Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Schagen

Je bent zich vast aan het oriënteren op de huizenmarkt in Schagen en kan wel wat meer inzicht gebruiken. Zoek niet verder! Deze pagina staat vol met bruikbare vastgoedcijfers. Van de huidige gemiddelde verkoopprijzen tot aan vraagprijzen en het aantal transacties per mei 2024. Met deze waardevolle informatie kun je een weloverwogen beslissing nemen bij het verkopen van je woning.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Schagen

De gemiddelde verkoopprijs in Schagen is in de laatste 3 maanden € 458.057 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 437.018 euro. Deze prijzen kunnen dagelijks fluctueren, afhankelijk van de marktsituatie. Daarom is het verstandig om deze cijfers regelmatig bij te houden als je van plan bent je huis te verkopen of te kopen in deze regio. De volgende onderstaande grafiek geeft je een duidelijk beeld van de huidige situatie:

Huizenprijzen in Schagen

Afgelopen 3 maanden

€ 271.000
€ 390.000
€ 508.000

In de aankomende grafiek nemen we een kijkje naar de gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in Schagen van de afgelopen drie maanden. Wat hierdoor duidelijk zichtbaar wordt is de huidige situatie op de woningmarkt. Dit biedt een concreet en helder beeld van de recente woningmarktcijfers in Schagen:

Huizenprijzen in Schagen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.300
€ 3.900

Prijsontwikkeling Schagen laatste 12 maanden

In de gemeente Schagen zijn de woningprijzen in het afgelopen jaar zeker niet stil blijven staan. De gemiddelde verkoopprijs was afgelopen maand € 458.057 euro.

Hoe deze prijs zich precies heeft ontwikkeld in de afgelopen 12 maanden? Dat wordt duidelijk in de onderstaande grafiek met de meest recente woningmarktcijfers:

Wat is mijn woning in Schagen waard?

Het nemen van de beslissing om jouw woning in Schagen te verkopen is meer dan alleen een emotioneel proces, het hangt doorgaans sterk samen met de potentiële opbrengst. De huidige waarde van de woning op de woningmarkt speelt hierin een doorslaggevende rol. Niemand wil zijn huis immers onder de marktwaarde verkopen.

Overweeg je de verkoop van jouw woning? Dan is een gratis waardebepaling door een makelaar een slimme zet. Een dergelijke taxatie geeft je een realistisch beeld van de huidige marktwaarde van de woning, welke je zou kunnen verwachten bij verkoop. Dit is een grote bijdrage aan het opstellen van een toekomstige verkoopstrategie.

Een waardebepaling wordt gedaan door een makelaar die jouw woning fysiek inspecteert. Het is handig om dit bij meerdere makelaars te doen, aangezien de geschatte waarde per makelaar kan variëren. Bij de aanvraag van een waardebepaling kun je aangeven dat je wilt dat meerdere makelaars een taxatie uitvoeren.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De vastgoedcijfers zijn sterk afhankelijk van de locatie, ze variëren van plaats tot plaats. Dit maakt het bij het analyseren van de huizenprijzen belangrijk om niet enkel naar lokale prijzen te kijken. Zo houden de variërende prijzen nabij Schagen, bijvoorbeeld, ook waardevolle informatie in:

Om het volledige plaatje van de huidige vastgoedmarkt te zien is het dus belangrijk naar een groter geheel te kijken dan alleen Schagen. Kijk mee naar de volgende grafieken, die de gemiddelde verkoopprijzen in Schagen en omliggende plaatsen beschouwen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Schagen

Als je overweegt om je huis in Schagen te verkopen, weet je dat niet elke makelaar dezelfde statistieken kan presenteren. Naast het verschil in succesvolle verkopen en gemiddelde verkooptijd, verschillen makelaars ook in kennis van de lokale markt, ervaring en strategieën voor woningpresentatie.

Weet dat een zorgvuldige keuze van een makelaar een groot verschil kan maken. De juiste makelaar kan ervoor zorgen dat je woning op een efficiënte wijze wordt verkocht, je helpt met het vaststellen van de juiste prijs en onderhandelingen. Een handige manier om een goede keuze te maken is door makelaars uit Schagen te vergelijken op onze website.

Vergelijk makelaars in Schagen Of lees meer over makelaars in Schagen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Schagen

Het kiezen van een makelaar kan soms minder eenvoudig zijn door de variërende tarieven. Het gemiddelde courtage van een makelaar in Schagen is 1,13%. Betekent dit dat je verkooplast een flinke hap neemt uit de opbrengst van je huis? Wel, bij een gemiddelde verkoopprijs van € 458.057 euro zou dit een bedrag zijn van ongeveer € 5.176 euro.

Als je overweegt een huis te verkopen, is het verstandig om eerst de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Een beslissing gebaseerd op deze vergelijking kan je namelijk veel geld besparen. Makelaars vergelijken biedt je de kans om een makelaar te vinden wiens tarieven, werkwijze en verkoopstrategie overeenkomen met jouw behoeften en verwachtingen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Schagen

In Schagen staat een totaal van 5754 koopwoningen, maar slechts een klein deel van deze woningen is daadwerkelijk op de markt beschikbaar. Dit betekent voor jou als woningverkoper dat er een beperkt aanbod is in vergelijking met de vraag, wat jouw onderhandelingspositie kan versterken. Het is dus een gunstige tijd om na te denken over het verkopen van je huis, gezien de huidige schaarste.

Aantal verkochte woningen in Schagen

In de afgelopen 12 maanden is er in Schagen een bepaalde hoeveelheid woningen verkocht. De hoeveelheid is precies weergegeven in de tag 187. Tal van aanmeldingen resulteerden in succesvolle transacties, een feit dat duidelijk wordt in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Schagen te verkopen?

Wanneer je jouw huis in Schagen wilt verkopen, zijn er talrijke zaken waarmee je rekening moet houden. Denk bijvoorbeeld aan het bepalen van de juiste verkoopprijs, het aantrekkelijk presenteren van jouw woning en het zorgen voor belangrijke documenten zoals het energielabel. Bovendien moeten de potentiële kopers op de juiste manier worden benaderd en is het kiezen van een effectieve makelaar een cruciale stap in het proces.

Om het proces overzichtelijker en efficiënter te maken, kan een stappenplan zeer nuttig zijn. Een goed stappenplan helpt je niet alleen bij het in kaart brengen wat er allemaal moet gebeuren, maar biedt je ook begeleiding bij het maken van belangrijke beslissingen, zoals het kiezen van een makelaar of het vinden van een betrouwbaar verhuisbedrijf. Met een goed inzicht in deze stappen, is jouw huis verkopen in Schagen een stuk eenvoudiger.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op HuisVerkopen.nl krijg je met één oogopslag inzicht in de recente prijsontwikkelingen van huizen in Schagen. Realtime bijgewerkt en geanalyseerd, bieden we je een nauwkeurig overzicht van de actuele vraag- en verkoopprijzen, het aantal transacties en de meest recente aanmeldingen voor nieuwe huizen op de markt. Overweeg je om jouw woning te verkopen? Blijf dan op de hoogte en zorg dat je piekfijn geïnformeerd bent door ons in de gaten te houden.

Voordeel halen uit HuisVerkopen.nl

HuisVerkopen.nl springt bij in elke fase van de huizenverkoop. Gratis tools zoals een waardebepaling en een tool om makelaars te vergelijken helpen je de beste makelaar in Schagen te vinden. Eenvoudig tarieven opvragen kan je een hoop besparen op makelaarskosten. Het stappenplan houdt je op het juiste pad en voorkomt dat je essentiële stappen voor de verkoop van jouw woning overslaat.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen