Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Lengel

Wanneer je overweegt je huis in Lengel te verkopen, is het slim om goed op de hoogte te zijn van de huidige situatie op de woningmarkt. Het begrijpen van de lokale vastgoedtrends, zoals variërende woningprijzen, vraagprijzen en het aantal transacties, is zeer nuttig. Op deze pagina bieden we relevante statistieken en vastgoedcijfers die actueel zijn tot februari 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Lengel

De gemiddelde verkoopprijs in Lengel is in de laatste 3 maanden € 550.000 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 570.000 euro. Als potentiële koper of verkoper zijn deze cijfers onmisbaar om een helder beeld te krijgen van de lokale huizenmarkt. Ze geven meteen inzicht in de huidige prijstendensen. Hieronder vind je een visuele weergave van deze cijfers, die de prijsontwikkelingen over de afgelopen 3 maanden illustreert:

Huizenprijzen in Lengel

Afgelopen 3 maanden

€ 387.000
€ 503.000
€ 620.000

Bij het bepalen van de waarde van jouw woning in Lengel, speelt de prijs per m2 een cruciale rol. Om een schatting te maken van de potentiele opbrengst bij verkoop, kun je de oppervlakte van je woning vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Lengel. Zo krijg je een ruwe indicatie van de mogelijke verkoopwaarde. Bekijk de actuele gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 in Lengel in de grafiek hieronder:

Huizenprijzen in Lengel per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.000
€ 2.300
€ 2.600

Prijsontwikkeling Lengel laatste 12 maanden

In de woningmarkt van Lengel hebben er in de afgelopen 12 maanden bewegingen plaatsgevonden. De exacte veranderingen zijn te zien in de onderstaande grafiek. De gemiddelde verkoopprijs van woningen in Lengel vorige maand was € 550.000:

Wat is mijn woning in Lengel waard?

De waarde van een woning is een variabel geheel, fluctuerend op basis van diverse factoren zoals vraag en aanbod, de staat van de woning en bijvoorbeeld regionale ontwikkelingen. Dit geldt ook voor jouw huis in Lengel, waarbij huizenprijzen eveneens doorlopend veranderen.

Omdat deze fluctuaties zowel kansen als risico's met zich meebrengen, is het verstandig om inzicht te hebben in de waarde van je woning. Zo word je niet verrast door plotselinge veranderingen. Voor een accurate en geactualiseerde waardeindicatie kun je een waardebepaling aanvragen bij een professionele makelaar.

Bij deze gratis waardebepaling komt de makelaar aan huis, wat reistijd scheelt en je een persoonlijke en specifieke schatting biedt. Deze thuisbezoek methode is gemakkelijk en comfortabel, waardoor je eenvoudiger inzicht krijgt in de potentie van je woning op de huidige markt.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is interessant om te weten dat de woningmarktcijfers variëren afhankelijk van de plaats. Het is daarom verstandig om niet alleen de huizenprijzen in Lengel onder de loep te nemen, maar deze ook te vergelijken met omliggende plaatsen:

Door zo'n vergelijking krijgen we een meer volledig en realistisch beeld van de huidige stand van zaken op de woningmarkt. Hierbij volgen de grafieken die deze prijzen in kaart brengen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 1.100.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Lengel

Heb je wel eens nagedacht over de verschillen tussen makelaars in Lengel? Niet iedere makelaar levert dezelfde service of kwaliteit. De kennis van de lokale markt, de strategie voor prijsbepaling en de mate van betrokkenheid; het zijn allemaal elementen die onderscheid kunnen maken tussen makelaars.

De keuze voor de juiste makelaar kan een groot verschil maken in het verkoopproces van jouw woning. Een deskundige makelaar kan je bijvoorbeeld bijstaan met professionele foto's, een effectieve marketingstrategie en persoonlijke begeleiding. Neem de tijd om verschillende makelaars te vergelijken om tot de beste keuze te komen.

Vergelijk makelaars in Lengel Of lees meer over makelaars in Lengel

Gemiddelde tarieven van makelaars in Lengel

Vergeet niet dat courtages een belangrijk onderdeel zijn bij de verkoop van jouw huis. Het zijn namelijk de kosten die je betaalt aan de makelaar voor het verkoopproces van je huis. Het gemiddelde courtagepercentage dat een makelaar in Lengel rekent is 1,14% van de verkoopwaarde van het huis. Het is belangrijk om te beseffen dat courtages een groot deel uitmaken van de totale kosten bij de verkoop van een huis.

Bij het kiezen van een makelaar is het raadzaam om niet alleen naar het courtagepercentage te kijken, maar ook naar de diensten die zij bieden. Ook al is het courtagepercentage laag, de dienstverlening kan tegenvallen en de uiteindelijke verkoopprijs van je huis negatief beïnvloeden. Het is dus een afweging tussen courtage en kwaliteit. Houd hier rekening mee als je overweegt je huis te verkopen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Lengel

In het vredige gehucht Lengel is het merendeel van de woningen koopwoningen. Met een totaal van , bieden ze rust en stabiliteit aan het overgrote deel van de bewoners. Dat wil niet zeggen dat er geen alternatieve woonopties zijn. Lengel herbergt ook een reeks aan (sociale) huurwoningen en panden met een andere bestemming, wat bijdraagt aan een gebalanceerd en divers woonaanbod in het dorp.

Ben je van plan jouw huis in Lengel te verkopen?

Bij het verkopen van je woning in Lengel komt heel wat kijken. Er zijn talloze zaken om rekening mee te houden. Van het vinden van een goede makelaar tot het aanvragen van een waardebepaling en van het opstellen van een aantrekkelijke woningpresentatie tot het navigeren door de juridische aspecten. Bovendien is het van belang om een helder beeld te hebben van de kosten die de verkoop van je huis met zich meebrengt.

Een gestructureerd stappenplan biedt hulp bij het regelen van de verkoop van je huis. Een dergelijk plan brengt overzicht in het proces en geeft je een duidelijk pad om te volgen. Dit stappenplan helpt je om elke stap in de verkoop van je woning in Lengel zorgvuldig en overwogen te doorlopen, van begin tot eind. Zo verkoop je tevens je huis op een efficiëntere manier.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom bij Huis Verkopen in Lengel! Hier blijf je continue op de hoogte van lokale huizenprijzen. Of het nu gaat om vraagprijzen, verkoopprijzen, recente transacties of nieuwe aanmeldingen, wij zorgen ervoor dat alle informatie actueel is. Zo kun je als toekomstige woningverkoper het perfecte moment uitkiezen om je huis in de markt te zetten.

Hoe Huis Verkopen je helpt bij de verkoop

Met de vele tools op Huis Verkopen maak je het verkoopproces een stuk gemakkelijker. Gebruik bijvoorbeeld de gratis waardebepaling of vergelijk makelaars via de speciale vergelijkingstool voor de beste keuze. Bespaar op kosten door makelaarstarieven op te vragen en volg ons stappenplan zodat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet. Dit onafhankelijke platform is gratis te gebruiken en helpt je om op een moderne en eenvoudige wijze je woning in Lengel te verkopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen