Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Lexmond

Op zoek naar een betrouwbare makelaar in Lexmond voor de verkoop van je woning? Op deze pagina vind je alle benodigde informatie over waar je op moet letten bij het uitkiezen van een verkoopmakelaar. Van ervaring tot lokale marktkennis, zorg dat je goed voorbereid bent!

Over makelaars in Lexmond

Makelaars in Lexmond variëren uiteenlopend in hun aanpak, tarieven en specialisaties. Sommige focussen op luxe woningen, anderen op startersappartementen. De tarieven die ze hanteren kunnen ook enorm verschillen, van een vast tarief tot een percentage van de verkoopprijs. Precies daarom is het vergelijken van makelaars een slimme zet. Op deze handige pagina zoek je actief naar een makelaar die past bij jouw woning en situatie in Lexmond. Het kan je veel opleveren, zoals een snellere verkoop of een hogere verkoopprijs. Want let wel: een goede makelaar maakt een groot verschil.

Maar waar liggen nu jouw specifieke behoeften en wensen bij het kiezen van een makelaar in Lexmond? Wil je een maximale verkoopprijs, of juist een vlotte verkoop? Zoek je naar uitgebreide begeleiding tijdens het gehele verkoopproces of ben je vooral geïnteresseerd in de onderhandelingen? En hoe belangrijk vind je persoonlijke klik en bereikbaarheid? Allemaal vragen die van belang zijn bij de keuze voor een makelaar. Op deze pagina krijg je alle informatie die je helpt bij het maken van deze belangrijke beslissing.

Juni 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.229
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 14.380
Besparing (gem.)
€ 1.170

Actueel

 • Als je overweegt om je huis te verkopen in Lexmond, loont het om een blik te werpen op de huidige makelaarskosten. In de periode van juni 2024 variëren de courtages van makelaars in Lexmond doorgaans tussen de 1,00% en 1,51%.
 • Houd de huidige huizenprijzen in Lexmond in de gaten om je beslissing goed te kunnen onderbouwen. Op dit moment bedraagt in Lexmond de gemiddelde prijs per vierkante meter € 3.996. Je kunt een goede indruk krijgen van de ontwikkeling van dewoningprijzen in Lexmond op onze website.
 • Verdiep je in de makelaarstarieven in Lexmond aangezien deze constant fluctueren. Het is erg nuttig om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Op die manier bespaar je momenteel gemiddeld € 1.170. Maak gebruik van onzevergelijkingsservice om makkelijk tarieven te vergelijken.

Makelaars in de omgeving van Lexmond

In Lexmond zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Lexmond gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Lexmond verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Lexmond Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Lexmond?

Een makelaar in Lexmond rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,14% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 458.703 in Lexmond komt dit neer op € 5.229 aan makelaarskosten (update juni 2024).

De meeste makelaars in Lexmond verdienen hun brood door het hanteren van courtages bij de verkoop van je woning. Hiermee bedoelen we dat ze een percentage nemen van de uiteindelijke verkoopsom als hun vergoeding.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Lexmond 0,51% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.170 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Daarnaast is het belangrijk om te benadrukken dat de courtages worden aangepast aan jouw specifieke situatie, dus ze zijn altijd in beweging.

Kosten van makelaars in Lexmond

Juni 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.900
€ 5.300
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Lexmond

Als je jouw huis in Lexmond wilt verkopen, krijg je bij de meeste makelaars te maken met specifieke kosten die worden geïntroduceerd als opstartkosten. Deze kosten zijn een soort vooruitbetaling voor de basisdiensten die een makelaar aanbiedt, zoals het maken van professionele foto's, het opstellen van een verkooptekst en het plaatsen van jouw woning op diverse woningwebsites.

De hoogte van deze opstartkosten kan variëren per makelaar. Gemiddeld liggen deze kosten in Lexmond tussen de € 400 en € 700. Hoewel deze bedragen aan de hoge kant kunnen lijken, kan het kiezen van een goede makelaar met een concurrerend tarief uiteindelijk meer opleveren bij de verkoop van je woning. Het is dan ook aan te raden om de tarieven op te vragen bij meerdere makelaars, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Intrekkingskosten van makelaars in Lexmond

Het is goed om te beseffen dat als je besluit om je woning uit de verkoop te halen bij meeste makelaars in Lexmond, er intrekkingskosten in rekening gebracht kunnen worden. Dit zijn kosten die de makelaar maakt om je huis op de markt te brengen, zoals voor verkoopadvies, marketing en administratie. Wanneer je besluit om de woning voortijdig te verkopen aan een familielid of als je van gedachten verandert over de verkoop, wordt het verkoopproces gestopt en kunnen deze kosten in rekening worden gebracht.

Stel je dus altijd goed op de hoogte van de voorwaarden rondom intrekkingskosten om onverwachte kosten te voorkomen. De gemiddelde intrekkingskosten die makelaars in Lexmond in rekening brengen kunnen variëren, maar de gemiddelde prijs is op dit moment € 500. Het is aan te raden om altijd in gesprek te gaan met je makelaar en te informeren naar deze kosten voordat je besluit om de verkoop van je woning te annuleren.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Lexmond met een vast tarief

Er zijn makelaars in Lexmond die werken met een vast tarief. Het grote voordeel hiervan is dat je vooraf precies weet waar je aan toe bent. Geen verrassingen achteraf dus. Wat zou dit vaste tarief dan ongeveer zijn? In Lexmond hanteren makelaars met een vast tarief gemiddeld een prijs van € 3.250 (update: juni 2024).

Hoewel de transparantie van een vast tarief voordelig kan zijn, heeft het ook een nadeel. Stel je verkoopt jouw woning voor €300.000 en de makelaar brengt een vast tarief van €3.500 in rekening. Dan betaal je effectief 1,17% van de verkoopprijs. Verkoop je jouw woning echter voor €400.000 bij dezelfde makelaar, dan betaal je nog steeds dezelfde €3.500. Maar in dit geval is het slechts 0,88% van de verkoopprijs. Je betaalt dan dus relatief meer als de verkoopprijs lager is.

Tip: De meeste verkopers in Lexmond kiezen voor een makelaar die werkt op basis van courtage. Hun motivatie? Een hogere verkoopprijs is voor hen het belangrijkste. Deze manier van werken motiveert de makelaar om het onderste uit de kan te halen voor jouw woningverkoop.

4 feitjes over makelaars in Lexmond

 • Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de woningverkopers in Lexmond, voordat zij een definitieve keuze maken, gemiddeld drie makelaars benaderen om verkoopadvies te vragen.
 • Ook blijkt dat woningen in Lexmond die zonder tussenkomst van een makelaar worden verkocht, over het algemeen minder opleveren dan woningen die verkocht worden door een makelaar. Dit verschil kan oplopen tot wel €31.000.
 • De meerderheid van de Lexmondse makelaars is lid van een brancheorganisatie zoals NVM, VBO of VastgoedPRO, zo'n 92% om precies te zijn.
 • Tenslotte geven veel woningverkopers aan een voorkeur te hebben voor een makelaar die specifieke ervaring heeft in Lexmond. Dit kun je ook terugvinden op deze vergelijkingspagina voor makelaars.

Wat levert de beste makelaar in Lexmond op?

Velen denken bij de verkoop van hun huis als eerst aan wat een makelaar kost. Toch is bij deze overweging een andere factor minstens zo relevant: wat levert een makelaar je precies op? In bijvoorbeeld Lexmond kan de keuze voor de juiste makelaar je flink wat extra's opleveren.

Dit is hoe je de beste makelaars in Lexmond herkent:

 • Uit onafhankelijke statistieken is gebleken dat de meest competente makelaars in Lexmond woningen verkopen met een opbrengst die gemiddeld hoger ligt dan de geschatte verkoopwaarde. Om precies te zijn, het verschil bedraagt € 13.604 boven de verwachte verkoopprijs.
 • Onze databaseuitkomsten tonen aan dat de efficiëntste makelaars in Lexmond niet alleen een voordeligere verkoopprijs weten te bereiken, maar ook sneller resultaat boeken. Gemiddeld nemen zij 15 dagen minder tijd om een huis te verkopen dan andere makelaars in de regio.

De beste makelaar in Lexmond vinden

Wil je jouw huis in Lexmond verkopen, maar weet je niet welke makelaar de beste voor je is? Via onze vergelijkingstool kan je makelaars vergelijken die bovengemiddeld presteren in Lexmond.

We matchen je met makelaars op basis van jouw adres, situatie en verkoopvoorkeuren. Vervolgens krijg je inzicht in hun tarieven, hun verkoopstrategieën, de door hen ingeschatte waarde van jouw huis en ontvang je aanvullende verkoopadviezen. Zo kan je een geïnformeerde keuze maken.

Waar moet je op letten bij makelaars in Lexmond?

Bij het kiezen van een makelaar in Lexmond voor de verkoop van je huis, zijn er verschillende belangrijke aandachtspunten:

Prestaties van de makelaar

Onderzoek altijd de prestaties van de makelaar. Heb je opgemerkt dat ze regelmatig huizen in Lexmond verkopen? Hebben ze een goed verkooprecord?

Affiniteit met de omgeving

De makelaar moet kennis hebben van de lokale markt in Lexmond. Ze moeten immers jouw huis optimaal kunnen positioneren en promoten aan potentiële kopers.

Communicatie

Goede communicatie met je makelaar is essentieel. Hoe vaak geven ze je updates? Geven ze je voldoende feedback na bezichtigingen en onderhandelingen?

Verkoopstrategie

Hun verkoopstrategie moet passen bij je specifieke behoeften. Ga na of de makelaar een op maat gemaakte strategie voorstelt of een standaard aanpak volgt.

Commissie

Ten slotte, vergelijk de commissies. Vaak variëren deze enorm, maar vergeet niet dat de goedkoopste niet altijd de beste keuze is.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In de pittoreske plaats Lexmond vind je diverse NVM-makelaars die je graag helpen bij de koop of verkoop van een huis. De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), opgericht in 1898, is de grootste brancheorganisatie voor vastgoedexperts in Nederland.

Bij het kiezen van een makelaar kun je naast de NVM ook overwegen om te kijken naar makelaars die aangesloten zijn bij VBO of VastgoedPRO. Deze organisaties stellen eveneens hoge eisen aan hun leden op het gebied van opleiding en ethiek. Je keuze wordt zo gebaseerd op kwaliteit.

Wat doet een makelaar in Lexmond?

Bij de verkoop van een woning in Lexmond kiezen veel mensen voor de deskundige begeleiding van een lokale makelaar. De expertise van deze professional helpt om dit traject soepel te laten verlopen, terwijl jij je focust op jouw andere bezigheden.

Wat doet zo'n makelaar precies bij de verkoop van jouw huis in Lexmond? Laten we de belangrijkste taken eens uiteen zetten:

 • Vaststellen marktconforme vraagprijs: op basis van kennis van de lokale woningmarkt.
 • Marketing van jouw woning: dit kan variëren van het online presenteren van jouw huis tot het organiseren van bezichtigingen.
 • Onderhandeling met potentiële kopers: zorgen voor de beste verkoopcondities voor jou.
 • Begeleiding tijdens het juridische proces: van het opstellen van de koopovereenkomst tot het regelen van de overdracht bij de notaris.
 • Adviseren bij eventuele kwesties na de verkoop: denk bijvoorbeeld aan onverwachte problemen met de woning of vragen van de nieuwe eigenaren.

Waarom een makelaar in Lexmond inschakelen?

Je hebt besloten om je woning in Lexmond te verkopen. Een belangrijke stap, waarbij een professionele makelaar erg waardevol kan zijn. Met kennis van de huizenmarkt in Lexmond en vaardigheden in communicatie en onderhandelen, vergroot een makelaar je kans op een succesvolle verkoop. Hier volgt een overzicht van de stappen die je kunt verwachten bij de verkoop van je huis, en hoe een goede makelaar je hierbij kan helpen.

Kiezen van een makelaar

De eerste stap in het proces is het selecteren van een geschikte makelaar. Hierbij wil je iemand die op de hoogte is van de laatste trends en prijzen van huizen in Lexmond. Een goede makelaar zal je adviseren over de sterke punten van je huis, maar ook eerlijk zijn over de mogelijke zwakke punten.

Waardebepaling

Vervolgens zal de makelaar een waardebepaling van je woning uitvoeren om te bepalen wat een realistische verkoopprijs is. Dit wordt gedaan op basis van onder andere de staat van het huis, de locatie en recente verkopen van vergelijkbare woningen in Lexmond.

Verkoopplan opstellen

Na de waardebepaling zal de makelaar een verkoopplan opstellen. Hierin staan onder andere de verkoopstrategie en de marketinginitiatieven die de makelaar gaat uitvoeren om je huis aan de meest geschikte doelgroep te presenteren.

Onderhandelingen voeren

Ten slotte zal de makelaar namens jou gaan onderhandelen met potentiële kopers, om ervoor te zorgen dat je huis tegen de juiste prijs wordt verkocht. Je makelaar zal je adviseren over alle ontvangen biedingen, waarbij hij altijd jouw belang als uitgangspunt neemt.

Makelaars in Lexmond vergelijken

Bij het verkopen van je huis in Lexmond wil je natuurlijk de beste makelaar inschakelen. Huis Verkopen maakt dit mogelijk door alle lokale makelaars voor je te vergelijken op basis van verkoopopbrengst en snelheid.

 • Gratis en vrijblijvend vergelijken
 • Inzicht in dienstverlening en prijzen
 • Vindt de makelaar met de beste prijs/kwaliteit-verhouding
 • Bespaar op makelaarskosten

Vergelijk makelaars gemakkelijk en snel via onze site. Vul je adres en wensen in en wij koppelen je aan de meest geschikte makelaars. Zo ontvang je niet alleen een gratis waardebepaling van je woning en een goed beeld voor welke prijs de makelaars denken je huis te kunnen verkopen, maar ook gratis verkoopadvies waardoor je een volledig beeld krijgt van je mogelijkheden.

Vergelijk makelaars in Lexmond Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Lexmond

De gemiddelde makelaarskosten in Lexmond zijn € 5.229. Deze kosten kunnen variëren, dus het is verstandig om meerdere makelaars te vergelijken.

Om de beste makelaar in Lexmond te vinden kan je gebruik maken van onze makelaarsvergelijker. Hiermee vergelijk je lokale makelaars op kwaliteit, prijs en verkoopsnelheid.

Een huis in Lexmond wordt gemiddeld in 39 dagen verkocht. Dit kan per makelaar verschillen, dus vergelijk ze zorgvuldig.

Om de woningwaarde van jouw huis in Lexmond te weten, kan je een gratis waardebepaling aanvragen via deze link. Een lokale makelaar zal deze voor je uitvoeren.

Ja, je kan gemiddeld € 1.170 besparen door makelaars te vergelijken. Het vergelijken van makelaars is een goede manier om kosten te besparen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen