Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Heelsum

Je huis in Heelsum verkopen vraagt om een gedegen voorbereiding. Dit kan net het verschil maken tussen een soepel, succesvol verkooptraject en een proces met hobbels. Zorg dat je goed geïnformeerd bent en veel kennis hebt over de lokale woningmarkt, dat legt de basis voor een succesvolle verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Heelsum

Als je je huis gaat verkopen in Heelsum, zijn er een aantal zaken waar je aandacht aan zou moeten schenken. Natuurlijk wil je een goede prijs voor je huis krijgen. Let erop dat je voor een makelaar niet te veel betaalt. En het is belangrijk om je huis snel te verkopen, om dubbele woonlasten te voorkomen. Denk ook aan een pakkende woningpresentatie, die potentiële kopers onmiddellijk trekt. Het kunnen selecteren van een goede makelaar, die aantoonbaar presteert in Heelsum, kan gelukkig bijdragen aan een snelle verkoop.

Je bent waarschijnlijk nieuwsgierig naar hoe snel huizen in Heelsum worden verkocht of wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. Je vraagt je wellicht ook af hoeveel je kunt besparen door verschillende makelaars te vergelijken. Door de antwoorden op deze vragen te kennen, kun je betere beslissingen nemen en de verkoop van je woning soepel laten verlopen. Nu volgen hieronder de actuele cijfers betreft de woningverkoop in Heelsum:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
95 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 574.857
Besparing (gem.)
€ 1.322

Je huis snel verkopen in Heelsum

In Heelsum is het verkoopproces van een woning snel gerealiseerd, met een gemiddelde van 89 dagen. Dit betekent dat je, met de juiste aanpak, je huis in een relatief korte tijd kunt verkopen. Hier zijn enkele tips om dit proces soepel en efficiënt te laten verlopen.

 1. Zorgvuldige voorbereiding: Het voorbereiden van de verkoop van je woning kan een grote invloed hebben op de snelheid waarmee deze wordt verkocht. Ontdoe je woning van overtollige spullen, repareer kleine defecten en zorg voor een frisse, neutrale uitstraling. Een goed voorbereid huis trekt sneller kopers aan.
 2. Prijsstelling: Het juist prijzen van je woning is essentieel. Een woning die te hoog is geprijsd, kan potentiële kopers afschrikken. Doe onderzoek naar de prijzen van vergelijkbare woningen in de buurt en stel met deze informatie een realistische vraagprijs vast.
 3. Marketing: Een sterke online aanwezigheid kan de verkoop van je woning versnellen. Maak gebruik van professionele foto's en een aantrekkelijke beschrijving om je woning onder de aandacht te brengen. Deel je woning ook op sociale media om een groter publiek te bereiken.

Tips in Heelsum

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Heelsum op?

Ben je van plan om je huis in Heelsum te verkopen, dan is het interessant om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Heelsum momenteel rond de € 574.857 ligt. Houd er rekening mee dat de uiteindelijke salesom sterk bepaald wordt door factoren zoals de grootte en afwerking van de woning, alsook de vraag naar huizen in Heelsum in deze periode - mei 2024.

Het is ook nuttig om te weten dat de gemiddelde prijs per vierkante meter momenteel op ongeveer € 4.074 ligt in Heelsum. Natuurlijk wordt deze prijs ook beïnvloed door andere factoren. Denk bijvoorbeeld aan de staat van onderhoud van de woning en de ligging: een huis aan een rustig park of een huis met een uniek uitzicht kan meer opbrengen dan een woning in een minder geliefde buurt.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Heelsum

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.300
€ 2.800
€ 4.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Heelsum bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Heelsum.

Tips om je woning te verkopen in Heelsum

Als je overweegt je huis in Heelsum te verkopen, zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen om dit proces te vergemakkelijken en de waarde van je huis te maximaliseren. Hier zijn enkele nuttige tips die je op weg kunnen helpen.

 • Maak gebruik van lokale experts: In Heelsum zijn er diverse makelaars die precies weten wat kopers in deze regio zoeken. Profiteer van hun expertise.
 • Repareer en moderniseer: Een huis zonder zichtbare gebreken verkoopt sneller. Ook vernieuwde elementen zoals een moderne keuken of badkamer kunnen de verkoopprijs verhogen.
 • Creëer een aantrekkelijk exterieur: De buitenkant van je huis is het eerste wat potentiële kopers zien. Zorg voor een geweldige eerste indruk door de voortuin netjes te houden en eventuele beschadigingen aan de gevel te herstellen.
 • Doe marktonderzoek: Kijk naar vergelijkbare huizen in Heelsum die onlangs zijn verkocht om een idee te krijgen van een realistische vraagprijs.

Ontdek jouw stappenplan in Heelsum:

 • Zorgvuldig op maat gemaakt stappenplan voor jouw woning.
 • Bespaar geld door alle benodigde stappen op één plek te vergelijken.
 • Het stappenplan helpt ervoor te zorgen dat je niets over het hoofd ziet.
 • Optionele stappen laten je zelf kiezen hoe ver je wilt gaan in het prepareren van je woning voor de verkoop.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Heelsum?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Heelsum kost je als verkoper gemiddeld € 7.261. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Heelsum In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 574.857) € 6.438
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.261

Kosten van makelaars in Heelsum

Als je van plan bent jouw huis in Heelsum te verkopen, dan krijg je veelal te maken met een makelaar. De meeste makelaars hanteren een courtage als vergoeding. Een courtage is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van het huis dat je aan de makelaar betaalt. In Heelsum is het gemiddelde courtagepercentage een 1,12%.

In Heelsum is de gemiddelde verkoopprijs van woningen € 574.857. Dit betekent concreet dat, als je een gemiddeld courtage van 1,12% zou hebben, je aan de makelaar gemiddeld € 6.438 betaalt bij de verkoop van jouw woning. De daadwerkelijke kosten kunnen uiteraard hoger of lager uitvallen, afhankelijk van de exacte verkoopprijs en de afgesproken courtage.

Lees meer over makelaars in Heelsum.

Andere kosten bij verkoop

Verbeteringskosten

Als je jouw huis aantrekkelijker wilt maken voor kopers, kun je verbeteringen en reparaties overwegen. Het gaat hier niet alleen om grote renovaties, maar soms ook om kleine ingrepen. Denk aan het schilderen van muren, het vervangen van verouderde keukenkastjes of het herstellen van een lekkende kraan.

Deze kosten kunnen aanzienlijk zijn, dus het is raadzaam om een budget te bepalen. Bedenk wel dat deze kosten vaak hun waarde bewijzen: een goed onderhouden en aantrekkelijk huis kan sneller verkocht worden en wellicht een hogere prijs opleveren.

Energielabelkosten

Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig je huis is. Voor het verkopen van jouw huis is een definitief energielabel verplicht. Je vraagt dit label aan bij een erkend deskundige. Die kijkt naar aspecten als isolatie, verwarming en zonnepanelen.

De kosten voor deze aanvraag zijn niet voor de koper om te betalen. Daarom is het belangrijk om dit mee te nemen in jouw berekening. Het voordeel van een goed energielabel is dat het de verkoop van je huis kan stimuleren, omdat kopers waarde hechten aan duurzaamheid en besparen op energiekosten.

Kosten van de notaris

Na de verkoop van jouw huis moet er een notariële overdrachtsakte opgemaakt worden. De kosten hiervoor zijn voor jou als verkoper. Notariskosten variëren, het is dus handig om vooraf offertes op te vragen en te vergelijken. Houd ook rekening met eventuele bijkomende kosten.

Deze kosten zijn aftrekbaar bij de belastingaangifte, wat kan leiden tot een fiscaal voordeel. Houd deze bonnen en facturen dus goed bij. De notaris zorgt er uiteindelijk voor dat de overdracht van het eigendom van jouw huis juridisch goed geregeld wordt.

Wanneer mijn huis verkopen in Heelsum?

Is mei 2024 een goed moment om je huis in Heelsum te verkopen? Die vraag is begrijpelijk, zeker als je twijfelt over de verkoopbaarheid van je woning. Gelukkig is het vrij eenvoudig om duidelijkheid te krijgen over jouw verkoopkansen. Verschillende verkoopplatforms en makelaars kunnen je inzicht geven in de huidige marktomstandigheden en verwachtingen voor jouw specifieke situatie.

Aan een sterke woningmarkt zoals die van Heelsum is meestal een goede verkoopbaarheid gekoppeld. Maar hoe zit het dan met de timing? Hoewel er geen garanties zijn in onroerend goed, is de consensus over het algemeen dat nu een gunstige tijd is om je huis te verkopen. Zo krijg je het meeste voordeel van de huidige marktomstandigheden.

Vergelijk makelaars in Heelsum Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij het verkopen van je woning komt veel kijken. Daarom heeft Huis Verkopen een stappenplan ontwikkeld om het proces te vereenvoudigen. Dit stappenplan voorziet je van alle benodigde informatie op het juiste moment, zodat het verkopen van je woning geen complexe taak meer is, maar juist een overzichtelijke onderneming. Door het handige stappenplan van Huis Verkopen te gebruiken, bespaar je tijd en energie, en weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.

Regel alles op één plek

Met Huis Verkopen kun je bijna alles regelen voor de verkoop van je woning. Of het nu gaat om het vinden van een makelaar, een verhuizer of een ontruimer, Huis Verkopen biedt het allemaal. En dat helemaal gratis en vrijblijvend.

Specialisten vergelijken

De diensten van Huis Verkopen zijn niet beperkt tot Heelsum. Via ons platform vind je specialisten over heel Nederland. Hierdoor kun je makkelijk de specialisten vergelijken om de beste dienstverlening voor de laagste prijs te vinden.

Maximale verkoopprijs of snel verkopen

Huis Verkopen helpt je om de juiste keuzes te maken, ongeacht je wensen. Of je je woning nu snel wenst te verkopen, of het streven hebt om de maximale verkoopprijs te bereiken, wij staan voor je klaar.

Bespaar kosten

Naast het feit dat Huis Verkopen veel informatie biedt over alle aspecten van het verkopen van een woning, helpt het platform je ook om kosten te besparen. Met Huis Verkopen verkoop je je woning in Heelsum op de slimst mogelijke manier!

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Heelsum

Een weloverwogen manier om de waarde van je huis te bepalen, is door een waardebepaling aan te vragen bij een makelaar.

De kosten voor het verkopen van je huis kunnen variëren. Voor een gedetailleerde inschatting van de kosten kun je onze pagina over verkoopkosten raadplegen.

Er zijn verschillende strategieën om je huis snel te verkopen. Op onze pagina met tips voor een snelle verkoop vind je meer informatie.

Dat hangt af van verschillende factoren, waaronder de huidige woningmarkt. Voor advies op maat kun je verkoopadvies aanvragen bij een makelaar.

Het vinden van een goede makelaar kan gerealiseerd worden door verschillende makelaars te vergelijken. Je kunt gebruik maken van onze vergelijkingstool om een goede makelaar in Heelsum te vinden.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen