Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Obdam

Wanneer je je huis in Obdam wilt verkopen, helpen lokale vastgoedcijfers je om een competitieve vraagprijs te bepalen. Zicht hebben op recente transactiecijfers verschaft je inzicht in de huidige marktwaarde en helpt je bij het onderhandelen met potentiële kopers. Maak daarom gebruik van deze nuttige data.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Obdam

Als woningverkoper in Obdam liggen er verschillende doelen voor je klaar tijdens het verkoopproces. Misschien streef je naar de best mogelijke verkoopprijs, of wil je jouw huis zo snel mogelijk van de hand doen. Het is denkbaar dat het voeren van de onderhandelingen met potentiële kopers je voornaamste doel is, of misschien wil je juist zoveel mogelijk kijkers aantrekken om zo de kansen op een succesvolle verkoop te vergroten.

Zoveel doelen, zoveel vragen. Je vraagt je wellicht af: hoe snel worden huizen in Obdam meestal verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kan ik besparen door makelaars te vergelijken? Om deze vragen te beantwoorden en je grondig voor te bereiden op je woningverkoop, kun je gratis en vrijblijvend een verkoopadvies aanvragen bij een makelaar. Hieronder vind je de actuele cijfers over de woningmarkt in Obdam:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
37 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 418.050
Besparing (gem.)
€ 1.338

Je huis snel verkopen in Obdam

Obdam is een gewilde locatie en het gemiddelde aantal dagen dat een woning hier te koop staat is 37 dagen. Dit betekent dat er een grote kans is dat ook jouw woning relatief snel verkocht kan worden. Het helpt daarbij wel om een paar punten in acht te nemen.

 1. De juiste vraagprijs is een van de belangrijkste factoren bij het snel verkopen van je woning. Een makelaar in Obdam kan je helpen deze prijs te bepalen. Overweeg het aanvragen van een waardebepaling om deze prijs goed te onderbouwen.
 2. Het in orde hebben van alle papieren en documenten kan het verkoopproces versnellen. Denk hierbij aan het energielabel, je kan er hier een aanvragen. Maar ook bouwtekeningen en anderen documenten die belangrijk zijn bij de verkoop van je woning.
 3. Promotie van je woning kan een groot verschil maken. Een goede presentatie op vastgoedwebsites, sociale media en andere kanalen kan ervoor zorgen dat meer potentiële kopers je woning zien. Overweeg daarom een makelaar die ervaring heeft met dergelijke promoties.
Huis verkopen Obdam tips

Tips in Obdam

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Obdam op?

Als je een huis in Obdam wilt verkopen, ben je waarschijnlijk benieuwd naar de gemiddelde verkoopprijs. Zet je schrap, want momenteel ligt die rond de € 418.050! Let wel, een exacte verkoopsom is afhankelijk van diverse factoren. Zaken als de grootte van de woning, renovaties en verbouwingen en de aanwezigheid van een tuin of garage kunnen de uiteindelijke waarde beïnvloeden.

Voor de prijs per vierkante meter in Obdam, kun je rekenen op een bedrag van € 3.276. Echter, dit is slechts een algemene schatting. De uiteindelijke prijs per m2 kan variëren. De onderhoudsconditie van de woning en de locatie, bijvoorbeeld nabijheid tot voorzieningen en aantrekkelijke uitzichten, spelen een grote rol in de verkoopwaarde. Hou deze factoren dus zeker in gedachten bij het overwegen van de verkoop van je huis.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Obdam

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.600
€ 3.100
€ 3.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Obdam bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Obdam.

Feitjes over Obdam

 • Obdam is gelegen in de provincie Noord-Holland.
 • In Obdam bevindt zich een idyllisch kerkje uit 1489.
 • Obdam staat bekend om haar groot aantal waterpartijen.

Tips om je woning te verkopen in Obdam

Het verkopen van een huis in Obdam kan een uitdaging zijn, vooral in een competitieve markt. Maar met de juiste strategie kan het een soepel en succesvol proces worden. Hier zijn enkele tips om je huisverkoop naar het volgende niveau te tillen.

 • Professionele fotografie: Zorg ervoor dat je professionele foto's van je huis hebt. Dit trekt potentiële kopers aan en zorgt ervoor dat je huis er op zijn best uitziet op vastgoedwebsites.
 • Inrichting: Overweeg je huis opnieuw in te richten en te ontspullen. Zo creëer je een ruim en uitnodigend gevoel, wat potentiële kopers aantrekt.
 • Onderhoud: Zorg ervoor dat alle kleine klusjes en onderhoudswerkzaamheden gedaan zijn. Een goed onderhouden huis toont aan dat er zorg is besteed aan het pand, en dit geeft potentiële kopers vertrouwen.
 • Marktkennis: Verdiep je in de lokale woningmarkt van Obdam. Ken de prijzen en kenmerken van recent verkochte huizen in jouw buurt. Dit helpt je om een competitieve prijs voor je huis te bepalen.
 • Promotie: Maak gebruik van sociale media en online platforms om aandacht te krijgen voor je woning. De juiste promotie kan ervoor zorgen dat je woning sneller verkocht wordt.

Ontdek jouw stappenplan in Obdam:

 • Specifiek stappenplan gebaseerd op jouw adres
 • Voorkomt overslaan van belangrijke stappen
 • Biedt een compleet overzicht en bespaart tijd
 • Kan duizenden euro's besparen door vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Obdam?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Obdam kost je als verkoper gemiddeld € 5.507. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Obdam In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 418.050) € 4.682
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.507

Kosten van makelaars in Obdam

Als je overweegt om je huis in Obdam te verkopen, dan krijg je te maken met makelaarskosten. De meeste makelaars in Obdam rekenen opstartkosten, die gemiddeld neerkomen op € 515. Daarbovenop betaal je nog een courtage. De courtage is het percentage van de verkoopprijs dat de makelaar ontvangt als beloning voor zijn of haar diensten. Dit is gemiddeld 1,12%.

Zorg dat je de kosten van verschillende makelaars met elkaar vergelijkt. Een makelaarstarief is namelijk maar een voorstel en de courtage is nog onderhandelbaar. Door de tarieven van diverse makelaars tegen elkaar af te wegen, kun je flink besparen op de kosten bij de verkoop van je woning in Obdam. Het is zeker de moeite waard om hier goed naar te kijken!

Lees meer over makelaars in Obdam.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Voor onderhoudskosten zal je als woningverkoper moeten opdraaien. Denk hierbij aan het repareren van lekkages, het vervangen van kapotte ramen of het schilderen van de offerte. Dit zijn uitgaven die je moet doen om ervoor te zorgen dat je huis in een goede staat verkeert.

Daarnaast kunnen ook de kosten van periodieke inspecties van bijvoorbeeld de cv-ketel op jouw bord terechtkomen. Het is belangrijk om te weten dat een goed onderhouden huis aantrekkelijker is voor potentiële kopers en dus je verkoopkansen kan vergroten.

Energielabel

Een ander kostenpost die je niet moet uitvlakken is het energielabel. Dit label, dat aangeeft hoe energiezuinig jouw woning is, is namelijk verplicht bij de verkoop van je woning. Het moet worden opgesteld door een erkend deskundige.

Geen energielabel bij de verkoop van je huis kan leiden tot een boete. Bovendien kan het ontbreken van dit label een negatieve invloed hebben op het verkoopproces, omdat kopers bewuster zijn van energiezuinig wonen.

Verhuiskosten

Als je je huis verkoopt, betekent dit in de meeste gevallen dat je zelf ook moet verhuizen. De verhuiskosten, bijvoorbeeld voor een verhuisbedrijf of de huur van een verhuiswagen, zijn dan ook kosten die je in je begroting moet meenemen.

Daarbij kun je naast de daadwerkelijke verhuizing ook denken aan de kosten voor het inpakmateriaal, de eindschoonmaak van je oude woning of de kosten om jouw nieuwe woning bewoonbaar te maken. Dit alles kan aardig in de papieren lopen.

Wanneer mijn huis verkopen in Obdam?

In deze huidige woningmarkt, zou je wellicht kunnen twijfelen of dit het juiste moment is om je huis in Obdam te verkopen. Is het logisch om te aarzelen en je af te vragen of je huis wel verkocht zal worden? Absoluut, deze onzekerheid is heel begrijpelijk. Maar gelukkig kan je met enig eenvoudig onderzoek meer duidelijkheid krijgen over de verkoopmogelijkheden van je huis in Obdam.

Het uitvoeren van een woningmarktanalyse voor Obdam kan je hierbij helpen. Je zult merken dat ondanks mogelijke twijfels, de markt in februari 2024 gunstig is, en je huis mogelijk sneller verkoopt dan je denkt. Dus mocht je overwegen je huis te verkopen, dan is het zeker de moeite waard om de actuele marktcondities in Obdam goed te onderzoeken.

Vergelijk makelaars in Obdam Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wil jij het maximale uit de verkoop van je woning halen? Dan is het stappenplan van Huis Verkopen de perfecte tool voor je. Het is een overzichtelijk en gemakkelijk te gebruiken online stappenplan dat je begeleidt bij alles wat je moet regelen voor de verkoop van je woning. Of je nu op zoek bent naar een energielabel, makelaar, ontruimer of verhuizer in Obdam, met dit stappenplan vind je alles op één plek. Maak het jezelf gemakkelijk en begin vandaag nog met het stappenplan van Huis Verkopen.

Vergelijking van prestaties van lokale makelaars

Bij Huis Verkopen verzamelen we statistieken van alle makelaars in Obdam. Hierdoor kun je makelaars vergelijken op prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid van verkopen. Zo vind je de makelaar die het beste bij jouw verkoopplannen past.

Kosten besparen door dienstverleners te vergelijken

Huis Verkopen helpt je niet alleen in je zoektocht naar de beste makelaar, maar ook naar de meest voordelige dienstverleners. Via ons stappenplan vergelijk je makelaars, energieadviseurs en nog veel meer op tarieven en beschikbaarheid. Zo bespaar je op je verkoopproces en houd je meer over aan de verkoop van je woning.

Objectieve en onafhankelijke informatie

Als grootste platform voor het regelen van de verkoop van je huis, zijn wij 100% onafhankelijk. We zijn er om ervoor te zorgen dat jij, als verkoper, alle correcte en belangrijke informatie in handen hebt om de juiste beslissingen te nemen.

Eenvoudig het overzicht behouden

Met ons interactieve stappenplan heb je altijd het overzicht tijdens het verkoopproces. Iedere voltooide stap vink je eenvoudig af en je weet precies wat nog geregeld moet worden. Zo houd je het regelen van de verkoop eenvoudig en gestructureerd.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Obdam

Dat hangt af van diverse factoren zoals de woningmarkt, de staat van je huis, jouw persoonlijke situatie en de vraag naar huizen in Obdam. Je kunt altijd gratis en vrijblijvend een waardebepaling door een makelaar aanvragen om een beter inzicht te krijgen in de mogelijke verkoopwaarde van je huis.

Het is een goed idee om te beginnen met onderzoek. Bereid je voor op de verkoop door de woningmarkt in Obdam te bekijken en misschien zelfs een professioneel verkoopadvies bij een makelaar aanvragen. Hierdoor krijg je een beter inzicht in de huidige marktcondities.

Het hangt af van de services die je kiest om te gebruiken. Deze kosten kunnen variëren van courtagekosten voor een makelaar tot notariskosten. Voor een overzicht van wat je kunt verwachten, kun je onze pagina over de kosten van de verkoop van een huis bekijken.

Via onze handige tool kun je makelaars vergelijken en de beste makelaar vinden voor de verkoop van jouw huis in Obdam. Hierbij kun je kijken naar ervaring, succesvolle verkopen en kosten.

Een goed gepresenteerd en competitief geprijsd huis zal sneller verkopen. Maar er zijn nog meer factoren die kunnen helpen. Bekijk onze tips om een woning snel te verkopen voor meer informatie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen