Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Kerkenveld

Als je overweegt je huis in Kerkenveld te verkopen, maakt HuisVerkopen.nl het je gemakkelijk. Met hun online platform kun je alle voorbereidingen treffen voor een succesvolle verkoop. Zet de eerste stap richting een nieuwe toekomst in een ander huis.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Kerkenveld

Als woningverkoper in Kerkenveld heb je verscheidene doelen bij het verkopen van je huis. Je wilt natuurlijk dat jouw huis zo snel mogelijk verkocht wordt, en dat tegen een prijs die evenredig is met jouw woningwaarde. Mogelijk wil je ook de kosten van de makelaar beteugelen, zodat een groter deel van de opbrengst in jouw zak belandt. Maar bovenal streef je naar een onbezorgd en vlot verkoopproces, om zo snel mogelijk aan je nieuwe hoofdstuk te kunnen beginnen.

Vermutelijk vraag je je af hoe snel huizen zoals die van jou in Kerkenveld verkocht worden, en wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. Zou je kunnen besparen door makelaars te vergelijken? En hoeveel is jouw woning nu eigenlijk waard? Een antwoord op deze en andere vragen vind je door het aanvragen van een gratis verkoopadvies. Hieronder worden de meest actuele cijfers gepresenteerd over de woningmarkt in Kerkenveld:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
28 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 450.000
Besparing (gem.)
€ 1.125

Je huis snel verkopen in Kerkenveld

Over de verkoopsnelheid van woningen in Kerkenveld: wist je dat woningen hier doorgaans binnen 56 dagen verkocht worden? Dat is sneller dan je misschien denkt. Hier zijn een paar tips om je woning nog sneller te verkopen.

 1. Vraagprijs: Laat een gratis waardebepaling uitvoeren door een makelaar. Dit geeft je een realistisch beeld van de waarde van je woning en hoe de hoogte van je vraagprijs invloed kan hebben op de verkoopsnelheid.
 2. Presentatie: Zorg voor een goede presentatie van je woning. Houd de woning netjes en zorg voor voldoende licht bij bezichtigingen. Goede professionele foto’s en eventueel een video maken het voor potentiële kopers makkelijker om de waarde van je woning in te zien.
 3. Promotie: Verspreid het nieuws! Laat vrienden, familie en buren weten dat je huis te koop staat. Ook online promotie op sociale media en vastgoedsites kan helpen om je woning onder de aandacht te brengen bij een groot publiek.

Tips in Kerkenveld

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Kerkenveld op?

Ben je benieuwd naar de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Kerkenveld? Op dit moment ligt de gemiddelde prijs rond de € 450.000 euro's. Deze prijs is onder andere afhankelijk van de locatie van het huis, de grootte en de huidige staat van de woning.

Als je het hebt over de gemiddelde prijs per vierkante meter, dan ziet het plaatje er iets anders uit. Op juli 2024 is de gemiddelde prijs per vierkante meter in Kerkenveld namelijk € 3.261 euro. Dit bedrag kan je een beter beeld geven van wat je kunt verwachten wanneer je jouw huis wilt verkopen of een nieuw huis wilt aanschaffen in Kerkenveld.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Kerkenveld

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.100
€ 3.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Kerkenveld bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Kerkenveld.

Tips om je woning te verkopen in Kerkenveld

Als je je huis in Kerkenveld wilt verkopen, kun je een groot verschil maken door de verkoop zorgvuldig voor te bereiden. Hier zijn enkele handige tips die je zullen helpen om de woning aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers en om de verkoop te versnellen.

 • Onderhoudsstatus: Zorg dat alle kleine reparaties en onderhoudswerkzaamheden zijn uitgevoerd. Een perfect onderhouden huis geeft de indruk dat het goed is verzorgd en duurzaam is.
 • Maak schoon: Een grondig gereinigde woning is uitnodigend. Laat je huis sprankelen, van de ramen tot de vloeren, en vergeet ook de buitenkant niet.
 • Depersonaliseer: Potentiële kopers moeten zichzelf kunnen visualiseren in jouw huis. Haal persoonlijke items weg en maak de ruimtes neutraal.
 • Verlichting: Een goed verlicht huis ziet er ruim en uitnodigend uit. Open gordijnen, maak ramen schoon, en zorg voor voldoende binnenverlichting.
 • Tuin: Verwaarloos de tuin niet. Een goed onderhouden en aantrekkelijke tuin kan de verkoopwaarde van je huis aanzienlijk verhogen.
 • Juiste prijs: Zorg voor een realistische vraagprijs, gebaseerd op de marktwaarde van vergelijkbare huizen in jouw buurt.

Ontdek jouw stappenplan in Kerkenveld:

 • Vermijd overslaan van stappen bij de verkoop
 • Verhoog de waarde van je woning via optionele stappen
 • Bespaar duizenden euro's door eenvoudig te vergelijken
 • Regel de volledige verkoop eenvoudig vanaf één plek
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Kerkenveld?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Kerkenveld kost je als verkoper gemiddeld € 5.586. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Kerkenveld In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 450.000) € 5.355
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.586

Kosten van makelaars in Kerkenveld

Het gemiddelde courtagepercentage dat je betaalt aan een makelaar bij de verkoop van een huis in Kerkenveld is 1,19%. Dit betekent dat wanneer je je huis verkoopt voor de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Kerkenveld, namelijk € 450.000, de kosten van de makelaar uitkomen op zo'n € 5.355, inclusief BTW.

Let op, dit zijn slechts gemiddelde kosten en kunnen per makelaar verschillen. Je krijgt een scherpere prijs van een makelaar als je offertes opvraagt en de makelaar thuis langs laat komen. Op deze manier kan de makelaar je woning beter inschatten en je een offerte geven die het beste past bij jouw situatie.

Lees meer over makelaars in Kerkenveld.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Voordat je jouw huis op de markt brengt, is het belangrijk dat het er netjes uitziet. Onderhoudsproblemen kunnen potentiële kopers afschrikken en de prijs drukken. Het is daarom verstandig om budget vrij te maken voor noodzakelijk onderhoud. Denk aan een lekkende kraan repareren of scheuren in de muur opvullen.

Een frisse uitstraling doet wonderen voor de verkoopprijs. Een likje verf op de muren, een grondige schoonmaakbeurt en een opgeruimd huis kunnen een wereld van verschil maken. Zulke kleine investeringen kunnen het verschil betekenen tussen een lage en een hoge verkoopprijs.

Verhuiskosten

Wanneer je jouw huis verkoopt, zul je ook moeten verhuizen. Verhuiskosten worden vaak vergeten in de begroting, maar kunnen flink oplopen. Denk naast de kosten van een verhuisbedrijf ook aan de kosten voor het inpakken en uitpakken van jouw spullen.

Als je handig bent, kun je ervoor kiezen om zelf het meeste werk te doen. Dit scheidt veel kosten, maar kost ook tijd. Bovendien kost opslagruimte huren ook geld, vooral als je tussen twee huizen in zit.

Advieskosten

De verkoop van een huis is niet iets dat je dagelijks doet. Professioneel advies kan helpen bij het navigeren door het proces. Een taxateur kan je helpen bij het vaststellen van een realistische vraagprijs, en een advocaat of notaris kan je helpen met de juridische aspecten.

Hoewel deze advieskosten soms hoog lijken, kunnen ze je veel geld besparen op de lange termijn. Fouten voorkomen is vaak goedkoper dan fouten corrigeren. In sommige gevallen kunnen ze zelfs helpen om een hogere verkoopprijs te krijgen.

Wanneer mijn huis verkopen in Kerkenveld?

Overweeg je om je huis in Kerkenveld op de markt te brengen? De huidige periode biedt mogelijkheden. De huizenmarkt is erg dynamisch en de vraag naar woningen is groot. Dit betekent dat als je je huis nu te koop zet, je een goede kans maakt op een snelle verkoop. Zeker in Kerkenveld, waar de woningmarkt flink in beweging is.

Ben je bang dat je na de verkoop van je huis in Kerkenveld geen nieuwe woning kunt vinden? Geen zorgen! Er komen voortdurend nieuwe woningen beschikbaar en met goede begeleiding is het vinden van een nieuwe woning in deze dynamische tijd zeker haalbaar. En onthoud, hoe eerder je je huidige huis in Kerkenveld verkoopt, des te eerder kan je zoeken naar jouw droomhuis!

Vergelijk makelaars in Kerkenveld Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij het verkopen van je woning komt veel kijken, het is daarom fijn als je gebruik kunt maken van een stappenplan. Op de website Huis Verkopen kun je hiervoor terecht en biedt daarbij een stappenplan geheel op maat voor jouw huis. Dit stappenplan begeleidt je in het gehele traject van de woningverkoop. Het helpt je duidelijkheid en overzicht te creëren in alle stappen die je dient te ondernemen om jouw woning succesvol te verkopen. Kijk eens op de website en ontdek zelf het gemak van dit stappenplan.

Gratis waardebepaling

Huis Verkopen biedt een gratis waardebepaling aan voor je woning. Hierdoor krijg je inzicht in de huidige woningwaarde en weet je direct wat je kunt verwachten bij een verkoop. Dit is een essentiële stap bij de voorbereiding van het verkoopproces.

Vergelijk makelaars

Op het platform van Huis Verkopen kun je handig verschillende makelaars vergelijken. Zo vind je gemakkelijk de beste makelaar voor de verkoop van jouw woning in Kerkenveld. Dit draagt bij aan een succesvolle woningverkoop, zonder dat je stappen over het hoofd ziet.

Makelaarstarieven opvragen

Door gebruik te maken van Huis Verkopen kun je eenvoudig makelaarstarieven opvragen. Dit helpt je bij het besparen op makelaarskosten, zonder belangrijke zaken uit het oog te verliezen. Zo regel je de verkoop van je huis op een moderne, doelmatige manier.

Inzicht in makelaarsstatistieken

Huis Verkopen biedt je tevens inzicht in makelaarsstatistieken. Op basis van deze data kies je de beste makelaar voor de verkoop van jouw woning in Kerkenveld. Zodat je met vertrouwen het verkoopproces ingaat, wetende dat je niets over het hoofd ziet.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Kerkenveld

Je kunt starten met het bepalen van de waarde van je huis. Via € wat is mijn woning nu waard kun je hier meer over leren. Daarna is het handig om een verkoopadvies van een makelaar aan te vragen.

Het snel verkopen van je huis hangt af van meerdere factoren zoals prijs, conditie van je huis, en de vastgoedmarkt in Kerkenveld. Bezoek tips om een woning snel te verkopen voor meer informatie.

Voor het verkopen van een huis heb je verschillende documenten nodig. Denk daarbij aan de eigendomsakte, energielabel en eventueel de bouwtekeningen. Bekijk documenten die je nodig hebt om je huis te verkopen voor een uitgebreide lijst.

Overwaarde is het bedrag dat overblijft als de verkoopwaarde van je huis hoger is dan je hypotheek. Op hoe bereken ik de overwaarde van mijn huis vind je stapsgewijs hoe je dit berekent.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen