Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Deinum

Het verkopen van je huis in Deinum kan een grote uitdaging zijn. Om je verkoopproces moeiteloos te laten verlopen, is het slim om strategisch te handelen. Maak gebruik van ons goed doordachte stappenplan en zet de juiste stappen naar een succesvolle verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Deinum

Als je jouw huis in Deinum wilt verkopen, zijn er een aantal zaken waaraan je moet denken. Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat je een goede prijs voor je woning krijgt. Tegelijkertijd wil je voorkomen dat je de hoofdprijs betaalt aan makelaarskosten. Daarbij komt dat een snelle verkoop ook van belang kan zijn om dubbele lasten te vermijden. Een goede makelaar, die bewezen prestaties in Deinum levert, kan je hierbij ondersteunen.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe snel woningen in Deinum worden verkocht, en wat de gemiddelde opbrengst van een verkoop is. Ook wil je natuurlijk graag weten wat je zou kunnen besparen door makelaars te vergelijken. Hieronder geven we je een overzicht van de meest recente cijfers over de verkoop van woningen in Deinum:

Maart 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
19 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 375.000
Besparing (gem.)
€ 750

Je huis snel verkopen in Deinum

Welkom bij de woningverkoopmarkt van Deinum! In dit rustige Friese dorp gaan woningen gemiddeld binnen 19 dagen van de hand. Als je erover denkt om je woning hier te verkopen, wil je natuurlijk weten hoe je dit proces kunt versnellen. We hebben een aantal waardevolle tips voor je!

 1. Presenteer je huis op de best mogelijke manier. Zorg ervoor dat je woning schoon en opgeruimd is voordat potentiële kopers komen kijken. Een goede eerste indruk kan immers je verkoopsnelheid aanzienlijk vergroten.
 2. Aan het juiste prijzen van je huis gaat een grondig onderzoek vooraf. Raadpleeg een taxateur of makelaar om de waarde van je woning goed in te schatten. Een correcte prijs die aansluit bij de marktwaarde helpt je om snel een koper te vinden.
 3. Zet de kracht van online promotie in. Met goede foto's en een aantrekkelijke beschrijving kun je het bereik van je woning vergroten. Deel je woning ook op social media en vraag vrienden om dit ook te doen om meer potentiële kopers aan te trekken.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Deinum

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Deinum op?

In Deinum ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis op dit moment rond € 375.000. Deze verkoopprijs is afhankelijk van diverse factoren zoals de locatie van het huis binnen Deinum, de staat van onderhoud, de grootte en het type woning. De markt kan ook sterk fluctueren, dus voor de meest recente gegevens kijk je naar de cijfers van maart 2024.

Naast de totale verkoopprijs, is het ook nuttig om te kijken naar de gemiddelde prijs per m2 in Deinum. Op dit moment ligt die rond de € 2.876. Deze informatie kan je helpen om een beter beeld te krijgen van wat je kunt verwachten wanneer je een huis gaat verkopen in Deinum. Zo kun je zien of jouw huis boven of onder deze gemiddelde prijs zal vallen, wat handig kan zijn bij het bepalen van een realistische vraagprijs.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Deinum

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 2.800
€ 3.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Deinum bij (up-to-date: maart 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Deinum.

Tips om je woning te verkopen in Deinum

Overweeg je je huis in Deinum te verkopen? Een goede voorbereiding kan een groot verschil maken in hoe snel en voor welke prijs je huis verkocht wordt. Hieronder volgen enkele handige tips om je op weg te helpen je huis succesvol te verkopen.

 • Zorg voor een opgeruimd huis. Potentiële kopers willen zich graag voorstellen hoe ze zelf in je huis zouden leven. Maak het hen makkelijk door al je spullen netjes weg te bergen.
 • Maak kleine reparaties. Loszittende deurklinken, krakende traptreden of lekkende kranen kunnen een afknapper zijn voor potentiële kopers. Maak indruk met een huis dat in perfecte staat verkeert.
 • Laat je woning professioneel schoonmaken. Een schoon huis maakt een goede indruk. Besteed extra aandacht aan keuken, badkamer en toiletten, plaatsen die kopers kritisch zullen bekijken.
 • Zorg voor licht in huis. Kopers houden van lichte ruimtes. Haal zware gordijnen weg, maak ramen schoon en zorg dat alle lampen werken.
 • Onderhoud de tuin. Een verzorgde tuin geeft je huis meteen een verzorgde uitstraling. Snoei overtollig groen, maai het gras en verwijder dode planten.

Ontdek jouw stappenplan in Deinum:

 • Vergeet geen stappen bij de woningverkoop
 • Maak gebruik van een interactief stappenplan
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Deinum?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Deinum kost je als verkoper gemiddeld € 7.422. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Deinum In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 375.000) € 4.275
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.422

Kosten van makelaars in Deinum

In Deinum varieert de courtage, de kosten die een makelaar vraagt voor het verkopen van een woning. Dit is meestal een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs. De gemiddelde courtage in Deinum ligt rond de 1,14%. Daarnaast rekenen de meeste makelaars ook opstartkosten. Deze kosten betreffen gemiddeld € 515.

Het is raadzaam om niet enkel naar de kosten van een makelaar te kijken. Belangrijker is wat de makelaar je kan opleveren. Een goede makelaar kan het verschil maken in het verkoopproces, door bijvoorbeeld een hogere verkoopprijs te realiseren of een snellere verkoop. Zodoende is het aan te raden om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken.

Lees meer over makelaars in Deinum.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als je je huis verkoopt, krijg je te maken met notariskosten. Deze kosten zijn voor het opmaken van de akte van levering. Hoewel de koper deze kosten meestal betaalt, kan het voorkomen dat je deze kosten zelf moet dragen.

De exacte kosten hangen af van de notaris die je kiest. Iedere notaris hanteert zijn eigen tarieven. Het is dus verstandig om meerdere notarissen met elkaar te vergelijken.

Energielabel

Een energielabel is verplicht bij de verkoop van je huis. Dit label geeft inzicht in hoe energiezuinig je woning is. Je maakt dit energielabel definitief bij de verkoop, en dat brengt kosten met zich mee.

Het is raadzaam om op tijd je energielabel te regelen. Zo voorkom je vertraging in het verkoopproces. De geldigheid van het energielabel is tien jaar.

Diverse kosten bij de verkoop

Er zijn diverse kosten waar je rekening mee moet houden bij de verkoop van je huis. Naast de kosten van de makelaar, zijn er ook kosten voor het energielabel en notariskosten. Een overzicht van alle kosten die er bij de verkoop van je huis zijn, helpt je om niet voor verrassingen te komen staan.

Een goed overzicht van de kosten is belangrijk. Je weet dan precies wat je te wachten staat en kunt hiermee rekening houden in je financiële planning. Het komt namelijk vaak voor dat mensen kosten over het hoofd zien.

Wanneer mijn huis verkopen in Deinum?

Is het nu een goed moment om je huis in Deinum te verkopen? Absoluut, de huidige woningmarkt lijkt volop kansen te bieden voor verkopers. Elk woningtype heeft zo zijn eigen mogelijkheden. Een lokale makelaar met kennis van de Deinumse markt kan je adviseren over het meest geschikte moment om je woning in de verkoop te plaatsen.

Je vraagt je misschien af waarom juist nu een goed moment zou zijn? Het is een kwestie van vraag en aanbod. Er is nog steeds veel vraag naar woningen, terwijl het aanbod beperkt blijft. Hierdoor blijf je huis niet lang te koop staan en kun je mogelijks rekenen op een aanzienlijke belangstelling. In maart 2024 kan een makelaar in Deinum je helpen om met deze situatie jouw voordeel te doen.

Vergelijk makelaars in Deinum Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

De verkoop van je huis is een significant moment met veel aspecten waar je rekening mee moet houden. Dit kan overweldigend zijn, maar met het stappenplan van Huis Verkopen wordt het proces overzichtelijk en minder stressvol. Door de duidelijke stappen ben je goed voorbereid op wat er komen gaat en weet je precies wat je te doen staat, wanneer en hoe. Gebruikmaken van het Huis Verkopen stappenplan is een slimme zet die je helpt bij het soepel verlopen van de verkoop van je huis.

Vergelijk makelaars in Deinum

Woon je in Deinum en wil je je huis verkopen? Huis Verkopen maakt de keuze voor een makelaar eenvoudiger. Op basis van statistieken over lokale makelaars kun je makelaars vergelijken op verkoopopbrengst en snelheid. Dit helpt je bij het vinden van de beste makelaar voor jou.

Besparen op kosten

Met Huis Verkopen kun je flink besparen op kosten. Via het stappenplan vergelijk je dienstverleners op tarieven en beschikbaarheid. Niet alleen makelaars, maar ook andere dienstverleners zoals energieadviseurs. Hierdoor kun je als verkoper besparen op je makelaars- en advieskosten.

Honderd procent onafhankelijk

Huis Verkopen is een volledig onafhankelijk platform. Als grootste speler op het gebied van het regelen van de verkoop van je huis, staan we voor het belang van verkopers en bestrijden we misinformatie in de markt.

Alles onder controle

Het interactieve stappenplan van Huis Verkopen biedt je overzicht tijdens het volledige verkoopproces. Je bent altijd goed geïnformeerd, regelt alles via één platform en vinkt iedere voltooide stap eenvoudig af.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Deinum

Er zijn verschillende documenten die je nodig hebt bij het verkopen van je huis in Deinum. Dit zijn onder andere een geldige legitimatie, een beschrijving van je woning en een afschrift van de WOZ-beschikking. Check de complete lijst op benodigde documenten.

De snelheid waarmee je jouw huis in Deinum verkoopt, hangt af van diverse factoren zoals de woningmarkt, de vraagprijs en de staat van je woning. Voor meer info, bezoek deze pagina.

De vraagprijs van je huis in Deinum hangt af van verschillende factoren zoals de huidige staat van de woning en de recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in Deinum. Lees meer op bepaal je vraagprijs.

Er zijn verschillende manieren om de verkoop van je huis in Deinum aan te pakken. Een goede eerste stap is het maken van een verkoopplan, inclusief het bepalen van de vraagprijs en het voorbereiden van je huis voor bezichtigingen. Lees hier meer over in ons stappenplan.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen