Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Roelofarendsveen

Bij het verkopen van je woning in Roelofarendsveen, hebben lokale vastgoedcijfers een grote waarde. Het kennen van recente transactiecijfers helpt je om de juiste prijs voor je woning te bepalen, en biedt je de kans om je verkoopstrategie op data te baseren. Zo maximaliseer je het resultaat van je verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Roelofarendsveen

Als je jouw huis in Roelofarendsveen wilt verkopen, zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Allereerst wil je natuurlijk een goede prijs krijgen voor je woning. Daarnaast wil je niet te veel betalen voor de diensten van een makelaar. Tijd is ook een belangrijke factor: je wilt je woning snel verkopen om dubbele woonlasten te voorkomen.

Misschien vraag je je af hoe snel huizen in Roelofarendsveen gemiddeld worden verkocht, of wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. Ook ben je wellicht benieuwd naar hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Hieronder vind je de actuele cijfers over woningverkoop in Roelofarendsveen:

Maart 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
52 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 502.079
Besparing (gem.)
€ 1.481

Je huis snel verkopen in Roelofarendsveen

In Roelofarendsveen staan woningen gemiddeld 52 dagen te koop voordat ze verkocht worden. Wil jij je woning vlotter van de hand doen? Hieronder geven we je drie bruikbare tips om dit te realiseren.

 1. Woningwaarde kennen en een realistische vraagprijs vaststellen is de eerste en cruciale stap bij het snel verkopen van een woning. Laat een waardebepaling uitvoeren door een erkende makelaar zodat je huis niet te lang op de markt blijft omdat de prijs te hoog is.
 2. Geef je huis een gezellige uitstraling. Een huis dat er warm en uitnodigend uitziet, trekt sneller kopers. Dit kan door enkele kleine ingrepen zoals een verse laag verf of enkele welgeplaatste accessoires.
 3. Promoten dat je huis te koop staat is essentieel. Maak gebruik van sociale media, advertenties en mond-tot-mondreclame. Overweeg ook om een makelaar in te schakelen die ervaring heeft met het verkopen van huizen in jouw buurt.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Roelofarendsveen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Roelofarendsveen op?

Huizen in Roelofarendsveen gaan in maart 2024 gemiddeld van de hand voor € 502.079 euro. Hoe hoog dit bedrag precies uitvalt, hangt af van diverse factoren. Denk bijvoorbeeld aan de grootte en de staat van het huis, de locatie binnen Roelofarendsveen en natuurlijk de huidige vraag- en aanbodbewegingen op de huizenmarkt.

Als we verder inzoomen, zien we dat je in Roelofarendsveen gemiddeld € 4.540 euro per vierkante meter betaalt. Maar let op, ook dit bedrag varieert. Zo speelt ook hier de locatie van het huis een rol en is de prijs afhankelijk van de afwerking en luxe van de woning. Wil je het maximale uit jouw verkoop halen? Dan is het raadzaam te kijken naar vergelijkbare huizen in jouw omgeving.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Roelofarendsveen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.200
€ 4.400
€ 4.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Roelofarendsveen bij (up-to-date: maart 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Roelofarendsveen.

Feitjes over Roelofarendsveen

 • Roelofarendsveen staat bekend om bloembollenproductie.
 • De plaats ligt in de gemeente Kaag en Braassem, Zuid-Holland.
 • Jaarlijks vindt hier de Sinterklaasintocht plaats.

Tips om je woning te verkopen in Roelofarendsveen

Als je jouw huis in Roelofarendsveen wilt verkopen, zijn er verschillende tactieken die je kunt toepassen om de verkoop soepel te laten verlopen. De keuze voor een goede verkoopmakelaar in Roelofarendsveen heeft veel impact op het verloop en succes van de verkoop. De volgende tips kunnen je hierbij helpen.

 • Onderhoud. Zorg dat je huis in topconditie is. Los kleine klusjes op, zorg voor een frisse verflaag waar nodig, en houd de tuin netjes. Kopers willen geen extra werk.
 • Prijsstelling. Zorg voor een reële vraagprijs. Een goede makelaar kan je helpen met een marktconforme prijsstelling op basis van vergelijkbare woningen in de omgeving.
 • Fotografie. Professionele fotografie helpt om je huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. Zorg voor heldere, lichte foto's die de beste aspecten van je huis benadrukken.
 • Persoonlijke spullen. Haal zoveel mogelijk persoonlijke spullen weg. Kopers willen zichzelf kunnen zien wonen in jouw huis, en dat is lastiger wanneer het vol staat met jouw spullen.
 • Bezichtigingen. Maak je huis zo uitnodigend mogelijk voor bezichtigingen. Zorg voor een frisse geur, maak grondig schoon en zorg voor een aantrekkelijke presentatie van de ruimtes.

Ontdek jouw stappenplan in Roelofarendsveen:

 • Speciaal op maat gemaakt stappenplan voor jouw woning
 • Het is een overzichtelijke en interactieve to-do-lijst
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen in het verkoopproces overslaat
 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen door correct te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Roelofarendsveen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Roelofarendsveen kost je als verkoper gemiddeld € 6.502. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Roelofarendsveen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 502.079) € 5.422
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.502

Kosten van makelaars in Roelofarendsveen

Bij het verkopen van je huis in Roelofarendsveen, loop je ongetwijfeld tegen kosten aan zoals de courtage van je makelaar. Dit is vaak een percentage van de verkoopprijs en komt gemiddeld neer op 1,08%. Dit courtagepercentage kan je flink wat kosten, aangezien de gemiddelde verkoopprijs in Roelofarendsveen momenteel op € 502.079 ligt.

Het courtagepercentage van 1,08% betekent dat je bij een gemiddelde verkoopprijs van € 502.079, gemiddeld € 5.422 aan courtage kwijt bent. Maar let op, makelaars verschillen niet alleen in tarief, maar ook in de mate van dienstverlening. Bij sommige makelaars wordt alles voor je geregeld, terwijl je bij anderen zelf een actieve rol speelt.

Lees meer over makelaars in Roelofarendsveen.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

Ondanks dat je bij de verkoop van je huis te maken hebt met makelaarskosten, zijn er andere kostenposten waarmee je rekening dient te houden. Eén daarvan zijn de kosten voor verkoopstyling en onderhoud. Wellicht heb je een rammelende trapleuning of springt er een kleurrijk behang iets te fel in het oog. Onderhouds- en stylingkosten kunnen flink oplopen. Het schilderen van muren, eventueel stukadoren, het repareren van kleine gebreken, het zijn allemaal dingen die jouw huis er aantrekkelijker uit laten zien voor potentiële kopers. In veel gevallen verdient deze investering zich terug bij de uiteindelijke verkoop.

De kosten voor deze preparatieve werkzaamheden variëren, afhankelijk van wat er gedaan moet worden en de omvang ervan. Je kunt hierbij denken aan een bedrag rond de € 875. Dat lijkt misschien veel, maar houd in je achterhoofd dat een goed gepresenteerde, verzorgde woning sneller verkocht wordt, en vaak ook voor een betere prijs.

Energielabel aanvragen

Een andere kostenpost waar je als verkoper rekening mee moet houden is het energielabel van jouw woning. Dit label is verplicht bij de verkoop van een woning en geeft informatie over de energiezuinigheid van de woning. Het label loopt van A (zeer zuinig) tot G (zeer onzuinig).

Het aanvragen van een energielabel kan gemiddeld € 315 kosten. Deze kosten bevatten de fee voor de adviseur die de woning komt inspecteren plus de registratie bij de overheid. Ondanks dat je als verkoper deze kosten maakt, levert een beter energielabel vaak een hogere verkoopprijs op.

Notariskosten voor doorhalen hypotheek

Als laatste kun je te maken krijgen met notariskosten. Wanneer je jouw woning verkoopt, wil je dat de hypotheek wordt doorgehaald in het kadaster. Dit is juridisch gezien een complex proces en vereist de hulp van een notaris.

Deze kostenpost ligt niet vast en varieert per notaris. Over het algemeen kun je denken aan een bedrag tussen de 100 en 150 euro voor het doorhalen van de hypotheek. Deze kosten kunnen in sommige gevallen worden gedeeld met de koper. Dit is echter sterk afhankelijk van de onderhandelingen bij het sluiten van de verkoop.

Wanneer mijn huis verkopen in Roelofarendsveen?

Overweeg je jouw huis in Roelofarendsveen te verkopen in maart 2024? Dat kan een verstandige keuze zijn. De huidige woningmarkt is in het voordeel van de verkopers, waardoor het een goede tijd kan zijn om actie te ondernemen.

Vraag je je af of het het juiste moment is om te verkopen? Hoewel we geen voorspellingen kunnen doen over toekomstige prijsontwikkelingen, kan een lokale makelaar je goed adviseren. Je kunt eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen met oriënteren op een eventuele verkoop, dus een gesprek is altijd zinvol.

Vergelijk makelaars in Roelofarendsveen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Verkoop je jouw woning? Dan wil je natuurlijk dat dit in één keer goed en efficiënt gebeurt. Met het gemakkelijke stappenplan van Huis Verkopen zorg je ervoor dat je niets over het hoofd ziet. Moeiteloos werk je aan iedere stap van het verkoopproces op een plek. Het stappenplan zorgt voor structuur en helpt jou slimme beslissingen te maken, zodat het verkopen van je woning een succes wordt. Zelfs zonder ervaring in de vastgoedmarkt!

Lokale makelaars vergelijken

Dankzij onze uitgebreide statistieken van alle makelaars in Roelofarendsveen, kun je gemakkelijk de beste makelaar voor jou vinden. Vergelijk prestaties op gebieden zoals verkoopopbrengst en snelheid en maak een geïnformeerde keuze.

Kosten besparen

Via het stappenplan vergelijk je eenvoudig dienstverleners op tarieven en beschikbaarheid. Hiermee bespaar je op de kosten van makelaars, energieadviseurs en andere dienstverleners in het verkoopproces van jouw woning.

Onafhankelijk platform

Huis Verkopen is 100% onafhankelijk. We hebben geen binding met specifieke makelaars of dienstverleners en stellen altijd jouw belang voorop. Hierbij helpen we misinformatie in de vastgoedmarkt te bestrijden.

Overzicht houden

Ons interactieve stappenplan zorgt voor een helder overzicht tijdens het verkoopproces. Hierdoor weet je precies wat de volgende stap is, wat je moet regelen en wanneer je het af kunt vinken. Je bent altijd goed geïnformeerd en regelt alles op één plek.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Roelofarendsveen

Bij het verkopen van jouw huis in Roelofarendsveen zijn er verschillende zaken die je moet regelen. Denk onder andere aan het vaststellen van de vraagprijs, het verzamelen van alle relevante documenten en het regelen van bezichtigingen. Een volledig overzicht van alle stappen die je moet ondernemen, vind je op deze pagina.

De vraagprijs voor je huis in Roelofarendsveen bepaal je op basis van verschillende factoren, zoals de woningwaarde en de vraag naar huizen in de omgeving. Een professionele makelaar kan je helpen bij het vaststellen van een realistische vraagprijs. Meer informatie over het bepalen van de vraagprijs vind je hier.

Momenteel neigen veel huiseigenaren naar verkoop vanwege de gunstige marktomstandigheden. Echter, het is verstandig om je hierover goed te laten adviseren door een lokale makelaar. Een makelaar die kennis heeft van de marktspecifieke situatie in Roelofarendsveen kan je het beste adviseren. Bekijk hier meer informatie over de keuze voor een makelaar.

Er zijn diverse documenten nodig bij de verkoop van je huis. Denk aan eigendomsbewijs, bouwtekeningen, energielabels en meer. Zorg dat je deze documenten tijdig verzamelt. Een volledige lijst van benodigde documenten bij verkoop van je huis vind je hier.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen