Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Abbenbroek

Overweeg je jouw woning in Abbenbroek te verkopen? De verkoop kan inhoudelijk complex zijn, maar met de juiste kennis en begeleiding is de succesvolle verkoop van je woning binnen handbereik. Op deze pagina vind je nuttige informatie om het verkoopproces soepel te laten verlopen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Abbenbroek

Als je overweegt om je huis in Abbenbroek te verkopen, zijn er verschillende factoren waar je oog voor moet hebben. Het calculeren van een goede verkoopprijs vormt bijvoorbeeld de basis van een soepele en winstgevende verkoop. Een andere kernfactor is het selecteren van een deskundige makelaar die niet te veel kost, maar wel zorgt voor een effectieve marketing en onderhandeling. Je wilt immers dubbele woonlasten vermijden door je huis vlot te verkopen en tegelijkertijd de beste deal te krijgen.

Je vraagt je mogelijk ook af hoe de woningmarkt in Abbenbroek presteert. Hoe snel zijn huizen in dit gebied gemiddeld verkocht, en wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? In hoeverre kun je profiteren door makelaars te vergelijken? Een goed verkoopresultaat hangt immers samen met het vinden van een gekwalificeerde makelaar die zijn waarde in Abbenbroek al bewezen heeft. Hieronder presenteren we de actuele cijfers van woningverkoop in Abbenbroek:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
74 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 587.666
Besparing (gem.)
€ 1.763

Je huis snel verkopen in Abbenbroek

In Abbenbroek worden woningen gemiddeld verkocht in 74 dagen. Het tempo van de woningverkoop kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Maar met de juiste strategie kan jij je huis sneller verkopen.

 1. Fotografie speelt een grote rol bij de verkoopaankondiging van jouw woning. Een professionele, verleidelijke presentatie kan potentiële kopers aansporen om jouw woning te bezichtigen. Overweeg hiervoor om een professionele fotograaf in te schakelen.
 2. Prijsstellling is een bepalende factor bij de snelheid van huizenverkoop. Zorg dat je woning aantrekkelijk geprijsd is, door een realistische waardebepaling te laten uitvoeren. Doe dit bijvoorbeeld via waardebepaling aanvragen.
 3. Zorg voor een vlotte bezichtiging. Maak je huis presentabel en zorg ervoor dat potentiële kopers zich makkelijk door het huis kunnen bewegen. Maak gebruik van opslagruimtes om persoonlijke spullen buiten het zicht te bewaren.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Abbenbroek

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Abbenbroek op?

De vastgoedmarkt fluctueert continu, mede onder invloed van diverse factoren zoals de locatie van de woning, de staat van het onderhoud, de huidige marktvraag en het type woning. In februari 2024 is de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Abbenbroek € 587.666. Deze prijs kan echter variëren, afhankelijk van de hierboven genoemde factoren.

Als je wilt weten wat dit betekent in termen van vierkante meters, dan ligt de gemiddelde prijs per m2 in Abbenbroek momenteel op € 3.803. Deze prijsindicatie kan door veranderingen in de markt van periode tot periode verschillen. Let wel: deze prijzen zijn gemiddelden, gebaseerd op de verkoopprijzen van de afgelopen 3 maanden in Abbenbroek.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Abbenbroek

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 3.600
€ 3.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Abbenbroek bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Abbenbroek.

Tips om je woning te verkopen in Abbenbroek

Als je overweegt om je huis in Abbenbroek te verkopen, speelt de keuze voor een goede verkoopmakelaar een cruciale rol in het verloop en succes van de verkoop. Het is echter even belangrijk om je huis aantrekkelijk te maken voor potentieel kopers. Hier zijn een aantal praktische tips om je daarbij te helpen.

 • Opruimen is essentieel. Zorg dat je huis netjes en georganiseerd is. Een rommelig huis kan potentiële kopers afschrikken.
 • Investeer in kleine reparaties. Fix lekkende kranen, repareer loszittende deurknoppen en werk scheuren in muren weg.
 • Zorg voor een goede eerste indruk. Het exterieur van je huis is het eerste wat kopers zien. Zorg daarom dat de tuin opgeruimd is en het paintwork fris oogt.
 • Een neutrale inrichting spreekt een grotere groep kopers aan. Overweeg daarom om felgekleurde muren over te schilderen in neutrale kleuren.

Ontdek jouw stappenplan in Abbenbroek:

 • Het stappenplan is specifiek voor jouw woning
 • Interactief stappenplan houdt jouw voortgang bij
 • Een handvattenlijst die efficiënte woningverkoop vergemakkelijkt
 • Bespaar duizenden euro’s met dit gratis, vrijblijvend stappenplan
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Abbenbroek?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Abbenbroek kost je als verkoper gemiddeld € 5.020. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Abbenbroek In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 587.666) € 7.052
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.020

Kosten van makelaars in Abbenbroek

De kosten voor een makelaar bij het verkopen van je huis in Abbenbroek zijn variabel, iedere makelaar hanteert eigen tarieven. Een groot deel van de makelaarskosten wordt bepaald door de courtage, meestal een percentage van de verkoopprijs van je woning. Het gemiddelde courtagepercentage in Abbenbroek, dat bij verkoop van je huis wordt gerekend, is 1,20%.

Omdat tarieven aanzienlijk kunnen verschillen tussen makelaars, is het belangrijk eerst diverse offertes te vergelijken voordat je een makelaar in Abbenbroek kiest. Zo zorg je ervoor dat je niet teveel betaalt en krijg je een goede indruk van wat je kunt verwachten. Die vergelijking kan je veel geld besparen.

Lees meer over makelaars in Abbenbroek.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als je jouw huis verkoopt, ontkom je niet aan de notaris om de overdracht te voltooien. De meeste verkooptransacties vereisen een notariskantoor voor het opstellen van de overdrachtsakte. Dit levert uiteraard kosten op.

De notariskosten kunnen sterk variëren. Hoewel de akte van levering voor de rekening van de koper is, moet je zelf betalen voor de afmelding van de hypotheek. Vergelijken van tarieven, om zo voordelig mogelijk uit te zijn, is dan een verstandige stap.

Diverse kosten

Bij het verkopen van je huis zijn er daarnaast ook diverse kosten die minder voor de hand liggen. Zodra het bord ‘Te Koop’ in de tuin staat, start het verkoopproces waarbij verschillende uitgaven om de hoek komen kijken.

Denk hierbij aan fotograafkosten voor de presentatie van je huis of kosten voor een bouwkundige keuring. Daarom is het belangrijk om goed zicht te houden op alle kostenposten om niet tegen verrassingen aan te lopen.

Energielabel

De aanwezigheid van een definitief energielabel is verplicht bij de verkoop van een woning. Het label geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is en is daarom van invloed op de verkoopprijs.

Het aanvragen van een definitief energielabel kost geld. Vermeld je in jouw verkoopadvertentie een voorlopig energielabel, dan riskeer je een boete. Je moet het label door een erkend energieadviseur laten opstellen. Let wel: de prijzen hiervoor kunnen sterk uiteenlopen.

Wanneer mijn huis verkopen in Abbenbroek?

Vraag je je af of februari 2024 een goed moment is om jouw huis in Abbenbroek te verkopen? Kijkend naar de huidige vastgoedmarkt kan gesteld worden dat dit geen slechte periode is. De vraag naar woningen blijft namelijk hoog, wat het een aantrekkelijke tijd maakt om je huis te verkopen.

Maar wat betekent dit precies voor jouw specifieke situatie? Elke woning en elke situatie is uniek en er zijn vele factoren die kunnen bijdragen aan een succesvolle verkoop. Het krijgen van professioneel advies kan je verder helpen in het maken van deze belangrijke beslissing.

Vergelijk makelaars in Abbenbroek Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van je woning kan een gigantische klus zijn en daarom wil je het in één keer goed doen. Het gebruik van het stappenplan van Huis Verkopen kan je hierbij helpen. Dit stappenplan is helder, overzichtelijk en navigeert je moeiteloos door het hele proces van het verkopen van je woning. Van het kiezen van de beste makelaar tot de eindinspectie, alles komt aan bod. De tool is zo ontworpen dat je goed geïnformeerd wordt over elke stap en wat je kunt verwachten. Niet voor niets is Huis Verkopen de nummer één keuze voor veel woningverkopers.

Statistieken van alle makelaars

Waarschijnlijk heb je geen zin om urenlang onderzoek te doen naar de beste makelaar in Abbenbroek. Via Huis Verkopen is dat ook niet nodig, dankzij de heldere statistieken die we bijhouden over alle lokale makelaars. Je vergelijkt makelaars eenvoudig op prestaties zoals verkoopsnelheid en verkoopopbrengst, zodat je gemakkelijk de beste keuze kunt maken.

Kosten besparen

Bij het verkopen van je huis wil je de kosten natuurlijk zo laag mogelijk houden. Via ons stappenplan bieden we je de mogelijkheid om verschillende dienstverleners te vergelijken. Je bespaart hiermee al snel op je makelaarskosten en andere kostenposten, zoals een energieadviseur. Het resultaat: meer geld over aan het einde van de rit.

100% onafhankelijk

Als grootste platform op het gebied van de verkoop van huizen zijn we bij Huis Verkopen 100% onafhankelijk. We staan pal voor het belang van verkopers en doen er alles aan om misinformatie in de markt te bestrijden. Daardoor weet je dat je altijd kunt vertrouwen op onze informatie en adviezen.

Alles op één plek

Bij Huis Verkopen behoud je het overzicht. Met ons interactieve stappenplan weet je altijd waar je staat in het verkoopproces. Ook vind je alles op één plek: van een geschikte ontruimer tot een goede verhuizer. Zo houd je de touwtjes stevig in handen en regel je alles gemakkelijk via één platform.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Abbenbroek

Om de waarde van jouw huis in Abbenbroek te bepalen, kun je een waardebepaling door een professionele makelaar aanvragen. Op de waardebepaling aanvragen-pagina helpen we jou met het vinden van de beste lokale makelaars die dit voor je kunnen doen.

Het verkopen van je huis in Abbenbroek bestaat uit verschillende stappen. Van het bepalen van de woningwaarde, tot het maken van foto's en het begeleiden van bezichtigingen. Je vindt alles daarover in ons handige stappenplan voor de verkoop van je huis.

De kosten van het verkopen van een woning in Abbenbroek kunnen variëren. Het hangt onder andere af van de makelaarstarieven en eventuele overige verkoopkosten. Voor meer inzicht in de mogelijke kosten, kun je onze pagina over de kosten van de verkoop van een huis bekijken.

Er zijn verschillende manieren om een goede makelaar in Abbenbroek te vinden. Via onze tool voor makelaars vergelijken, kun je makkelijk de beste lokale makelaar vinden die bij je past en jouw huis succesvol kan verkopen.

Snelle woningverkoop in Abbenbroek hangt af van verschillende factoren, zoals de woningwaarde, de vraag in de markt en de presentatie van de woning. Bezoek onze pagina voor tips om een woning snel te verkopen voor meer informatie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen