Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Susteren

Als je je huis in Susteren wilt verkopen, subtiele details en essentiële aspecten kunnen een groot verschil maken. Deze tekst geeft jou een voorproefje van alle onderdelen die komen kijken bij de verkoop van je woning. Van prijsbepaling tot bezichtigingen, we zorgen ervoor dat je je comfortabel en geïnformeerd voelt tijdens dit proces.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Susteren

Als woningverkoper in Susteren heb je diverse doelen voor ogen bij de verkoop van je huis. Zo streef je misschien naar een hoge verkoopprijs om een flinke winst te behalen. Ook het snel kunnen verkopen van je huis kan een belangrijke wens zijn. Misschien wil je wel een soepel verkoopproces zonder hindernissen en problemen. Het kan ook zijn dat je op zoek bent naar een makelaar die een klantgerichte aanpak hanteert met een persoonlijke touch.

Maar hoe snel worden huizen in Susteren verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in de regio? En hoeveel kun je besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Er zijn zoveel vragen die ongetwijfeld in je hoofd rondzwerven. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Susteren:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
134 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 362.500
Besparing (gem.)
€ 2.012

Je huis snel verkopen in Susteren

Droom je van het verkopen van je woning in Susteren? Gemiddeld genomen duurt het 87 dagen voordat een woning hier van eigenaar verwisselt. Maar met de juiste aanpak kan dit proces versneld worden.

 1. Meerdere makelaars om advies vragen draagt bij aan een succesvolle verkoopstrategie. Elk van hen heeft een eigen visie en aanpak en door deze te vergelijken, kun je de makelaar kiezen die het beste bij jou en je woning past.
 2. Presenteer je woning op de juiste manier. Zorg ervoor dat je woning schoon en netjes is. Ruim rommel op en geef elke ruimte een duidelijke functie. Goede fotografie is van essentieel belang: professionele foto's trekken meer potentiële kopers aan.
 3. Bepaal de juiste vraagprijs. Het bepalen van een reële vraagprijs is een delicate balans. Enerzijds wil je een maximaal rendement, anderzijds wil je niet dat je woning onverkocht blijft omdat de prijs te hoog is.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Susteren

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Susteren op?

Ben je geïnteresseerd in de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Susteren? Op dit moment ligt dit gemiddelde rond de € 362.500. Dat betekent dat je voor een huis in Susteren momenteel gemiddeld dit bedrag kunt krijgen als je jouw huis verkoopt. Uiteraard is de daadwerkelijke verkoopprijs afhankelijk van meerdere factoren, zoals de grootte van je woning, de leeftijd van het pand en de vraag en aanbod op de woningmarkt in april 2024.

Als je meer inzicht wilt in de waarde van jouw woning, dan is het ook interessant om naar de gemiddelde prijs per m2 te kijken. In Susteren ligt deze bij de verkoop van een huis momenteel rond de € 2.636. Deze prijs varieert echter op basis van verschillende factoren. Zo speelt de conditie van je woning een belangrijke rol. Een goed onderhouden woning zal doorgaans meer opbrengen dan een woning die veel onderhoud nodig heeft. Ook de ligging van jouw woning kan van invloed zijn op de verkoopprijs.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Susteren

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.800
€ 2.300
€ 2.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Susteren bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Susteren.

Feitjes over Susteren

 • Susteren was in de 8e eeuw een onafhankelijk abdijvorstendom.
 • De plaats heeft een historische watermolen: de Dieterdermolen.
 • Susteren is gelegen aan de bekende wandelroute 'Pieterpad'.

Tips om je woning te verkopen in Susteren

Het verkopen van je huis in Susteren kan een spannende uitdaging zijn. Om je te helpen bij dit proces, zullen de volgende praktische tips je helpen je huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers en zo een hogere verkoopprijs te behalen.

 • Persoonlijke bezittingen: Haal zoveel mogelijk persoonlijke bezittingen weg. Potentiële kopers moeten zich voor kunnen stellen dat het hun huis is en niet die van iemand anders.
 • Onderhoud: Vergeet niet dat kleine onderhoudsgebreken, zoals een lekkende kraan of een kapotte deurbel, een grote impact kunnen hebben op hoe een potentiële koper je huis ziet. Regel deze zaken voor de bezichtiging.
 • Fotografie: Goede foto's maken een groot verschil. Investeer in een professionele fotograaf die je huis in het beste licht zet.
 • Open huis: Overweeg een open huis te organiseren. Hierdoor krijgen potentiële kopers de kans om je huis in een informele sfeer te bekijken.
 • Tuin: Vergeet de tuin niet. Een verzorgde tuin geeft een goede eerste indruk en voegt waarde toe aan je huis.

Ontdek jouw stappenplan in Susteren:

 • Het stappenplan biedt gemak en overzicht in het verkoopproces.
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen bij de verkoop overslaat.
 • Met het stappenplan heb je alles op één plek en regel je alles eenvoudig.
 • Met het gratis stappenplan kun je duizenden euro's besparen.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Susteren?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Susteren kost je als verkoper gemiddeld € 3.553. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Susteren In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 362.500) € 4.749
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 3.553

Kosten van makelaars in Susteren

Als je overweegt om jouw huis in Susteren te verkopen, is het goed om te weten dat er kosten verbonden zijn aan het inzetten van een makelaar. De meeste makelaars in Susteren rekenen opstartkosten voor het verkopen van een woning en deze kosten komen gemiddeld neer op € 515. Deze vaste kosten dekken meestal de basisdiensten zoals het opstellen van een verkoopplan, sfeervolle woningfoto's en het plaatsen van een te-koop-bord.

Naast de opstartkosten, brengt een makelaar meestal ook een courtage in rekening. De hoogte hiervan wordt vaak op maat vastgesteld, gebaseerd op diverse factoren zoals jouw type woning en de locatie. Het percentage van de verkoopprijs dat hiermee gemoeid gaat, kan je vinden onder de tag 1,31%. Dit courtagebedrag betaal je pas bij een succesvolle verkoop van je woning.

Lees meer over makelaars in Susteren.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Bij het verkopen van je woning moet je rekening houden met notariskosten. Deze kosten zijn nodig voor de overdrachtsakte die officieel moet worden opgesteld en ondertekend bij de notaris.

Hoewel de koper vaak de akte van levering betaalt, dien je als verkoper de akte van scheiding te voldoen. Op deze pagina vind je meer informatie over notariskosten die je als woningverkoper hebt.

Marketingkosten

Een andere uitgave die je kunt tegenkomen zijn de marketingkosten. Zaken als foto's, video's en plattegronden van je woning komen vaak voor rekening van de verkoper.

Deze kosten worden doorgaans opgenomen in de makelaarstarieven. Daarom is het raadzaam om verschillende makelaarstarieven met elkaar te vergelijken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Energielabel

Bij het verkopen van je huis heb je tevens een definitief energielabel nodig. Dit label is verplicht en geeft aan hoe energiezuinig je woning is.

De aanvraag van een energielabel kost geld. De prijs is afhankelijk van meerdere factoren en kan daardoor variëren. Vraag dit label tijdig aan om vertraging bij de verkoop te voorkomen.

Wanneer mijn huis verkopen in Susteren?

In april 2024 lijkt het een uitstekend moment om je woning in Susteren te koop te zetten. Door de grote vraag naar woningen op de huidige huizenmarkt, vinden huizen in veel gevallen snel een nieuwe eigenaar. Twijfel je toch? Dat is normaal bij zulke belangrijke beslissingen.

Mogelijk vraag je jezelf af: hoe pak ik dit aan? Een goed startpunt is het vergelijken van makelaars. Makelaars kunnen namelijk sterk verschillen in de manier waarop zij je kunnen bijstaan en adviseren. Door verschillende makelaars te vergelijken, kun je de makelaar kiezen die het beste bij je past en je optimaal kan helpen bij de verkoop van jouw woning.

Vergelijk makelaars in Susteren Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Huis Verkopen biedt een uniek stappenplan aan voor de verkoop van jouw huis. Het plan is eenvoudig te volgen en zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet. Het stappenplan is opgesteld met het idee dat je de verkoop van jouw woning in één keer goed wil doen. Het is specifiek afgestemd op jouw woningsituatie, om je zo optimaal mogelijk te ondersteunen bij de verkoop. Informeer jezelf over het stappenplan van Huis Verkopen en ontdek hoeveel gemak het je kan bieden.

gratis waardebepaling en vergelijk makelaars

In het doolhof van makelaars biedt Huis Verkopen jou het gereedschap om de weg te vinden. Naast een gratis waardebepaling van je woning, kun je ook makelaars vergelijken. Je bent daardoor in staat om de meest geschikte makelaar voor jouw woning in Susteren te kiezen.

bespaar op makelaarskosten

Als je grip wilt hebben op de kosten van de verkoop, dan zal de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen je bekoren. Huis Verkopen assisteert je in het beheersen van makelaarskosten, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

onafhankelijk en gratis online platform

Huis Verkopen stelt onafhankelijkheid en betrouwbaarheid voorop. Het online platform is geheel gratis te gebruiken en biedt je alle benodigde hulpmiddelen om je woning op een gedegen manier te verkopen.

inzicht in makelaarsstatistieken

Als kers op de taart biedt Huis Verkopen uitgebreide informatie over makelaars. Door inzicht in hun prestaties kun je een weloverwogen keuze maken voor de verkoop van je woning in Susteren.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Susteren

Het bepalen van de waarde van je huis is een complex proces waarbij verschillende factoren meespelen. Denk aan de staat van je huis, de ligging en de huidige markt in Susteren. Voor een accurate waardebepaling is het aan te raden een professionele waardebepaling door een makelaar aan te vragen.

Een huis snel verkopen in Susteren vraagt om een goede voorbereiding, een aantrekkelijke prijs en effectieve promotie. Je kunt het proces versnellen door je huis in goede staat te brengen en te zorgen voor mooie presentatie. Bekijk ook de tips om een woning snel te verkopen op onze website.

Of dit een goede tijd is om je huis te verkopen in Susteren hangt af van verschillende zaken zoals de huidige woningmarkt en jouw persoonlijke situatie. Het is raadzaam om hierover advies in te winnen bij een lokale makelaar. Je kunt bij ons verkoopadvies bij een makelaar aanvragen.

De kosten voor het verkopen van een huis in Susteren kunnen variëren. Je moet rekening houden met makelaarskosten, kosten voor het opmaken van de koopakte en notariskosten. Voor een gedetailleerd overzicht van de kosten kun je terecht op onze pagina over alles over de kosten van de verkoop van een huis.

Een goede makelaar begrijpt jouw wensen en kent de lokale markt in Susteren. Het is slim om meerdere makelaars te vergelijken op basis van hun tarieven, diensten en ervaringen. Op onze site vind je een handige tool om makelaars te vergelijken en de beste makelaar te vinden voor de verkoop van je huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen