop.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In het pittoreske Stokkum tref je een verscheidenheid aan makelaars aan. Echter, een lokale NVM-verkoopmakelaar kan je voordeel bieden met diepgaande kennis over de huizenmarkt in deze specifieke regio. Ze onderscheiden zich door hun integriteit, vakkennis en professionaliteit.

Hoewel NVM-makelaars een prominente naam hebben in de makelaardij, zijn er ook andere betrouwbare organisaties zoals de VBO en VastgoedPRO. Deze organisaties houden ook strikte toelatingseisen en gedragscodes, die de kwaliteit van hun diensten waarborgen. Hieruit blijkt maar weer dat er genoeg opties zijn om jouw ideale woning in Stokkum te vinden.

Wat doet een makelaar in Stokkum?

Als je een woning in Stokkum wilt verkopen, kiezen de meeste mensen voor ondersteuning van een verkoopmakelaar. Deze heeft de nodige kennis en ervaring om je door het hele proces te begeleiden.

Maar wat doet een makelaar precies voor je bij de verkoop van je woning? Hieronder volgt een opsomming van de belangrijkste taken:

 • Het waardebepalen van je woning
 • Het verzorgen van de promotie voor je woning
 • De bezichtigingen van je woning coördineren
 • Het voeren van de onderhandelingen met potentiële kopers
 • De administratieve afhandeling en juridische zaken rond de verkoop regelen

Waarom een makelaar in Stokkum inschakelen?

De verkoop van je huis in Stokkum kan een uitdagend proces zijn. Maar dat hoeft het niet te zijn. Door de volgende stappen te volgen en hulp te krijgen van een goede makelaar, kun je dit proces compartimentaliseren en vereenvoudigen. Je kunt hier een goede makelaar vinden om je te ondersteunen bij het verkopen van je huis.

Voorbereiden op de verkoop

De eerste stap is je huis klaarmaken voor de verkoop. Een goede makelaar kan je helpen door te adviseren over de noodzakelijke reparaties en verbeteringen, en door suggesties te geven voor het stagen van je huis om de beste indruk te maken op potentiële kopers.

Prijsbepaling van je huis

In de volgende fase wordt de prijs vastgesteld. Een goede makelaar zal een uitgebreide marktanalyse uitvoeren en rekening houden met alle unieke kenmerken van je huis om een concurrerende, maar realistische prijs vast te stellen.

Marketingstrategie

De marketing van je huis is de volgende stap. Een goede makelaar zal professionele foto's maken, je huis lokaal en online adverteren, en open huis dagen organiseren om je huis aan zoveel mogelijk potentiële kopers te tonen.

Aanvaarding van het bod

De laatste stap is het aanvaarden van het bod. Een goede makelaar zal alle biedingen reviewen, je helpen om de beste te kiezen en vervolgens de verkoopovereenkomst opstellen om de deal af te sluiten.

Makelaars in Stokkum vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Stokkum via Huis Verkopen biedt jou concrete voordelen. Met onze hulp vind je makelaars die aansluiten bij jouw specifieke situatie en doelen.

 • Vergelijken leidt tot lagere makelaarskosten
 • Je ontvangt kosteloos verkoopadvies
 • Het resulteert in een goed beeld van de verkoopprijs
 • Garantie op effectieve en ervaren makelaars

Door het maken van deze slimme vergelijking, krijg jij de controle over het verkoopproces van jouw woning. Met Huis Verkopen ontdek jij de beste prijs/kwaliteit-verhouding en maak je de juiste keuzes voor jouw situatie.

Vergelijk makelaars in Stokkum Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Stokkum

De gemiddelde opstartkosten voor een makelaar in Stokkum zijn vaak rond de € 515. Echter, deze kosten kunnen variëren tussen verschillende makelaars.

Om de beste makelaar te vinden in Stokkum, is het handig om verschillende makelaars te vergelijken op basis van kosten en diensten. Je kunt dit doen op de pagina makelaars vergelijken.

De courtage, oftewel bemiddelingskosten, in Stokkum liggen gemiddeld rond de 1,22%. Dit percentage kan echter fluctueren van makelaar tot makelaar.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Stokkum ligt rond de 89 dagen. Daarbij speelt de vraag op de huizenmarkt en de staat van de woning een belangrijke rol.

Ja, door makelaars te vergelijken kun je gemiddeld € 2.559 besparen op de makelaarskosten. Je kunt dit doen op onze vergelijkingspagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen