Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Stokkum

Benieuwd naar de situatie op de woningmarkt in Stokkum? In mei 2024 laten de recente cijfers een boeiend beeld zien. Ontdek hier welke ontwikkelingen zich voordoen in jouw buurt, van actuele verkoopprijzen tot het aantal transacties. Deze waardevolle statistieken kun je gebruiken bij het succesvol verkopen van je huis in Stokkum.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Stokkum

De gemiddelde verkoopprijs in Stokkum is in de laatste 3 maanden € 787.500 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 603.000 euro. Dit betekent dat het verschil tussen deze prijzen enorm kan variëren, en je kan dit te gelijkertijd zien in de onderstaande grafiek. Deze grafiek laat duidelijk zien hoe de verkoop- en vraagprijzen zich ontwikkeld hebben:

Huizenprijzen in Stokkum

Afgelopen 3 maanden

€ 56.000
€ 447.000
€ 838.000

Als je de huizenmarkt in Stokkum in kaart probeert te brengen, richt je dan op de waarde per vierkante meter. Het speelt een aanzienlijke rol bij de bepaling van de marktwaarde van een woning. Hierbij komt de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Stokkum in beeld. Met het bedrag van € 4.872 krijg je een mooie indicatie van de huidige markt. Bekijk de onderstaande grafiek voor een gedetailleerd beeld:

Huizenprijzen in Stokkum per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.500
€ 3.200
€ 5.000

Prijsontwikkeling Stokkum laatste 12 maanden

Als je op de hoogte wil blijven van de huizenmarkt, is het een slimme zet om de huizenprijzen in Stokkum van het afgelopen jaar in de gaten te houden. De gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand was € 787.500. Voordat je verder leest, bekijk de onderstaande grafiek om te zien hoe deze prijzen zich de laatste 12 maanden hebben bewogen, in lijn met de landelijke tendensen:

Wat is mijn woning in Stokkum waard?

Wanneer je overweegt je huis in Stokkum te verkopen, speelt de huidige woningmarktwaarde een belangrijke rol. Het besluit om te verkopen hangt vaak af van de opbrengst die jouw woning op dit moment zou kunnen genereren.

Denk je eraan jouw huis te verkopen? Het kan een slim idee zijn om een gratis waardebepaling door een makelaar te laten uitvoeren. Door middel van een waardebepaling kun je erachter komen hoeveel je woning mogelijk op kan leveren.

Een gratis waardebepaling door een makelaar houdt in dat zij jouw woning komen inspecteren en op basis daarvan een schatting maken van de waarde. Het kan verstandig zijn om dit bij meerdere makelaars te doen, omdat de waarde per makelaar kan verschillen. Bij de aanvraag kun je aangeven dat je de waarde door meerdere makelaars wilt laten vaststellen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is boeiend om te zien hoe de woningmarkt zich gedraagt op verschillende plekken. Wist je dat de cijfers flink kunnen variëren, zelfs in gebieden dicht bij elkaar? Vooral in de omgeving van Stokkum is dit het geval.

Door te vergelijken met andere gemeenten, onthul je een completer beeld van de huidige situatie op de woningmarkt. De gemiddelde verkoopprijzen in de volgende grafieken helpen om het marktbeeld helderder te maken:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Stokkum

In de zoektocht naar de best presterende makelaar voor de verkoop van je huis in Stokkum, is het belangrijk om te realiseren dat prestaties kunnen variëren. Sommige makelaars zijn bijvoorbeeld beter in het realiseren van een snelle verkoop, terwijl anderen juist excelleren in het behalen van de hoogste verkoopprijs. Zorg er dus voor dat je de verschillen begrijpt en een makelaar kiest die past bij jouw specifieke behoeften.

Het selecteren van een goede makelaar in Stokkum is even belangrijk als de beslissing om je huis te verkopen. De keuze van de juiste makelaar kan de soepelheid van de transactie en de uiteindelijke opbrengst van jouw huis aanzienlijk beïnvloeden. Neem dus de tijd om op goede makelaar vinden te gaan waar je makelaars kunt vergelijken om zo de beste keuze te maken.

Vergelijk makelaars in Stokkum Of lees meer over makelaars in Stokkum

Gemiddelde tarieven van makelaars in Stokkum

Let goed op courtages wanneer je een makelaar inschakelt. In Stokkum liggen de gemiddelde tarieven van verkoopmakelaars rond een bepaald percentage, namelijk 1,22% van de verkoopprijs. Met een gemiddelde verkoopprijs van € 787.500 euro, kunnen deze kosten flink oplopen. Het is verstandig deze kosten mee te nemen in je overweging bij het selecteren van een makelaar.

Om een goed beeld te krijgen van de makelaarstarieven, raden we je aan om bij verschillende makelaars tarieven op te vragen. Je ontvangt dan direct informatie van de makelaars zelf, waardoor je een goed vergelijk kunt maken. Het kan een aardig verschil maken in de uiteindelijke opbrengst van jouw verkoopproces, dus neem deze stap serieus.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Stokkum

In het pittoreske Stokkum bevindt zich een bepaald aantal koopwoningen, welke 430 bedraagt. Deze woningen zijn niet enkel bestemd voor persoonlijke bewoning, maar kunnen eveneens dienen als investeringspand ter verhuur. Niettemin, je moet wel rekening houden dat er slechts een gelimiteerd deel van dergelijke eigendommen beschikbaar is voor aankoop of huur.

Aantal verkochte woningen in Stokkum

In het afgelopen jaar zijn er veel woningen verkocht in Stokkum. Dit wordt weergegeven met de tag 13. Tevens merken we op dat er verschillende woningen te koop zijn aangeboden. In de aangrenzende grafiek krijg je een duidelijk overzicht van zowel de transacties als de aanmeldingen in de afgelopen 12 maanden:

Ben je van plan jouw huis in Stokkum te verkopen?

Als je overweegt om je woning in Stokkum te verkopen, dan is er een hoop dat je moet regelen. Verkoop je jouw huis zelf of schakel je een makelaar in, welke prijs vraag je en hoe pak je bezichtigingen aan? En vergeet ook niet om te zorgen voor een geldig energielabel. Een gedetailleerd stappenplan kan je hierbij helpen.

Het is zeer aan te raden om dit proces niet te onderschatten en alles zorgvuldig te regelen. Door het kiezen van een goede makelaar verhoog je de kans op een succesvolle verkoop. Kies bewust en neem geen impulsieve beslissingen. Het doorlopen van alle stappen op onze speciale pagina voor huizenverkoop in Stokkum kan hierbij enorm helpen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De levensader van de vastgoedmarkt in Stokkum kent een constante vloed van veranderingen. De huidige trends en statistieken van de huizenmarkt worden nauwgezet bijgehouden, waardoor je altijd kunt rekenen op actuele gegevens. Deze cijfers bieden waardevolle informatie om de verkoop van een huis te begeleiden. Van fluctuaties in prijzen tot de gemiddelde verkooptijd; dit zijn cruciale factoren die meespelen in jouw verkoopstrategie. Gebruik deze gegevens om te anticiperen of reageren op de markt en om jouw planning te verfijnen.

Hoe HuisVerkopen.nl helpt bij woningverkoop

Buiten het volgen van de huizenmarkt, biedt HuisVerkopen.nl een keur aan andere waardevolle informatie en diensten die je helpen bij de verkoop van jouw huis. Ons platform faciliteert bijvoorbeeld het opvragen van makelaarstarieven en het aanvragen van een waardebepaling. Ook hebben we een nuttig stappenplan dat jou door het gehele verkoopproces gidst. Niet alleen lever je zo met HuisVerkopen.nl de sleutels over aan de nieuwe eigenaar, maar heb je ook de zekerheid dat je alle benodigde stappen hebt doorlopen om jouw huis succesvol te verkopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen