Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Diessen

Bij het verkopen van je huis in Diessen ga je een goed beeld krijgen van welke lokale makelaar kwalitatief uitblinkt. Tevens zul je inzicht krijgen in de kosten die je kan verwachten bij de verkoop. Door verscheidene vergelijkingstools, maken we het oriënteren eenvoudig.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Diessen

Als je jouw huis in Diessen gaat verkopen, zijn er belangrijke factoren waaraan je moet denken. Zo wil je uiteraard een optimale prijs voor je huis realiseren, en wil je de kosten voor een makelaar minimaliseren. Evenzo is het belang van een snelle verkoop niet te onderschatten, want dit helpt dubbele woonlasten te voorkomen.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe snel huizen in Diessen gemiddeld worden verkocht, wat de gangbare verkoopprijzen zijn en hoeveel je kunt besparen op makelaarskosten. Het uitzoeken van een goede makelaar in Diessen via de pagina huis verkopen kan je daarbij helpen. Maar om je nog beter te informeren, hebben we de actuele cijfers m.b.t. woningverkoop in Diessen voor je op een rijtje gezet:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
74 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 489.910
Besparing (gem.)
€ 1.396

Je huis snel verkopen in Diessen

Het verkopen van een woning in Diessen kan soms best een uitdaging zijn. Gemiddeld genomen, hebben woningen hier 74 dagen nodig om verkocht te worden. Maar geen zorgen, met de juiste strategie kun je jouw huis sneller verkopen.

 1. Prijsstrategie is alles als het op verkoop aankomt. Bepaal met je makelaar een competitieve vraagprijs. Te hoog kan potentiële kopers afschrikken, maar te laag kan betekenen dat je geld op tafel laat liggen. Voor hulp bij het vaststellen van de juiste waarde, kun je een waardebepaling aanvragen.
 2. Het is belangrijk om je huis er op zijn best uit te laten zien. Een goede presentatie kan je leverancier snel in verkoop brengen. Zorg voor een nette, opgeruimde en gedepersonaliseerde woning bij bezichtigingen. Zorg ook voor heldere, aantrekkelijke foto's om online kopers te lokken.
 3. Maak gebruik van social media om je huis onder de aandacht te brengen. Een goede online aanwezigheid kan een wereld van verschil maken in de snelheid waarmee je huis verkocht wordt. Op deze manier bereik je een groter publiek en kun je op een snelle en eenvoudige wijze updates en informatie delen.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Diessen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Diessen op?

Op zoek naar een huis in Diessen? Goed dat je je eerst wilt verdiepen in de vastgoedmarkt. Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Diessen op € 489.910 euro. De uiteindelijke verkoopsom is echter afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van het huis, de staat van de woning en de locatie binnen Diessen.

Daarnaast kijken veel mensen naar de prijs per vierkante meter om de waarde van een huis beter te beoordelen. In Diessen is de gemiddelde prijs per vierkante meter op dit moment € 3.529 euro. Deze cijfers zijn allemaal gebaseerd op de verkoopprijzen van de afgelopen drie maanden in februari 2024. Dit helpt je een beter beeld te vormen van hoeveel je ongeveer kwijt kan zijn voor een huis in Diessen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Diessen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.100
€ 3.400
€ 3.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Diessen bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Diessen.

Tips om je woning te verkopen in Diessen

Als je jouw huis in Diessen gaat verkopen, dan wil je natuurlijk de beste deal eruit halen. Kleine aanpassingen aan je woning en de juiste makelaar kunnen wonderen doen. Hier volgen enkele praktische tips die je kunnen helpen in dit proces.

 • Professionele makelaar: Een ervaren verkoopmakelaar in Diessen kan je de beste prijs voor je woning garanderen. Ze kennen de lokale markt, hebben een breed netwerk en weten precies hoe ze jouw huis moeten marketen.
 • Fotografie: Professionele foto's zijn belangrijk voor een goede eerste indruk. Vraag je makelaar om de fotografie te regelen, zij werken vaak samen met vakfotografen en weten de sterke kanten van je huis het best te benadrukken.
 • Onderhoud: Een goed onderhouden huis wekt vertrouwen bij potentiële kopers. Regelmatig onderhoud en eventuele reparaties laten uitvoeren door professionals verhoogt de waarde en verkort de tijd op de markt.
 • Presentatie: De manier waarop je je huis presenteert, is enorm belangrijk. Zorg dat het opgeruimd en schoon is. Een opgeruimd huis oogt groter en aantrekkelijker.
 • Prijsbepaling: Een realistische vraagprijs, bepaald door je makelaar, is essentieel. Daardoor voorkom je dat je huis te lang te koop staat en wordt de kans op een succesvolle verkoop vergroot.

Ontdek jouw stappenplan in Diessen:

 • Specifiek afgestemd op jouw situatie en woning
 • Voorkomt dat belangrijke stappen worden overgeslagen
 • Zorgt voor een eenvoudige en overzichtelijke verkoop
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Diessen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Diessen kost je als verkoper gemiddeld € 6.132. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Diessen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 489.910) € 5.487
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.132

Kosten van makelaars in Diessen

Bij de verkoop van een woning in Diessen kun je rekening houden met een gemiddeld courtage van 1,12%. Dit percentage kan resulteren in makelaarskosten van ongeveer € 5.487, uitgaande van een gemiddelde verkoopprijs voor een woning in Diessen van € 489.910. Vergeet echter niet dat makelaarskosten veelal een voorstel zijn en er valt veelal te onderhandelen over het courtage.

Door het uitnodigen en vergelijken van meerdere makelaars kun je uiteindelijk voordeliger uit zijn. Een makelaar biedt toegevoegde waarde door zijn of haar kennis en netwerk, maar het tarief moet uiteraard wel in verhouding staan tot de geleverde diensten. Bedenk dus goed wat je wilt besteden aan makelaarskosten en ga voor de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Lees meer over makelaars in Diessen.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoudskosten

Een nette, goed onderhouden woning verkoopt beter. Daarom zijn verkoopstyling en onderhoud belangrijke kostenposten. Je investeert in een frisse en aantrekkelijke uitstraling van jouw woning, wat zorgt voor betere verkoopfoto's en indrukwekkende bezichtigingen. Gemiddeld kost dit € 875, maar de verkoopprijs kan hierdoor stijgen.

Investeer in kleine reparaties en een grondige schoonmaak. Een likje verf kan ook wonderen doen. Kijk kritisch naar de tuin, de entree, de keuken en de badkamer omdat dit ruimtes zijn waarop potentiële kopers vaak letten. Al deze inspanningen dragen bij aan een voorspoedige verkoop van jouw woning.

Kosten voor energielabel

Als verkoper ben je verplicht om bij de verkoop van jouw huis een geldig energielabel te leveren. Het geeft aan hoe energiezuinig de woning is. Een beter energielabel kan de waarde van jouw woning verhogen. Het aanvragen van een energielabel brengt kosten met zich mee, gemiddeld is dit € 315.

Hoewel het kosten met zich meebrengt, is een energielabel ook een investering. Een energiezuinige woning is namelijk aantrekkelijker voor potentiële kopers. Dit kan leiden tot een hogere opbrengst bij de verkoop en draagt bij aan een vlottere verkoop. Een investering die zichzelf dus terug kan verdienen.

Notariskosten voor het doorhalen van de hypotheek

Bij de verkoop is er vaak nog een hypotheek die moet worden doorgehaald. Hiervoor moet je als verkoper naar de notaris. Bij de verkoop van jouw woning worden niet alleen de kosten van de makelaar in rekening gebracht, maar ook de notariskosten voor het doorhalen van de hypotheek. Gemiddeld bedragen deze kosten € 350.

Naast dat het doorhalen van de hypotheek een verplichte kost is, zorgt het er ook voor dat je juridisch gezien alles netjes afhandelt. Je zorgt ervoor dat alle officiële documenten in orde zijn en lost zo mogelijke problemen in het verkoopproces op. Een investering die jou tijd en mogelijke problemen bespaart.

Wanneer mijn huis verkopen in Diessen?

Is het geschikt om je huis te verkopen in Diessen? Met de huidige stand van de woningmarkt kun je zeggen dat het zeker het onderzoeken waard is. Door de sterke vraag naar woningen, zijn er veel potentiële kopers die wellicht interesse hebben in jouw woning.

Vraag je je af hoe jouw huis het beste op de markt gebracht kan worden? Een local makelaar in Diessen kan je hierover uitgebreid adviseren. Het is daarnaast verstandig om je mogelijkheden te verkennen, omdat je misschien ook een wens hebt om een nieuwe woning te gaan kopen.

Vergelijk makelaars in Diessen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Met zoveel te regelen bij de verkoop van een woning, zou het een fluitje van een cent moet zijn. Hierom bestaat het stappenplan van Huis Verkopen. Dit overzichtelijke en duidelijke proces zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet. Van het vinden van een energielabel tot de selectie van een makelaar, alles wordt op een rijtje gezet. Dit scheelt jou onnodige hoofdpijn en vermindert de kans op misstappen. Kijk op ons heldere stappenplan om te zien hoe jij efficiënt en gemakkelijk jouw huis in Diessen kan verkopen.

Een handig overzicht van alle makelaars in Diessen

Huis Verkopen houdt statistieken bij van alle makelaars in Diessen. Geen onnodige zoektochten; vergelijk locale makelaars op verkoopopbrengst en snelheid. Zo vind je moeiteloos de beste makelaar die bij jou past.

Besparen op jouw kosten

Met ons stappenplan bespaar je op kosten. Vergelijk dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs op tarieven en beschikbaarheid. Zo verkrijg je de beste service tegen de meest voordelige prijs.

Kwaliteitsgarantie door 100% onafhankelijkheid

Als grootste platform op het gebied van verkoop van woningen, zijn we volledig onafhankelijk. Wij strijden voor het belang van de verkoper en werken hard om misinformatie te voorkomen.

Behoud overzicht van het verkoopproces

Met ons interactieve stappenplan, behoud je het overzicht. Vink iedere voltooide stap af en breng orde in het proces. Bespaar tijd, geld en moeite en verkoop je huis gestructureerd en efficiënt.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Diessen

Het bepalen van de verkoopprijs van je huis in Diessen is gebaseerd op verschillende factoren zoals de woningwaarde, vraag en aanbod in de markt en de staat van het huis. Je kunt bij een makelaar een waardebepaling aanvragen om een indicatie van de verkoopprijs te krijgen.

Je kunt online onderzoek doen, reviews lezen en verschillende makelaars in Diessen met elkaar vergelijken. Kijk naar hun ervaring, tarieven en dienstenpakket. Maak gebruik van onze vergelijktool om de beste makelaar te vinden voor jouw huis.

Er zijn een aantal stappen bij het verkopen van je huis in Diessen. Dit begint met het bepalen van de vraagprijs, je huis opruimen en opknappen, advertenties plaatsen en bezichtigingen regelen. Bekijk ons stappenplan voor een gedetailleerd overzicht.

Om je huis snel te verkopen in Diessen is het belangrijk om het goed te presenteren, een juiste vraagprijs te hanteren, en te zorgen voor maximale zichtbaarheid bij potentiele kopers. Zie hier wat extra tips om je woning snel te verkopen.

De kosten voor het verkopen van je huis in Diessen kunnen variëren. Hierbij kun je denken aan makelaarskosten, kosten voor het energielabel, notariskosten, en eventuele kosten voor een verkoopstylist of fotograaf. Lees hier meer over de kosten van een huis verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen