Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Eersel

Wil je je huis in Eersel verkopen? Er zijn vele factoren die de verkoop van je woning kunnen beïnvloeden. Met de juiste kennis en gereedschappen kan je een optimale verkoopprijs krijgen. Ontdek hoe je het maximale uit de verkoop van je huis haalt met onze handige tips en tools.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Eersel

Als je je huis in Eersel wilt verkopen, kan je verschillende doelen hebben. Naast het verkrijgen van de hoogst mogelijke verkoopprijs, ben je mogelijk ook geïnteresseerd in het minimaliseren van de verkoopkosten. Kosten variëren van de kosten voor een makelaar, notariskosten, maar denk ook aan kosten voor het opknappen of stage-ready maken van je woning.

Je bent waarschijnlijk benieuwd hoe snel huizen in Eersel verkocht worden en wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. Ook vraag je je wellicht af hoeveel je zou kunnen besparen door verschillende makelaars te vergelijken. Op deze pagina vind je meer informatie over makelaarsvergelijkingen specifiek voor Eersel. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Eersel:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
81 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 481.199
Besparing (gem.)
€ 1.395

Je huis snel verkopen in Eersel

De woningmarkt in Eersel is dynamisch. Gemiddeld is een woning hier binnen 58 dagen verkocht. Toch kan het verkopen van je woning soms langer duren dan gewenst. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar met de juiste tips versnel je het verkoopproces.

 1. Goede presentatie van je woning is essentieel. Laat professionele foto's maken en zorg dat je woning er opgeruimd uitziet. Een eerste indruk maak je maar één keer, zorg dus dat deze positief is.
 2. Wees realistisch in de prijs die je voor je woning vraagt. Een te hoge vraagprijs kan ervoor zorgen dat je woning langer te koop staat. Laat je goed adviseren door een lokale, ervaren makelaar.
 3. Kijk uit voor woningopkopers die je een snel verkooptraject aanbieden. Deze kopen je woning vaak voor een bedrag dat ver onder de marktwaarde ligt. Doe grondig onderzoek voordat je met dergelijke partijen in zee gaat.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Eersel

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Eersel op?

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Eersel ligt momenteel rond de € 481.199 euro. Deze verkoopsom is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de woning, de locatie en de huidige staat van het huis. Ook de vraag naar woningen in Eersel en de economische omstandigheden in april 2024 spelen een belangrijke rol bij het bepalen van deze prijs.

Op dit moment betaal je in Eersel gemiddeld € 3.453 euro per vierkante meter. Om een volledig beeld te krijgen van de huidige waarde van je woning, is het aan te raden om een gratis verkoopadvies aan te vragen bij een makelaar. Deze kan je een helder beeld geven van een reële vraagprijs voor jouw huis in de huidige markt

. Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Eersel

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.300
€ 3.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Eersel bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Eersel.

Feitjes over Eersel

 • Eersel staat bekend als 'de parel van de Kempen'.
 • De Sint-Wilibrorduskerk in Eersel dateert uit de 15e eeuw.
 • De Contente Mens is een beeld dat symbool staat voor Eersel.

Tips om je woning te verkopen in Eersel

Ben je van plan je huis in Eersel te verkopen en wil je er de beste prijs voor krijgen? Met de juiste strategie en voorbereiding kan je het maximale uit je verkoop halen. Overweeg deze praktische en kostenbesparende tips om je huis succesvol te verkopen.

 • Energiezuinige maatregelen: Investeren in energiebesparende maatregelen kan je huis aantrekkelijker maken. Denk aan isolatie, zonnepanelen of een zuinige CV-ketel.
 • Marktconforme prijsstelling: Onderzoek wat vergelijkbare huizen in Eersel kosten. Een marktconforme prijs trekt meer potentiële kopers.
 • Onderhoud: Een goed onderhouden huis verkoopt sneller. Pak zichtbare gebreken aan, zoals een lekkend dak of afgebladderde verf.
 • Professionele fotograaf: Huur een betaalbare en professionele fotograaf in om je huis optimaal te presenteren in advertenties en op makelaarswebsites.
 • Flexibele bezichtigingen: Maak het voor kijkers gemakkelijk om je huis te bezichtigen. Flexibiliteit kan je een voorsprong geven in de huidige competitieve markt.

Ontdek jouw stappenplan in Eersel:

 • Het stappenplan is speciaal op maat voor jouw woning gemaakt
 • Verhoog zelf de waarde van je woning met optionele stappen
 • Vermijd het overslaan van belangrijke stappen in de verkoop
 • Regel de verkoop van je woning gemakkelijk vanaf één plek
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Eersel?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Eersel kost je als verkoper gemiddeld € 6.774. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Eersel In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 481.199) € 5.101
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.774

Kosten van makelaars in Eersel

Als je een huis in Eersel wilt verkopen, is het verstandig om een goede makelaar in te schakelen. Het gemiddelde courtagepercentage dat makelaars rekenen, krijgen we te zien door middel van de tag 1,06%. Dit betekent dat als je huis voor € 481.199 euro wordt verkocht, de gemiddelde kosten van de makelaar uitkomen op ongeveer € 5.101 euro.

Houd er rekening mee dat deze kosten sterk variëren per makelaar. Naast het tarief moet je ook op de service letten; sommige makelaars doen alles voor je terwijl anderen verwachten dat je zelf ook wat handelingen verricht. Kies dus niet blind voor de makelaar met de laagste courtage, maar kijk ook naar wat je voor dit tarief krijgt.

Lees meer over makelaars in Eersel.

Andere kosten bij verkoop

Huis opknappen

Voordat je jouw woning op de markt zet, kan het zijn dat je wat kluswerk moet verrichten. Dit kan variëren van een likje verf tot een complete verbouwing. Deze kosten kunnen flink oplopen, maar zijn een goede investering omdat ze de waarde van je woning verhogen.

Een mooi onderhouden huis verkoopt namelijk beter én sneller. Eventuele gebreken of onderhoudswerkzaamheden kunnen potentiële kopers afschrikken. Dus het loont absoluut om tijd en geld te investeren in het opknappen van je huis voordat je het gaat verkopen.

Energielabel

Als verkoper van een woning ben je verplicht om een geldig energielabel aan de koper te overhandigen tijdens de overdracht. Zonder een energielabel krijg je een boete. De kosten voor het aanvragen hiervan kunnen verschillen.

Bij een gunstig energielabel is je huis vaak aantrekkelijker voor potentiële kopers. Het hebben van een gunstig label kan ook de verkoop van je huis versnellen. Daarom is het aanvragen ervan naast een verplichte kostenpost ook een slimme investering.

Advertentiekosten

Om je huis te verkopen, moet je natuurlijk laten weten dat het te koop staat. Dit doe je door te adverteren. De kosten hiervan kunnen variëren, afhankelijk van hoe uitgebreid je jouw huis wil promoten en op welke kanalen.

Hoewel deze kosten soms hoog kunnen zijn, zijn ze ook een goede investering. Goede advertenties trekken namelijk meer potentiële kopers aan. Door te adverteren verhoog je de kans op een snelle verkoop, wat je uiteindelijk meer oplevert.

Wanneer mijn huis verkopen in Eersel?

Overweeg je jouw huis in Eersel te verkopen en vraag je je af of april 2024 een goed moment is? Het antwoord is ja. De woningmarkt is momenteel erg gunstig en huizen worden veelal boven de vraagprijs verkocht. Dit maakt het een zeer goed moment om je huis te verkopen.

Wil je weten wat de exacte woningwaarde is in deze periode? Het achterhalen van jouw huidige woningwaarde is een goede eerste stap om inzicht te krijgen in je verkooppotentieel. Een waardebepaling kan je hierbij helpen. Vraag direct een gratis waardebepaling aan op deze pagina.

Vergelijk makelaars in Eersel Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je je huis wilt verkopen, moet je aan heel wat zaken denken. Een goede voorbereiding is het halve werk en kan veel invloed hebben op het uiteindelijke verkoopresultaat. Het platform Huis Verkopen helpt je hierbij met een handig stappenplan. Door dit stappenplan te volgen, ben je ervan verzekerd dat je niets over het hoofd ziet. Van het regelen van een energielabel tot het kiezen van een geschikte makelaar: alles komt aan bod. Door efficiënt en gestructureerd te werk te gaan, maak je van het verkopen van je huis een succes.

Alles op één plek

Geen gedoe met meerdere platforms of websites. Met Huis Verkopen kun je alles op één plek regelen. Of je nu hulp nodig hebt bij het vinden van een geschikte ontruimer of verhuizer, of inzicht wilt krijgen in wat de beste makelaar in Eersel voor jou kan betekenen. Alles wordt inzichtelijk gemaakt en je kunt de juiste keuzes zelf maken, in je eigen tempo en zonder enige druk.

Gratis en vrijblijvend

Waarom zou je betalen voor diensten die je ook gratis kunt krijgen? Huis Verkopen biedt een platform dat je gratis en vrijblijvend kan gebruiken. Dit betekent dat je zonder kosten gebruik kunt maken van alle informatie en opties die de website biedt. Je zit nergens aan vast en behoudt je volledige vrijheid tijdens het verkoopproces van jouw woning.

Kwaliteit voor de laagste prijs

Huis Verkopen zorgt ervoor dat je in contact komt met de juiste specialisten in Eersel. Ze garanderen de beste kwaliteit voor de laagste prijs. Zo kun je een maximaal resultaat voor je woning behalen zonder dat je hiervoor meer moet betalen dan nodig is. Hiermee bespaar je kosten en kun je de verkoop van je woning in Eersel zo slim mogelijk aanpakken.

Overzichtelijk en duidelijk

Het stappenplan van Huis Verkopen is overzichtelijk en duidelijk. Het biedt je alle nodige informatie op een gemakkelijk te begrijpen manier. Dankzij dit stappenplan weet je exact wat je moet doen om jouw woning succesvol te verkopen. Het maakt niet uit of je jouw woning snel wilt verkopen of voor een maximale prijs: met Huis Verkopen maak je altijd de juiste keuzes.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Eersel

Bij het bepalen van de verkoopprijs van je huis in Eersel is het essentieel om te kijken naar de huidige woningmarkt in Eersel en recente verkoopresultaten van vergelijkbare huizen. Ook is het raadzaam om hier een lokale makelaar bij te betrekken. Voor meer gedetailleerd advies kun je de pagina vraagprijs bepalen raadplegen.

Het proces van het verkopen van je huis in Eersel kan ingewikkeld zijn met veel stappen. Deze stappen variëren van het klaarmaken van je huis voor bezichtigingen tot het onderhandelen over de verkoopprijs. Je kan alle concrete stappen en belangrijke informatie vinden op de pagina stappenplan huis verkopen van HuisVerkopen.nl.

De tijd die het kost om je huis in Eersel te verkopen, kan sterk variëren. Het hangt af van factoren zoals de vraag in de markt en de staat van je woning. Wil je weten hoe je het proces kunt versnellen? Bekijk dan onze handige tips op de pagina snel je huis verkopen.

Voor het verkopen van je huis in Eersel zijn verschillende documenten nodig zoals het eigendomsbewijs, energielabel, kadastrale gegevens en bouwtechnische rapporten. Een volledige lijst en uitleg over deze documenten kun je vinden op onze website pagina benodigde documenten. Het is belangrijk dat je deze documenten klaar hebt voor een vlotte verkoop.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen