Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Hensbroek

Als je jouw huis in Hensbroek gaat verkopen, wil je natuurlijk weten wie de beste makelaar is en hoeveel dit precies gaat kosten. Het kan een complex proces lijken, maar met de juiste makelaar is dit proces eenvoudig en efficiënt.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Hensbroek

Wanneer je jouw woning in Hensbroek wilt gaan verkopen, zijn er diverse zaken om rekening mee te houden. Om te beginnen wil je natuurlijk een goede prijs krijgen voor jouw huis. Daarnaast ben je ook op zoek naar een makelaar wiens kosten binnen jouw beschikbaar budget passen, zodat je niet te veel betaalt. Ten slotte, maar zeker niet minder belangrijk, wil je graag dubbele woonlasten vermijden. Dit kan je doen door je huis snel te verkopen met behulp van een professionele makelaar die aantoonbaar presteert in Hensbroek.

Als potentiële woningverkoper in Hensbroek, vraag je je vast af hoe snel huizen in de omgeving normaal gesproken worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je kan besparen wanneer je gespecialiseerde makelaars vergelijkt. Al deze vragen zijn terecht en belangrijk. Hieronder vind je de meest recente cijfers m.b.t. woningverkopen in Hensbroek:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
50 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 540.000
Besparing (gem.)
€ 1.350

Je huis snel verkopen in Hensbroek

Waar woningen in Nederland gemiddeld in 40 dagen verkocht worden, wijkt Hensbroek daar niet veel van af met een gemiddelde verkoopsnelheid van 50 dagen. Dit houdt in dat het streven is om jouw huis sneller dan dit gemiddelde te verkopen. Hoe? Dat lees je in de onderstaande tips.

 1. Vraag waardebepalingen aan bij meerdere makelaars. Dit helpt je om een realistische vraagprijs voor je woning vast te stellen. Je kunt een gratis waardebepaling aanvragen op onze website.
 2. Zorg voor een verzorgde, neutrale inrichting en creëer ruimte. Potentiële kopers kunnen zich zo beter inbeelden hoe zij zelf in de woning zouden leven. Hierbij kan een opgeruimde, schone woning met voldoende daglicht al wonderen doen.
 3. Maak gebruik van professionele fotografie. Dit trekt niet alleen meer online kijkers, maar zorgt er ook voor dat je woning er op zijn best uitziet in de presentatie. Overweeg daarnaast een virtuele rondleiding of 3D-beelden voor een nog betere online ervaring.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Hensbroek

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Hensbroek op?

Als je overweegt je huis in Hensbroek te verkopen, wil je natuurlijk weten wat je kunt verwachten qua opbrengst. De gemiddelde verkoopprijs in Hensbroek is op dit moment € 540.000. Deze prijs hangt echter van veel meer af dan alleen de locatie. Ook factoren zoals de staat van onderhoud, het woonoppervlak en kenmerken van de directe omgeving spelen een grote rol in de verkoopwaarde van jouw huis.

In februari 2024, ligt de gemiddelde prijs per vierkante meter in Hensbroek rond de € 3.436. Dit geeft een indicatie van wat je kunt verwachten, maar een exacte waardebepaling vanuit een professionele makelaar is altijd betrouwbaarder. Om een preciezer beeld te krijgen van de waarde van jouw huis, zonder hiervoor kosten te maken, kun je een gratis waardebepaling aanvragen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Hensbroek

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ -200
€ 1.700
€ 3.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Hensbroek bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Hensbroek.

Tips om je woning te verkopen in Hensbroek

Verkoop je je huis in Hensbroek en wil je de beste mogelijk deal maken? Bereid je goed voor met deze praktische tips. De woningmarkt is dynamisch; met een paar slimme strategieën kan je het meeste uit je verkoop halen.

 • Eerste indrukken zijn belangrijk, dus zorg ervoor dat je huis er van buiten uitnodigend uitziet. Een verzorgde voortuin kan al veel verschil maken.
 • Benut het natuurlijk licht. Laat zoveel mogelijk daglicht binnen in je huis, dit kan de ruimtes echter groter en aantrekkelijker maken.
 • Kies voor neutrale kleuren in je interieur. Potentiële kopers moeten zich gemakkelijk kunnen voorstellen hoe ze zelf in je huis zouden kunnen leven.
 • Reparaties: investeer in het repareren van opvallende gebreken aan de woning. Dit voorkomt mogelijke onderhandelingen op de prijs later.
 • Zorg dat je voorbereid bent op bezichtigingen. Maak het huis grondig schoon en zorg voor een aangename geur, zoals vers gebakken brood of verse koffie.

Ontdek jouw stappenplan in Hensbroek:

 • Een speciaal voor jouw woning gemaakt stappenplan
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
 • Voorkomt dat je stappen overslaat bij de verkoop
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Hensbroek?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Hensbroek kost je als verkoper gemiddeld € 6.613. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Hensbroek In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 540.000) € 6.156
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.613

Kosten van makelaars in Hensbroek

Als je overweegt om je huis in Hensbroek te verkopen, zul je waarschijnlijk rekening moeten houden met de kosten van een makelaar. Gemiddeld rekent een makelaar een courtage van 1,14% over de verkoopprijs. Deze kosten dekken meestal diensten zoals het in de markt zetten van je huis en het onderhandelen met potentiële kopers.

Echter, vasthouden aan de laagste makelaarskosten is niet altijd de beste strategie. Het gaat er namelijk niet alleen om wat de makelaar kost, maar vooral om de verkoopprijs die de makelaar voor jouw woning kan realiseren. Een goede makelaar kan net dat beetje extra bieden om je huis voor de best mogelijke prijs te verkopen.

Lees meer over makelaars in Hensbroek.

Andere kosten bij verkoop

Zoals je misschien al weet, zijn de kosten voor het inschakelen van een makelaar in Hensbroek gemiddeld € 6.156. Dit is gebaseerd op de gemiddelde verkoopprijs van € 540.000 en de gemiddelde courtage van 1,14%. Maar er zijn meer kostenposten waar je als verkoper rekening mee moet houden.

Notariskosten

Naast de makelaarskosten zijn er ook notariskosten. Hierbij kun je denken aan de kosten voor de akte van verkoop. De akte van verkoop is een officieel document waarin de overdracht van het eigendom wordt vastgelegd. Zonder dit document kan de woning niet verkocht worden.

De kosten van een notaris kunnen variëren en zijn afhankelijk van meerdere factoren. Het is daarom belangrijk om je vooraf goed te informeren over de exacte kosten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun je een weloverwogen keuze maken.

Energielabel

Een volgend kostenpunt is het energielabel van je woning. Bij de verkoop van een huis moet je als verkoper een definitief energielabel overhandigen aan de koper. Het label toont hoe energiezuinig de woning is, en komt met aanbevelingen voor het potentiële energiebesparingen.

Dit energielabel kun je zelf aanvragen bij een erkende deskundige. De kosten hiervan verschillen per aanbieder. Hou er rekening mee dat je deze kosten zelf moet betalen en dat ze niet te verhalen zijn op de koper.

Verhuis- en opslagkosten

Tenslotte zijn er de verhuis- en opslagkosten. Je moet je spullen immers van punt A naar punt B verplaatsen. Het tarief voor een verhuisbedrijf kan sterk variëren, afhankelijk van de afstand, het aantal spullen en de benodigde mankracht.

Daarnaast is opslagruimte huren soms ook noodzakelijk. Stel, je nieuwe huis is nog niet klaar of je hebt tijdelijk minder ruimte. De huurprijzen hiervan verschillen per aanbieder en hangen af van de hoeveelheid opslagruimte die je nodig hebt.

Wanneer mijn huis verkopen in Hensbroek?

Overweeg je om jouw woning in Hensbroek te verkopen? De huidige woningmarkt legt de bal in jouw speelveld als verkoper. Een sterke vraag en een relatief beperkt aanbod aan woningen leidt tot veel belangstelling voor te koop staande huizen. Een makelaar in Hensbroek is goed op de hoogte van deze marktomstandigheden en kan je hierover goed adviseren.

Je vraagt je wellicht af, wat de beste tijd is om je huis te verkopen? De realiteit is dat dit sterk afhangt van jouw persoonlijke situatie en de staat van jouw huis. De markt kan fluctueren, maar ongeacht de periode, kennis over de lokale markt - zoals die van een makelaar in Hensbroek - kan je helpen bij een zorgvuldige oriëntatie en de best mogelijke beslissing.

Vergelijk makelaars in Hensbroek Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je jouw woning in Hensbroek wilt verkopen en dit op een eenvoudige en voordelige manier wilt doen, dan is Huis Verkopen de ideale website voor jou. Dit platform biedt een duidelijk en handig stappenplan aan dat je helpt bij het organiseren van de verkoop van je woning. Van het regelen van een energielabel tot het vinden van een makelaar, alles kan gemakkelijk geregeld worden via één plek. Door dit stappenplan te volgen, weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en alle nodige stappen onderneemt voor een succesvolle woningverkoop.

Gemak van alles op één plek

Huis Verkopen biedt de mogelijkheid om alles rondom de verkoop van je woning te regelen op één plek. Denk hierbij aan het vinden van een geschikte verhuizer of ontruimer. Door jou hierbij te helpen, wordt het verkoopproces een stuk eenvoudiger en overzichtelijker voor je.

Vinden van beste specialisten

Huis Verkopen helpt je ook om de beste specialisten te vinden in Hensbroek. Je ontdekt bijvoorbeeld welke makelaar de beste prijs/kwaliteit-verhouding biedt. Hierdoor bespaar je kosten en haal je het maximale uit de verkoop van je woning.

Verkoopinformatie op maat

Voor iedereen die zijn woning in Hensbroek wilt verkopen, biedt Huis Verkopen relevante en specifieke informatie. Van prijsadviezen tot verkoopstrategieën, Huis Verkopen helpt je de juiste keuzes te maken en jouw doelen te bereiken.

Besparen met Huis Verkopen

Door het gebruik van Huis Verkopen bespaar je niet alleen tijd, maar ook geld. De website helpt je om de beste deals te vinden en de verkoop van je woning zo slim en voordelig mogelijk aan te pakken.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Hensbroek

Om de juiste verkoopprijs voor je huis in Hensbroek te bepalen, is het belangrijk om de huidige woningwaarde goed in kaart te brengen. Dit kan door een professionele waardebepaling aan te vragen. Deze geeft inzicht in de nasale verkoopwaarde van je woning.

Bij het kiezen van een makelaar kijk je naar ervaring, professionaliteit en tarieven. Let ook op hun verkoopstrategie en servicegerichtheid. Op deze pagina vind je meer informatie over hoe je een goede makelaar kunt vinden in Hensbroek.

Als je je huis verkoopt, ben je zelf verantwoordelijk voor de makelaarskosten. Deze kosten kunnen variëren en het is belangrijk om hier vooraf goed naar te informeren. Je kunt de tarieven opvragen bij lokale makelaars in Hensbroek.

Er zijn verschillende strategieën om je huis sneller te verkopen. Denk aan het opfrissen van het interieur, een goede promotie strategie en flexibiliteit in bezichtigingen. Meer tips voor snel verkoop kan je vinden op onze website.

Een energielabel geeft informatie over de energiezuinigheid van je huis. Een beter energielabel kan de verkoop van je huis positief beïnvloeden. Het is wettelijk verplicht om een definitief energielabel te hebben bij verkoop. Je kan een energielabel aanvragen via onze website.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen