Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Susteren

Je overweegt je huis te verkopen in Susteren en je wil natuurlijk graag weten waar je aan toe bent. Op deze pagina komen je aan het juiste adres voor relevante informatie over de actuele situatie op de huizenmarkt in Susteren. Diverse marktcijfers, zoals gemiddelde woning- en verkoopprijzen, het aantal transacties en de huidige vraagprijzen worden hier besproken en zullen je een duidelijk beeld geven van de huidige ontwikkelingen in april 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Susteren

De gemiddelde verkoopprijs in Susteren is in de laatste 3 maanden € 362.500 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 272.450 euro. Een verschil tussen deze prijzen kan wijzen op een spannende onderhandelingspositie bij het verkopen van jouw huis. De hoogte van verkoopprijzen en vraagprijzen reflecteert de huidige stand van de woningmarkt. Bekijk nu de onderstaande grafiek voor een visuele weergave:

Huizenprijzen in Susteren

Afgelopen 3 maanden

€ -54.000
€ 179.000
€ 413.000

Bij het overwegen om je huis in Susteren te verkopen, is de waarde per vierkante meter een belangrijke factor. Waarom? Dit geeft je inzicht in wat potentiële kopers mogelijk bereid zijn om te betalen. De huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 in Susteren is € 2.636 euro. Om het verkoopproces van je woning te optimaliseren, bieden de actuele huizenprijzen per vierkante meter een goede indicatie. Bekijk de onderstaande grafiek voor meer inzicht:

Huizenprijzen in Susteren per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.800
€ 2.300
€ 2.700

Prijsontwikkeling Susteren laatste 12 maanden

Als je blijft overwegen om een huis in Susteren te kopen of te verkopen, is het raadzaam om de recente ontwikkelingen in de huizenprijzen nauwlettend te volgen. Om je hierbij te helpen, wordt in de onderstaande grafiek de prijsontwikkeling van de afgelopen 12 maanden weergegeven. Afgelopen maand lag de gemiddelde verkoopprijs op € 362.500. Deze bewegingen houden gelijke tred met de landelijke trends:

Wat is mijn woning in Susteren waard?

De woningwaarde van je huis in Susteren hangt af van verschillende factoren. Het type woning, de grootte van het oppervlak en de staat van de woning spelen bijvoorbeeld een rol. Daarnaast is de stand van de markt bepalend, die we in deze tijden vooral zien kantelen naar een verkopersmarkt.

Ben je benieuwd naar de waarde van je woning in Susteren? Dan is een gratis waardebepaling door een makelaar de beste optie. Deze bepaling geeft inzicht en duidelijkheid, zodat je een gefundeerde beslissing kunt maken of je de woning wilt verkopen.

Een gratis waardebepaling door een makelaar is een eenvoudig proces. De makelaar neemt met een getraind oog je woning onder de loep en houdt daarbij rekening met alle relevante factoren. Zo krijg je een realistische inschatting van je woningwaarde en kom je niet voor verrassingen te staan bij een eventuele verkoop.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De vastgoedmarkt en de daarbij horende prijzen zijn zelden uniform. Dit geldt niet alleen op landelijk niveau, maar ook in elke individuele omgeving. Om een breder perspectief te krijgen van de plaatselijke vastgoedcijfers, is het nuttig de cijfers van Susteren te vergelijken met omliggende plekken.

Deze vergelijking levert je niet alleen een inzicht in de huidige trend van huizenprijzen in Susteren, maar ook een algemener beeld van de vastgoedmarkt in deze regio. Het kan je een waardevolle context verschaffen voor je eigen huizenjacht of verkoopplannen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Susteren

In Susteren merken we dat er veel variatie is tussen verschillende verkoopmakelaars. Wij analyseren de prestaties van deze makelaars, van hoe snel ze een woning weten te verkopen tot aan de gemiddelde verkoopprijs die zij weten te realiseren. Zo krijgen we een goed beeld van het vakmanschap van de makelaars in Susteren en omgeving en kunnen we je helpen bij het zoeken naar een passende makelaar voor jouw situatie.

Door het vergelijken van deze makelaars en hun prestaties, kan je beter bepalen wie het beste overeenkomt met je wensen en behoeften. De keuze voor een geschikte makelaar kan ervoor zorgen dat je woning sneller wordt verkocht of dat je een betere verkoopprijs kunt krijgen. Het is daarom aan te raden om gebruik te maken van onze vergelijkingsmogelijkheid, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Vergelijk makelaars in Susteren Of lees meer over makelaars in Susteren

Gemiddelde tarieven van makelaars in Susteren

Kijkend naar de courtage van makelaars in Susteren, wordt er gemiddeld een tarief van 1,31% in rekening gebracht. Dat kan fors oplopen wanneer je bedenkt dat de gemiddelde verkoopprijzen in Susteren op € 362.500 liggen. Wij adviseren je om altijd de tarieven van meerdere makelaars met elkaar te vergelijken, omdat courtages kunnen variëren.

Om dit te realiseren zou je kunnen overwegen de tarieven bij meerdere makelaars in Susteren op te vragen. Op onze website vind je een handige tool waarin je kunt tarieven opvragen bij verschillende makelaars. Hiermee krijg je een beter inzicht in de kosten, zodat je kunt bepalen of de vergoeding redelijk is ten opzichte van de gemiddelde kosten in Susteren en of een bepaalde makelaar wellicht te duur is voor jouw budget.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Susteren

Ondanks dat een selectie van de huizen in Susteren de status heeft van sociale huurwoning, is het merendeel van de woningen er ingericht voor koop. Het woningaanbod in Susteren bestaat voornamelijk uit particuliere koopwoningen. Heb je interesse in een koopwoning in deze bijzondere plek, dan willen we je laten weten dat het aanbod bestaat uit 2550 koopwoningen.

Aantal verkochte woningen in Susteren

In de afgelopen twaalf maanden heeft er een actieve woningmarkt plaatsgevonden in Susteren. Het aantal aanmeldingen en transacties van woningen geeft een helder beeld van deze activiteit. Het totaal van verkochte woningen, oftewel transacties, bedraagt 39. Kijk hieronder naar de gedetailleerde grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Susteren te verkopen?

Ben je van plan om je huis in Susteren te verkopen? Dan is het belangrijk om te weten dat een goed geplande verkoop je stress kan besparen en mogelijk een hogere verkoopopbrengst kan opleveren. Door aandacht te geven aan elk onderdeel van het verkoopproces - van de eerste gedachte tot de uiteindelijke overhandiging van de sleutels - kan je op een efficiënte en succesvolle manier je woning verkopen.

Ons stappenplan biedt een grondige leidraad voor iedere stap die je moet nemen bij het verkopen van jouw woning in Susteren. Hier vind je alles wat je moet weten, zoals hoe je een energielabel aanvraagt, maar vooral hoe je een betrouwbare makelaar kiest. We kunnen het niet genoeg benadrukken: het kiezen van een goede makelaar kan het verschil maken tussen een geslaagde verkoop en een gefrustreerd proces. Neem dus je tijd en regel iedere stap zorgvuldig.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De markt van huizenprijzen in Susteren is continu in beweging. Op deze pagina houden we de laatste veranderingen voor je bij. Van de huidige vraag- en verkoopprijzen tot aanvullende gegevens zoals het aantal transacties en recente aanmeldingen. Alles wordt up-to-date gehouden zodat je altijd beschikt over de meest recente informatie.

Efficiënt je woning verkopen met HuisVerkopen.nl

Met een schat aan tools en informatie, helpt HuisVerkopen.nl je bij het regelen van de verkoop van je woning. Zo kun je gebruik maken van de gratis waardebepaling en de tool om makelaars te vergelijken, waarmee je eenvoudig de beste makelaar in Susteren vindt. Maar er is nog meer. Ons stappenplan helpt je om niets over het hoofd te zien tijdens het verkoopproces en met de aanvullende diensten zoals energielabel-aanvraag en woningstyling, wordt alles tot in de puntjes voor je geregeld.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen