Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Schagen

Als je jouw huis in Schagen wilt verkopen, is een gedegen voorbereiding uitermate belangrijk voor een soepel en succesvol verkooptraject. Het goed in kaart brengen van je woning en kennis van de lokale markt kunnen het verschil maken. Deze factoren dragen sterk bij aan een positief proces en resultaat.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Schagen

Als woningverkoper in Schagen heb je diverse doelen bij het verkopen van je huis. Misschien speel je met het idee van een andere omgeving of een grotere woning. Of je wilt een flinke winst behalen op je oorspronkelijke investering. Uiteraard wil je de hoogst mogelijke verkoopprijs, het liefst ook zo snel mogelijk. En natuurlijk, het maken van de juiste keuze voor een goede makelaar is ook een belangrijk doel dat je wilt bereiken.

Maar hoe zit het precies met de huidige woningmarkt in Schagen? Hoe snel worden huizen hier verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kan je besparen op makelaarskosten door makelaars te vergelijken? Een slim startpunt daarvoor is door een kijkje te nemen op onze pagina waar je makelaars kunt vergelijken. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Schagen:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
44 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 363.551
Besparing (gem.)
€ 1.000

Je huis snel verkopen in Schagen

In Schagen vliegen de woningen als warme broodjes over de toonbank. Gemiddeld duurt het maar 44 dagen om hier een woning te verkopen. Om jouw woning nóg sneller te verkopen, geven we hieronder enkele nuttige tips.

 1. Bereid je goed voor op de verkoop van je woning. Dat betekent: opruimen, schoonmaken en handige tips lezen op onze tips pagina zodat jij al het nodige weet over de verkoopvoorbereiding.
 2. Het vaststellen van een realistische vraagprijs blijft essentieel. Onze waardebepalingspagina kan je hierbij helpen. Overtuig potentiële kopers met een goede prijs-kwaliteitverhouding.
 3. Voor de snelste én hoogste verkoop is het belangrijk om je woning openbaar te koop te zetten. Dit zorgt ervoor dat zo veel mogelijk geïnteresseerden zien dat jouw woning te koop staat. De kracht van huizensites zoals Funda is hiermee bewezen.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Schagen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Schagen op?

Het verkopen van een huis in Schagen kan een interessante opbrengst genereren. In februari 2024 ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Schagen rond de € 363.551 euro. Deze prijs is afhankelijk van verschillende factoren zoals de woninggrootte, de staat van het huis, de locatie binnen Schagen, en de huidige vraag en aanbod op de huizenmarkt.

Om een nog duidelijker beeld te krijgen van de waarde van een huis in Schagen, wordt er vaak ook gekeken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter. Momenteel ligt deze gemiddelde verkoopprijs per m2 in Schagen op € 3.367 euro. Deze informatie is waardevol omdat het je een beter inzicht geeft in de waardebepaling van huizen binnen Schagen, wat nuttig is bij onderhandelingen over verkoopprijzen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Schagen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.200
€ 3.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Schagen bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Schagen.

Feitjes over Schagen

 • Schagen heeft twee kerken die de Grote Kerk worden genoemd.
 • Het jaarlijkse evenement Paasvee trekt duizenden bezoekers.
 • Slot Schagen uit de 15e eeuw wordt gebruikt voor evenementen.

Tips om je woning te verkopen in Schagen

Het verkopen van je huis in Schagen is een belangrijke beslissing die je in je leven kunt nemen. Daarom begrijpen we dat je dit proces graag zo soepel en winstgevend mogelijk wilt laten verlopen. Door je verkoop goed voor te bereiden, kun je zelf een groot verschil maken.

 • Onderzoek de markt: Begrijp welke prijs je kunt vragen voor je huis door te kijken naar recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in Schagen. Dit zal je helpen bij het juist prijzen van je woning.
 • Verbeteringen aanbrengen: Kleine verbeteringen zoals een verse laag verf of reparaties kunnen een groot verschil maken. Zorg dat je huis er op zijn best uitziet om kopers te trekken.
 • Professionele foto's: Foto's zijn het eerste wat potentiële kopers zien. Investeer in een professionele fotograaf om je huis in het beste licht te presenteren.
 • Inschakelen van een ervaren makelaar: Een goede makelaar kent de lokale markt in Schagen en kan je adviseren over de beste strategie om je huis te verkopen.

Ontdek jouw stappenplan in Schagen:

 • Voorkomt dat je stappen overslaat in het verkoopproces.
 • Duidelijk inzicht in alle verkoopstappen voor jouw huis.
 • Handige to-do-lijst voor het vlot verkopen van je woning.
 • Met dit stappenplan kan je potentiële kosten besparen.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Schagen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Schagen kost je als verkoper gemiddeld € 6.093. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Schagen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 363.551) € 4.108
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.093

Kosten van makelaars in Schagen

Als je een huis wilt verkopen in Schagen, kun je ervoor kiezen om dit met behulp van een makelaar te doen. De kosten voor de makelaar kunnen zoals bij de meeste dienstverleners verschillend zijn. Veel makelaars rekenen opstartkosten voor het verkoopklaar maken van jouw huis. Deze kosten komen gemiddeld neer op: € 515.

Daarnaast hanteert de makelaar vaak een courtage. Dit is een percentage van de verkoopprijs van jouw huis dat de makelaar krijgt. Dus hoe hoger de verkoopprijs, hoe meer de makelaar verdient. Dit percentage ligt gemiddeld op 1,13% in Schagen. Er zijn ook makelaars die een vast tarief rekenen, ongeacht de verkoopprijs van je huis. Het is aan jou om te beslissen wat voor jou het meest gunstig is.

Lees meer over makelaars in Schagen.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Bij het verkopen van je huis krijg je ook te maken met notariskosten. Deze kosten ontstaan wanneer een notaris voor jou de overdracht van je woning regelt. Dit is een wettelijke verplichting.

De notariskosten zijn onder andere voor het opstellen van de akte van levering, die de overdracht van de eigenaar van de woning officieel maakt. Ook het doorhalen van de hypotheek, met een gemiddelde prijs van € 350, valt onder de notariskosten.

Onderhoudskosten

Een andere soort kosten die je kan hebben als verkoper, zijn de onderhoudskosten. Voor het verkopen van je woning wil je misschien nog enkele reparaties of verbeteringen uitvoeren.

Denk hierbij aan een likje verf hier en daar, reparatie van lekkages of het vervangen van versleten onderdelen. Deze kosten kunnen variëren, afhankelijk van de staat van onderhoud van je woning.

Verhuis- en opslagkosten

Iets waar veel mensen in eerste instantie niet aan denken, zijn de kosten die je maakt voor het verhuizen en opslaan van je spullen. Toch kunnen ook deze kosten aardig oplopen.

Voor de verhuizing zelf kun je een professioneel verhuisbedrijf inschakelen. Ook kan je te maken krijgen met kosten voor de tijdelijke opslag van je spullen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je nog niet meteen in je nieuwe woning terecht kan.

Wanneer mijn huis verkopen in Schagen?

Is het nu een goed moment om je huis in Schagen te verkopen? Absoluut! De huidige markt kenmerkt zich door een hoge vraag naar woningen. Bijgevolg zijn de kansen voor je om je huis succesvol te verkopen erg groot, zeker in een aantrekkelijke regio als Schagen waar de woningwaarde stabiel is.

Misschien vraag je je af hoeveel je huis precies waard is? Voor een nauwkeurige inschatting raden we je aan een gratis online waardebepaling aan te vragen op onze website. Dit geeft je direct een beter beeld van het potentiële verkoopbedrag. Voor meer informatie, klik hier: waardebepaling aanvragen.

Vergelijk makelaars in Schagen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Huis Verkopen maakt het verkopen van jouw huis gemakkelijk en winstgevender. Met het zorgvuldig samengestelde stappenplan weet je precies waar je aan moet denken tijdens je verkoopproces. Het stappenplan is ontworpen om het verkoopproces voor jouw specifieke woning te begeleiden. Dit garandeert dat je geen essentiële stappen overslaat of voor onverwachte kosten komt te staan. Huis Verkopen helpt je kosten te besparen tijdens dit complexe proces.

Gratis waardebepaling en makelaarsvergelijking

Met Huis Verkopen krijg je toegang tot handige tools als een gratis waardebepaling van je woning. Ook wordt de mogelijkheid geboden om makelaars te vergelijken. Dit helpt enorm bij het vinden van de beste makelaar in Schagen, waardoor je de verkoop optimaal kunt aansturen.

Besparen op makelaarskosten

Verder biedt de site ook de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen. Vergelijken van deze tarieven kan leiden tot forse besparingen op makelaarskosten. Met andere woorden, je betaalt nooit te veel als je gebruik maakt van de diensten van Huis Verkopen.

Onafhankelijk en gratis platform

Huis Verkopen is een volledig onafhankelijk en gratis te gebruiken platform. Dit betekent dat je altijd de beste diensten krijgt, zonder verborgen of onverwachte kosten. De focus ligt op het bieden van betrouwbare informatie, zodat je volledig geïnformeerd je huis kunt verkopen.

Aanvullende diensten eenvoudig geregeld

Daarnaast biedt Huis Verkopen ook verschillende aanvullende diensten die het verkopen van jouw huis nog soepeler laten verlopen. Denk hierbij aan het regelen van een energielabel of woningstyling. Zonder stress en op efficiënte wijze wordt de verkoop van je huis geregeld.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Schagen

De beste manier om de waarde van je huis in Schagen te bepalen, is door een waardebepaling door een makelaar aan te vragen. Ze hebben kennis van de lokale markt en factoren die de woningwaarde beïnvloeden.

De verkoopkosten variëren. Ze kunnen makelaarskosten, notariskosten, kosten voor het energielabel en mogelijk marketingkosten omvatten. Lees meer over de kosten van de verkoop van een huis op onze website.

Het inhuren van een makelaar is geen verplichting, maar het kan het proces eenvoudiger maken. Een makelaar heeft kennis van de markt en kan helpen bij onderhandelingen. Kijk naar onze tips over hoe je een goede makelaar kunt vinden.

Zorg dat je huis er uitnodigend uitziet voor potentiële kopers. Dit kan onder andere door kleine reparaties uit te voeren en te zorgen dat je huis netjes is. Voor meer tips kun je kijken naar onze tips om je woning snel te verkopen.

Er is geen 'beste manier' omdat dat afhangt van je specifieke situatie. Wel raden we aan om een strategisch plan te hebben, en overweeg professioneel advies. Bekijk ons handig stappenplan voor de verkoop van je huis om je te helpen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen