Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Dirkshorn

De woningmarkt in Dirkshorn doorloopt interessante fases. Op dit moment - februari 2024 - zijn er veel bewegingen die een impact hebben op de marktwaarde van huizen. Wil je jouw huis in Dirkshorn verkopen? Duik dieper in de details om beter geïnformeerd te zijn over jouw potentieel en kansen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Dirkshorn

De gemiddelde verkoopprijs in Dirkshorn is in de laatste 3 maanden € 319.500 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 344.666 euro. Ter vergelijking, vergeleken met de rest van Nederland, volgen de prijzen in Dirkshorn een soortgelijke trend. Om deze informatie te visualiseren, kijk eens naar de volgende grafiek:

Huizenprijzen in Dirkshorn

Afgelopen 3 maanden

€ 144.000
€ 269.000
€ 395.000

In het evalueren van woningprijzen, waarde per vierkante meter speelt een bepalende rol, vooral in een plaats als Dirkshorn. Door het oppervlakte van je huis (in m²) te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per m² in Dirkshorn, krijg je een betrouwbare inschatting van de potentiële opbrengsten. Som deze gerust op bij de weergave van de huidige marktcijfers waarbij de recente verkoop- en vraagprijzen per m2 in Dirkshorn zijn inbegrepen:

Huizenprijzen in Dirkshorn per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ -600
€ 1.400
€ 3.300

Prijsontwikkeling Dirkshorn laatste 12 maanden

De afgelopen 12 maanden gingen de woningprijzen in Dirkshorn op en neer, wat een ritme weergeeft dat in overeenstemming is met de algemene trend in het land. Ook al is de specifieke prijsfluctuatie uniek voor elke regio, je zou vergelijkbare bewegingen elders kunnen waarnemen.

De gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand in Dirkshorn was € 319.500. Hieronder geeft de grafiek meer inzicht in hoe deze prijsbewegingen zich over de laatste 12 maanden verhouden:

Wat is mijn woning in Dirkshorn waard?

De waarde van jouw woning in Dirkshorn is afhankelijk van verschillende factoren zoals de ligging, het woonoppervlak, de staat van onderhoud en de marktvraag. Maar ook subjectieve elementen, zoals de indeling van het huis en de uitstraling van de woonwijk, kunnen een grote rol spelen. Het is een complex proces om tot de juiste woningwaarde te komen.

Als je graag wilt weten hoeveel jouw huis precies waard is, kun je het best een gratis waardebepaling door een makelaar aanvragen. Een waardebepaling kan helpen als je overweegt jouw huis te verkopen, maar ook als je alleen geïnteresseerd bent in de precieze waarde van je woning. Voor een gratis waardebepaling kun je terecht op de volgende pagina.

Bij een gratis waardebepaling komt er een makelaar bij je thuis om te kijken naar alle facetten van je woning. Het is niet alleen gratis, maar ook erg handig omdat je direct vragen kunt stellen over specifieke aspecten van je huis. Een waardebepaling door een makelaar biedt een precies en realistisch beeld van de woningwaarde.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

In de hedendaagse woningmarkt variëren huisprijzen aanzienlijk per locatie. Dit geldt zeker voor omgevingen als Dirkshorn, waar prijsverschillen tussen naburige plaatsen aanzienlijk kunnen zijn.

Om een volledig beeld van de huidige marktstatus te hebben, is het raadzaam breder te kijken dan de grenzen van elke plaats. Immers, zowel kopers als verkopers kunnen profiteren van deze prijsinformatie.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Dirkshorn

Hoewel er veel verkoopmakelaars actief zijn in Dirkshorn, presteren ze allemaal anders. Wij, bij Huis Verkopen, houden constant zicht op de lokale woningmarkt en houden de prestaties van iedere makelaar scherp in de gaten. Hierdoor krijgen we inzicht in wie het snelst verkopen, wie hogere verkoopprijzen behaalt en hoeveel woningen zij gemiddeld per jaar verkopen.

Inzien dat er verschillen zijn tussen verkoopmakelaars kan zwaar wegen in het succes van jouw woningverkoop. Het kan helpen om een makelaar te vinden die naadloos aansluit bij jouw specifieke situatie en wensen. Wij helpen om die ideale match te vinden, door middel van een vergelijking op grond van onze verzamelde statistieken.

Vergelijk makelaars in Dirkshorn Of lees meer over makelaars in Dirkshorn

Gemiddelde tarieven van makelaars in Dirkshorn

Laat je niet verrassen door de courtage die makelaars rekenen bij de verkoop van jouw huis. In Dirkshorn bedraagt de gemiddelde courtage 1,16% van de uiteindelijke verkoopprijs. Dit varieert echter per makelaar, dus het loont zich om actief te onderzoeken welke makelaar zowel qua ervaring als kosten het beste bij je past. Houd ook in gedachten dat de meeste makelaars aanvullende opstartkosten rekenen om je woning in de verkoop te plaatsen.

Een hulpmiddel dat je kunt gebruiken om bij verschillende makelaars tarieven op te vragen, is te vinden op onze website. Via deze handige tool in Dirkshorn en omgeving zullen de geselecteerde makelaars je verder informeren over hun tarieven. Zo krijg je een goed beeld van de kosten die je kunt verwachten bij de verkoop van een huis met een gemiddelde prijs van € 319.500. Even voor de beeldvorming, een courtage van 1,16% komt neer op ongeveer € 3.706 kosten voor de makelaar.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Dirkshorn

In Dirkshorn bevindt zich een totaal van koopwoningen. Deze woningen kunnen verscheidene bestemmingen hebben, waaronder privé-eigendom, investeringsobject of wellicht vakantiehuis. Als je denkt aan verkopen, is het raadzaam om rekening te houden met deze verschillende mogelijkheden, dit kan van invloed zijn op de waarde en verkoopbaarheid van je woning.

Aantal verkochte woningen in Dirkshorn

In het rustige dorp Dirkshorn is in de afgelopen 12 maanden een specifieke hoeveelheid woningen op de markt gebracht, ofwel 'aangemeld'. Parallel loopt het aantal woningen dat daadwerkelijk van eigenaar wisselde, de 'transacties'. Dit aantal, in Dirkshorn, was 20. Ontdek de maandelijkse en jaarlijkse fluctuaties in de woningmarkt van Dirkshorn in de grafiek hieronder:

Ben je van plan jouw huis in Dirkshorn te verkopen?

Het verkopen van je huis in Dirkshorn omvat veel aspecten waar je op moet letten. Allereerst is het verstandig om een duidelijke waardebepaling door een makelaar aan te vragen om realistische verkoopverwachtingen te creëren. Daarnaast kan een verkoopadvies van een professional helpen bij belangrijke beslissingsmomenten. Het is ook belangrijk de staat van jouw huis te optimaliseren vóór de verkoop, dus vergeet zeker niet een energielabel aan te vragen.

Een goede voorbereiding is het halve werk, dus een handig stappenplan voor de verkoop van je huis is uiterst waardevol. Dit biedt je een duidelijk overzicht van taken die je moet uitvoeren, en eventuele obstakels waar je doorheen moet navigeren. Door dit plan te volgen, zorg je ervoor dat je niets over het hoofd ziet en dat je met vertrouwen kunt werken aan de verkoop van je huis in Dirkshorn.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als je up-to-date wilt blijven over de woningmarkt in Dirkshorn, dan ben je hier op de juiste plaats. Er gebeurt voortdurend iets op de woningmarkt waardoor de woningmarktcijfers continu veranderen. Deze pagina wordt doorlopend geactualiseerd om jou te voorzien van de meest recente cijfers. Door het volgen van deze cijfers krijg je een duidelijk beeld van de huizenmarkt, wat het makkelijker maakt om te bepalen of het het juiste moment is om je huis te verkopen.

De voordelen van HuisVerkopen.nl

Bij het regelen van de verkoop van je woning kan HuisVerkopen.nl een grote hulp zijn. Met handige opties zoals een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, wordt het vinden van de juiste makelaar in Dirkshorn een eitje. Bovendien kan je door ons te gebruiken ook makkelijk makelaarstarieven op te vragen, wat je kan helpen om te besparen op de kosten van de makelaar. Altijd handig dus om HuisVerkopen.nl in te zetten bij de verkoop van je huis.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen