Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Hapert

Denk je eraan je huis in Hapert te verkopen? De juiste makelaar kan het verschil maken in snelheid en prijs. In dit artikel ontdek je wie de beste makelaar is in Hapert en hoeveel je kunt verwachten te betalen bij het verkopen van je woning daar.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Hapert

Als je jouw woning in Hapert gaat verkopen, heb je waarschijnlijk verschillende doeleinden in gedachten. Misschien wil je een maximale opbrengst genereren om jouw volgende droomhuis te bekostigen. Of je wilt de verkoop zo snel mogelijk laten plaatsvinden om niet met dubbele lasten te zitten. Het kan ook zo zijn dat je streeft naar de meest zorgeloze verkoopervaring, zodat je je kunt focussen op andere belangrijke levensgebeurtenissen.

Vast en zeker vraag je je af hoe snel woningen in Hapert over het algemeen worden verkocht. Of misschien wil je weten wat de gemiddelde verkoopopbrengst is? Je zou ook kunnen overwegen hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. En natuurlijk wil je waarschijnlijk de huidige waarde van jouw woning weten. De antwoorden op al deze vragen vind je in de volgende actuele informatie over de woningmarkt in Hapert:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
54 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 463.256
Besparing (gem.)
€ 1.459

Je huis snel verkopen in Hapert

De woningmarkt in Hapert is dynamisch; woningen veranderen hier gemiddeld na 54 dagen van eigenaar. Vraag je je af hoe je het verkoopproces kunt versnellen? Geen zorgen, wij hebben enkele handige tips voor je op een rijtje gezet.

 1. Zorg voor een eerlijke vraagprijs. Potentiële kopers zijn goed geïnformeerd en kennen de marktwaarde van vergelijkbare woningen. Vraag een waardebepaling aan om de juiste vraagprijs te bepalen.
 2. Presenteer je woning optimaal. Goede foto's en een duidelijke omschrijving zijn noodzakelijk om interesse te wekken. Maak gebruik van professionele fotografie en zorg dat je woning netjes en vrij van rommel is.
 3. Doe een publieke woningverkoop. Dit zorgt voor een hoger verkoopbedrag en draagt bij aan een snelle verkoop. Gebruik standaard kanalen zoals Funda, maar vergeet ook lokale platforms niet.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Hapert

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Hapert op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Hapert is momenteel € 463.256. Deze prijs is gebaseerd op recente verkopen en kan fluctueren afhankelijk van een aantal factoren. Dit kan bijvoorbeeld variëren op basis van de grootte van de woning, de locatie binnen Hapert en de staat van het huis. Veranderingen hierin kunnen het gemiddelde bedrag waarvoor huizen verkocht worden in de loop van de tijd doen veranderen.

De gemiddelde prijs per m2 in Hapert is nu € 3.438. Hoewel dit je een globaal idee kan geven van wat je kunt verwachten bij de verkoop van je huis, wordt de woningwaarde door meer factoren bepaald. Daarom kan het handig zijn om een waardebepaling aan te vragen. Zo krijg je een nauwkeurig beeld van de actuele waarde van jouw eigendom, en weet je precies wat je kunt vragen als je besluit te verkopen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Hapert

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.100
€ 3.300
€ 3.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Hapert bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Hapert.

Feitjes over Hapert

 • Hapert ligt in de provincie Noord-Brabant.
 • Er wonen ongeveer 5.200 personen in Hapert.
 • Jaarlijks vindt er een grote carnavalsoptocht plaats.

Tips om je woning te verkopen in Hapert

Het succesvol verkopen van je huis in Hapert vergt een gerichte strategie. Er zijn verschillende factoren die de verkoopsnelheid en de verkoopprijs van je huis kunnen beïnvloeden. Het is dus belangrijk om kennis te hebben van deze factoren en hier handig op in te spelen. Hier zijn enkele nuttige tips.

 • Professionele fotografie: Onderschat nooit de kracht van goede beelden. Huur een professionele fotograaf in om je huis op zijn best te laten zien. Dit kan een wereld van verschil maken voor potentiële kopers die online kijken.
 • Correcte prijsstelling: Zorg dat je huis niet te duur of te goedkoop is geprijsd. Onderzoek naar vergelijkbare woningen in je omgeving helpt bij het bepalen van een eerlijke vraagprijs.
 • Doelgerichte marketing: Promoot je woning bij de juiste doelgroep. Een gezinswoning kan bijvoorbeeld best gepromoot worden bij jonge gezinnen of gezinsplanning echtparen.
 • Huis in perfecte staat: Kleine onderhoudsklussen en reparaties kun je het beste voor de verkoop al gedaan hebben. Een koper wil geen huis kopen waar nog veel aan geklust moet worden.

Ontdek jouw stappenplan in Hapert:

 • Geen overweldigende to-do lijst, alles vanuit één overzicht
 • Handige, interactieve checklist voor je woningverkoop
 • Bespaar duizenden euro's door slim te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Hapert?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Hapert kost je als verkoper gemiddeld € 5.811. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Hapert In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 463.256) € 5.142
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.811

Kosten van makelaars in Hapert

Als je een huis wilt verkopen in Hapert, is het handig om te weten wat de gemiddelde kosten van een makelaar zijn. Deze kosten worden ook wel courtage genoemd en worden meestal berekend als een percentage van de verkoopprijs van je huis. Dit percentage, het 1,11%, wordt op maat vastgesteld en heeft onder andere te maken met jouw type woning en locatie.

Om inzicht te krijgen in de specifieke kosten die makelaars in Hapert in rekening brengen, kan het handig zijn om tarieven op te vragen. Zo kun je een goed geïnformeerde beslissing nemen en voorkom je verrassingen achteraf. Het vergelijken van makelaars is dus zeker aan te raden voordat je opdracht geeft tot verkoop van je huis.

Lees meer over makelaars in Hapert.

Andere kosten bij verkoop

Zoals eerder beschreven, zijn de kosten van de makelaar slechts een onderdeel van de totale kosten waar je als woningverkoper in Hapert mee te maken krijgt. Woningen in Hapert worden gemiddeld voor € 463.256 verkocht. Met een gemiddelde courtage van 1,11%, betekent dat dat je kunt rekenen op ongeveer € 5.142 aan makelaarskosten. Maar, er zijn nog meer kosten om rekening mee te houden.

Verhuiskosten

Verhuizen is niet gratis. Of je nu zelf doet of dit uitbesteedt aan een professioneel verhuisbedrijf, je moet rekening houden met diverse uitgaven. Zo rijst ook de vraag: ga je je oude meubels meenemen of investeer je in nieuwe meubels? Dit hangt mede af van de inrichting van je nieuwe woning.

Daarnaast zijn er vaak bijkomende kosten zoals het huren van een verhuiswagen, het kopen van verhuisdozen of het huren van opslagruimte. Zet deze kosten van tevoren goed op een rij, zodat je weet waar je aan toe bent en niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Onderhoud en reparaties

Zorg dat je woning in topconditie is voordat je het op de markt zet. Potentiële kopers letten op details en zullen sneller interesse tonen in een goed onderhouden woning. Je wil ervoor zorgen dat kopers zich kunnen inbeelden dat ze er wonen, zonder te kijken naar onvoltooide taken binnen of buiten het huis.

Denk aan onvolkomenheden die kunnen leiden tot een lagere verkoopprijs of die je kopers zelfs helemaal kunnen afschrikken. Stomende boilers, lekkende daken of klemmende ramen zijn aandachtspunten die je beter vooraf kunt aanpakken. Deze reparatiekosten moet je natuurlijk wel meerekenen.

Notariskosten

Als je jouw woning in Hapert verkoopt, zijn er ook notariskosten aan verbonden. Deze kosten zijn voor het opstellen van de verkoopakte. Het is de notaris die zorgt voor de juridische overdracht van de woning van jou naar de koper.

Deze kosten zijn vaak vast en bestaan voornamelijk uit de tijd die de notaris besteedt aan het opstellen van de akte en de registratie daarvan. Houd er rekening mee dat deze kosten verschillen per notaris en ook afhankelijk zijn van de complexiteit van de verkoop.

Wanneer mijn huis verkopen in Hapert?

Is februari 2024 een goed moment om je huis in Hapert te verkopen? Zonder twijfel! De woningmarkt blijft immers floreren, waarbij veel vraag bestaat naar woningen in dorpen als Hapert. Je zou dus kunnen zeggen dat dit een bijzonder geschikte tijd is om te overwegen jouw huis in de verkoop te zetten.

Misschien vraag je jezelf af: wanneer moet ik beginnen met de verkoopvoorbereidingen van mijn huis? Eigenlijk kun je daar niet vroeg genoeg mee beginnen. Het is altijd nuttig om te starten met oriënteren, want het neemt wat tijd in beslag om alles op een rijtje te zetten en de juiste beslissingen te nemen. Zeker in deze drukke huizenmarkt waar alles vlot verloopt, is voorbereiding de sleutel.

Vergelijk makelaars in Hapert Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Overweeg je je huis te verkopen en wil je zeker weten dat je niets over het hoofd ziet? Huis Verkopen heeft een overzichtelijk stappenplan voor je samengesteld. Dit stappenplan neemt je bij de hand tijdens de hele verkoopprocedure. Zo weet je altijd wat de volgende stap is en welke opties je hebt. Het stappenplan van Huis Verkopen zorgt voor gemak, overzicht en inzicht, waarmee je de regie over de verkoop van jouw woning houdt.

Gedetailleerde makelaar statistieken

Door middel van onze uitgebreide statistieken kun je lokale makelaars in Hapert vergelijken op prestaties zoals verkoopsnelheid en verkoopopbrengst. Zo krijg je inzicht in welke makelaar de beste resultaten heeft behaald en maak je een weloverwogen keuze.

Kosten besparen door vergelijken

Vergelijk via ons stappenplan diverse dienstverleners, zoals makelaars en energieadviseurs, op hun tarieven en beschikbaarheid. Zo bespaar je op de makelaarskosten en andere verkoopkosten.

100% onafhankelijk en objectief

Als grootste platform op het gebied van woningverkoop zijn we 100% onafhankelijk. Wij werken voor het belang van jou als verkoper en bestrijden misinformatie in de markt.

Overzichtelijk en compleet stappenplan

Met ons interactieve stappenplan behoud je het overzicht tijdens het verkoopproces. Je regelt alles op één plek en bent altijd goed geïnformeerd. Iedere voltooide stap vink je eenvoudig af.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Hapert

Een goede eerste stap is een waardebepaling aanvragen bij een lokale makelaar. Zij hebben kennis van de huidige woningmarkt in Hapert.

Presentatie is een belangrijke factor. Een nette, opgeruimde woning met goed licht maakt al een wereld van verschil. Bekijk maar eens de tips op onze site voor een snelle verkoop.

Het is verstandig om je goed te verdiepen in de tarieven voordat je een makelaar in de hand neemt. Via onze site kun je de tarieven opvragen bij verschillende lokale makelaars.

We hebben voor je gemak een stappenplan gemaakt, waarin alle stappen voor de verkoop van je huis duidelijk worden uitgelegd.

Een goede makelaar vinden kan soms een uitdaging zijn. Je kunt beginnen met het vergelijken van diverse makelaars in Hapert op onze site.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen