Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Berg en Terblijt

Bij het verkopen van je huis in het pittoreske Berg en Terblijt, maakt een goede voorbereiding het verschil. De uitdagingen maar ook de mogelijkheden van de lokale vastgoedmarkt kennen, helpt sterk om het verloop van het verkooptraject soepel te laten verlopen. Zorg dus vooraf voor goed onderzoek en een solide plan.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Berg en Terblijt

Als woningverkoper in Berg en Terblijt zijn er diverse dingen die je wilt bereiken bij de verkoop van je huis. Een belangrijk doel is uiteraard het behalen van een zo hoog mogelijke verkoopprijs. Dit zodat je financieel gezien beter uit bent en mogelijk wat overhoudt voor de volgende stap in je wooncarrière. Maar er zijn meer doelen. Je zou bijvoorbeeld kunnen wensen dat de overdracht binnen een bepaalde tijd plaatsvindt, of dat jouw huis verkocht wordt zonder al te hoge makelaarskosten.

Je bent waarschijnlijk ook nieuwsgierig naar een aantal specifieke zaken. Hoe snel worden huizen eigenlijk gemiddeld verkocht in Berg en Terblijt? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in deze regio? En ben jij je ervan bewust dat je veel kunt besparen door makelaars te vergelijken? Het kan sowieso handig zijn om een gratis verkoopadvies aan te vragen bij een lokale makelaar. Om aan deze informatieve kant van jouw behoefte te voldoen, volgen hieronder de meest recente cijfers over de woningmarkt in Berg en Terblijt:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
67 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 438.500
Besparing (gem.)
€ 1.294

Je huis snel verkopen in Berg en Terblijt

Heb je een woning in Berg en Terblijt en ben je van plan deze te verkopen? Gemiddeld worden woningen hier verkocht binnen een periode van 45 dagen. Het kan echter dat je jouw woning sneller wilt verkopen. Hier zijn enkele tips om dat te realiseren.

 1. Realistische prijsstelling: Zorg ervoor dat je huis een aantrekkelijke prijs heeft. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken. Overweeg een waardebepaling door een makelaar om de juiste prijs voor je woning te bepalen.
 2. Presentation: Een goed gepresenteerd huis kan kopers sneller aantrekken. Zorg ervoor dat je woning er netjes en verzorgd uitziet, zowel van binnen als buiten. Bezoek onze tipspagina voor meer advies over hoe je je huis voor verkoop kunt presenteren.
 3. Maak gebruik van een makelaar: Een makelaar kan de verkoop bespoedigen door hun netwerk en expertise in de huizenmarkt. Check de makelaars vergelijkingstool op onze website om de best passende makelaar te vinden voor jouw situatie.

Tips in Berg en Terblijt

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Berg en Terblijt op?

In het pittoreske Berg en Terblijt ligt de gemiddelde verkoopprijs van een woning op dit moment rond de € 438.500 euro. Deze verkoopsom is niet zomaar een willekeurig getal; het is het resultaat van diverse factoren zoals de grootte van de woning, de staat van onderhoud, de locatie en uiteraard het aantal kamers. Verder speelt ook de algemene economische situatie in april 2024 een belangrijke rol.

Wanneer je overweegt om in Berg en Terblijt een huis te kopen of te verkopen, is het naast de totale verkoopprijs ook interessant om naar de gemiddelde prijs per m2 te kijken. Die prijs ligt momenteel ongeveer op € 2.586 euro. Dit getal biedt je een handig referentiekader om de vraagprijs van verschillende woningen naast elkaar te leggen, onafhankelijk van hun oppervlakte. Het helpt je om een realistisch beeld te krijgen van de waarde van een woning in Berg en Terblijt.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Berg en Terblijt

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.300
€ 2.200
€ 3.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Berg en Terblijt bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Berg en Terblijt.

Feitjes over Berg en Terblijt

 • Berg en Terblijt ligt in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland.
 • De plaats heeft diverse monumenten, zoals de Sint-Monulphuskerk.
 • Jaarlijks trekken de mergelgrotten veel nieuwsgierige toeristen.

Tips om je woning te verkopen in Berg en Terblijt

Het verkopen van je huis in Berg en Terblijt kan een uitdaging zijn, maar met de juiste aanpak kun je jouw huis aantrekkelijker maken voor potentiële kopers. Hier zijn enkele tips om te zorgen dat je huis opvalt en voor de beste prijs verkocht wordt.

 • Presenteer je tuin: Zorg ervoor dat je tuin altijd netjes is, met goed onderhouden groen. Dit is het eerste wat mensen zien, een goed gemaakte eerste indruk kan al een groot verschil maken.
 • Verfris je interieur: Een likje verf kan wonderen doen. Kies voor neutrale, heldere kleuren om de ruimtes groter te laten lijken en gemakkelijk personaliseerbaar voor de nieuwe eigenaren.
 • Creëer ruimte: Ruim overbodige spullen op en zorg voor een opgeruimde, lichte uitstraling. Potentiële kopers kunnen zich dan gemakkelijker voorstellen hoe ze zelf in het huis zouden wonen.
 • Fotografie: Investeer in professionele vastgoedfotografie. Goede foto's zijn cruciaal voor online verkoopsites en kunnen een belangrijke factor zijn in het aantrekken van geïnteresseerden.
 • Effectieve marketing: Zorg voor een nauwkeurige beschrijving die de beste aspecten van je woning accentueert en de aandacht trekt op vastgoedsites.
 • Persoonlijke touch: Laat wat persoonlijke spullen achter die de sfeer en het karakter van je huis tonen, maar die niet te specifiek zijn voor jouw smaak.

Ontdek jouw stappenplan in Berg en Terblijt:

 • Specifiek stappenplan gebaseerd op jouw woning
 • Vermijd het overslaan van essentiële stappen
 • Eén plek voor alle taken rondom verkoopregeling
 • Mogelijkheid tot het besparen van duizenden euro's
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Berg en Terblijt?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Berg en Terblijt kost je als verkoper gemiddeld € 5.833. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Berg en Terblijt In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 438.500) € 4.955
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.833

Kosten van makelaars in Berg en Terblijt

De gemiddelde kosten van een makelaar in Berg en Terblijt worden berekend op basis van een courtage. Dit is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van jouw woning. De courtage in Berg en Terblijt bedraagt gemiddeld 1,13% van de verkoopsom.

Het is belangrijk om te weten dat makelaars ook andere voorwaarden en diensten kunnen hanteren, dus het courtage is niet het enige om te vergelijken als je op zoek bent naar een makelaar. Kijk ook naar wat een makelaar te bieden heeft op het gebied van advies, begeleiding en marktkennis. Hou daarbij jouw persoonlijke wensen en situatie in gedachten.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als woningverkoper krijg je te maken met notariskosten. Hierbij moet je denken aan kosten voor de doorhaling van de hypotheek. Dit wordt ook wel royementskosten genoemd. De notaris vraagt bij het kadaster de doorhaling aan van jouw oude hypotheek.

De hoogte van deze kosten variëren per notaris. Het is dus een goed idee om offertes op te vragen bij verschillende notarissen. Zo weet je welke notaris deze dienst voor de beste prijs aanbiedt.

Energielabel

Aan het hebben van een energielabel zijn ook kosten verbonden. Het energielabel is verplicht bij de verkoop van je woning. Het geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. Dit is voor de koper van je huis belangrijke informatie.

Je kunt het energielabel online aanvragen. De kosten hiervan zijn afhankelijk van het bureau dat deze aanvraag voor je regelt. Zorg er dus voor dat je deze kosten op tijd incalculeert.

Marketingkosten

De derde kostenpost zijn de marketingkosten. Denk hierbij aan kosten voor een professionele fotograaf, het maken van een video, 3D-plattegronden en extra advertentiekosten. Deze kosten zijn meestal onderdeel van de makelaarstarieven.

Het is daarom verstandig om makelaarstarieven te vergelijken. Zo krijg je een goed beeld van wat je kunt verwachten. En omdat de marketing van jouw woning kan bijdragen aan een snellere verkoop, is het een overweging waard om hier extra in te investeren.

Wanneer mijn huis verkopen in Berg en Terblijt?

Ondanks enkele onzekerheden, blijft de woningmarkt in Berg en Terblijt veerkrachtig in april 2024. Je vraagt je misschien af: is dit een goed moment om mijn huis te verkopen? In essentie is dit afhankelijk van enkele variabelen, zoals je persoonlijke situatie, de staat van je huis en de huidige marktcondities.

Veel mensen vinden het lastig om te bepalen wanneer het juiste moment is om je huis op de markt te brengen. Hier komt de expertise van een makelaar goed van pas. Deze kan je gedetailleerd inzicht geven in de lokale markt en adviseren over de beste timing. Bij de huidige marktomstandigheden kan het dus zeker een gunstige tijd zijn om te overwegen jouw huis te verkopen.

Vergelijk makelaars in Berg en Terblijt Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

De website Huis Verkopen biedt jou een handig stappenplan om de verkoop van je woning vlekkeloos te laten verlopen. Dit stappenplan, opgesteld door professionals, biedt je uitgebreide hulp door alle stappen van de verkoop van een woning in heldere taal uit te leggen. Dit is niet zomaar een stappenplan, maar eentje die specifiek op jouw situatie is toegespitst. Door het volgen van het stappenplan van Huis Verkopen weet je zeker dat je niks over het hoofd ziet en de verkoop van je woning soepel verloopt.

Vergelijk makelaars

Op Huis Verkopen vergelijk je makkelijk verschillende makelaars. Hierdoor vind je de beste makelaar in Berg en Terblijt voor de verkoop van je woning. Doe er je voordeel mee en bespaar op makelaarskosten.

Gratis waardebepaling

In een oogwenk heb je een gratis waardebepaling van je huis. Hiermee krijg je een realistisch beeld van wat je kunt verwachten op de verkoopmarkt zonder dat dit jou iets kost. Het optimaliseert je verkoopstrategie.

Volledig onafhankelijk en gratis

Huis Verkopen is een onafhankelijk platform die je gratis kunt gebruiken. Je krijgt een volledig overzicht van alles wat er nodig is om jouw woning in Berg en Terblijt te verkopen zonder dat je verborgen kosten tegenkomt.

Aanvullende diensten

Bij Huis Verkopen kun je ook allerlei aanvullende diensten makkelijk regelen, zoals een energielabel, een verhuizer, een ontruimer of woningstyling. Alles wordt overzichtelijk gepresenteerd zodat je niets over het hoofd ziet en een compleet pakket hebt voor een succesvolle verkoop.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Berg en Terblijt

De stappen voor verkoop kunnen variëren, maar omvatten vaak taxatie, voorbereiding voor de verkoop, de woning op de markt brengen, onderhandelingen, en de juridische afronding. Je kunt ook overwegen je woningwaarde zelf te onderzoeken. Bekijk voor meer diepgaande informatie het handige stappenplan dat we hebben samengesteld.

De snelheid waarmee een huis wordt verkocht, is afhankelijk van de marktomstandigheden, de vraagprijs en de aantrekkelijkheid van jouw huis. Soms kan het echter ook snel gaan. Lees op deze pagina meer over deze factoren en hoe je het verkoopproces mogelijk kunt versnellen.

De vraagprijs hangt van meerdere factoren af zoals de huidige woningmarkt, de staat van je huis en recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in jouw omgeving. Om je te helpen hebben we een gids opgesteld die je tips geeft om de beste prijs te stellen.

Voor de verkoop van een huis zijn verschillende documenten nodig, zoals de eigendomsakte, energielabel en opvraagbaar bouwkundig rapport. Daarnaast kan je notaris je adviseren over mogelijke additionele documenten. Meer informatie over de benodigde documenten vind je op deze pagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen