Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Bakkeveen

Overweeg je jouw huis in Bakkeveen te verkopen? Er komt veel bij kijken, zoals het bepalen van de juiste vraagprijs, het presenteren van je woning en het onderhandelen met potentiële kopers. Onze ervaren makelaars staan voor je klaar om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Bakkeveen

Als je van plan bent om in Bakkeveen je huis te gaan verkopen, zijn er een paar belangrijke factoren om op te letten. Je wilt immers dat je woning zo snel mogelijk wordt verkocht voor een goede prijs. Zijn de foto's van jouw woning van hoge kwaliteit? Is de omschrijving compleet en aantrekkelijk? Heb je goed inzicht in de recente verkoopcijfers in Bakkeveen? En heb je de juiste makelaar gekozen die aantoonbaar goed presteert in jouw omgeving? Al deze details kunnen invloed hebben op hoe snel en voor welke prijs je jouw woning kunt verkopen.

Vraag je je af hoe snel huizen in Bakkeveen worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken? Met deze informatie kun je een weloverwogen beslissing maken en een snellere verkoop realiseren door een goede makelaar te kiezen. Hieronder volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Bakkeveen:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
66 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 500.000
Besparing (gem.)
€ 1.450

Je huis snel verkopen in Bakkeveen

Gemiddeld worden huizen in Bakkeveen verkocht binnen 65 dagen. Dit proces kan echter versneld worden door goede voorbereiding en strategisch handelen. Hier zijn enkele tips om je woning sneller te verkopen.

 1. Gratis waardebepaling door een makelaar: Dit geeft je een realistisch beeld van de waarde van je woning. Hiermee kun je een concurrerende vraagprijs vaststellen, die potentiële kopers aantrekt en de verkoopsnelheid beïnvloedt. Vraag eenvoudig een gratis waardebepaling aan via deze link.
 2. Goede presentatie van je woning: Een aantrekkelijke, nette en opgeruimde woning trekt de aandacht van kopers. Vermijd persoonlijke spullen en zorg dat alle ruimtes goed belicht zijn. Bekijk hier meer tips voor een positieve eerste indruk.
 3. Een energielabel aanvragen: Een energielabel geeft informatie over de energiezuinigheid van je woning. Woningen met een groen energielabel (A of B) zijn vaak aantrekkelijker voor kopers en worden sneller verkocht. Vraag jouw energielabel hier aan.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Bakkeveen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Bakkeveen op?

Ben je benieuwd naar de huidige huizenprijzen in Bakkeveen? De gemiddelde verkoopprijs ligt momenteel rond de € 500.000. Dit bedrag kan echter variëren, afhankelijk van factoren zoals de grootte van het huis, de staat van onderhoud en de locatie binnen Bakkeveen. Vooral sinds april 2024 zien we dit soort variaties.

Maar wat betekent dit op vierkante meter basis? In Bakkeveen ligt de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter momenteel op € 2.866. Dit soort cijfers kunnen interessant zijn als je overweegt om te investeren in vastgoed, of als je eenvoudigweg een beter inzicht wilt krijgen in de huizenmarkt van Bakkeveen. Hou er rekening mee dat deze prijs ook flink kan variëren afhankelijk van onder andere locatie en staat van het huis.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Bakkeveen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.300
€ 2.700
€ 3.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Bakkeveen bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Bakkeveen.

Tips om je woning te verkopen in Bakkeveen

Wil je jouw huis in het mooie Bakkeveen verkopen? Dan wil je natuurlijk dat dit soepel en snel verloopt, en dat de verkoopprijs zo hoog mogelijk is. Daarom volgen hier enkele tips die je daarbij kunnen helpen.

 • Woningfotografie: Investeer in een professionele fotograaf voor de verkoopfoto's. Mooie en realistische foto's trekken meer kijkers en kunnen de verkoopprijs verhogen.
 • Neutrale inrichting: Zorg voor een neutrale en opgeruimde inrichting. Potentiële kopers moeten zichzelf kunnen laten wonen in jouw huis. Te persoonlijke decoraties kunnen daarbij afleiden.
 • Onderhoud: Voer alle nodige onderhoudswerken uit. Kleine defecten geven potentiële kopers het gevoel dat het huis niet goed onderhouden is en dit kan de verkoopprijs drukken.
 • Duidelijke beschrijving: Schrijf een duidelijke beschrijving van het huis en vermeld alle relevante details. Vermeld bijvoorbeeld de nabijheid van het Mandefjild, de scholen in het dorp of de goede verbindingen met Drachten en Groningen.
 • Onderhandeling: Bereid je voor op onderhandelingen. Weet wat jouw absolute bodemprijs is en blijf daarbij. Vergeet niet dat je ook kunt onderhandelen over voorwaarden en datums.

Ontdek jouw stappenplan in Bakkeveen:

 • Gratis, interactief stappenplan afgestemd op jouw huis
 • Bespaar duizenden euro's door slim te vergelijken
 • Vermijd het overslaan van belangrijke stappen in verkoopproces
 • Regel de verkoop eenvoudig en direct vanaf één plek
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Bakkeveen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Bakkeveen kost je als verkoper gemiddeld € 5.357. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Bakkeveen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 500.000) € 5.850
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.357

Kosten van makelaars in Bakkeveen

Als je jouw huis in Bakkeveen wilt verkopen, zul je waarschijnlijk een makelaar inschakelen. De kosten voor een makelaar, ook wel courtage genoemd, zijn vaak een percentage van de verkoopprijs van je woning. In Bakkeveen ligt dit gemiddeld op 1,17% van de verkoopprijs, maar dit kan per makelaar verschillen.

Echter, makelaarskosten zijn niet het enige waar je op moet letten bij het kiezen van een makelaar. Elke makelaar hanteert namelijk verschillende voorwaarden en diensten en kan een andere strategie hebben om jouw huis te verkopen. Bekijk dus altijd goed wat verschillende makelaars te bieden hebben om tot een afgewogen keuze te komen.

Lees meer over makelaars in Bakkeveen.

Andere kosten bij verkoop

Marketingkosten

Onderschat de kosten van een goede woningpresentatie niet. Denk hierbij aan professionele foto’s, 360° foto’s, video’s, plattegronden en een wervende verkooptekst. Dit zijn belangrijke hulpmiddelen om jouw woning op de markt te brengen.

Qua kosten kunnen deze activiteiten sterk variëren en ze vallen grotendeels onder de makelaarskosten. Vandaar dat het wijs is om verschillende makelaarstarieven te vergelijken. Dit geeft je een duidelijk beeld van wat je kunt verwachten.

Vaste lasten

Tijdens de verkoopperiode blijf je verantwoordelijk voor de vaste lasten van jouw woning. Dit houdt in dat je de hypotheek blijft betalen, net als de gemeentelijke heffingen en de kosten voor gas, water en licht.

Ook na acceptatie van een bod stopt het niet. Het kan even duren voordat de overdracht plaatsvindt. Houd hier rekening mee in je budgetplanning.

Energielabel

Elke woningverkoper is verplicht om een geldig energielabel te hebben bij de verkoop van de woning. Dit label geeft informatie over de energieprestatie van de woning.

Hier zijn kosten aan verbonden die voor jouw rekening komen. Deze kosten variëren afhankelijk van de gekozen erkende deskundige die het label vaststelt. Dus plan dit op tijd in.

Wanneer mijn huis verkopen in Bakkeveen?

Is het een goed moment om jouw huis te verkopen in Bakkeveen? Absoluut! De huidige woningmarkt in Bakkeveen heeft zich ontwikkeld tot een verkopersmarkt. Door de grote vraag naar huizen in Bakkeveen zullen potentiële kopers eerder geneigd zijn om snel een bod uit te brengen, waardoor je een snelle verkoop kunt realiseren.

Waarnaar moet je specifiek kijken als je je huis wilt verkopen in deze tijd? De trend in april 2024 laat zien dat het gunstig is om je huis nu te koop te zetten om van een vlotte verkoop te kunnen profiteren. Het belangrijkste is dat je goed voorbereid bent, de vereiste documentatie klaar hebt en bij twijfel altijd deskundig advies inwint, zodat je het proces soepel kunt laten verlopen.

Vergelijk makelaars in Bakkeveen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je van plan bent je huis te verkopen, is een goede voorbereiding alles. Een geordend verkoopproces kan een verschil maken, niet alleen in hoe snel je huis wordt verkocht, maar ook in de prijs die je ervoor krijgt. Daarom heeft Huis Verkopen een handig stappenplan ontwikkeld. Dit overzichtelijke en gemakkelijk te gebruiken plan helpt je bij iedere stap van de verkoop van je woning. Het zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet, een sterke onderhandelingspositie hebt en uiteindelijk een optimale verkoopprijs behaalt.

Vergelijk makelaars in Bakkeveen

Met Huis Verkopen kun je lokale makelaars vergelijken op hun prestaties. Denk aan de verkoopsnelheid en de verkoopopbrengst van huizen in Bakkeveen. Hierdoor krijg je niet alleen inzicht in hun trackrecord, maar ook in hun professionaliteit en strategie. Deze informatie helpt je de beste makelaar voor jouw situatie kiezen.

Besparen op diensten

Via ons stappenplan heb je ook de mogelijkheid om diverse dienstverleners, zoals makelaars en energieadviseurs, te vergelijken op tarieven en beschikbaarheid. Hierdoor kun je flink besparen op je verkoopkosten. Dit maakt Huis Verkopen een uiterst kostenefficiënte optie voor het verkopen van jouw woning.

100% onafhankelijk

We zijn er trots op dat Huis Verkopen 100% onafhankelijk is. We zijn het grootste platform op het gebied van het regelen van de verkoop van je huis. Ons belang is jouw succesvolle verkoopervaring en het bestrijden van misinformatie in de markt.

Overzicht met interactief stappenplan

Met ons interactieve stappenplan behoud je het overzicht tijdens het gehele verkoopproces. Je weet op ieder moment waar je je in het proces bevindt, welke stappen je nog moet nemen en welke je kan afvinken. Dit allemaal geregeld op één plek, gemakkelijk en zonder stress.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Bakkeveen

De vraagprijs bepaal je door naar vergelijkbare huizen in Bakkeveen te kijken en de waarde van je huis vast te stellen. Overweeg ook factoren zoals het woningaanbod in de regio en de staat van je huis. Lees meer over hoe je de beste vraagprijs kunt vaststellen op deze pagina.

Als je van plan bent je huis in Bakkeveen te verkopen, moet je een aantal zaken regelen. Denk aan zaken als het opvragen van een energielabel, het inschakelen van een makelaar en het verzamelen van de benodigde documenten. Meer informatie vind je op deze website.

De verkoop van je huis in Bakkeveen bestaat uit meerdere stappen, van voorbereiding tot na de verkoop. Een handig overzicht van alle stappen die bij de verkoop van een huis komen kijken, vind je via deze link.

De snelheid waarmee je huis in Bakkeveen wordt verkocht hangt af van verschillende factoren, zoals de locatie, de staat van je huis en de vraagprijs. Maar ook de huidige vraag en aanbod in de woningmarkt spelen een rol. Voor meer inzicht raadpleeg je deze pagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen