Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Reusel

Wil je je huis verkopen in Reusel? Het selecteren van de juiste makelaar is van groot belang. Gebruik onze handige gids om makelaars te vergelijken en een aanpak te kiezen die past bij jouw unieke situatie en woonwensen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Reusel

Er zijn een aantal zaken om op te letten als je in Reusel je huis gaat verkopen. Allereerst wil je natuurlijk eengoede prijs voor je huis krijgen. Belangrijk is daarnaast dat je niet te veel betaalt voor een makelaar. Tijd speelt eveneens een rol, je wilt dubbele woonlasten voorkomen door je woning snel te verkopen.

Je vraagt je vast af: hoe snel worden huizen in Reusel verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kan je precies besparen door makelaars te vergelijken? Via deze pagina kun je gemakkelijk makelaars vergelijken om zo de beste keuze te maken voor een makelaar in Reusel. Hieronder volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Reusel:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
92 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 410.774
Besparing (gem.)
€ 1.314

Je huis snel verkopen in Reusel

Wil je jouw woning in Reusel verkopen? Gemiddeld duurt het 92 dagen voordat een huis in Reusel zijn nieuwe eigenaar vindt. Wil jij dat proces versnellen? Volg dan de onderstaande tips, dan kan het sneller gaan dan je denkt!

 1. Prijsstrategie is belangrijk. Maak een vergelijking van soortgelijke woningen in Reusel die recent zijn verkocht. Met behulp van deze data kun je een competitieve verkoopprijs bepalen, dat aantrekkelijk is voor potentiële kopers.
 2. Zorg voor een goede presentatie van je woning. Professionele vastgoedfotografie kan een groot verschil maken. Vergeet ook niet om elke ruimte op te ruimen en te reinigen voordat de foto's worden gemaakt. Een goed gepresenteerd huis trekt sneller kopers aan.
 3. Wees voorzichtig met woningopkopers. Sommige opkopers bieden snelheid, maar tegen een prijs die ver onder de marktwaarde ligt. Onderzoek altijd de achtergrond van de opkoper en accepteer geen belachelijk lage aanbiedingen. Het is jouw woning waard!
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Reusel

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Reusel op?

In Reusel is de gemiddelde verkoopprijs van een huis momenteel € 410.774 euro. Deze prijs hangt natuurlijk af van veel verschillende factoren, zoals de staat van het huis, de grootte en de locatie. Ook de prijsontwikkeling in de regio en de vraag naar woningen spelen hierbij een grote rol.

Bovendien ligt de gemiddelde prijs per vierkante meter op € 3.754 euro. Het begrijpen van de waarde van een woning kan complex zijn, aangezien het wordt beïnvloed door een reeks factoren. Voor meer inzichten in hoe woningwaarde wordt berekend, kun je de daaraan gewijde pagina raadplegen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Reusel

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.400
€ 3.600
€ 3.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Reusel bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Reusel.

Feitjes over Reusel

 • Reusel is onderdeel van de gemeente Reusel-De Mierden.
 • De plaats is vooral bekend vanwege de zogenaamde Grenskerk.
 • Reusel heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen.

Tips om je woning te verkopen in Reusel

Wanneer je van plan bent je huis in Reusel te verkopen, komen daar een aantal zaken bij kijken. Het is beter om dit proces goed voorbereid te starten. Daarom volgen hieronder enkele waardevolle tips om de verkoop van je huis soepeler te laten verlopen.

 • Fotografeer je huis op het helderste moment van de dag. Mooie, heldere foto's benadrukken de ruimtelijkheid en geven een uitnodigende sfeer. Zorg ook voor foto's van de buurt en omgeving.
 • Besteed veel tijd aan marketing. Een goede verkoopmakelaar kan je hierin enorm ondersteunen. Dit kan variëren van professionele foto's, videos tot woningpresentaties op verschillende platforms.
 • Maak je huis schoon en ruim op. Niets schreeuwt meer 'koop mij' dan een net, opgeruimd en fris huis. Focus in het bijzonder op keuken, badkamer en de tuin; ruimtes die potentiele kopers belangrijk vinden.
 • In Reusel kennen veel mensen elkaar. Speel hier slim op in door je netwerk in te zetten. Mond-tot-mond reclame kan heel effectief zijn bij het verkopen van je huis.
 • Kies een verkoopmakelaar die goed bekend is met de woningmarkt in Reusel. Hij of zij kan een realistische vraagprijs opstellen, kent de lokale marktomstandigheden en heeft een groot netwerk van potentiële kopers.

Ontdek jouw stappenplan in Reusel:

 • Speciaal op maat gemaakt stappenplan voor jouw woning
 • Interactieve to-do-lijst om niets over het hoofd te zien
 • Biedt overzicht en bespaart duizenden euro's bij de verkoop
 • Gratis en vrijblijvende hulp bij het regelen van de verkoop
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Reusel?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Reusel kost je als verkoper gemiddeld € 5.900. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Reusel In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 410.774) € 4.477
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.900

Kosten van makelaars in Reusel

Wanneer je jouw huis in Reusel verkoopt via een makelaar, kan deze makelaar opstartkosten in rekening brengen. Deze kosten variëren per makelaar maar gemiddeld betaal je in Reusel hiervoor € 515. Deze opstartkosten dekken over het algemeen de initiële werkzaamheden van de makelaar, zoals het opmaken van een woningpresentatie.

Daarnaast hebben makelaars twee verschillende betalingsstructuren: een vast tarief of een courtage. Een vast tarief betekent dat je een vast bedrag betaalt voor de diensten van de makelaar, ongeacht de verkoopprijs van uw woning. De courtage daarentegen is een percentage van de verkoopprijs. In Reusel is het gemiddelde courtagepercentage 1,09%.

Lees meer over makelaars in Reusel.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

Wil je je huis snel en voor een tevredenstellende prijs verkopen, dan draagt verkoopstyling en klein onderhoud daar zeker aan bij. Door je woning professioneel in te laten richten, zorg je dat potentiële kopers zich er al thuis kunnen voelen. Naast verkoopstyling kan ook klein onderhoud bijdragen aan een snellere verkoop. Denk bijvoorbeeld aan het repareren van lekkende kranen of het opnieuw schilderen van kozijnen.

Verkoopstyling en klein onderhoud lijken misschien onnodige kosten, maar kunnen je uiteindelijk een hogere verkoopprijs opleveren. De mogelijke opbrengst maakt deze eventuele kosten meer dan waard. De gemiddelde kosten voor verkoopstyling en klein onderhoud zijn € 875. Vergeet niet ook deze te overwegen bij je verkoopplannen.

Notariskosten

Bij de verkoop van je woning ben je ook kosten kwijt aan de notaris. De notaris zorgt ervoor dat het juridische proces van je woningverkoop soepel verloopt. Denk hierbij aan het opmaken van de leveringsakte en het inschrijven van de woning op naam van de nieuwe eigenaar.

Naast deze kosten kan het zijn dat je je hypotheek moet laten doorhalen bij de notaris. Voor het doorhalen van een hypotheek rekent een notaris gemiddeld € 350. Het is belangrijk om je bewust te zijn van deze extra kosten bij het bepalen van de verkoopprijs van je woning.

Verhuiskosten

Het verlaten van je oude woning brengt onvermijdelijk ook verhuiskosten met zich mee. Je zal al je spullen moeten inpakken en vervoeren naar je nieuwe woning. Afhankelijk van de hoeveelheid en zwaarte van je spullen, kan dit een aanzienlijke taak zijn.

Je kunt verhuiskosten beperken door zelf te verhuizen, maar professionele verhuizers kunnen je veel werk en stress besparen. Ze kunnen je ook helpen met het efficient inpakken van je spullen om schade te voorkomen. Het is aan te raden om verschillende offertes aan te vragen om een idee te krijgen van de te verwachten kosten.

Wanneer mijn huis verkopen in Reusel?

Overweeg je jouw huis in Reusel te verkopen en vraag je je af of dit het juiste moment is? Het antwoord is, gezien de huidige woningmarkt, positief. Het is een gunstige tijd voor verkopers. Echter, het is verstandig je te laten adviseren door een lokale makelaar. Zij hebben een goed beeld van de specifieke marktsituatie in Reusel en kunnen je van het juiste advies voorzien.

Oriëntatie op de verkoop van je woning begint vaak bij weten wat je woning nu waard is. Een makelaar kan deze waarde gratis bij jou thuis komen bepalen. Deze uitkomst kan je helpen bij het maken van de beslissing of verkoop in deze periode van februari 2024 voor jou de beste keuze is.

Vergelijk makelaars in Reusel Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van een huis is een flinke klus en vereist een goede planning. Gelukkig is er het praktische stappenplan van Huis Verkopen. Met dit stappenplan zorg je ervoor dat je niets over het hoofd ziet en dat je alles op tijd regelt. Van het vinden van een goede makelaar tot het regelen van een energielabel voor je woning. Het stappenplan is bovendien niet alleen erg handig, maar ook nog eens heel eenvoudig te gebruiken. Al duizenden mensen per maand regelen de verkoop van hun woning via deze handige tool.

Vergelijk en bespaar

Met Huis Verkopen krijg je de kans om specialisten te vergelijken voordat je een keuze maakt. Of je nu een goede makelaar nodig hebt of een betrouwbare verhuizer zoekt, op Huis Verkopen vind je het allemaal. Je krijgt inzicht in de kwaliteit, prijs en beschikbaarheid van diverse professionals in Reusel.

Verkoop snel of voor een maximale prijs

Huis Verkopen snapt dat iedereen anders is en andere wensen heeft. Of je je woning nu zo snel mogelijk wilt verkopen of liever voor een maximale prijs verkoopt, Huis Verkopen biedt oplossingen die bij jouw situatie passen.

Uitgebreide informatie

Naast de handige tools zoals het stappenplan biedt Huis Verkopen je ook uitgebreide informatie over alles wat er bij de verkoop van een woning komt kijken. Zo ga je goed voorbereid aan de slag!

Gratis en vrijblijvend

Het mooiste van alles? Alle diensten van Huis Verkopen zijn gratis en volledig vrijblijvend. Je heeft dus niets te verliezen! Probeer Huis Verkopen vandaag nog en maak de verkoop van je woning in Reusel zo efficiënt en effectief mogelijk.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Reusel

Het vaststellen van de vraagprijs van je huis in Reusel kan best complex zijn. Het is een goed idee om een waardebepaling bij een makelaar aan te vragen. Zo krijg je een goede indicatie van de mogelijke verkoopprijs.

Onderhandelen is een kunst. Je wilt je huis in Reusel niet onder de marktwaarde verkopen, maar je wilt ook niet dat potentiële kopers afschrikken door een te hoge vraagprijs. Het kan helpen om verkoopadvies bij een makelaar aan te vragen.

Het opknappen van je huis in Reusel kan de verkoopprijs verhogen, maar het is niet altijd nodig. Het hangt af van de staat van je huis en de marktomstandigheden. Raadpleeg ons handige stappenplan voor de verkoop van je huis voor meer informatie.

De kosten van het verkopen van je huis in Reusel kunnen uiteenlopen. Je moet rekening houden met zaken zoals makelaarskosten, notariskosten en eventuele kosten voor het opknappen van je huis. Op onze pagina vind je alles over de kosten van de verkoop van een huis.

Het kiezen van een goede makelaar is belangrijk. Je wil iemand die bekend is met de markt in Reusel en die effectief kan onderhandelen. Je kan meer lezen over het vinden van een goede makelaar op onze pagina over hoe je een goede makelaar vindt.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen