Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Driehuizen

Als je besluit je huis in Driehuizen te verkopen, komt er veel op je af. Er zijn tal van zaken waar je rekening mee moet houden, van de juiste prijsstelling tot het afhandelen van de wettelijke formaliteiten. De informatie op deze pagina helpt je bij alle stappen van dit proces om je huis zorgeloos en succesvol te verkopen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Driehuizen

Als je in Driehuizen je huis wilt verkopen, zijn er een paar zaken die je in het oog moet houden. Zo is het belangrijk om de staat van je huis goed te kennen, en eventuele mankementen aan te pakken voor je je woning in de verkoop zet. Bovendien is het zaak om rekening te houden met de kosten die komen kijken bij de verkoop van je huis. Denk hierbij aan taxatiekosten, notariskosten, maar ook het honorarium van de makelaar.

Je vraagt je mogelijk af hoe snel huizen in Driehuizen over het algemeen worden verkocht en wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. Misschien wil je ook weten hoeveel je kunt besparen door verschillende makelaars te vergelijken. Dit kan je gemakkelijk doen op deze pagina, waar je een geschikte makelaar vindt die jouw huis snel en voor een goede prijs kan verkopen in Driehuizen. Hieronder volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Driehuizen:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
51 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 835.000
Besparing (gem.)
€ 1.461

Je huis snel verkopen in Driehuizen

In Driehuizen worden woningen redelijk snel verkocht. Gemiddeld staan huizen hier 51 dagen te koop voordat ze van eigenaar wisselen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw huis nóg sneller verkocht wordt? Hier zijn enkele tips:

 1. Schakel professionele hulp in. Doorgaans kennen lokale makelaars de markt in Driehuizen goed. Ze kunnen je adviseren over een geschikte vraagprijs en weten hoe ze potentiële kopers kunnen bereiken. Zorg dat je meerdere makelaars om advies vraagt voordat je een keuze maakt. Zo weet je welke makelaar het beste plan heeft voor de verkoop van jouw woning. Meer info vind je op onze vergelijkingspagina voor makelaars.
 2. Maak je woning aantrekkelijk voor kijkers. Een ordelijke, schone en opgeruimde woning maakt een veel betere indruk dan een rommelig huis. Zorg ook voor voldoende licht in de woning. Dat maakt de ruimtes groter en vriendelijker. Op onze tipspagina vind je meer advies over dit onderwerp.
 3. Zorg dat je woning goed vindbaar is. Een prominent “Te Koop” bord in de tuin en online adverteren op meerdere kanalen zorgt voor meer zichtbaarheid. Een uitgebreide woningpresentatie met mooie foto’s maakt je advertentie aantrekkelijk voor potentiële kopers. Hiervoor kun je de hulp inroepen van professionals.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Driehuizen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Driehuizen op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Driehuizen ligt op € 835.000. Het bedrag dat je voor jouw woning kunt vragen, hangt echter van meer af dan alleen de gemiddelde prijs in de regio. Aspecten als de grootte, het type huis en eventuele recente renovaties hebben allen invloed op de verkoopprijs. Het is daarom belangrijk om te beseffen dat de gemiddelde prijs een indicatie is, maar niet per se jouw verkoopsom bepaalt.

Als we inzoomen op de prijs per vierkante meter, dan ligt deze momenteel in Driehuizen op € 5.963. Hierbij is te zien dat de verkoopprijs van een woning ook afhangt van factoren als de onderhoudsconditie en de ligging van de woning. Een huis dat in goede staat verkeert en in een gewilde buurt ligt, zal doorgaans voor een hogere prijs per vierkante meter verkocht worden. Wees je bewust van deze zaken als je plannen hebt om in februari 2024 te verkopen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Driehuizen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 4.600
€ 6.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Driehuizen bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Driehuizen.

Tips om je woning te verkopen in Driehuizen

In het rustige dorpje Driehuizen kan huizen verkopen een unieke uitdaging zijn. Desondanks, door een goede voorbereiding kan je zelf een groot verschil maken. Hieronder tref je enkele bruikbare tips om je huis in Driehuizen succesvol te verkopen.

 • Onderhoudsstaat bewaken. Zorg ervoor dat je huis er verzorgd uitziet, zowel van binnen als van buiten. Kleine gebreken kunnen kopers afschrikken.
 • Benadruk de landelijke ligging en het dorpsleven van Driehuizen in je advertentie. Voor velen is dit juist een pluspunt.
 • Zorg voor goede foto's. Huur eventueel een professionele fotograaf in. De eerste indruk is altijd belangrijk.
 • Licht de posities van de kamers toe. Kopers stellen dit soort informatie zeer op prijs.
 • Benadruk eventuele unieke kenmerken van je huis, zoals een grote tuin of een bijzondere architectuur.

Ontdek jouw stappenplan in Driehuizen:

 • Gratis en interactief stappenplan voor woningverkoop
 • Voorkomt dat je verkoopstappen overslaat of vergeet
 • Bespaar duizenden euro's door slim te vergelijken
 • Makkelijk al je verkoopregelingen op één plek
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Driehuizen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Driehuizen kost je als verkoper gemiddeld € 11.226. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Driehuizen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 835.000) € 9.686
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 11.226

Kosten van makelaars in Driehuizen

Wanneer je jouw huis in Driehuizen wilt verkopen, schakel je meestal een makelaar in. Deze brengt kosten in rekening voor de geboden diensten, ook wel bekend als de courtage. De courtage is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs, en gemiddeld wordt hiervoor het percentage van 1,16% gehanteerd.

Echter, de courtage wordt niet standaard vastgelegd. Het kan variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals jouw type woning en de locatie. Als jouw huis bijvoorbeeld complexer te verkopen is, kan de makelaar een hoger percentage voorstellen. Daarom is het altijd raadzaam om de courtage goed te bespreken met de makelaar en eventueel te onderhandelen voor het beste tarief voor jouw situatie.

Lees meer over makelaars in Driehuizen.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Voordat je jouw huis te koop zet, wil je het in de best mogelijke staat presenteren. Dit betekent dat je wellicht enkele onderhoudswerkzaamheden moet uitvoeren. Dit kan variëren van het vervangen van defecte lampen en het repareren van klein huishoudelijk werk tot aan grotere klussen, zoals een lekkende dakgoot.

De kosten die je hiervoor maakt zijn een investering in de verkoopprijs van jouw woning. Een woning die in goede staat verkeert, trekt namelijk vaak meer geïnteresseerden en kan een hogere vraagprijs rechtvaardigen.

Renovatiekosten

Onder renovatiekosten vallen grotere projecten die je uitvoert om de waarde van jouw woning te verhogen. Denk aan het moderniseren van de keuken of badkamer, of het vervangen van oude ramen door dubbele beglazing voor een betere energie-efficiëntie.

Hoewel deze investeringen in eerste instantie duur kunnen zijn, kunnen ze de aantrekkelijkheid en waarde van jouw huis aanzienlijk verhogen. Dit kan betekenen dat je de extra kosten die je hebt gemaakt, terugverdient bij de verkoop.

Verhuis- en opslagkosten

Wanneer je je woning verkoopt, moet je eruit verhuizen. Hierbij kunnen verhuiskosten komen kijken. Denk aan de kosten van het inhuren van professionals, maar ook aan het huren van een verhuiswagen if je dit zelf doet.

Daarnaast kan er een periode zijn tussen het moment dat je jouw woning leeg moet opleveren en het moment dat je in je nieuwe woning trekt. In zo'n geval moet je mogelijk de kosten van opslag ruimte in overweging nemen.

Wanneer mijn huis verkopen in Driehuizen?

In de huidige woningmarkt lijkt er sprake te zijn van een verkopersmarkt, waarbij de vraag naar woningen groter is dan het aanbod. Is nu dan de juiste tijd om je huis in Driehuizen te verkopen? Zeker, maar onthoud dat elke situatie uniek is, en dat een ervaren makelaar in Driehuizen je hier goed over kan adviseren.

Je zou je af kunnen vragen, waar vind ik nu die geschikte makelaar? Om je hierbij te helpen, is het handig om makelaars te vergelijken. Hierdoor krijg je inzicht in verschillende makelaars in Driehuizen en hun diensten, prijzen en beoordelingen, wat je helpt bij het maken van je uiteindelijke keuze.

Vergelijk makelaars in Driehuizen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het proces van het verkopen van je huis kan ingewikkeld zijn en veel vragen oproepen. Waar moet je allemaal aan denken? Hoe vind je betrouwbare dienstverleners en hoe bespaar je op kosten? Maak het jezelf gemakkelijk met het overzichtelijke en duidelijke stappenplan van Huis Verkopen. Met dit stappenplan weet je precies wat je moet regelen, wanneer je dat moet doen en hoe je kosten kunt besparen. Regel alles op één plek en bespaar veel tijd en energie.

Lokale makelaars vergelijken

Vergelijken is dé manier om de beste dienstverlener te vinden, dit geldt zeker ook bij makelaars. Wij houden de prestaties van alle makelaars in Driehuizen bij, zodat jij in één oogopslag ziet welke makelaar het beste bij je past.

Kosten besparen op dienstverleners

Met ons platform kun jij gemakkelijk dienstverleners vergelijken op tarieven en beschikbaarheid. Of je nu op zoek bent naar een makelaar, energieadviseur of een ontruimer; je vindt en vergelijkt ze eenvoudig via Huis Verkopen.

100% onafhankelijk en objectief

We zijn het grootste platform op het gebied van huisverkoop en staan volledig in dienst van jou, de woningverkoper. Omdat we 100% onafhankelijk zijn, weet je zeker dat we altijd objective informatie en adviezen geven.

Gratis en vrijblijvend de beste dienstverleners vinden

Gebruik ons gratis platform om de beste specialisten in Driehuizen te vinden tegen de laagste prijs. Zet de eerste stap naar een succesvolle en voordelige verkoop van je huis, zonder verplichtingen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Driehuizen

Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de staat van je woning en de vraag op de huizenmarkt. Ga naar onze pagina over hoe snel woningen verkocht worden voor meer informatie.

Er zijn een aantal documenten die je nodig hebt om je huis te verkopen, waaronder het eigendomsbewijs en de splitsingsakte. Kijk op onze pagina over benodigde documenten voor het volledige overzicht.

Het bepalen van de vraagprijs voor je woning is een belangrijk onderdeel van het verkoopproces. Onze pagina hoe bepaal je de vraagprijs voor een huis biedt hierin een handige leidraad.

Het verkopen van je huis en verhuizen brengt verschillende taken met zich mee, zoals het doorgeven van je verhuizing aan verschillende instanties. Bezoek onze verhuispagina voor een volledige lijst van wat je moet regelen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen