Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Silvolde

Denkt u eraan uw huis in Silvolde te verkopen? Een doordachte strategie en een ervaren lokaal makelaarsbureau kunnen het verschil maken. Bent u nog op zoek naar een betrouwbare makelaar die u kan helpen met dit proces?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Silvolde

Als je in Silvolde je huis te koop zet, zijn er een aantal zaken om bij stil te staan. Het is belangrijk dat je een goede prijs voor je huis krijgt en dat je niet te veel betaalt voor een makelaar. Tegelijkertijd wil je jouw woning zo snel mogelijk verkopen om zo dubbele woonlasten te vermijden.

Je bent waarschijnlijk benieuwd hoe snel huizen in Silvolde worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is of hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Ook wil je weten wat de huidige woningwaarde is. De antwoorden op al deze vragen vind je hieronder bij de actuele cijfers over woningverkoop in Silvolde:

Maart 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
61 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 312.421
Besparing (gem.)
€ 953

Je huis snel verkopen in Silvolde

In het gemoedelijke Silvolde duurt het gemiddeld 61 dagen om een woning te verkopen. Hoewel dit een gemiddelde is, zijn er handige strategieën die je kunt inzetten om de verkoop te versnellen en je huis sneller op 'verkocht' te zetten.

 1. Zorg voor een realistische prijsstelling. Door een marktconforme verkoopprijs te hanteren trekker je meer geïnteresseerde kijkers en vergroot je de kans op een snelle verkoop. Zoek je ondersteuning bij het bepalen van de waarde van je huis? Vraag dan een waardebepaling aan bij een ervaren makelaar.
 2. Met aantrekkelijke woningpresentatie kun je de verkoopsnelheid flink opvoeren. Maak je huis verkoopklaar door het netjes en schoon te maken, repareer zoveel mogelijk zichtbare gebreken en zorg voor goede foto's en een pakkende verkooptekst in de advertentie.
 3. Vergelijk verschillende makelaars en kies de makelaar die het beste bij jou en je woning past. Een goede verkoopmakelaar is bekend met de lokale marktomstandigheden in Silvolde en kan het verkoopproces aanzienlijk versnellen. Compare makelaars easily using the makelaar comparison tool.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Silvolde

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Silvolde op?

Huizen in Silvolde worden in maart 2024 gemiddeld verkocht voor een bedrag van € 312.421 euro. Deze verkoopsom hangt af van diverse factoren, waarbij je kunt denken aan de staat van het huis, de grootte van het perceel, de ligging en uiteraard de vraag in de markt. Er is ook altijd ruimte voor onderhandeling, waardoor de uiteindelijke prijs hoger of lager uit kan vallen dan de eerder genoemde gemiddelde waarde.

In Silvolde wordt er in deze periode gemiddeld € 3.075 euro per vierkante meter betaald voor een woning. Dit is een handige richtlijn om te weten wat je kunt verwachten qua kosten als je overweegt om een huis in Silvolde te kopen. Bedenk dat de prijs per vierkante meter ook kan variëren op basis van de kwaliteit en locatie van de woning.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Silvolde

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.000
€ 2.800
€ 3.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Silvolde bij (up-to-date: maart 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Silvolde.

Feitjes over Silvolde

 • Silvolde is een klein dorp in de Achterhoek in Gelderland.
 • In het dorp vind je voetbalclub Sportclub Silvolde.
 • Bekende jaarlijkse evenementen zijn Silvolds Feest en Paasvuur.

Tips om je woning te verkopen in Silvolde

Het verkopen van je huis in Silvolde kan een hele uitdaging zijn. Wellicht vraag je je af waar je moet beginnen om potentiële kopers aan te trekken. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen het proces te versnellen en jouw huis succesvol te verkopen.

 • Professionele foto's: Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Investeer in een professionele fotograaf die je woning op zijn best kan vastleggen. De eerste indruk is immers grotendeels afhankelijk van de foto's.
 • Onderhoud: Zorg dat jouw huis piekfijn in orde is. Een fris geverfde gevel, een keurige voortuin of een blinkend schone woonkamer kunnen het verschil maken bij een bezichtiging.
 • Marktkennis: Doe onderzoek naar vergelijkbare verkochte woningen in Silvolde en prijs jouw huis concurrerend. Weet wat de huizenmarkt doet in jouw omgeving.
 • Breng sfeer: Potentiële kopers moeten zich kunnen voorstellen dat ze in jouw huis wonen. Personaliseer maar overlaad niet, kies voor een neutraal maar gezellig interieur.

Ontdek jouw stappenplan in Silvolde:

 • Ruim overzicht van alle verkoopstappen op maat
 • Interactieve, eenvoudig bij te houden voortgang
 • Opties tot waardevermeerdering van jouw woning
 • Bespaar duizenden euro's door goede vergelijking
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Silvolde?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Silvolde kost je als verkoper gemiddeld € 5.599. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Silvolde In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 312.421) € 3.530
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.599

Kosten van makelaars in Silvolde

Wanneer je besluit je huis te verkopen in Silvolde, moet je rekening houden met makelaarskosten. Het merendeel van de makelaars rekent opstartkosten voor het in de verkoop nemen van je huis; gemiddeld zijn deze: € 515. Daarnaast betaal je een courtage; dit is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs. Dit ligt in Silvolde gemiddeld op: 1,13%.

Zorg dat je niet te veel betaalt door offertes op te vragen bij verschillende makelaars. Door ze thuis uit te nodigen, krijg je een scherpere prijs doordat ze een beter beeld krijgen van je woning. Dit helpt jou om de verkoopkosten zo laag mogelijk te houden en om een makelaar te kiezen die het beste bij jouw situatie past.

Lees meer over makelaars in Silvolde.

Andere kosten bij verkoop

Energielabel kosten

Bij verkoop van je huis in Silvolde ben je verplicht een definitief energielabel aan te leveren aan de koper. Dit energielabel laat zien hoe energiezuinig jouw huis is. De kosten voor het aanvragen van een energielabel variëren en betaal je zelf.

Het kan voorkomen dat je huis een slecht energielabel heeft. Het kan dan interessant zijn om te investeren in energiebesparende maatregelen. Deze extra kosten kunnen ervoor zorgen dat je huis aantrekkelijker wordt voor potentiële kopers en mogelijk meer oplevert.

Makelaarskosten

Daarnaast zijn er de kosten voor de makelaar. Deze zijn afhankelijk van de diensten waar je gebruik van wilt maken. Echter, sommige kosten zoals marketingkosten, kunnen al in de tarieven van de makelaar zijn inbegrepen.

Het is daarom verstandig om niet direct met de eerste de beste makelaar in zee te gaan, maar om verschillende makelaarstarieven te vergelijken. Zo krijg je een duidelijk beeld van de kosten en kun je een weloverwogen keuze maken.

Wanneer mijn huis verkopen in Silvolde?

Overweeg je je huis in Silvolde te verkopen en vraag je jezelf af of maart 2024 het ideale moment is om deze stap te zetten? Dit is volkomen begrijpelijk en relevant. Hier een tip: schakel de expertise van een lokale makelaar in. Zij hebben altijd een vinger aan de pols van de lokale huizenmarkt en kunnen je dus het beste adviseren.

Twijfel je nog omdat je de markt onvoorspelbaar vindt? Weet dan dat een deskundige makelaar je kan helpen om al deze onzekerheden weg te nemen. Een goede makelaar weet precies wat er speelt, ongeacht de staat van de vastgoedmarkt, en kan je helpen om een passende keuze te maken!

Vergelijk makelaars in Silvolde Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het besluit om jouw huis te verkopen is de eerste stap in een spannende reis. Om ervoor te zorgen dat je niks over het hoofd ziet, biedt Huis Verkopen een helder en makkelijk te volgen stappenplan voor jouw huis. Dit stappenplan is ontworpen om je te begeleiden bij elke fase van het verkoopproces, van de voorbereiding tot en met de afronding. Want bij woningverkoop is een sterke voorbereiding de sleutel tot het beste resultaat.

Gratis waardebepaling

Ben je nieuwsgierig naar de waarde van jouw huis? Met de gratis waardebepaling tool van Huis Verkopen krijg je een snel en realistisch beeld van jouw woningwaarde. Nauwkeurig, geheel gratis en met een paar muisklikken geregeld.

Vergelijk makelaars

Het vinden van de beste makelaar in Silvolde hoeft niet ingewikkeld of tijdrovend te zijn. Huis Verkopen biedt een handige tool om makelaars te vergelijken op basis van hun tarieven en prestaties. Zo selecteer je eenvoudig de makelaar die het beste bij jouw verkoopplannen past.

Besparen op makelaarskosten

Het opvragen van makelaarstarieven kan je helpen om honderden euro's te besparen op de makelaarskosten. Door de tarieven te vergelijken en de beste deal te kiezen, houd jij meer geld over na de verkoop van je woning.

Onafhankelijk en gratis te gebruiken platform

Huis Verkopen is een onafhankelijk platform dat volledig gratis te gebruiken is. Met een breed scala aan tools en diensten maken we de verkoop van jouw huis net iets gemakkelijker. Ook voor aanvullende diensten zoals een verhuizer of woningstyling kan je bij ons terecht. Je bepaalt zelf hoeveel je uit handen geeft.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Silvolde

De eerste stap is het inzicht krijgen in de woningwaarde van jouw huis. Dit geeft je een startpunt om een vraagprijs te bepalen. Je kunt een waardebepaling door een makelaar aanvragen.

Het is doorgaans een goed moment om je huis te verkopen als de vraag groter is dan het aanbod. Contacteer een lokale makelaar of raadpleeg verkoopadvies bij een makelaar voor specifiek advies over jouw situatie in Silvolde.

Een makelaar heeft kennis van de lokale markt, onderhandelt namens jou, verzorgt bezichtigingen, begeleidt de juridische aspecten en helpt je bij het vaststellen van een realistische verkoopprijs. Overweeg om een goede makelaar te vinden in Silvolde.

Zorg dat je huis er aantrekkelijk en netjes uitziet, zowel online als tijdens bezichtigingen. Daarnaast kan een goede prijsstelling bijdragen aan een snellere verkoop. Voor meer tips kun je terecht op onze pagina met tips om je woning sneller te verkopen.

Bij het verkopen van je huis moet je rekening houden met verschillende kosten, waaronder makelaarskosten, notariskosten en eventuele kosten voor het opknappen van je huis. Onderzoek de lokale markt en zorg dat je huis in goede staat is. Bekijk voor meer informatie onze pagina over de kosten van de verkoop van een huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen