Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Lexmond

Overweeg je jouw huis te verkopen in Lexmond? De woningmarkt kan onvoorspelbaar zijn, daarom helpt deze pagina je een helder beeld te krijgen van het lokale vastgoedlandschap. Met de meest recente cijfers en statistieken over woningprijzen, vraagprijzen en transacties in Lexmond tot en met mei 2024, die we actueel houden, maak je een geïnformeerde beslissing.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Lexmond

De gemiddelde verkoopprijs in Lexmond is in de laatste 3 maanden € 458.703 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 1.013.000 euro. Door de fluctuaties in de verkoopprijs en vraagprijs, is duidelijk dat de woningmarkt in Lexmond in beweging is. De ontwikkelingen zijn via onze site op de voet te volgen met actuele marktcijfers. Hieronder presenteren we jou een grafiek die deze tendensen inzichtelijk maakt:

Huizenprijzen in Lexmond

Afgelopen 3 maanden

€ -951.000
€ 56.000
€ 1.063.000

De volgende grafiek zal je een helder overzicht geven van de meest recente prijsontwikkelingen binnen de woningmarkt van Lexmond. Specifiek worden de gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 van de afgelopen 3 maanden weergegeven. Hierdoor kun je een goed beeld vormen van de prijssituatie in dit gebied op dit moment:

Huizenprijzen in Lexmond per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 200
€ 2.900
€ 5.600

Prijsontwikkeling Lexmond laatste 12 maanden

In Lexmond spiegelen de huizenprijzen de wispelturigheid van de markt. De prijsbewegingen van woningen, bijvoorbeeld de gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand die € 458.703 bedroeg, geven aan hoe de markt fluctueert.

In dit verband is het belangrijk te beseffen dat de vastgoedmarkt in Lexmond niet op zichzelf staat, maar eveneens reageert op bewegingen in de algemene Nederlandse woningmarkt. De onderstaande grafiek geeft een gedetailleerd beeld van deze verschuivingen in prijzen over de laatste 12 maanden:

Wat is mijn woning in Lexmond waard?

De beslissing om je woning in Lexmond te verkopen is vaak een lastige en hangt veelal af van het bedrag dat je voor het huis zou kunnen krijgen. Deze verkoopwaarde wordt sterk beïnvloed door de huidige woningmarkt en de stand van zaken in de omgeving. Een gedetailleerde kennis van deze situatie is dus onmisbaar om de juiste beslissing te maken.

Denk je erover om je woning te verkopen? Dan kan het handig zijn om te beginnen met een gratis waardebepaling door een professionele makelaar. Het geeft je doorgaans een accurate indicatie van de huidige huiswaarde, waardoor je beter geïnformeerd bent en je kan helpen bij het nemen van een verkoopbeslissing.

Een gratis waardebepaling werkt als volgt: de makelaar komt bij je langs en neemt een kijkje in je woning. Daarna zal hij of zij, uitgaande van verschillende factoren, de waarde berekenen. Om een zo nauwkeurig mogelijk beeld te krijgen, kan het slim zijn om meerdere makelaars uit te nodigen voor een waardebepaling. Immers, woningwaardes kunnen variëren op basis van de inschatting van verschillende makelaars.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Op de huizenmarkt is het beeld van prijzen een constant veranderend landschap, variërend per plaats. De woningwaarden in Lexmond zijn niet op een eiland; ze worden beïnvloed door en zijn vaak in contrast met prijzen in omliggende gemeenschappen.

Onderstaande grafieken geven je een gedetailleerde blik op de huidige marktsituatie. Ze laten duidelijk zien hoe de gemiddelde verkoopprijzen, zowel totaal als per vierkante meter, in Lexmond zich verhouden tot die in vergelijkbare plaatsen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Lexmond

Op basis van uitgebreide statistieken en marktdata, slagen wij er bij Huis Verkopen in om jou een helder overzicht te geven van de prestaties van verkoopmakelaars in Lexmond. Wij onderzoeken bijvoorbeeld welke makelaars het snelst een woning verkopen, welke makelaars realiseren gemiddeld een hogere verkoopprijs, en hoe lang maken makelaars er gemiddeld over om een woning te verkopen. Het is echter belangrijk om te bedenken dat ervaringen kunnen verschillen, omdat elke woningverkoop uniek is.

Voor jou, als potentiële verkoper van je woning, kan de keuze van de juiste makelaar veel voordeel opleveren. De juiste makelaar zorgt niet alleen voor een snellere verkoop, maar kan ook helpen een hogere verkoopprijs te realiseren. Bovendien zou de juiste makelaar je de zekerheid kunnen bieden dat het verkoopproces zo soepel mogelijk verloopt.

Vergelijk makelaars in Lexmond Of lees meer over makelaars in Lexmond

Gemiddelde tarieven van makelaars in Lexmond

Het goed verkopen van jouw huis in Lexmond hangt mede af van de courtages die makelaars in rekening brengen. Met een gemiddelde courtage van 1,14% op de verkoopprijs van jouw huis, is het zeker verstandig om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Let wel, deze courtage kan aanzienlijk schelen wanneer gekeken wordt naar de uiteindelijke verkoopprijs van jouw woning. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 458.703 in Lexmond, loopt dit makelaarstarief op tot ongeveer € 5.229.

Om een duidelijk beeld te krijgen van de tarieven van verschillende makelaars in Lexmond, is het raadzaam om deze tarieven op te vragen. Hierdoor vergelijk je makkelijk de kosten van verschillende makelaars met elkaar. Echter, kijk niet alleen naar de kosten van een makelaar, het is minstens zo interessant om na te gaan wat de makelaar je kan opleveren. Denk hierbij aan eerdere verkoopsuccessen, hun strategie en netwerk in Lexmond. Kiezen voor de goedkoopste makelaar klinkt verleidelijk, maar uiteindelijk is het doel om jouw woning zo voordelig mogelijk te verkopen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Lexmond

In Lexmond telt 844 koopwoningen, maar hiervan staat slechts een fractie regelmatig in de verkoop. Deze schaarste heeft gevolgen voor je als potentiële woningverkoper. Het betekent namelijk dat jouw woning extra gewild kan zijn bij kopers, wat een gunstige positie oplevert bij de verkoop.

Aantal verkochte woningen in Lexmond

In de afgelopen 12 maanden is er een bepaalde hoeveelheid woningen in Lexmond verkocht. Dit aantal wordt weergegeven in de onderstaande grafiek als 8. Ook zijn er aanmeldingen van woningen geweest die in de verkoop zijn geplaatst. Beide gegevens worden overzichtelijk in beeld gebracht in de volgende grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Lexmond te verkopen?

Wanneer je van plan bent je huis in Lexmond te verkopen, zijn er tal van zaken waar je rekening mee dient te houden. Het is niet alleen een kwestie van een te-koop-bord in de tuin plaatsen en wachten op geïnteresseerden. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van een actueel energielabel, het vaststellen van een reële vraagprijs en het selecteren van een betrouwbare makelaar die jouw belangen optimaal kan behartigen. Het verhuizen kan ook een grote onderneming zijn, zeker als je veel spullen hebt of als je naar een andere gemeente verhuist.

Om het overzicht te behouden tijdens het verkoopproces, kan het daarom verstandig zijn een stappenplan te volgen. Het biedt je handvatten tijdens het verkopen van jouw woning in Lexmond en zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet. Van de aanvraag van het energielabel tot het kiezen van de geschikte makelaar; het stappenplan begeleidt je stap voor stap en zorgt voor een gestructureerde verkoop. Zo kun je met een gerust hart jouw woning te koop aanbieden en optimaal voorbereid het verkoopproces in gaan.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Het is belangrijk om te beseffen dat de woningmarktcijfers in Lexmond constant fluctueren. Via deze pagina blijf je altijd geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen. Deze actuele statistieken zijn broodnodig om slimme beslissingen te maken. Of je nu een aspirant-koper bent die graag weet wat de huidige trends zijn of een eigenaar die wil weten wanneer de beste tijd is om te verkopen, deze cijfers kunnen je een significant voordeel geven.

Alle hulp bij de hand voor een geslaagde woningverkoop

HuisVerkopen biedt je allerlei tools om de verkoop van je woning vlekkeloos te regelen. Zo kun je bijvoorbeeld een gratis waardebepaling aanvragen, wat je helpt bij het bepalen van een realistische vraagprijs. Zoek je een makelaar? Met onze functie makelaars vergelijken vind je eenvoudig de beste optie in Lexmond. Het is ook mogelijk om makelaarstarieven op te vragen, waarmee je kunt besparen op kosten. HuisVerkopen is een totaalpakket ontworpen om je van begin tot eind te ondersteunen bij de verkoop van je woonhuis.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen