Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Marsum

Verkopen van je huis in Marsum kan een uitdaging zijn. Maar met de juiste aanpak en hulp kan het proces soepel verlopen. Onze tips en hulpmiddelen zullen je assisteren om maximaal uit de verkoop te halen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Marsum

Er zijn enkele belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden wanneer je besluit je huis in Marsum te verkopen. Ten eerste wil je ervoor zorgen dat je een goede prijs voor je woning krijgt. Het is immers je doel om een zo hoog mogelijke opbrengst te behalen. Daarnaast moet je ook letten op de kosten van de verkoop, zoals de makelaarskosten. Te veel betalen voor een makelaar kan je winst sterk reduceren. Ten slotte wil je graag dat je huis snel wordt verkocht. Dit om te voorkomen dat je te lang met dubbele woonlasten zit.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe snel huizen in Marsum worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en of er ruimte is tot besparen op de makelaarskosten. Een goede manier om hier inzicht in te krijgen, is door een gratis verkoopadvies bij een makelaar in Marsum aan te vragen of door makelaars te vergelijken. Klinkt dit interessant? Hieronder volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Marsum:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
75 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 272.700
Besparing (gem.)
€ 791

Je huis snel verkopen in Marsum

In het pittoreske dorpje Marsum gaan woningen relatief snel van de hand. Gemiddeld staat een huis daar slechts 75 dagen te koop. Een snelle verkoop is een droom voor iedere huiseigenaar. Hoe zorg je daarvoor in de praktijk?

 1. Vergelijk makelaars. Niet alle makelaars zijn hetzelfde. De ene heeft een groter netwerk, de andere een betere marketingstrategie. Vergelijk daarom verschillende verkoopmakelaars en kies degene die de beste match is voor jouw woning en jouw verkoopsnelheid.
 2. Prijsstelling is een essentieel onderdeel van de verkoopstrategie. Stel je vraagprijs realistisch in, te hoog kan potentiële kopers afschrikken, te laag doet je te kort. Een goede verkoopmakelaar kan je hier goed in adviseren.
 3. Maak je woning aantrekkelijk voor mogelijke kopers. Een opgeruimd en schoon huis zal sneller kopers aantrekken dan een rommelige woning. Zorg ook dat eventuele kleine mankementen (lekkende kraan, piepende deur) verholpen zijn.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Marsum

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Marsum op?

In Marsum is de gemiddelde verkoopprijs van huizen op dit moment € 272.700. Dit is een interessante indicator van de huidige marktomstandigheden, maar het is belangrijk te onthouden dat de daadwerkelijke verkoopprijs van een woning kan variëren. De verkoopsom hangt namelijk af van verschillende factoren, zoals de staat van het huis, de grootte, de locatie en de aanwezigheid van bepaalde voorzieningen of verbeteringen aan het huis.

Nu je een idee hebt van de gemiddelde prijs, is het ook nuttig om te weten dat de gemiddelde prijs per m2 in Marsum momenteel € 2.491 is. Deze informatie kan je helpen bij het bepalen van de waarde van jouw huis, vooral als je het vergelijkt met vergelijkbare woningen in jouw buurt. Een zinvolle tip zou zijn om je woning aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers door te investeren in kleine verbeteringen die de algehele uitstraling en functionaliteit van jouw huis kunnen verbeteren.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Marsum

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ -300
€ 1.700
€ 3.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Marsum bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Marsum.

Tips om je woning te verkopen in Marsum

Als je je huis in Marsum wilt verkopen, wil je dat uiteraard zo goed mogelijk doen. Het kan een uitdaging zijn om je huis eruit te laten springen op de huizenmarkt. Deze tips kunnen je echter helpen om je woning zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren voor potentiële kopers.

 • Fotografie: Huur een professionele fotograaf in. Een goede foto kan je huis opvallend maken in de verkoopadvertenties. Het toont de beste kanten van je huis aan potentiële kopers.
 • Netheid: Zorg dat je huis er piekfijn uitziet. Een schoon en opgeruimd huis is uitnodigend. Het geeft de indruk dat je als eigenaar ook goed voor het huis hebt gezorgd.
 • Open huis: Overweeg het organiseren van een open huis. Het geeft kijkers de kans om in hun eigen tempo het huis te bekijken. Het creëert een ontspannen sfeer en kan meer kijkers aantrekken.
 • Prijsbepaling: Doe voldoende onderzoek naar de huizenmarkt van Marsum. Een realistische vraagprijs, gebaseerd op recente verkoopprijzen in je omgeving, kan potentiële kopers aantrekken.

Ontdek jouw stappenplan in Marsum:

 • Praktisch stappenplan specifiek voor jouw woning
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
 • Voorkom het overslaan van belangrijke stappen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Marsum?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Marsum kost je als verkoper gemiddeld € 4.822. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Marsum In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 272.700) € 3.327
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.822

Kosten van makelaars in Marsum

Als je overweegt je huis in Marsum te verkopen, zul je al snel met makelaarskosten te maken krijgen. Je betaalt een makelaar over het algemeen een courtage die wordt uitgedrukt als een percentage van de verkoopprijs van het huis. Deze courtage is in Marsum gemiddeld 1,22%.

Let echter niet alleen op deze kosten. Het is minstens zo belangrijk om te kijken naar de verkoopprijs die een makelaar voor jouw woning denkt te kunnen realiseren. Een makelaar die hoger aanslaat kan uiteindelijk meer opbrengen, ook al zijn de kosten iets hoger.

Lees meer over makelaars in Marsum.

Andere kosten bij verkoop

Zoals je misschien al weet, draai je als woningverkoper in Marsum niet alleen op voor de kosten van de makelaar, die gemiddeld 1,22% van de verkoopprijs bedraagt. Dit komt neer op ongeveer € 3.327. Dat is geen klein bedrag, maar het is niet de enige uitgave waar je rekening mee moet houden. Er zijn diverse andere kosten die op je afkomen als je besluit je huis te verkopen.

Energielabel

Elk huis in Nederland moet bij de verkoop beschikken over een geldig energielabel. Dit label geeft inzicht in de energiezuinigheid van de woning, een factor die steeds belangrijker wordt voor potentiële kopers. Het is daarom van belang dat je dit op tijd regelt.

Het aanvragen van een energielabel doe je via de website van de overheid. Je betaalt voor deze aanvraag kosten, de hoogte hiervan kan variëren. Een geldig energielabel is verplicht, het niet hebben ervan kan leiden tot fikse boetes.

Marketingkosten

Om je huis zo snel en voordelig mogelijk te verkopen is het verstandig wat tijd en geld te investeren in de marketing rondom de woning. Denk bijvoorbeeld aan professionele foto’s, een video, 360 graden foto’s, plattegronden en een verkoopbord. Deze marketingactiviteiten kunnen enorm helpen het huis onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers.

Marketingkosten zijn een veelvoorkomend onderdeel van de totale makelaarskosten. Het kan daarom verstandig zijn bij het kiezen van een makelaar de tarieven te vergelijken. Dat kan je uiteindelijk flink in de portemonnee schelen.

Onderhoudskosten

Voordat je jouw huis in Marsum te koop zet, kan het verstandig zijn om nog een aantal zaken in en om het huis te verbeteren. Eventuele achterstallige onderhoudsklussen afmaken en kleine reparaties uitvoeren kan het huis aantrekkelijker maken voor potentiële kopers.

Echter zijn deze onderhouds- en verbeterklussen niet gratis. Houd rekening met de materialen en tijd die je hierin investeert. Ook wanneer je ervoor kiest deze klusjes uit te besteden, zullen er kosten aan verbonden zijn.

Wanneer mijn huis verkopen in Marsum?

Overweeg je jouw huis in Marsum te verkopen? Dan is dit moment zeker het overwegen waard. De huidige woningmarkt toont zich namelijk als een gunstige markt voor verkopers. Een lokale makelaar in Marsum kan je uitgebreid informeren en adviseren over de exacte situatie en nuances specifiek voor Marsum.

Misschien vraag je je af: is dit de juiste tijd om mijn huis te verkopen? Hoewel we geen absolute uitspraken kunnen doen over toekomstige prijzen, kunnen we stellen dat de huidige markt er gunstig uitziet. Een lokale makelaar kan met kennis van de woningmarkt in Marsum precies inzicht geven over de verkoopkansen van jouw woning in de hier en nu, afhankelijk van bijvoorbeeld locatie en woningtype.

Vergelijk makelaars in Marsum Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Aan de verkoop van je woning zijn vele stappen verbonden. Een goede voorbereiding is essentieel om dit proces soepel te laten verlopen. Het online platform Huis Verkopen heeft hiervoor een overzichtelijk en helder stappenplan ontworpen. Hiermee heb je alle benodigde informatie tot je beschikking, zodat je de juiste beslissingen kunt maken. Gebruik van dit stappenplan is een slimme zet, want het vergroot de kans dat je alles optimaal regelt voor de verkoop van je woning.

alles onder één dak

Met Huis Verkopen hoef je geen ontelbaar aantal websites af te struinen. Van energielabel tot makelaar, je regelt het allemaal gemakkelijk op één plek. Zo houd je het overzicht en bespaar je kostbare tijd.

kwaliteit voor de laagste prijs

Huis Verkopen helpt je om in Marsum specialisten te vinden die uitstekende dienstverlening leveren tegen de laagste prijs. Hierdoor krijg je de beste hulp zonder dat je daarvoor de hoofdprijs betaalt.

optimale verkoop

Of je jouw woning nu snel wilt verkopen, of voor een maximale prijs, Huis Verkopen ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes. Wij helpen je om je doelen te bereiken.

vergelijking en besparing

Huis Verkopen maakt het vergelijken van specialisten eenvoudig. Zo vind je snel de beste hulp voor jouw situatie. Dat bespaart je niet alleen geld, maar ook kopzorgen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Marsum

Je kunt allereerst de waarde van vergelijkbare woningen in jouw omgeving in overweging nemen. Een professionele taxateur kan zorgvuldig de marktwaarde van jouw huis bepalen. Verder is het handig om online de woningwaarde te checken.

Er zijn meerdere factoren die de snelheid van de verkoop van jouw woning beïnvloeden. Denk aan de vraagprijs, de staat van jouw huis, en de marktcondities. Kijk voor meer tips op de pagina tips om een woning snel te verkopen.

Het verkopen van een huis omvat meerdere stappen: bepalen van de verkoopprijs, het opstellen van een verkoopplan, promotie van de woning, rondleidingen geven en het afhandelen van het koopcontract. Je vindt een uitgebreid overzicht van de stappen op de pagina handig stappenplan voor de verkoop van je huis.

Er komen verschillende zaken kijken bij het verkopen van jouw huis. Belangrijke aandachtspunten zijn het bepalen van de prijs, juridische zaken, onderhandeling en het in te huren makelaarskantoor. Voor een uitgebreid overzicht van zaken die je moet regelen kan je terecht op wat je moet regelen voor de verkoop van je huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen