Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Terborg

Als je jouw huis in Terborg wilt verkopen, ben je hier aan het juiste adres. Wij voorzien je van relevante informatie om een strategische beslissing te nemen in de Terborgse vastgoedmarkt. Ontdek hoe je efficiënt handelt en een succesvolle woningverkoop realiseert.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Terborg

Als je van plan bent je huis in Terborg te verkopen, zijn er verschillende factoren waar je aandacht aan moet besteden. Je wilt natuurlijk een goede prijs voor je huis krijgen, maar daarnaast wil je ook niet te veel betalen voor de diensten van een makelaar. Een snelle verkoop is prettig, want dit voorkomt onnodige stress en eventuele dubbele woonlasten. Maar heb je ook aan zaken als een succesvolle promotie van je huis gedacht, en aan het belang van goede onderhandelingen?

Waarschijnlijk ben je ook benieuwd naar hoe de huizenmarkt in Terborg er op dit moment uitziet. Hoe lang duurt het gemiddeld voordat een huis verkocht wordt? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En ben je nieuwsgierig hoeveel je kunt besparen door verschillende makelaars met elkaar te vergelijken? Wij hebben de actuele cijfers over de woningverkoop in Terborg voor je verzameld en op een rij gezet:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
57 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 397.800
Besparing (gem.)
€ 1.193

Je huis snel verkopen in Terborg

In Terborg worden woningen binnen gemiddeld 57 dagen verkocht. Dit is sneller dan in veel andere regio's, maar je kunt je woning nóg sneller verkopen. Hoe? Lees hieronder onze drie gouden tips.

 1. Vind de juiste makelaar. Zoek naar een lokale expert die de huizenmarkt in Terborg op zijn duimpje kent. Deze kennis kan jouw verkoopsnelheid aanzienlijk verbeteren. Vergelijk makelaars op basis van hun eerdere verkopen, verkoopsnelheid en verkoopprijzen.
 2. Presenteer je woning op de juiste manier. Een eerste indruk is belangrijk, dus zorg ervoor dat je woning er op zijn best uitziet. Repareer kleine defecten, ruim op en maak schoon. Overweeg ook om professionele foto's te laten maken voor de verkoopadvertentie.
 3. Stel een realistische vraagprijs vast. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs je mogelijk geld kan kosten. Een ervaren makelaar kan je helpen met het bepalen van de juiste prijs.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Terborg

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Terborg op?

Je bent vast benieuwd naar de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Terborg. Houd er rekening mee dat de prijs waarvoor huizen in jouw buurt worden verkocht, sterk kan variëren. Deze hangt namelijk af van diverse factoren, zoals de grootte van de woning, de staat van onderhoud en de ligging van het huis. Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs in Terborg op € 397.800. Hou er rekening mee dat dit bedrag onderhevig kan zijn aan schommelingen vanwege de fluctuerende vraag en aanbod in de woningmarkt in Terborg.

Wil je nu een beeld krijgen van de gemiddelde prijs per vierkante meter voor een woning in Terborg, deze bedraagt momenteel € 2.834 per vierkante meter. Je moet altijd in gedachten houden dat de waarde van jouw huis door meer dan alleen deze prijs per m² bepaald wordt. Het kan daarom zinvol zijn om een waardebepaling aan te vragen om een nauwkeurig beeld te krijgen van wat jouw huis waard is in de huidige marktsituatie als je overweegt om je huis te verkopen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Terborg

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.100
€ 2.600
€ 3.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Terborg bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Terborg.

Tips om je woning te verkopen in Terborg

Overweeg je je huis in Terborg te verkopen? De juiste verkoopstrategie kan een wereld van verschil maken. Hier zijn enkele waardevolle tips die je kunnen helpen om de beste deal te krijgen voor je woning.

 • Investeer in een goede verkoopmakelaar. De juiste makelaar heeft veel kennis van de lokale markt, heeft een breed netwerk en kan je begeleiden gedurende het gehele verkoopproces.
 • Zorg voor een professionele presentatie van je huis. Goede foto’s en een duidelijke omschrijving kunnen potentiële kopers aantrekken. Een professionele makelaar kan hierbij helpen.
 • Gepaste prijsstelling is essentieel. Je makelaar kan een realistische marktwaarde van je huis bepalen en zorgen voor een concurrerende prijsstelling.
 • Maak het huis aantrekkelijk voor kijkers. Houd het huis netjes en schoon, laat zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen en zorg voor een neutrale inrichting.
 • Begrijp het belang van onderhandelen. Een makelaar met goede onderhandelingsvaardigheden kan het verschil maken tussen een goede verkoop en een geweldige verkoop.

Ontdek jouw stappenplan in Terborg:

 • Stappenplan afgestemd op jouw specifieke woning
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen overslaat
 • Biedt inzicht in optionele waardeverhogende handelingen
 • Helpt je duizenden euro's te besparen door vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Terborg?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Terborg kost je als verkoper gemiddeld € 5.498. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Terborg In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 397.800) € 4.575
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.498

Kosten van makelaars in Terborg

Als je een huis in Terborg wilt verkopen, houd er dan rekening mee dat de meeste makelaars opstartkosten in rekening brengen. Deze berusten in Terborg gemiddeld op € 515 en dekken onder andere het opstellen van het koopcontract en de kosten van het adverteren van je huis. Naast deze kosten, worden meestal ook additionele kosten aangerekend.

Deze additionele kosten kunnen bestaan uit een vast tarief of een courtage. Het verschil hangt af van jouw voorkeur en in hoeverre je wilt investeren in de verkoop van je huis. Bij het vaste tarief krijg je vooraf een rekening, terwijl het courtage een percentage (1,15%) van de verkoopprijs na verkoop is.

Lees meer over makelaars in Terborg.

Andere kosten bij verkoop

Als je jouw huis in Terborg wilt verkopen, kom je voor verschillende kosten te staan. Naast de kosten voor de makelaar, die zo’n 1,15% van de verkoopprijs bedragen en neerkomen op gemiddeld € 4.575, zijn er nog andere uitgaven waar je als woningverkoper rekening mee moet houden. Laten we deze eens nader bekijken.

Energielabel

Als verkoper ben je verplicht om een definitief energielabel aan te leveren voordat de koopakte wordt getekend. Zonder dit label krijg je een boete. Je betaalt voor het aanvragen van dit label en voor het eventuele bezoek van de deskundige voor de bepaling ervan.

Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is. Het kan een positief effect hebben op de verkoop, omdat kopers een zuinige woning vaak aantrekkelijker vinden. Let op: hoewel de kosten hiervoor niet hoog zijn, zijn ze wél voor eigen rekening.

Onderhoud

Bij het verkopen van jouw huis wil je natuurlijk dat het er op zijn best uitziet. Misschien heb je onderhoudsklussen die je hiervoor nog moet opknappen. Dit kunnen kleine dingen zijn, zoals een likje verf, maar ook grotere reparaties. De kosten hiervoor variëren natuurlijk.

Het uitvoeren van onderhoud kan invloed hebben op de verkoopprijs van jouw huis. Een huis in goede staat verkoopt vaak beter en sneller dan een woning waar nog veel aan moet gebeuren. Dit zijn dus kosten die zich uiteindelijk kunnen terugbetalen.

Notariskosten

Als de verkoop rond is, moet de overdracht van de woning officieel worden gemaakt bij de notaris. Hier krijg je kosten voor de hypotheekakte en de eigendomsakte. De notariskosten zijn doorgaans voor rekening van de koper, maar dit moet in het koopcontract worden vastgelegd.

De notariskosten verschillen per notaris en per woning. Het is zaak om vooraf hierover afspraken te maken met de koper, om niet voor verrassingen te komen staan. Bepaal dus vooraf of deze kosten voor jouw rekening zijn of voor de koper.

Wanneer mijn huis verkopen in Terborg?

Overweeg je je huis in Terborg te verkopen? De huidige woningmarkt is gunstig voor verkopers. Er is veel vraag naar huizen en dat maakt dat je wellicht een goede prijs voor je huis kunt krijgen. Het is de moeite waard om hier met een lokale makelaar over te praten.

Misschien vraag je je af: wat betekent die gunstige verkopersmarkt als ik ook een nieuw huis wil kopen? Dat is een goede vraag. Het is slim om je mogelijkheden te verkennen met de hulp van een makelaar. Deze marktexpert kan adviseren over de beste stappen, zowel in het verkoopproces als bij het vinden van je volgende woning.

Vergelijk makelaars in Terborg Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je van plan bent om jouw huis te verkopen, wil je er zeker van zijn dat je het maximale uit de verkoop haalt. Huis Verkopen is een fantastisch platform dat je hierbij kan helpen. Niet alleen verbetert het je verkoopervaring, maar het zorgt er ook voor dat je volledig voorbereid en geïnformeerd bent. Het gebruiksgemak van de website in combinatie met de waardevolle informatie en tools die het biedt, maken het de perfecte keuze voor elke woningverkoper.

Gratis waardebepaling en makelaarsvergelijking

Met gratis waardebepaling en een handige tool waarmee je makelaars kan vergelijken, maakt Huis Verkopen het eenvoudig om de juiste makelaar te vinden. Je bespaart niet alleen tijd, maar je zorgt er ook voor dat je de beste deal krijgt.

Onafhankelijk advies en bespaar op makelaarskosten

Huis Verkopen biedt een compleet onafhankelijk advies, waardoor je de mogelijkheid hebt om makelaarstarieven op te vragen. Door de transparantie van het platform kun je eenvoudig de beste keuze maken en besparen op makelaarskosten.

Eenvoudige stappenplan en aanvullende diensten

Huis Verkopen biedt een makkelijk te volgen stappenplan dat duidelijk maakt wat je moet regelen voor de verkoop van je woning en een breed aanbod aan aanvullende diensten. Zo weet je zeker dat je alles op de best mogelijke manier geregeld hebt.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Terborg

Het exacte bedrag dat je voor je huis kan vragen, hangt af van diverse aspecten: de staat van je huis, de lokale huizenmarkt, vergelijkbare woningen in Terborg, enzovoorts. Een makelaar kan je helpen de juiste prijs te bepalen. Overweeg om een waardebepaling door een makelaar aan te vragen.

Het kiezen van de juiste makelaar is belangrijk bij de verkoop van je huis. Je moet een makelaar kiezen die ervaring heeft met het verkopen van huizen in jouw omgeving. Gebruik de tool op onze website om makelaars te vergelijken en de beste makelaar te vinden voor verkoop.

De verkoopkosten van je huis in Terborg hangen af van verschillende factoren. De makelaarskosten zijn hiervan een groot onderdeel. Deze kunnen variëren afhankelijk van je keuze voor een makelaar. We raden je aan de makelaarstarieven bij lokale makelaars op te vragen.

Er zijn verschillende manieren om je huis klaar te maken voor de verkoop. Het is bijvoorbeeld belangrijk om je huis op te ruimen en eventueel kleine reparaties uit te voeren. Voor meer advies kun je ons handige stappenplan voor de verkoop van je huis raadplegen.

De snelheid waarmee je jouw huis kunt verkopen, varieert en hangt af van verschillende factoren, waaronder de vastgoedmarkt in Terborg. Wij bieden op onze website effectieve tips om je woning snel te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen