Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Schoonloo

Overweeg je je huis in Schoonloo te verkopen? Door het volgen van ons gedetailleerd stappenplan, weet je precies wat de juiste volgorde is en wat iedere stap inhoudt. Hierdoor zorg je voor een optimaal resultaat en verloopt het proces van je huis verkopen soepel en efficiënt.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Schoonloo

Als huiseigenaar in Schoonloo, heb je verschillende doelen bij het verkopen van jouw huis. Het draait niet alleen om het vinden van een nieuwe plek om te wonen; er zijn veel meer factoren waar je rekening mee moet houden. Zo wil je waarschijnlijk een hoge verkoopprijs behalen met jouw woning. Een ander doel kan zijn om je huis zo snel mogelijk te verkopen. En last but not least; je wil niets over het hoofd zien bij het regelen van de verkoop. Nauwgezet alles op orde hebben, dat is wat telt.

Maar hoe gaat dat nu eigenlijk in zijn werk, een huis verkopen in Schoonloo? Wat is bijvoorbeeld de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoe snel worden huizen in deze omgeving doorgaans verkocht? En wat kun je besparen als je de tijd neemt om verschillende makelaars te vergelijken? Voor antwoorden op deze vragen, kun je terecht bij de pagina waar je makelaars kunt vergelijken, specifiek gericht op makelaars die goed presteren in Schoonloo. Maar voordat je doorklikt, bekijk onderstaande actuele cijfers over de woningmarkt in Schoonloo:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
393 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 235.538
Besparing (gem.)
€ 518

Je huis snel verkopen in Schoonloo

In het pittoreske Schoonloo rolt de huizenmarkt ook door. Gemiddeld staan woningen hier 393 dagen te koop voordat ze een nieuwe eigenaar vinden. Maar met de juiste strategie verkort je deze tijd aanzienlijk.

 1. Presenteer je woning aantrekkelijk. Potentiële kopers maken op basis van foto's vaak hun eerste selectie. Zorg dus voor professionele, lichte foto's waarop je woning van haar beste kant te zien is. Ruim op, maak schoon en zorg voor een neutrale, uitnodigende inrichting.
 2. Bepaal een realistische vraagprijs. De juiste prijs trekt sneller serieuze kopers. Laat je goed adviseren door een lokale makelaar die de markt in Schoonloo kent. Bied eventueel iets ruimte voor onderhandeling.
 3. Benut online marketing. Je bereikt een groter publiek door op meerdere online platforms je woning te plaatsen. Denk aan Funda, maar ook social media kanalen. Deel de link naar je woning actief in je netwerk.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Schoonloo

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Schoonloo op?

Huizen in Schoonloo worden in februari 2024 gemiddeld verkocht voor een bedrag van € 235.538 euro. Dit getal kan variëren en is onder andere afhankelijk van elementen zoals de grootte van het huis, de staat van onderhoud, en de populariteit van de locatie binnen Schoonloo. Deze factoren kunnen zowel invloed hebben op de verkoopsnelheid als op de hoogte van de uiteindelijke verkoopprijs.

Als je specifiek kijkt naar de prijs per vierkante meter, dan zie je dat deze in Schoonloo momenteel gemiddeld ligt op een bedrag van € 2.306 euro. Dit is een gemiddelde en kan dus per specifiek huis variëren. Ook hier spelen factoren als locatie, staat van het huis en de grootte van de kavel een rol in de bepaling van de prijs.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Schoonloo

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.000
€ 1.900
€ 2.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Schoonloo bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Schoonloo.

Tips om je woning te verkopen in Schoonloo

Je huis in Schoonloo verkopen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste strategie en voorbereiding kun je het proces soepel en winstgevend maken. Hier zijn enkele tips die je daarbij kunnen helpen.

 • Juiste prijsstelling: Zorg ervoor dat je huis niet overprijsd of ondergeprijsd is. Raadpleeg je makelaar voor een realistische en aantrekkelijke vraagprijs gebaseerd op de lokale huizenmarkt.
 • Onderhoud: Zorg ervoor dat alle noodzakelijke reparaties en onderhoudstaken zijn voltooid. Een huis dat in goede staat verkeert, zal sneller verkopen.
 • Licht en ruimte: Creëer een open en uitnodigende sfeer door maximaal gebruik te maken van natuurlijk licht en door rommel tot een minimum te beperken.
 • Promotie: Investeer in goede kwaliteit foto's en een aantrekkelijke beschrijving bij de woningadvertentie. Overweeg ook om een open huis te organiseren.
 • Stijl: Vermijd te persoonlijke decoratie. Ga voor neutrale kleuren en meubels om een breed scala aan potentiële kopers aan te trekken.

Ontdek jouw stappenplan in Schoonloo:

 • Gratis en interactief stappenplan speciaal voor jouw woning
 • Voorkomt het overslaan van belangrijke verkoopstappen
 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen door goed te vergelijken
 • Vrijblijvend: je zit nergens aan vast met ons stappenplan
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Schoonloo?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Schoonloo kost je als verkoper gemiddeld € 6.175. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Schoonloo In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 235.538) € 2.803
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.175

Kosten van makelaars in Schoonloo

Als je van plan bent je huis te verkopen in Schoonloo, zul je waarschijnlijk een makelaar inschakelen. Deze makelaar zal je niet gratis helpen. Het tarief dat je betaalt, de zogenaamde courtage, ligt gemiddeld rond een 1,19% van de verkoopprijs. Dit is in de meeste gevallen echter slechts een voorstel.

Laat je niet ophangen aan het gemiddelde; dit tarief is namelijk onderhandelbaar. Vergeet daarbij ook niet dat elke makelaar op zijn eigen manier waarde kan toevoegen. Het kan dus verstandig zijn meerdere makelaars met elkaar te vergelijken, alvorens je een definitieve beslissing neemt. Een goede vergelijking kan je uiteindelijk veel kosten besparen.

Lees meer over makelaars in Schoonloo.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

Het is begrijpelijk dat je jouw woning in topconditie wilt krijgen voordat potentiële kopers langskomen. Hierbij kun je denken aan het wegwerken van kleine onvolkomenheden, zoals een kapotte deurbel of een lekkende kraan. Dit soort verkoopstyling en klein onderhoud draagt bij aan de eerste indruk die kopers van jouw woning krijgen en kan helpen om een betere prijs te krijgen.

De € 875 die je hiervoor gemiddeld uittrekt, verdient zichzelf doorgaans weer terug. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat grotere renovaties of constructieve verbeteringen vaak minder snel hun investering terugverdienen bij de verkoop.

Legalisatiekosten

Daarnaast komen er ook legalisatiekosten kijken bij het verkoopproces, veelal in de vorm van notariskosten. Dit zijn kosten voor het opmaken van alle noodzakelijke wettelijke documenten, zoals het opstellen van de koopakte en het doorhalen van de hypotheek. Hoewel de koper normaliter de kosten voor de akte van levering draagt, komen de kosten voor het doorhalen van de hypotheek voor jouw rekening.

Dit zijn onvermijdelijke kosten die horen bij het verkoopproces. Ze zijn niet eng of intimiderend, maar een normaal onderdeel van het veilig en wettelijk overdragen van jouw woning aan een nieuwe eigenaar. De gemiddelde kosten voor het doorhalen van een hypotheek zijn € 350.

Energielabel

Ten slotte, is het aanvragen van een energielabel een verplicht onderdeel van het verkoopproces. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is en kan aantrekkelijk zijn voor potentiële kopers. Een gunstig energielabel kan zelfs bijdragen aan een hogere verkoopprijs.

De kosten voor het aanvragen van een energielabel zijn voor jou als verkoper. Hoewel deze kosten variëren, kunnen we zeggen dat het zeker minder is dan € 315. Het is een relatief klein bedrag gezien het positieve effect dat een gunstig energielabel kan hebben op jouw verkoopproces.

Wanneer mijn huis verkopen in Schoonloo?

Is februari 2024 het juiste moment om je huis in Schoonloo te verkopen? De vraag is niet zonder meer met 'ja' of 'nee' te beantwoorden. Het hangt af van jouw persoonlijke situatie, jouw wensen en de marktcondities.

Belangrijk is dat je kiest voor een makelaar die bij jou past. Vergelijk verschillende makelaars op basis van tarieven, ervaring en aanpak voordat je een beslissing neemt. Via deze pagina kun je makelaars eenvoudig vergelijken.

Vergelijk makelaars in Schoonloo Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je jouw woning wilt verkopen, moet je veel keuzes maken. Welke makelaar kies je? Hoe ga je jouw woning presenteren? Wanneer zet je jouw woning in de verkoop? Het zijn slechts een paar van de vele vragen waar je als verkoper mee te maken krijgt. Gelukkig hoef je dit niet allemaal zelf uit te zoeken. Huis Verkopen helpt je aan de hand van een handig stappenplan om de juiste keuzes te maken. Zo is het verkopen van je woning niet alleen makkelijker, maar verhoog je ook de kans op een succesvolle verkoop.

Makelaars vergelijken in Schoonloo

Een goede makelaar kan het verschil maken bij het verkopen van je woning. Huis Verkopen houdt statistieken bij van alle makelaars in Schoonloo. Zo kun je makelaars vergelijken op prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid, en kies je voor de makelaar die het beste bij jou past.

Kosten besparen met Huis Verkopen

Huis Verkopen helpt je niet alleen bij het maken van de juiste keuzes, maar ook bij het besparen van kosten. Via het stappenplan vergelijk je dienstverleners, zoals makelaars en energieadviseurs, op tarieven en beschikbaarheid. Zo bespaar je op je makelaarskosten.

100% onafhankelijk platform

Als grootste platform op het gebied van het regelen van de verkoop van je huis, staat Huis Verkopen voor 100% objectiviteit en onafhankelijkheid. We staan voor het belang van verkopers en bestrijden misinformatie in de markt.

Overzicht behouden tijdens het verkoopproces

Met het interactieve stappenplan van Huis Verkopen weet je altijd waar je aan toe bent tijdens het verkoopproces. Alles wordt overzichtelijk voor je op een rij gezet, je bent altijd goed geïnformeerd en vinkt iedere voltooide stap eenvoudig af.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Schoonloo

Je start met het inwinnen van verkoopadvies bij een huidige lokale marktleider. Het venijn zit vaak in de details. Meer informatie en advies kun je krijgen door een verkoopadvies aan te vragen.

Ja, een waardebepaling van jouw woning in Schoonloo is een essentiële stap bij het verkopen van jouw huis. Dit geeft inzicht in de woningwaarde. Vraag een waardebepaling bij een makelaar aan.

Dat hangt af van verschillende factoren. Er zijn diverse mogelijkheden om de makelaars in Schoonloo te vergelijken. Wie de beste makelaar is, is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en situatie.

De kosten variëren en zijn afhankelijk van diverse factoren. Denk aan makelaarskosten, advertentiekosten en notariskosten. Op deze pagina lees je alles over de kosten van het verkopen van een huis.

Jazeker, door rekening te houden met het juiste verkoopadvies, je huis goed voor te bereiden en de woningwaarde te kennen, kan je de verkoopsnelheid bevorderen. Bekijk deze tips om je huis snel te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen