Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Wilnis

Wil je jouw huis in Wilnis verkopen en weet je niet waar te beginnen? Maak je geen zorgen, wij bieden een helder stappenplan dat je door alle fases van het verkoopproces leidt. Van de eerste voorbereidingen tot de uiteindelijke verkoop, wij staan aan je zijde.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Wilnis

Als je in Wilnis je huis gaat verkopen, zijn er verschillende zaken om goed in de gaten te houden. Natuurlijk wil je een goede prijs voor je woning krijgen, maar let ook op wat de makelaar je kost. Te veel betalen is niet nodig. Daarnaast wil je natuurlijk dat de woning snel verkocht wordt om dubbele woonlasten te voorkomen. Let hierbij vooral op de kosten, deze kunnen flink oplopen.

Je vraagt je wellicht af: hoe snel worden er in Wilnis huizen verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En nog belangrijker, hoeveel kun je besparen door goede makelaars te vergelijken? Hieronder volgen actuele cijfers over de woningverkoop in Wilnis:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
58 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 499.833
Besparing (gem.)
€ 1.499

Je huis snel verkopen in Wilnis

In Wilnis worden woningen gemiddeld binnen 58 dagen verkocht. Dit verschilt uiteraard per woningtype en -locatie. Overweeg je om je huis snel te verkopen? Volg dan onderstaande tips voor een mogelijk vlottere verkoop.

 1. Prijsstelling: Zorg dat de vraagprijs aantrekkelijk is voor potentiële kopers, maar nog steeds realistisch in termen van de marktwaarde van het huis. Raadpleeg hiervoor een makelaar voor een juiste prijsbepaling.
 2. Fotografie: Professionele foto’s zijn een must. Ze geven een goede eerste indruk van je huis en maken de woning aantrekkelijker voor potentiële kopers. Overweeg dus om een professionele vastgoedfotograaf in te schakelen.
 3. Online adverteren: Plaats je huis op diverse online platforms zoals Funda. Dit vergroot de zichtbaarheid van je woning en draagt bij aan een hoger verkoopbedrag en een snellere verkoop.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Wilnis

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Wilnis op?

Wil je weten welke prijs je kunt vragen voor jouw huis in Wilnis? De gemiddelde verkoopprijs in Wilnis zit op dit moment rond de € 499.833 euro. Deze prijs wordt beïnvloed door verschillende factoren zoals de locatie, grootte van het huis, de staat waarin het huis verkeert en de vraag op de huizenmarkt.

In Wilnis ligt de gemiddelde prijs per vierkante meter rond de € 4.654 euro in februari 2024. Deze prijs per vierkante meter, gecombineerd met de grootte van jouw woning, geeft een goede indicatie van de mogelijke verkoopprijs. Houd er echter rekening mee dat andere factoren, zoals de huidige staat van jouw woning en de vraag op de markt, ook invloed hebben.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Wilnis

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000
€ 4.500
€ 5.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Wilnis bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Wilnis.

Feitjes over Wilnis

 • Wilnis behoort tot de gemeente De Ronde Venen.
 • De eerste vermelding van de plaats dateert uit 1328.
 • De plaats is beroemd om de jaarlijkse Feestweek.

Tips om je woning te verkopen in Wilnis

Als je jouw huis in Wilnis wilt verkopen, kan de keuze voor een goede verkoopmakelaar van grote invloed zijn op het verkoopproces. Met de onderstaande tips breng je jouw verkoopstrategie naar een hoger niveau om het beste resultaat te behalen.

 • Presenteer een schone en opgeruimde woning. Een potentiele koper moet zich kunnen voorstellen dat dit zijn toekomstige woning is. Zorg dat het huis netjes, schoon en opgeruimd is.
 • Zorg voor goede foto's en een pakkende beschrijving. De eerste indruk is online. Investeer in professionele foto's en zorg voor een uitnodigende advertentietekst.
 • Prijs jouw huis correct. Onderzoek vergelijkbare woningen in Wilnis om een realistische vraagprijs te bepalen. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken.
 • Bouw flexibiliteit in bij bezichtigingen. Zorg dat de woning vaker en op ruimere tijden beschikbaar is voor bezichtigingen, zo bereik je een groter publiek.

Ontdek jouw stappenplan in Wilnis:

 • Persoonlijk stappenplan voor jouw woning
 • Je houdt makkelijk bij wat je nog moet doen
 • Keuze voor optionele stappen ligt bij jou
 • Bespaar duizenden euro's door te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Wilnis?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Wilnis kost je als verkoper gemiddeld € 8.292. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Wilnis In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 499.833) € 5.448
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 8.292

Kosten van makelaars in Wilnis

Je vraagt je wellicht af wat de gemiddelde kosten zijn van een makelaar bij het verkopen van een huis in Wilnis. Het antwoord hangt af van de afspraken die gemaakt worden, maar doorgaans ligt het percentage rond de 1,09%. Deze makelaarskosten liggen, evenals in de rest van Nederland, rond dit gemiddelde percentage.

Op zoek naar een goede makelaar in omgeving Wilnis? Wil je de kosten die je met een makelaar maakt vooraf duidelijk in beeld hebben? De tarieven voor het inschakelen van makelaars kunnen variëren. Vraag hier tarieven op en kies de makelaar die bij jouw verkoopbehoeften past.

Lees meer over makelaars in Wilnis.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als woningverkoper draai je vaak op voor de notariskosten. Dit zijn de kosten voor de notariële akte van royement, ook wel de aflosakte genoemd. Dit is een document waarmee de hypotheek die nog op je huis rust wordt doorgehaald nadat je jouw woning hebt verkocht en de hypotheek is afbetaald.

De notaris berekent verschillende kosten; voor het opmaken van de akte, onderzoek doen naar de woning en de registratie van de akte bij het Kadaster. Het bedrag verschilt per notaris, maar houd rekening met enkele honderden euro’s.

Onderhoudskosten

Voordat je jouw woning in de verkoop zet, wil je dat deze er aantrekkelijk en goed onderhouden uitziet. Hier horen de nodige onderhoudskosten bij. Denk aan een lik verf op de muren, het repareren van defecten of het netjes maken van de tuin.

Onderhoudskosten kunnen sneller oplopen dan je denkt. Besparen op onderhoud kan je op de lange termijn duur komen te staan, omdat potentiële kopers kunnen onderhandelen over de vraagprijs als ze veel onderhoud zien. Het is dus belangrijk om jouw huis in goede staat te verkopen.

Energielabel

Het hebben van een definitief energielabel is verplicht als je jouw woning gaat verkopen. Zonder dit label kan de verkooptrancatie mogelijk niet doorgaan. Een energielabel laat zien hoe energiezuinig jouw huis is. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de isolatie en het gebruik van duurzame technieken.

Je vraagt een energielabel aan bij een erkend bedrijf. Bij sommige bedrijven kun je online een energielabel aanvragen. Houd er rekening mee dat hier kosten aan verbonden zijn. Het is belangrijk om hier zicht op te hebben, zodat je niet voor onverwachte uitgaven komt te staan.

Wanneer mijn huis verkopen in Wilnis?

Je vraagt je wellicht af of dit het juiste moment is om jouw huis in Wilnis te verkopen. Het antwoord hangt grotendeels af van jouw persoonlijke situatie, maar over het algemeen kan worden gesteld dat de huidige, dynamische huizenmarkt in februari 2024 veel kansen biedt voor verkopers.

Je twijfels zijn begrijpelijk, zeker gezien de ontwikkelingen in de markt. Echter, strategie en timing zijn sleutelwoorden bij de verkoop van een huis. Voor gedegen advies en inzicht in jouw specifieke verkoopkansen, kan een ervaren makelaar je adequaat van diens specialistische kennis voorzien.

Vergelijk makelaars in Wilnis Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij de verkoop van je huis komt veel kijken. Daarom heeft Huis Verkopen een gemakkelijk stappenplan ontwikkeld dat je helpt bij elke stap van het verkoopproces. Het beste van alles? Jouw huis staat centraal en je kunt met ons stappenplan veel kosten besparen. Neem een kijkje bij ons stappenplan - een speciaal stappenplan op maat voor jouw huis.

Gratis waardebepaling van jouw woning

Met onze gratis waardebepaling tool heb je snel inzicht in de waarde van jouw huis. Deze kennis is van fundamenteel belang om een weloverwogen beslissing te nemen over de verkoopprijs.

Vergelijk makelaars en bespaar

In de jungle van makelaars helpt Huis Verkopen je om de beste makelaar te vinden. Dankzij onze optie om makelaars te vergelijken, vind je eenvoudig de makelaar die het beste bij jouw situatie past.

Volledig onafhankelijk en gratis platform

Huis Verkopen is een onafhankelijk platform dat geheel gratis te gebruiken is. Wij vragen geen commissie of kosten voor het gebruik van onze diensten, zodat jij kunt focussen op wat er echt toe doet: het verkopen van jouw huis.

Inzicht in data over makelaars

We begrijpen dat je makelaar een vertrouwenspersoon moet zijn. Daarom bieden we je inzicht in data over makelaars. Deze data geeft je een diepgaand beeld van de prestaties van makelaars, waardoor je een weloverwogen keuze kunt maken.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Wilnis

De woningwaarde kan je bepalen door een professionele waardebepaling aan te vragen bij een makelaar. Zij gebruiken recente verkoopinformatie van vergelijkbare woningen in Wilnis om een betrouwbare waardebepaling te doen.

Bij de verkoop van je huis zijn er verschillende stappen die je moet doorlopen, zoals het bepalen van de verkoopprijs, het op orde brengen van alle documentatie en het promoten van je huis. Je vindt een uitgebreid stappenplan op onze website.

Er zijn meerdere manieren om een goede makelaar in Wilnis te vinden. Je kunt naar aanbevelingen vragen uit je eigen netwerk, online reviews lezen of gebruik maken van onze handige tool om makelaars te vergelijken.

Het vaststellen van de juiste vraagprijs is belangrijk voor een snelle en succesvolle verkoop. Je kunt je hierin laten adviseren door een makelaar. Het kan ook nuttig zijn om te kijken naar woningwaarde van vergelijkbare huizen in Wilnis.

Het snel verkopen van je huis hangt af van meerdere factoren, waaronder de prijs en de presentatie van je woning. Voor meer informatie en tips, bekijk onze snel verkoop tips.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen