Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in 's-Heerenberg

Overweeg je jouw woning te verkopen in 's-Heerenberg? Goede voorbereiding is het halve werk. Van het vaststellen van de juiste verkoopprijs tot het efficiënt promoten van je woning, elke stap telt. Regel alles zorgvuldig om een succesvolle verkoop te garanderen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in 's-Heerenberg

Als woningverkoper in 's-Heerenberg heb je verschillende doelen wanneer je je huis op de markt zet. Het behalen van een hoge verkoopprijs en een snelle verkoop zijn vaak prioriteiten. Het creëren van een aantrekkelijke presentatie voor potentiële kopers en het soepel laten verlopen van de onderhandelingen zijn eveneens belangrijke aandachtspunten. Al deze doelen kunnen je helpen om een optimaal verkoopresultaat te behalen, zeker in combinatie met het kiezen van een geschikte, bewezen makelaar in 's-Heerenberg.

Voordat je van start gaat, wil je waarschijnlijk antwoord krijgen op enkele vragen. Hoe snel worden huizen in 's-Heerenberg verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kan je besparen door makelaars te vergelijken? Deze informatie kan nuttig zijn bij het maken van goed geïnformeerde verkoopbeslissingen. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in 's-Heerenberg:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
50 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 302.509
Besparing (gem.)
€ 998

Je huis snel verkopen in 's-Heerenberg

In 's-Heerenberg worden woningen gemiddeld binnen 81 dagen verkocht. Dit is een mooie tijdsduur, maar het kan altijd sneller. Hieronder volgen onze tips voor het versnellen van dit proces.

 1. Geef je woning een opfrisbeurt. Een frisse en nette woning trekt meer potentiële kopers. Maak alles grondig schoon, verf muren opnieuw waar nodig en zorg voor opgeruimde en overzichtelijke ruimtes. Voor meer ideeën kun je ons overzicht van verkoop tips raadplegen.
 2. Zorg voor een correcte en realistische prijsstelling. Een te hoge vraagprijs kan kopers afschrikken. Maak gebruik van een waardebepaling door een makelaar om tot een aantrekkelijke en reële prijs te komen.
 3. Promoot je woning actief. Gebruik social media, online platforms en je eigen netwerk om de verkoop van je woning bekend te maken. Voor tips over promotie of voor het aanvragen van verkoopadvies bij een makelaar kun je op onze website terecht.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in 's-Heerenberg

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in 's-Heerenberg op?

Het verkopen van een huis in 's-Heerenberg kan je momenteel gemiddeld € 302.509 opleveren. Deze verkoopsom hangt van diverse factoren af. Het type woning, de grootte en het bouwjaar spelen een belangrijke rol bij het bepalen van deze prijs.

Als je meer in detail kijkt, zie je dat de gemiddelde prijs per vierkante meter in 's-Heerenberg op dit moment rond de € 2.692 ligt. Dat geeft al een betere indruk, maar nog altijd wordt de uiteindelijke verkoopprijs van een woning beïnvloed door factoren zoals de onderhoudsconditie en de ligging van de woning. Houd, ook in april 2024, rekening met deze variabelen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in 's-Heerenberg

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.900
€ 2.300
€ 2.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in 's-Heerenberg bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van 's-Heerenberg.

Feitjes over 's-Heerenberg

 • 's-Heerenberg is bekend om het middeleeuwse kasteel Huis Bergh.
 • De stad kreeg in 1379 stadsrechten van Willem I van den Bergh.
 • In de stad bevindt zich het oudste straatje van Nederland.

Tips om je woning te verkopen in 's-Heerenberg

De verkoop van je huis in 's-Heerenberg kan een gezellige maar ook spannende onderneming zijn. Niettemin, met enkele goed doordachte en handige tips die gericht zijn op het besparen van kosten tijdens het verkooptraject, ben je al een stap dichter bij een succesvolle en efficiënte huisverkoop.

 • Onderhoud je huis goed. Een goed onderhouden huis is sneller verkocht. Kleine reparaties zoals een lekkende kraan vastdraaien of een muur opnieuw verven kunnen al een groot verschil maken.
 • Zorg voor oproepende foto's. Een goede eerste indruk is cruciaal. Kies voor heldere, uitnodigende foto's die het potentiële van jouw huis tonen. Professionele foto's kunnen hierbij helpen, maar kosten wat meer.
 • Wees realistisch over jouw vraagprijs. Een te hoge vraagprijs kan potentiele kopers afschrikken. Wanneer je de prijs iets lager houdt, kan dit leiden tot meer bezichtigingen en mogelijk tot een hoger eindbod.
 • Zorg voor flexibiliteit bij de planning van bezichtigingen. Hoe meer mensen jouw huis kunnen bezichtigen, hoe groter de kans dat je woning snel verkocht wordt. Door jezelf flexibel op te stellen, bespaar je op lange termijn.
 • Zorg voor een neutrale uitstraling. Door persoonlijke items te verwijderen zullen potentiële kopers het huis gemakkelijker naar hun eigen smaak kunnen inrichten.

Ontdek jouw stappenplan in 's-Heerenberg:

 • Stappenplan op maat voor jouw woning.
 • Biedt een duidelijk overzicht van alle te nemen stappen.
 • Helpt vergeten stappen in de verkoop te voorkomen.
 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in 's-Heerenberg?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in 's-Heerenberg kost je als verkoper gemiddeld € 5.635. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in 's-Heerenberg In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 302.509) € 3.358
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.635

Kosten van makelaars in 's-Heerenberg

Als je van plan bent om je huis in 's-Heerenberg te verkopen, komen daar onvermijdelijk makelaarskosten bij kijken. De meeste makelaars rekenen opstartkosten, deze bedragen gemiddeld € 515. Deze opstartkosten dekken initialisatie taken zoals het opmaken van een verkoopplan, fotografie en plaatsen van de woning op diverse verkoopplatformen.

Naast deze opstartkosten, wordt er normaliter een courtage gerekend. Dit is een percentage van de verkoopprijs van je huis. De hoogte van de courtage is meestal maatwerk en wordt onder andere bepaald door jouw type woning en locatie. Gemiddeld kun je in 's-Heerenberg uitgaan van een courtage van 1,11% over de verkoopprijs.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoud en reparaties

Voordat je jouw woning op de markt zet, wil je misschien nog wat onderhoud en reparaties uitvoeren. Dit kan variëren van kleine klusjes zoals het repareren van een lekkende kraan, tot grotere projecten zoals het vervangen van het dak.

De kosten van deze onderhouds- en reparatiewerkzaamheden kunnen snel oplopen. Denk ook aan zaken als schilderwerk of tuinonderhoud. Deze kosten zijn afhankelijk van de staat van jouw woning en de expertise die nodig is om de klussen uit te voeren.

Verhuis- en opslagkosten

Vergeet ook de kosten van het verhuizen zelf niet. Het huren van een verhuiswagen, het inhuren van professionals of de vergoeding voor vrienden die meehelpen, dit kan allemaal flink in de papieren lopen.

Daarnaast moet je wellicht ook rekening houden met opslagkosten. Moet je tijdelijk ergens anders wonen voordat jouw nieuwe huis beschikbaar is, dan heb je mogelijk een opslagruimte nodig voor jouw inboedel. De kosten hiervoor verschillen per aanbieder en de benodigde ruimte.

Hypothekaire zaken

Als het om hypothekaire zaken gaat, kun je te maken krijgen met een boeterente als je je hypotheek oversluit of aflost voordat de rentevaste periode afloopt. Informeer hiernaar bij jouw hypotheekverstrekker voor je besluit om te verkopen.

Dit geldt ook als je een nieuwe hypotheek afsluit voor jouw nieuwe woning. Houd rekening met advieskosten, notariskosten en taxatiekosten. Deze kosten kunnen behoorlijk uiteenlopen, dus het is verstandig om je hier goed in te verdiepen.

Wanneer mijn huis verkopen in 's-Heerenberg?

Is het een goed moment om je huis in 's-Heerenberg te verkopen? In de huidige markt kan het zeker een slimme zet zijn. De woningmarkt is in april 2024 dynamisch en volop in beweging, wat kansen biedt. Vergeet niet dat elk huis uniek is, dus het voornaamste is dat je een realistisch beeld hebt van wat jouw woning waard is.

Misschien vraag je je af hoe je dit het best aanpakt. Een belangrijk deel van het verkoopproces is het selecteren van een goede makelaar. Het kan daarbij helpen om verschillende makelaars te vergelijken. Zo zorg je ervoor dat je een makelaar kiest die aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Vergelijk makelaars in 's-Heerenberg Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Verkopen van je huis kan een complex proces lijken, maar wij bij Huis Verkopen luisteren naar jou, de woningverkoper. We hebben speciaal hiervoor een eenvoudig en interactief stappenplan opgesteld om je door het hele proces heen te begeleiden. Gebaseerd op onze ervaring en feedback van verkopers is dit stappenplan ontworpen om je te laten zien waar je op moet letten. Van het regelen van een energielabel tot het kiezen van de ideale makelaar en het organiseren van de verhuizing, wij hebben alles in ons stappenplan verwerkt. Het doel is om je een helder overzicht te geven en jou te helpen bij het makkelijker maken van de verkoop van je huis.

Vergelijken van lokale makelaars

Wij weten hoe belangrijk het is om de juiste makelaar te hebben. Daarom hebben we een systeem waarbij we de prestaties van alle makelaars in 's-Heerenberg bijhouden. Op basis hiervan kun je snel en eenvoudig de beste lokale makelaars vergelijken en de meest geschikte kiezen.

Kosten besparen

Het is ontzettend waardevol om te weten waar en hoe je kunt besparen tijdens het verkoopproces. Ons stappenplan biedt je de mogelijkheid om dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs te vergelijken op tarieven en beschikbaarheid, zodat je aanzienlijk kunt besparen op je verkoopkosten.

100% onafhankelijk

Huis Verkopen is een objectief en onafhankelijk platform. Als grootste platform in huisverkoop-begeleiding, vertegenwoordigen wij jouw belangen als verkoper. We zijn er om je te helpen de juiste keuzes te maken en om misverstanden in de markt te bestrijden.

Alles overzichtelijk op één plek

Ons doel bij Huis Verkopen is om alles overzichtelijk te houden voor jou. Daarom bieden wij jou een centrale plek waar je al je stappen kunt afvinken, de juiste specialisten kunt vinden en kunt zorgen dat je niets mist. Wij maken de verkoop van jouw huis in 's-Heerenberg eenvoudig en overzichtelijk.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in 's-Heerenberg

Een lokale makelaar kan de waarde van jouw huis in 's-Heerenberg inschatten op basis van diverse factoren zoals de locatie, staat van onderhoud en de huidige marktwaarde. Natuurlijk kijkt een makelaar ook naar vergelijkbare huizen die onlangs in 's-Heerenberg zijn verkocht. Wil je een exacte waarde weten, dan kun je een waardebepaling bij een makelaar aanvragen.

Om de verkoop van je huis in 's-Heerenberg soepel te laten verlopen, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Je kunt dit doen door je allereerst te oriënteren op zaken als de woningwaarde, verkoopstrategie en makelaars in 's-Heerenberg. Ons stappenplan kan je daarbij helpen.

De kosten van het verkopen van een huis in 's-Heerenberg kunnen variëren en zijn afhankelijk van meerdere factoren. Denk hierbij aan makelaarskosten, kosten voor een energielabel, notariskosten en mogelijk kosten voor het aflossen van je hypotheek. Voor een volledig overzicht van alle mogelijke kosten kun je terecht op deze pagina.

Het vinden van de beste makelaar in 's-Heerenberg hangt af van jouw persoonlijke wensen en behoeften. Verschillende makelaars kunnen verschillende diensten aanbieden en ook de kosten kunnen variëren. Het is daarom raadzaam om verschillende makelaars te vergelijken. Dit kan bijvoorbeeld met onze tool om makelaars te vergelijken.

Er zijn meerdere manieren om je huis in 's-Heerenberg snel te verkopen. Het op de juiste manier presenteren en promoten van je huis is daarbij belangrijk. Ook kan een goede prijsstelling en een goede makelaar helpen. Voor meer tips om je huis snel te verkopen, bezoek je deze pagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen