Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Maartensdijk

Je wilt je huis in Maartensdijk verkopen en vraagt je af hoe je dit het beste kunt aanpakken. Uiteraard speelt het vinden van de meest geschikte makelaar hierbij een grote rol, maar ook de hiermee gepaard gaande kosten zijn van belang. We gaan deze aspecten verder voor je verkennen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Maartensdijk

Als woningverkoper in Maartensdijk wil je verschillende doelen bereiken met de verkoop van je woning. Uiteraard wil je een zo hoog mogelijke verkoopprijs realiseren, maar je besteedt ook aandacht aan de snelheid van de verkoop. Tenslotte wil je, indien mogelijk, verkoopstress verminderen en een vlotte overdracht van je woning aan de nieuwe eigenaren. Om een goed verkoopresultaat te behalen is de keuze van een geschikte makelaar, die zichzelf reeds heeft bewezen in Maartensdijk, belangrijk.

Ben je ook benieuwd naar hoe snel woningen in Maartensdijk verkocht worden, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken? Door op de juiste manier in te spelen op de woningmarkt in Maartensdijk kan je optimale resultaten behalen. Een eerste stap is het vinden van een goede makelaar. Vergelijk makelaars om te zien wie goed presteert in Maartensdijk. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Maartensdijk:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
92 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 739.142
Besparing (gem.)
€ 2.033

Je huis snel verkopen in Maartensdijk

In het pittoreske Maartensdijk staan huizen niet lang te koop. Gemiddeld worden woningen hier binnen 65 dagen verkocht. Haal deze snelheid of wind er nog meer voordeel uit met deze tips:

 1. Vraag meerdere makelaars om advies. Laat je woning door verschillende experts beoordelen. Iedere makelaar brengt uniek verkoopadvies en strategieën mee. Hierdoor weet je welke makelaar het meest geschikte verkoopplan voor jouw huis heeft. Vergelijking van makelaars kan hierbij nuttig zijn.
 2. Zorg voor een opgeruimde indruk. Een opgeruimd huis oogt groter en aantrekkelijker. Haal persoonlijke spullen weg en zorg voor een neutrale uitstraling. Dit helpt potentiële kopers om zich het huis naar hun smaak voor te stellen.
 3. Wees flexibel met bezichtigingen. Probeer zoveel mogelijk beschikbaar te zijn voor bezichtigingen. Je verhoogt hierdoor de kans dat mensen jouw woning komen bekijken, wat de kans op een snellere verkoop weer vergroot. Ook een goed leesbaar en up-to-date energielabel maakt jouw huis aantrekkelijker voor potentiële kopers.

Tips in Maartensdijk

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Maartensdijk op?

In juli 2024 ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Maartensdijk rond de € 739.142 euro. Dit bedrag kan verschillen afhankelijk van meerdere factoren zoals de locatie van de woning, oppervlakte, staat van het huis en de vraag op de woningmarkt. Overweeg je om je huis te verkopen, dan kun je deze gemiddelde prijs als een soort leidraad gebruiken.

Als je kijkt naar de prijs per m2 in Maartensdijk, dan ligt die in de huidige periode gemiddeld op € 5.046 euro. Maar let op, het bepalen van de verkoopsom hangt niet enkel af van de gemiddelde prijs per m2. Zo spelen onder andere de ligging van je huis, de staat van het onderhoud en eventuele extra's zoals een tuin of garage ook een grote rol in de waardebepaling van jouw woning.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Maartensdijk

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.100
€ 4.100
€ 5.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Maartensdijk bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Maartensdijk.

Tips om je woning te verkopen in Maartensdijk

Het verkopen van jouw huis in Maartensdijk kan een grote uitdaging zijn. Daarom hebben we een aantal handige tips opgesteld die je zullen helpen om je huis te verkopen, met een nadruk op het selecteren van een deskundige makelaar.

 • Kies een lokale makelaar: Een makelaar die bekend is met de lokale woningmarkt in Maartensdijk kan je helpen bij het vaststellen van een aantrekkelijke prijs en bij het vinden van potentiële kopers.
 • Fotografie is essentieel: Zorg dat je woning er aantrekkelijk uitziet op de foto's. Dit is vaak het eerste wat potentiële kopers zien. Een professionele fotograaf kan hierbij het verschil maken.
 • Zorg voor een neutrale inrichting: Potentiële kopers willen zichzelf kunnen zien wonen in jouw huis. Een neutrale inrichting en decoratie kan hierbij helpen.
 • Bereid je goed voor op bezichtigingen: Zorg dat het huis er op zijn best uitziet en dat alle persoonlijke spullen uit zicht zijn. Dit helpt potentiële kopers om zich het huis te visualiseren als hun nieuwe woning.

Ontdek jouw stappenplan in Maartensdijk:

 • Voorkom overslaan van stappen met ons stappenplan
 • Regel alles op één plek voor eenvoud en gemak
 • Bespaar duizenden euro's door slim te vergelijken
 • Geniet van een gratis en vrijblijvend stappenplan
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Maartensdijk?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Maartensdijk kost je als verkoper gemiddeld € 6.485. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Maartensdijk In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 739.142) € 8.204
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.485

Kosten van makelaars in Maartensdijk

Als je overweegt om je huis in Maartensdijk te verkopen, houd er dan rekening mee dat de gemiddelde kosten van een makelaar op basis van een courtage van 1,11% uitkomen. Bij een gemiddeld verkoopprijs van € 739.142 zou dit neerkomen op ongeveer € 8.204 aan makelaarskosten. Let wel, dit zijn gemiddelden en de werkelijke kosten kunnen per makelaar verschillende.

Het is belangrijk om niet alleen naar de makelaarskosten te kijken bij het selectieproces, want iedere makelaar hanteert eigen voorwaarden en biedt verschillende diensten aan. Deze aspecten kunnen een grote invloed hebben op zowel de kosten als de verkoopervaring. Dus blijf kritisch en zorg dat je niet alleen een goedkope maar ook een fatsoenlijke makelaar vindt voor de verkoop van je huis in Maartensdijk.

Lees meer over makelaars in Maartensdijk.

Andere kosten bij verkoop

Onderhandelingskosten

Als woningverkoper kun je te maken krijgen met onderhandelingskosten. Dit zijn kosten die ontstaan wanneer je de hulp van een juridisch adviseur inroept om je bij te staan tijdens de onderhandelingen. Dit kan belangrijk zijn om te zorgen dat je niet met onverwachte problemen geconfronteerd wordt na de verkoop.

Een juridisch adviseur kan je ondersteunen bij het doorlezen en opstellen van contracten en adviseren over juridische zaken. De kosten hiervoor variëren en zijn afhankelijk van het tarief van de juridisch adviseur. Hoewel dit extra kosten zijn, is het een belangrijke investering die je kunt beschermen tegen mogelijke problemen in de toekomst.

Verkoopklaar maken van je huis

Een ander type kosten dat je als verkoper van een huis kunt tegenkomen, zijn de kosten voor het verkoopklaar maken van je huis. Dit omvat het schoonmaken, repareren en soms zelfs opnieuw inrichten van je huis om potentiële kopers aan te trekken.

De kosten voor het opknappen van je huis kunnen snel oplopen, afhankelijk van de staat van je woning. Het is echter een noodzakelijke stap om ervoor te zorgen dat je huis aantrekkelijk is voor kopers en je de beste verkoopprijs krijgt. Het is dan ook verstandig om hier rekening mee te houden in je budget.

Overzicht van de kosten

Het is belangrijk om goed zicht te houden op de diverse kosten die bij de verkoop van je huis komen kijken. Het gaat hierbij niet alleen om de kosten van de makelaar, maar ook om andere posten zoals onderhandelingskosten en de kosten voor het verkoopklaar maken van je huis.

Goed inzicht in deze kosten helpt je bij het maken van een realistische inschatting van wat je uiteindelijk netto overhoudt aan de verkoop van je woning. Dit voorkomt onaangename verrassingen en stelt je in staat een weloverwogen keuze te maken over bijvoorbeeld de vraagprijs van je woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Maartensdijk?

Is juli 2024 een goed moment om je huis in Maartensdijk te verkopen? Absoluut. De woningmarkt is dynamisch en ongeacht je type woning, zijn er volop kansen voor een succesvolle verkoop. Bij het vinden van het meest geschikte moment om je huis te koop te zetten kan een makelaar je het beste adviseren.

Vraag je je af hoe je een succesvolle verkoop in deze periode kunt realiseren? Een sleutel tot succes kan zijn om te zorgen dat jouw woning opvalt tussen het huidige aanbod. Een makelaar kan je hierin waardevolle inzichten en adviezen geven, of het nu gaat om de presentatie van je huis of de juiste prijsstelling.

Vergelijk makelaars in Maartensdijk Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Overweeg je jouw woning te verkopen, maar weet je niet precies waar te beginnen? Geen zorgen! Met het overzichtelijke en makkelijke stappenplan van Huis Verkopen wordt de verkoop van je woning een fluitje van een cent. Van het bepalen van de vraagprijs tot het vinden van de juiste makelaar, van het verkrijgen van een energielabel tot het regelen van ontruiming of verhuizing. Alles wat nodig is voor een vlotte verkoop van jouw woning vind je in dit plan, zodat je niets over het hoofd ziet.

Vergelijk lokale makelaars op prestaties

Met behulp van onze uitgebreide databank van alle makelaars in Maartensdijk, is het gemakkelijk om lokale makelaars te vergelijken op prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid. Zo kun je de makelaar vinden die het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Kosten besparen

Ons stappenplan helpt je ook om kosten te besparen. Je vergelijkt verschillende dienstverleners, zoals makelaars en energieadviseurs, op hun tarieven en beschikbaarheid. Dit kan je een aanzienlijke besparing op jouw makelaarskosten opleveren.

100% onafhankelijk

Huis Verkopen is 100% objectief en onafhankelijk. Als het grootste platform voor het regelen van de verkoop van jouw huis, bestrijden we misinformatie in de markt en staan we geheel in dienst van verkopers.

Overzicht behouden

Met ons interactieve stappenplan houd je gemakkelijk het overzicht tijdens het verkoopproces. Iedere voltooide stap vink je eenvoudig af, waardoor je altijd weet waar je staat en wat de volgende stappen zijn.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Maartensdijk

Bij het verkopen van je huis in Maartensdijk zijn er diverse zaken die je moet regelen. Denk aan het verzamelen van de benodigde documenten, het bepalen van de vraagprijs en het organiseren van bezichtigingen. Ook moet je beslissen of je een makelaar inschakelt en welke verkoopstrategie je wil volgen. Het verkoopproces kan ingewikkeld zijn, maar een gestructureerd stappenplan kan helpen.

Het bepalen van de vraagprijs voor je huis in Maartensdijk kan lastig zijn. Belangrijk is dat je rekening houdt met de huidige marktwaarde, de staat van het huis en de prijzen van vergelijkbare woningen in de buurt. Goed inzicht in deze factoren kan je krijgen door enerzijds een taxatie uit te laten voeren en anderzijds uitgebreid onderzoek te doen naar de huizenmarkt.

Voor de verkoop van je huis in Maartensdijk ben je verschillende documenten nodig. Denk aan eigendomsbewijzen, bouwtekeningen, kadastrale gegevens en energielabels. Daarnaast moet je ook aanvullende informatie verzamelen, zoals gegevens over eventuele verbouwingen en onderhoudswerkzaamheden. Een uitgebreide checklist van benodigde documenten vind je op onze website.

Om je huis in Maartensdijk snel te verkopen, zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Het is belangrijk om de juiste vraagprijs vast te stellen, je huis goed te presenteren en een goed bereikbare en deskundige makelaar in te schakelen. Maar er zijn meer factoren die oneindig kunnen bijdragen. Op onze website geven wij een aantal tips die jou kunnen helpen bij een snelle verkoop.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen