Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Diessen

In Diessen is de huizenmarkt volop in beweging. Het is een goede tijd om je huis te verkopen, gezien de sterk stijgende woningprijzen. Verdiep jezelf in de meest recente cijfers en statistieken om inzicht te krijgen in deze markt en tot een succesvolle verkoop te komen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Diessen

De gemiddelde verkoopprijs in Diessen is in de laatste 3 maanden € 498.901 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 573.863 euro. Dit geeft je een helder overzicht van de huidige stand op de huizenmarkt in Diessen. Om deze informatie visueel te ondersteunen vind je hier de bijbehorende grafiek:

Huizenprijzen in Diessen

Afgelopen 3 maanden

€ 207.000
€ 416.000
€ 624.000

Als je op het punt staat een huis te kopen of verkopen in Diessen, is het kijken naar de waarde per vierkante meter cruciaal. Dit geeft je een eerlijk beeld van wat je kunt verwachten in plaats van alleen te focussen op de algemene marktprijzen. De huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 in Diessen is € 3.569. Houd er rekening mee dat de vraagprijs en verkoopprijs per m2 altijd verschillen. De onderstaande grafiek toont deze trend over de afgelopen drie maanden:

Huizenprijzen in Diessen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.100
€ 3.400
€ 3.700

Prijsontwikkeling Diessen laatste 12 maanden

In Diessen zijn de huizenprijzen de afgelopen 12 maanden in beweging geweest. We houden ons aan feiten, dus doen we geen aannames over de richting van deze beweging of opvallendheden die uit deze periode zouden kunnen opduiken.

Laat me je wel vertellen: de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Diessen was afgelopen maand € 498.901 euro. Laten we eens een kijkje nemen naar de onderstaande grafiek om deze prijsontwikkeling te visualiseren:

Wat is mijn woning in Diessen waard?

De waarde van jouw woning in Diessen wordt bepaald door verschillende factoren. Het type woning, de grootte van het oppervlak, de huidige staat van het onderhoud en de verschillen in de huizenmarkt spelen allemaal een rol. Het is de combinatie van deze verschillende elementen die bepaalt hoeveel jouw huis waard is in de huidige markt.

Ben je nieuwsgierig wat jouw huis in Diessen waard is? Een van de beste manieren om dit te ontdekken is door een gratis waardebepaling door een makelaar te laten uitvoeren. Het geeft je een helder inzicht zodat je een geïnformeerde beslissing kan maken over het al dan niet verkopen van je woning. Je kunt een gratis waardebepaling aanvragen op de pagina voor een waardebepaling.

Een gratis waardebepaling door een makelaar is een gestructureerde aanpak om de waarde van je woning te bepalen. De makelaar kijkt naar alle factoren zoals het type woning, de staat, de grootte en de situatie op de huizenmarkt. Deze waardebepaling geeft je een realistisch beeld van wat je huis in Diessen waard is, zodat je een geïnformeerde keuze kunt maken over het al dan niet verkopen van je woning.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Als je oog hebt voor de subtiele variaties die de huizenmarkt kenmerken, zul je merken dat de woningmarktcijfers niet overal hetzelfde zijn. Een blik op de huizenprijzen per plaats onthult een waaier aan verschillen. Bijzonder is dat, als je Diessen en zijn omliggende plaatsen in overweging neemt, er een merkbaar verschil te zien is in de huizenprijzen. Dit draagt bij aan het inzicht dat de woningmarkt in elke plaats zijn unieke kenmerken heeft.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 900.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Diessen

Ben je van plan om je huis in Diessen te verkopen, maar weet je niet welke makelaar je moet kiezen? Dat is geen verrassing, de keuze is breed en de verschillen tussen makelaars zijn aanzienlijk. Een aantal makelaars in Diessen hanteert een vast tarief, terwijl anderen werken met een provisie gebaseerd op de verkoopprijs van je woning. Ook variëren de ervaringen van klanten, afhankelijk van de makelaar.

De selectie van een vaardige makelaar kan een enorm effect hebben op de uitkomst van de verkoop van je woning. Een kundige makelaar kan je leiden door het proces, zorgt voor professionele foto's en weet jouw huis optimaal te presenteren om zo de hoogste verkoopprijs te realiseren. Ons advies? Gebruik onze vergelijkingssite om de beste keuze te maken voor jouw situatie.

Vergelijk makelaars in Diessen Of lees meer over makelaars in Diessen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Diessen

Het kan verrassend zijn, maar de courtages van makelaars in Diessen variëren sterk. Gemiddeld kun je rekenen op een courtage van 1,12% over de verkoopprijs van jouw woning. Eveneens mag je uitgaan van een gemiddelde verkoopprijs van € 498.901 in Diessen. Dat betekent dat een gemiddelde courtage in Diessen in geld uitgedrukt neerkomt op € 5.588.

Als je jouw huis wilt verkopen in Diessen, kan de courtage een grote hap van jouw winst nemen. Daarom is het van belang te onthouden dat courtage meestal onderhandelbaar is. Kijk verder dan alleen het courtagepercentage. Let op welke diensten er inbegrepen zijn bij dat tarief en welke eventuele extra kosten er bovenop kunnen komen. Kies een makelaar die goede waarde biedt voor een tarief waar je je comfortabel bij voelt.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Diessen

In Diessen bevinden zich in totaal koopwoningen. Slechts een klein deel van deze woningen wordt echter op enig moment op de markt gebracht voor verkoop. Wat betreft schaarste betekent dit voor jou als mogelijk toekomstige verkoper dat jouw woning meer gegeerd zal zijn door kopers, en dit kan in je voordeel werken bij het onderhandelen over de verkoopprijs.

Ben je van plan jouw huis in Diessen te verkopen?

Bij de verkoop van je huis in Diessen zijn er tal van aspecten waar je rekening mee moet houden. Er komt meer bij kijken dan simpelweg het huis op een advertentie plaatsen; het vergt voorbereidende taken zoals het aanvragen van een energielabel, het achterhalen van de woningwaarde en wellicht de hulpvraag aan een goede makelaar. Ook de financiële component mag niet worden vergeten. Je wilt weten wat je te wachten staat qua kosten en het is het overwegen waard om makelaars te vergelijken en hun tarieven op te vragen.

Omdat er zoveel zaken zijn die je moet regelen, is het raadzaam om een stappenplan te hanteren. Dit helpt je om grip te houden op de situatie en zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet. Een goed stappenplan biedt structuur en overzicht, waardoor je de verkoop beter kunt organiseren en niet zomaar in het diepe springt. Bovendien zorgt het voor een vlottere weg naar een succesvolle woningverkoop in Diessen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Het is van groot belang om te beseffen dat de statistieken aangaande de huizenmarkt in Diessen continu in verandering kunnen zijn. We doen onze uiterste best om ervoor te zorgen dat de gegevens op deze site altijd actueel zijn. Zo kun je hier een nauwkeurig beeld krijgen van de laatste trends en ontwikkelingen op de lokale huizenmarkt. Dat is met name handig als je overweegt om je huis te verkopen, omdat je zo een gedegen beslissing kunt nemen op basis van de meest recente marktgegevens.

Praktische tools en informatie om je huis te verkopen

Er zijn veel manieren waarop HuisVerkopen.nl je kan helpen bij het voorbereiden van de verkoop van je woning. Zo kun je hier bijvoorbeeld een gratis waardebepaling aanvragen bij een lokale makelaar via waardebepaling aanvragen. Daarmee krijg je een goed idee van wat je huis waard is en of het aantrekkelijk is om je woning nu te verkopen. Ook biedt de site een handige tool om makelaars te vergelijken en zo de beste keuze te maken. Daarnaast kun je hier een overvloed aan nuttige tips vinden, bijvoorbeeld over hoe je je woning aantrekkelijk presenteert, hoe je de hoogste verkoopprijs kunt bereiken en nog veel meer. Bekijk ook het interactieve stappenplan dat je exact laat zien wat je moet regelen bij de verkoop van je huis.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen