Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Lexmond

Als je overweegt je huis in Lexmond te verkopen, is het verstandig ons stappenplan te volgen. Dit stappenplan bevat nuttige tips en aanwijzingen om tot een succesvolle verkoop te komen. Onthoud, een doordacht plan vergroot de kans op een bevredigend verkoopresultaat.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Lexmond

Als woningverkoper in Lexmond wil je verschillende doelen bereiken bij het verkopen van je huis. Een hoge verkoopprijs behalen staat waarschijnlijk bovenaan je lijstje. Een snelle verkoop is over het algemeen ook een gewenst doel. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn om de overbrugging naar een nieuwe woning soepel te laten verlopen. En misschien wil je ook mogelijke stress minimaliseren door het verkoopproces zo efficiënt mogelijk aan te pakken.

Je vraagt je waarschijnlijk af wat de verkoopsnelheid van huizen in Lexmond is en wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. Ook ben je mogelijk benieuwd hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Misschien denk je wel: hoe regel ik nou op de beste manier de verkoop van mijn huis in Lexmond? Een goede start hierbij is het volgen van een zorgvuldig samengesteld stappenplan dat je kan leiden tijdens het gehele proces. Actuele cijfers die je inzicht geven in de huidige woningmarkt in Lexmond volgen hieronder:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
39 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 458.703
Besparing (gem.)
€ 1.170

Je huis snel verkopen in Lexmond

In Lexmond worden woningen gemiddeld verkocht binnen een termijn van 39 dagen. Een vlotte verkoop van je woning kan vragen om bepaalde inspanningen. Hier zijn enkele tips die helpen om je huis sneller te verkopen.

 1. Sla er een professionele poetser op na. Een schoon en net huis spreekt potentiële kopers meer aan. Investeer tijd en geld in grondige schoonmaak en eventueel schilderwerk voor een frisse, uitnodigende uitstraling.
 2. Zorg voor aantrekkelijke foto's. In de huidige digitale wereld is de presentatie op internet zeer belangrijk. Professionele, aantrekkelijke foto's en een virtual tour kunnen een wereld van verschil maken.
 3. Win verkoopadvies in bij lokale verkoopmakelaars. Hun ervaring en kennis van de lokale markt kan onbetaalbaar zijn. Ze kunnen je helpen met het bepalen van de juiste vraagprijs en het in de schijnwerpers zetten van je woning.

Tips in Lexmond

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Lexmond op?

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Lexmond ligt momenteel rond de € 458.703. Deze prijs is een gemiddelde en kan variëren afhankelijk van factoren zoals de ligging van het huis, het totale woonoppervlak en de staat van onderhoud. Voorbeeld: een groot, goed onderhouden huis in een gewilde buurt zal vaak voor een hogere prijs verkocht worden dan een kleiner, minder onderhouden huis in een minder populaire buurt.

Als we dit omrekenen naar een bedrag per vierkante meter, krijgen we een iets duidelijker beeld. In Lexmond bedraagt de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter op dit moment € 3.996. Dit geeft je een beeld van de waarde per m2 van een woning. Het kan interessant zijn om te zien hoe dit in de loop van de tijd verandert, want veranderingen in de huizenprijzen in Lexmond zijn een interessante indicatie van de algehele woningmarkt.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Lexmond

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 200
€ 2.900
€ 5.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Lexmond bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Lexmond.

Tips om je woning te verkopen in Lexmond

Het verkopen van je huis in Lexmond kan een uitdagende taak zijn. Met een beetje voorbereiding, kun je echter je huis sneller verkopen en tegen een betere prijs. Hier zijn enkele deskundige tips die je kunt volgen om te helpen bij het proces, want je kunt zelf een groot verschil maken door de verkoop goed voor te bereiden.

 • Prijsbepaling: Doe vooraf onderzoek naar de huizenmarkt in Lexmond. Een correcte prijszetting kan het verschil maken tussen een snelle verkoop en een huis dat lang te koop staat.
 • Presentatie: Een schoon, opgeruimd huis geeft een goede eerste indruk. Zorg dat je huis er netjes en uitnodigend uitziet, zowel binnen als buiten.
 • Professionele foto's: Hoogwaardige, professionele foto's kunnen echt helpen om de beste kenmerken van je huis in Lexmond te benadrukken. Overweeg om een professional in te huren.
 • Open huis: Het organiseren van een open huis kan potentiële kopers een echt gevoel voor de woning geven. Het is een goede manier om aandacht te krijgen voor je huis.
 • Verkooppunt: Benadruk wat je huis uniek maakt. Of het nu gaat om de locatie in het centrum van Lexmond, een onlangs gerenoveerde keuken, of een grote achtertuin, laat deze aspecten opvallen in de beschrijving.

Ontdek jouw stappenplan in Lexmond:

 • Persoonlijk stappenplan specifiek voor jouw woning
 • Vermijd het overslaan van stappen en regel alles eenvoudig
 • Navigeer de verkoop met overzicht en duidelijkheid
 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen bij de verkoop
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Lexmond?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Lexmond kost je als verkoper gemiddeld € 6.487. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Lexmond In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 458.703) € 5.229
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.487

Kosten van makelaars in Lexmond

Als je overweegt om je huis in Lexmond te verkopen, is het belangrijk dat je inzicht hebt in de gemiddelde kosten van een makelaar. De meeste makelaars in Nederland werken met een courtage: een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs dat je aan de makelaar moet betalen. Voor Lexmond ligt het gemiddelde courtagepercentage rond de 1,14%.

Om concreet te zijn, met een gemiddelde verkoopprijs voor woningen in Lexmond van € 458.703, betekent een gemiddelde courtage van 1,14% dat je zult moeten rekenen op gemiddeld € 5.229 aan makelaarskosten. Dit is natuurlijk een schatting en de daadwerkelijke courtage kan variëren. Het hangt namelijk af van factoren zoals je type woning en specifieke locatie.

Lees meer over makelaars in Lexmond.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als je je woning in Lexmond verkoopt, krijg je te maken met notariskosten. Dit zijn de kosten die je betaalt aan de notaris voor het opmaken van de akte van levering. Bij het verkopen van je huis ben je vrij in het kiezen van je notaris, dus de kosten hiervan kunnen variëren.

De notaris zorgt ervoor dat de overdracht van je woning officieel wordt vastgelegd en dat de nieuwe eigenaar wordt geregistreerd bij het Kadaster. Het is dus een noodzakelijke stap in het verkoopproces. Hoewel de koper de akte van levering betaalt, dien je rekening te houden met jouw eigen notariskosten.

Verhuiskosten

Verhuizen is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je de kosten van een woningverkoop optelt, maar het is een belangrijk onderdeel. Je moet immers je oude woning leegmaken voor de nieuwe bewoners. Dit kan betekenen dat je een verhuisbedrijf dient in te schakelen, wat kosten met zich meebrengt.

De kosten van verhuizen kunnen sterk variëren, afhankelijk van hoeveel spullen je hebt en hoe ver je verhuist. Een verhuisbedrijf kan een uitkomst zijn, maar je kan ook vrienden en familie inschakelen als alternatief. Het is aan te raden om verschillende opties te overwegen, zodat de verhuiskosten binnen jouw budget blijven.

Energielabel

Een ander punt waar je als verkoper op moet letten, is het energielabel van de woning. Het is wettelijk verplicht om een definitief energielabel te hebben bij de verkoop van de woning. Dit geeft aan hoe energiezuinig je huis is.

Je krijgt een boete wanneer je geen energielabel aanlevert bij de verkoop van je huis. De aanvraag van een energielabel kost geld, al is de prijs afhankelijk van de aanbieder. Het label maakt het voor de potentiële koper duidelijk hoe energiezuinig je huis is, dus het is een belangrijk onderdeel van het verkoopproces.

Wanneer mijn huis verkopen in Lexmond?

Overweeg je jouw huis in Lexmond te verkopen? Met de krappe woningmarkt die we in juni 2024 ervaren, is het een geschikt moment om dit te overwegen. Door het woningtekort is de vraag naar huizen groot, waardoor je als verkoper relatief snel een geschikte koper kan vinden.

Vraag je je af hoe dit voor jouw specifieke situatie uitpakt? Een goede makelaar kan je deze vraag het beste beantwoorden. Zij hebben continu zicht op de huidige marktontwikkelingen en kunnen jouw verkoopmogelijkheden in deze tijd het beste inschatten. Zo stap je met de juiste kennis het verkoopproces in.

Vergelijk makelaars in Lexmond Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als verkoper van een huis kun je tegenwoordig gemakkelijk het heft in eigen handen nemen. De website Huis Verkopen biedt je namelijk een uitgebreid en duidelijk stappenplan. Dit stappenplan leidt je langs alle belangrijke zaken die je moet regelen voor de verkoop van je huis. Het zorgt voor een gedetailleerd overzicht en bespaart je kostbare tijd. Bovendien ben je met Huis Verkopen er zeker van dat je niets over het hoofd ziet. Neem zelf eens een kijkje en ervaar het gemak van het stappenplan.

Lokale makelaars vergelijken

De kracht van Huis Verkopen zit onder andere in het vergelijken van lokale makelaars. Omdat Huis Verkopen statistieken bijhoudt van alle makelaars in Lexmond, krijg je een zorgvuldig en realistisch beeld van de prestaties van deze makelaars, zoals de verkoopsnelheid en opbrengst. Zo kies je altijd de makelaar die het beste bij jou past.

Kosten besparen

Daarnaast richt Huis Verkopen zich op het drukken van je kosten. Door het vergelijken van tarieven van dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs bespaar je aanzienlijk op je makelaarskosten. Slim, efficiënt en bovenal geldbesparend.

Objectief en onafhankelijk

Huis Verkopen is een volledig onafhankelijk platform. Wij hebben geen binding met makelaars of energieadviseurs, dus je kunt erop vertrouwen dat we 100% in jouw belang handelen. Geen verborgen belangen, maar heldere en objectieve informatie.

Overzicht behouden

Met het stappenplan van Huis Verkopen behoud je gemakkelijk het overzicht. Alles wat je moet regelen voor de verkoop van je woning staat op één plek, waardoor je altijd goed geïnformeerd bent. Zo kun je iedere voltooide stap vlot en eenvoudig afvinken.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Lexmond

Voor een juiste inschatting van je woningwaarde, raden we aan om een professionele waardebepaling bij een makelaar aan te vragen. Deze heeft ervaring met de lokale markt in Lexmond en houdt rekening met bijzonderheden van jouw woning.

De verkoop van je huis omvat verschillende stappen. Van waardebepaling tot bezichtigingen en onderhandelingen. Om je hierbij te ondersteunen, biedt HuisVerkopen.nl een handig stappenplan voor de verkoop van je huis. Zo behoud je het overzicht en weet je precies wat je te wachten staat.

Een snelle verkoop vraagt om goede voorbereiding en een doordachte aanpak. Daarom biedt HuisVerkopen.nl diverse tips om een woning snel te verkopen. Dit varieert van strategieën voor bezichtigingen, tot waardevolle adviezen voor verkoopfoto's.

Het vinden van een geschikte makelaar kan lastig zijn. Op HuisVerkopen.nl vind je een tool om makelaars te vergelijken. Zo kun je makkelijk en transparant de beste makelaar vinden voor de verkoop van je huis in Lexmond.

De verkoop van je huis brengt diverse kosten met zich mee. Deze variëren van makelaarskosten en notariskosten tot kosten voor het verzorgen van de papieren. Op HuisVerkopen.nl vind je een duidelijk overzicht van alle kosten die je kunt verwachten bij de verkoop van je huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen